Haberler

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Mobilyacılar Sitesini İnceledi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Hatay'da inşaatı devam eden, Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi'nin tamamlandığında 10 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Hatay'da inşaatı devam eden, Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi'nin tamamlandığında 10 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi.

AK Parti Yayladağı İlçe Kongresi'ne katılmak için Hatay'a gelen Fikri Işık, inşaatı devam eden Hatay Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi'nde incelemelerde bulundu. Mobilyanın yüksek istihdam sağlayan bir sektör olduğunu belirten Işık, "Sitemiz faaliyete geçtiği zaman 10 bine yakın insanımız iş imkanına kavuşacak. Dolayısı ile bu bizim açımızdan son derece önemli. Mobilya sektörünün bir başka özelliği ise yerlilik oranı en yüksek sektörlerden biri olması. Türkiye'de ara malı ithalatının yüzde 70'lerde olduğu bir dönemde, mobilya sektöründe yerlilik oranı yüzde 80'nin üzerinde olması, sektörün önemini bir kez daha vurgulama noktasında bize güç veriyor" dedi.

Mobilya sektöründe tasarımın geliştirilmesinin rekabette avantaj sağlayacağını belirten Fikri Işık şöyle konuştu:

"Burada arkadaşlarımızdan istediğimiz şu; ihracatta da, ithalatta da, rekabette de en önemli avantaj alanlarından biri de tasarım. Mutlaka mobilyada tasarımı geliştirmek durumundayız. Ben özellikle arkadaşlarımdan rica ediyorum. Burada güçlü bir tasarım merkezinin kurulması, bizim sektörümüzün katma değeri yüksek ürünleri üretmesi ve ihraç etmesi açısından son derece önemli. Biz KOSGEB olarak o noktada da destek veririz. Yeter ki arkadaşlarımız bu iradeyi ortaya koysunlar. Çünkü şunu da biliyoruz, eğer bir ürün çok iyi bir tasarıma sahipse çok iyi fiyatlardan dünya pazarına açılabiliyor. Bu açıdan mobilya da en önemli ve en avantajlı sektörümüz. Arzumuz buranın sadece üretim merkezi değil, aynı zamanda önemli bir tasarım merkezi olması. Tasarım merkezlerini, AR-GE merkezleri gibi destekleme kararımız var."

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yaptığı açıklamanın ardından AK Parti Yayladağı İlçe Kongresi'ne geçti. - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Yayladağı Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title