Haberler

Yeryüzü Doktorları, Suriye'de Yara Sarmaya Devam Ediyor

Güncelleme:

Yeryüzü Doktorları, sağlık sisteminin çöktüğü ve ciddi boyutlarda ilaç sıkıntısının yaşandığı Suriye'ye Hayrat İnsani Yardım ve Kızılay işbirliğiyle 3 bin 900 adet kan durdurucu kit gönderdi.

3 bin 900 kan durdurucu kit

Yeryüzü Doktorları, Suriye'de yaşanan trajedinin bir nebze olsun etkilerini azaltmak için yardımlarını sürdürüyor. Savaş nedeniyle ülkede sağlık, eğitim, güvenlik gibi kamu hizmetleri büyük oranda verilemiyor. Gerek malzeme yetersizliği gerekse ilkyardım bilgisi eksikliği nedeni ile de halkın bu sorunu çözmeye yönelik çabaları boşa gidiyor.

Yeryüzü Doktorları, çatışmalarda yaralanan ve hayatını kaybedenlerin sayısını en aza indirmek amacıyla Hayrat İnsani Yardım ve Kızılay işbirliğiyle Suriye'ye 3 bin 900 adet kan durdurucu kit gönderdi.

Bu amaçla Gaziantep'teki Kızılay deposundan alınan kitler, Suriye'ye sevkiyatı gerçekleştirilmek üzere Hatay'ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerine gönderildi. Kan durdurucu kitler buradan Suriye'nin içinde bombardımandan etkilenen sivil vatandaşların yaralarının tedavisi için çeşitli illere dağıtılacak.

Yeryüzü Doktorları çatışmaların başladığı andan itibaren bölgeye, 30 milyon TL'nin üzerinde sağlık yardımı gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kızılay Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title