Haberler

Türk Kızılayı'ndan Türkmenlere Yardım

Türk Kızılayı, Lazkiye kırsalındaki Suriyeli Türkmenlere çadır, süt, elbise, çocuk bisküvisi ve kırtasiye malzemesi gönderdi.

Türk Kızılayı, Suriye'nin Lazkiye kırsalı Bayırbucak Türkmen Bölgesi'ndeki Suriyeli Türkmenlere çadır, süt, elbise, çocuk bisküvisi ve kırtasiye yardımında bulundu.

Türk Kızılayı tarafından gönderilen 3 tırlık yardım malzemesi, Suriyeli Türkmenlere gönderilmek üzere Yayladağı sınırına geldi. Yardımlar, burada sınırın diğer tarafında bekleyen araçlara yüklenerek Suriyelilere ulaştırıldı.

Suriye Türkleri Derneği Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı İstanbul Şubesi ve Bölge Koordinatörlüğü'nün destekleriyle, bölgede ihtiyaç duyulan yardımları temin etmeye çalıştıklarını söyledi.

Türk Kızılayı'nın ülkedeki savaşın ilk yıllarından bu yana yanlarında olduğunu kaydeden Kömürcü, "Savaşın ilk gününden bu yana hem sınır ötesindeki hem de Türkiye'deki Suriyelilerin gözü, Türk Kızılayı'nın yolunu gözlüyor. Onlar da ilk günden bu yana halkımızı yalnız bırakmadı. Yaklaşık 4 yıldır gıda, giysi, barınma ve tüm insani yardımları gönderiyorlar. Allah Türk halkı ve Türk Kızılayı'ndan razı olsun" diye konuştu.

Son olarak 3 tır ile 47 ton süt, 180 çadır, 4 bin 200 koli çocuk bisküvisi, günlük 5 bin ekmek ve 400 koli kırtasiye malzemesi olduğunu belirten Kömürcü, yardımların Bayırbucak Türkmen Bölgesi'ndeki halkın yanı sıra, Cebel Ekrad Bölgesi ve Harabjoz köyüne ulaştırıldığını sözlerine ekledi. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Yayladağı Lazkiye Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title