Haberler

Zonguldak'ta Öğretmenler Günü Töreni Düzenlendi

Güncelleme:

Zonguldak'ta 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Zonguldak'ta 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu söyledi.

Öğretmenin bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren ve değerlendirme alışkanlığı kazandıran kişi olduğunu vurgulayan Özbek, şöyle konuştu:

"Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Bir öğretmen hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Bir insanı kurtarmanın, bir alemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu  gelecek demektir. Bunun için muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı bir hatanın telafisi yoktur. Öğretmenlerin başarılı olmaktan başka bir seçeneği yoktur."

Müzik dinletisinin ardından emekli öğretmenlere plaket verilen tören, adaylığı kalkan öğretmenlere mesleğe giriş yemini ettirilmesinin ardından sona erdi. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Zonguldak Akm Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title