Haberler

Ereğli'de Termik Santral Projesine Tepki

Karadeniz Ereğli Çevre Platformu, Kireçlik mevkisinde termik santral kurulmaması için toplanan dilekçeleri, Ereğli Kaymakamlığına teslim etti.

Karadeniz Ereğli Çevre Platformu, Kireçlik mevkisinde termik santral kurulmaması için toplanan dilekçeleri, Ereğli Kaymakamlığına teslim etti.

Çevre Platformu Sözcüsü Murat Akbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kireçlik koyuna termik santral yapılmaması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Termik santral için özel bir firmanın, ÇED sürecinde gerekli başvuruyu yapamadığını öne süren Akbaş, şunları söyledi:

"Kireçlik koyu bölgemiz için son derece önemli bir nokta. Bu bölgeye bir termik santral yapılmak isteniyor. ÇED sürecine zamanında başvuramayan firmanın, bu işin peşini bırakacağını pek sanmadığımız için biz işimizi garantiye almak istedik. Kireçlik koyunun günü birlik turizm alanına çevrilmesi için Ereğli Çevre Platformu olarak bir kampanya başlattık. Bu kampanyada toplanan imzaları Zonguldak Valiliği'ne ulaştırılmak üzere Ereğli Kaymakamlığına teslim ediyoruz." - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Murat Akbaş Karadeniz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title