Haberler

Alaplı'da Dini Değerler Eğitim Kursları

Güncelleme:

Alaplı İlçe Müftülüğü, YURTKUR'da kalan üniversite öğrencilerine dini değerler eğitimi veriyor.

Alaplı İlçe Müftülüğü tarafından YURTKUR'da kalan üniversite öğrencilerine dini değerler eğitimi veriliyor.

KYK Alaplı Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Zafer Çakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dini Değerler Eğitim Kursları kapsamında, öğrencilere Kur'an-ı Kerim, Hz. Peygamberin hayatı ve temel dini bilgilerin öğretildiğini belirtti.

Kurslara 50 öğrencinin katıldığını ifade eden Çakan, şunları söyledi:

"Yurdumuzda 415 erkek öğrenci barınıyor. Öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda kurslar açıyoruz. 12 öğrencimiz Kur'an-ı Kerim kursu için talepte bulunmuştu. 1 hafta içinde bu sayı 50'yi buldu. İlçe Müftülüğümüzde görevli 2 din görevlisi tarafından verilen kurslara, katılım her geçen gün artıyor. Öğrencilerimiz akşam boş zamanlarını Kur'an-ı Kerim öğrenerek geçiriyorlar.  Bunun yanında dil kursları da devam ediyor. Yine öğrencilerimize Müzik, görsel sanatlar ve bilgisayar kursu önümüzdeki günlerde açmayı planlıyoruz. İlahiyat atölyesi çalışmalarımız başladı."

İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş da kursları çok önemsediklerini vurgulayarak, "Üniversite öğrencilerimizin yurtlarda Kur'an-ı Kerim öğrenerek, dini bilgiler alması bizler için son derece mutluluk vericidir" dedi. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Alaplı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title