Haberler

AK Parti Genel Sekreteri İpek Açıklaması

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "17 ve 25 Aralık yargı darbesi girişimi, kayıt dışı siyasetin yani millete sandıkta hesap vermeyenlerin girişimleridir" dedi.

İpek, partisinin Merkez İlçe Başkanlığının kentteki otelde düzenlediği kongrede, dünyanın merakla beklediği 2015 seçimini hep birlikte gerçekleştirecek kadroların tamamlandığı kongreleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Son 12 yılda Türkiye'nin güçlenerek belli seviyeye geldiğine dikkati çeken İpek, şöyle konuştu:

"Geçmişte o edilgen, ötelenen, siyaseti birileri tarafından belirlenen, dış politikada belirleyici olmayan Türkiye yok artık. Güçlü Türkiye var. Öyle bir zaman dilimi yaşıyoruz ki güçlendiğimiz ve yükseklere çıktığımız için şu an Türkiye için rüzgarlar çok daha sert esmektedir. Rüzgarlar sert estiği için birbirimize çok daha sıkı sıkıya çalışmamız, öncekinden çok daha sıkı sıkıya çalışma zorunluluğumuz var. Bütün küresel oyuncuların meydan okumasının gerçekleştiği alanın bulunduğu yerdeyiz. Alt tarafa baktığımız zaman Irak, Suriye, Mısır, Yunanistan, Bulgaristan, Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan ama parlamentoda üçte iki çoğunluğu ve arkasında millet desteği olan her türlü zorluk karşısında biz buradayız.

'Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun arkasındayız' diyen teşkilatla millet var. 2012'nin başarısının mimarlarıyız ama 2015 ve 2023'ün de sorumluluk makamında bulunan insanlarız."

İpek, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın çok önemli olduğunu anlatarak, ülkenin küresel oyuncularla rekabet etmek zorunda bulunduğunu anlattı.

Kayıt dışı siyaset

Türkiye'de geçmişte kayıt dışı siyaset yapıldığını savunan İpek, güçlü olabilmeleri için muhafazakar Anadolu insanını siyasetin merkezine yerleştirmeleri gerektiğini kaydetti.

İpek, 1960 ihtilalini yapanların vesayet rejimini icat ettiklerine dikkati çekerek, şu görüşleri paylaştı:

"Seçim nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, sonunda milletin seçtikleri değil de atanmışlar karar versin' diye anayasal sistem oluşturmuşlar. Anayasa'da siyaset yapma hakkı yasal olarak kendisine verilmiş cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi partinin il başkanları ile kadın ve gençlik kollarının yapmış olduğu yasal, kayıt içi siyasettir. Bir de 1961 Anayasası'yla getirilen, 1982 Anayasası'yla devam ettirilen, bizim çok önemli oranını değiştirdiğimiz ama bir kısım kırıntılarının devam ettiği kayıt dışı siyaset yapanlar var. Kimlerin yaptığı siyaset? Atanmışların yaptığı siyaset. Yani halkın sandıkta seçmediği ve bir müddet sonra halka hesap vermeyenlerin yapmış olduğu siyaset.

17 ve 25 Aralık yargı darbe girişimi oldu. Yine o kayıt dışı siyasetin ürünüdür. O da millet iradesine ve Türkiye'nin bölgesel güç olmasına, arkasından çok kısa süre sonra yapılacak yerel seçimler için AK Parti'ye ve millet iradesine saldırıdır. 17 ve 25 Aralık yargı darbesi girişimi, kayıt dışı siyasetin yani millete sandıkta hesap vermeyenlerin girişimleridir. Cumhurbaşkanlığı seçimini başarıyla tamamlayan AK Parti, 2015 seçimlerinde inisiyatifi eline alacaktır ki bugün inisiyatif partimizin elindedir. Bunu biliyorlardı."

İpek, 2015'teki seçimlerin Türkiye'nin en önemli seçimi olduğunu belirterek, "Bir kısım küresel oyuncular da bizden umut bağlayan mazlum milletler de 2015 seçimlerini çok önemli görüyor. İlk defa genel seçime 6 ay kala yüzde 50 bandındayız. İddiamızı ortaya koyarak, yüzde 54 gibi oy aldığımızda parlamentoda anayasayı değiştirecek çoğunluk yine AK Parti kadrolarına nasip olacaktır" diye konuştu. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Haluk İpek Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title