Haberler

Yozgat'ta Kar Yolları Kapadı

Güncelleme:

Yozgat'ta kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilerken, kapalı yol nedeniyle tekerlekli sandalye ile hastaneye götürülen diyaliz hastası ve yakınları zor anlar yaşadı.

Yozgat'ta kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilerken, kapalı yol nedeniyle tekerlekli sandalye ile hastaneye götürülen diyaliz hastası ve yakınları zor anlar yaşadı. Zor şartlarda okullarına giden öğrenciler ve velileri ise okulların sonradan tatil edilmesine tepki gösterdi.

Yozgat'ta soğuk hava ile devam eden tipi hayatı olumsuz etkiledi. Yol ve kaldırımların buz tutması, özellikle okula giden öğrencilere zor anlar yaşatırken, bir diyaliz hastasının yakınları tarafından tekerlekli sandalye ile diyaliz merkezine götürülmesi, çaresizliği gözler önüne serdi. Diyaliz hastası 76 yaşındaki Fermudiye Can'ı tekerlekli sandalye ile diyaliz merkezine getiren oğlu Muzaffer Can (60), annesinin 3 günde bir diyalize girdiğini belirterek, yol konusunda tedbir almayan yetkililere tepki gösterirken, şunları söyledi:

BU KADAR MI SAHİPSİZ BİR İL OLUR

"Yatalak diyaliz hastamısı el arabası ve sandalye ile hastaneye getiriyoruz . Yollar kapalı. Ankara'da diyaliz hastaları için özel arabalar var. Arabanın içine koyuyorsun, alıp geliyor, hiçbir vatandaşa eziyet yok. Yozgat nasıl il?, nasıl vilayet?. Bu kadar mı sahipsiz bir il olur. Yozgat'ın kaderimi böyle el arabası ile hasta çekmek . Haftada üç sefer bu rezilliği çekiyoruz. Doğuda olsa helikopter ile hastayı hastaneye götürürler. Sağlık Bakanlığı Yozgat'a bir diyaliz arabası vermez mi?" diye sordu.

GEÇ GELEN KAR TATİLİNE TEPKİ

Yozgat'ta olumsuz hava şartları nedeniyle, taşımalı eğitim sistemine dahil olan köy okulları ve bazı ilçe merkezlerindeki okullar akşam saatlerinde yapılan değerlendirmeler sonucu bir gün süreyle tatil edildi. Yozgat şehir merkezinde bu sabah saatlerinde etkisini artıran tipi ve soğuk hava öğrencilere zor anlar yaşattı. Sabah okullarına gitmek için yola çıkan öğrenciler, zor şartlarda okullarına ulaşırken, saat 10.00 da okulların tatil edilmesi, öğrencilerle velilerin tepkisine neden oldu. Sabah okullarına giden öğrenciler, öğlen tatiline kadar okullarında kalacak. Yozgat Merkez, Boğazlıyan, Çekerek ve Çayıralan ilçelerinde okullar bir gün süreyle tatil edilirken, yolların kapanma tehlikesine karşın Akdağmadeni ilçesinde taşmalı eğitime dahil olan öğrenciler tekrar köylerine gönderildi.

70 KÖY YOLU KAPANDI

Yozgat'ta kar yağışının tipiye dönüşmesi nedeniyle en az 70 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının şiddetli olduğu Akdağmadeni ilçesinde 50, Yozgat Merkez ilçede 10, Çekerek'te 8, Çayıralan'da 2 köy yolu olmak üzere toplam 70 köyle ulaşım kesildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yozgat Merkez Akdağmadeni Çayıralan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title