Haberler

Tekerlekli Sandalye ile Diyalize Böyle Götürüldü

Güncelleme:

Yozgat'ta kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilerken, kapalı yol nedeniyle tekerlekli sandalye ile hastaneye götürülen diyaliz hastası ve yakınları zor durumda kaldı.

Okulların tatil edildiği Yozgat'ta kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilerken, kapalı yol nedeniyle tekerlekli sandalye ile hastaneye götürülen diyaliz hastası ve yakınları zor durumda kaldı. Yozgat Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İsmail Kurca, bu konuda kendilerine ulaşan bir telefonu olmadığını ailenin hastayı kendi çabalarıyla götürmeyi tercih ettiğini söyledi. Zor şartlarda okullarına giden öğrenciler ve velileri ise okulların sonradan tatil edilmesine tepki gösterdi.

Yozgat'ta soğuk hava ile devam eden tipi hayatı olumsuz etkiledi. Yol ve kaldırımların buz tutması, özellikle okula giden öğrencileri zor durumda bırakırken Diyaliz hastası 76 yaşındaki Fermudiye Can'ı her zaman olduğu gibi tekerlekli sandalye ile diyaliz merkezine getiren oğlu, 60 yaşındaki Muzaffer Can, annesinin 3 günde bir diyalize girdiğini belirterek, yol konusunda tedbir almamakla suçladığı yetkililere tepki gösterdi.

"HAFTADA 3 KEZ BU REZİLLİĞİ ÇEKİYORUZ"

Muzaffer Can, şunları söyledi:

"Yatalak diyaliz hastamızı el arabası ve sandalye ile hastaneye getiriyoruz. Yollar kapalı. Ankara'da diyaliz hastaları için özel arabalar var. Arabanın içine koyuyorsun, alıp geliyor, hiçbir vatandaşa eziyet yok. Yozgat nasıl il, nasıl vilayet? Bu kadar mı sahipsiz bir il olur. Yozgat'ın kaderi mi böyle el arabası ile hasta çekmek. Haftada 3 sefer bu rezilliği çekiyoruz. Doğuda olsa helikopter ile hastayı hastaneye götürürler. Sağlık Bakanlığı Yozgat'a bir diyaliz arabası vermez mi?"

"KENDİ İMKANLARI İLE ULAŞMAYA ÇALIŞMIŞLAR"

Yozgat Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İsmail Kurca, kendilerine ulaşan bir ihbar telefonu olmadığını, halka hizmet için görev başında olduklarını söyledi. Kurca, şöyle dedi:

"Diyaliz hastalarımız için iki adet aracımız sürekli hizmet veriyor. Ne şartlarda olursa olsun hastalarımızı bulundukları yerden almak için gayret gösteriyoruz. Araçlarımız müsait olmasa bile, bu tür durumlarda diğer hizmet araçlarımızı her an seferber edebilecek durumdayız. Biz insanımızı mağdur etmeyiz. Hasta yakınları kendi imkanları ile hastaneye ulaşmaya çalışmışlar. Bize ulaşan telefon veya ihbar yok."

GEÇ GELEN KAR TATİLİNE TEPKİ

Yozgat'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle, taşımalı eğitim sistemine dahil olan köy okulları ve bazı ilçe merkezlerindeki okullar akşam saatlerinde yapılan değerlendirmeler sonucu bir gün süreyle tatil edildi. Yozgat şehir merkezinde bu sabah saatlerinde etkisini artıran tipi ve soğuk hava öğrencilere zor anlar yaşattı. Sabah okullarına gitmek için yola çıkan öğrenciler, zor şartlarda okullarına ulaşırken, saat 10.00 da okulların tatil edilmesi, öğrencilerle velilerin tepkisine neden oldu. Sabah okullarına giden öğrenciler, öğlen tatiline kadar okullarında kalacak. Yozgat Merkez, Boğazlıyan, Çekerek ve Çayıralan ilçelerinde okullar bir gün süreyle tatil edilirken, yolların kapanma tehlikesine karşın Akdağmadeni ilçesinde taşmalı eğitime dahil olan öğrenciler tekrar köylerine gönderildi.

70 KÖY YOLU KAPANDI

Yozgat'ta kar yağışının tipiye dönüşmesi nedeniyle en az 70 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının şiddetli olduğu Akdağmadeni ilçesinde 50, Yozgat Merkez ilçede 10, Çekerek'te 8, Çayıralan'da 2 köy yolu olmak üzere toplam 70 köyle ulaşım kesildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yozgat Merkez Akdağmadeni Çayıralan Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

serhat:

zaten sekreterlik hep kendini savunuyor 44 kusursuz kaliteli hizmet veriyorum ayağı yapıyor şikayet ediyoruz olayın araştırıldığını ve sonunda şikjayete konu olayın yaşanmadığı böyle birşey olmadığı söyleniyor ıspatlı şahitli bimere yaptığım şikayeti bile yalanladılar o günden beri bu kamuhastaneleri sekreterliğine inanmıyorum çünkü yalan söylüyorlar hakkım haram olsun . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title