Haberler

Yurtta Kış

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle yurt genelinde yaklaşık 7 bin köy yoluyla bazı şehirlerarası karayolları ulaşıma kapandı.

Kar ve tipi nedeniyle bugün saat 16.00 itibarıyla kapanan yollar ve eğitime ara verilen kentlerde durum şu şekilde:

Sivas, Erzincan, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde il genelinde, Yozgat il merkeziyle Sorgun, Aydıncık, Saraykent, Çayıralan, Boğazlıyan, Akdağmadeni ve Çekerek ilçelerinde, Tunceli'nin Ovacık ve Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, Kırıkkale kent merkezinde taşımalı eğitim yapılan okullarla Hacılar beldesi, Ahılı, Kazmaca ve Yukarı Mahmutlar köyü, Çullu ve Aşağı Mahmutlar mahallelerindeki okullarda eğitime yarın ara verildi.

Bayburt'ta kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ve cuma günü ara verildi.

Tokat-Sivas, Sivas-Erzincan karayolunun İmranlı-Refahiye bölümünde ulaşım sağlanamıyor. Yetkililer, Sivas ve Erzincan güzergahında yolculuk yapan sürücülere, Kızıldağ Geçidi'nin ulaşıma kapalı olduğu saatlerde Sivas-Zara-Suşehri yolunu kullanmalarını öneriyor.

Sivas-Kayseri karayolu Beştepeler mevkisi, Şarkışla-Pınarbaşı ve Şarkışla-Yıldızeli yolları tedbir amaçlı çift yönlü ulaşıma kapatıldı.

Yoğun kar ve tipi nedeniyle Konya'yı Ankara, Antalya, Afyonkarahisar, Isparta ve Aksaray'a bağlayan yollar kapandı. Konya, Bolu, Karaman ve Aksaray'da eğitime yarın ara verildi.

Karaman-Konya, Karaman-Ereğli ve Karaman-Mut yolu da ulaşıma kapandı.

Kar nedeniyle kapalı olan Göksun-Kayseri ve Göksun-Kahramanmaraş karayolu ulaşıma açıldı.

Sivas'ta 921, Erzincan'da 418, Tunceli'de 251, Tokat'ta 233, Kırıkkale'de 113, Malatya'da 136, Elazığ'da 110, Kırşehir'de 77, Yozgat'ta 65, Adıyaman'da 51, Zonguldak'ta 147, Karabük'te 106,  Bartın'da 51, Çankırı'da 181, Kastamonu'da 839, Bursa'da 332 ve Düzce'de 190,  Erzurum'da 816, Van'da 302, Kars'ta 33, Giresun 309, Bitlis'te 232, Gümüşhane'de 281, Amasya'da 31, Bayburt'ta 70, Sinop'ta 331, Muş'ta 213, Ardahan'da 54, Ağrı'da 201, Hakkari'de 112 köy ile 309 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

TEM otoyolunun Düzce kesiminde ve D-655 Batı Karadeniz bağlantı yolunda da ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Denizli'nin Antalya ve Muğla'ya bağlandığı yol güzergahının Cankurtaran mevkisinde, Denizli-Afyonkarahisar karayolu da Çardak ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı. Yağış ve buzlanma nedeniyle Denizli'den Antalya istikametine seyreden araçlar Bağbaşı, Antalya yönünden seyreden araçlar ise Serinhisar ilçesinde bekletiliyor.

Kar nedeniyle kapalı olan Afyonkarahisar-Ankara karayolu yapılan çalışmalar sonucu yeniden ulaşıma açıldı.

Afyonkarahisar-Kütahya, Afyonkarahisar-Antalya, Afyonkarahisar-İzmir ve Afyonkarahisar-Konya karayolları ise trafiğe kontrollü olarak açıldı.

Eskişehir'de etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde eğitime 8-9 Ocak'ta ara verildi.

Bitlis ve Tatvan'da eğitime 2, Van'ın Başkale ilçesi ve Muş'un Varto ilçesinde de okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Elazığ, Bingöl, Tunceli, Ardahan ve Malatya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok yerleşim birimine elektrik verilemiyor.

Hizan-Tatvan karayolu, Giresun-Şebinkarahisar-Sivas karayolu 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi, Gümüşhane-İkisu-Şiran karayolu Tarsun Dağı geçidi ile Gümüşhane-Yağmurdere-Araklı karayolu Kostan Dağı geçidi, Bayburt-Erzurum, Erzincan-Gümüşhane karayolu ile Kelkit-Erzincan arasındaki 2120 rakımlı Pöske Dağı geçidinde ulaşım sağlanamıyor.

Gümüşhane-Trabzon karayolunun 2100 rakımlı Zigana Dağı geçidinin ulaşıma kapanmaması için karayolları ekiplerince çalışmalar sürdürülüyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title