Haberler

Büyükşehir'in Hizmetleri Köylerde

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere ve köylere başlattığı hizmetler buralarda ikamet eden vatandaşları sevindiriyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin Fen İşleri, GASKİ, İtfaiye ve Mezarlık Müdürlüğü vasıtasıyla başlattığı hizmetler çerçevesinde park-bahçe, yol-kaldırım, kilittaşı, içme suyu, otobüs, itfaiye ve alt yapı çalışmaları başta olmak üzere birçok hizmet veriliyor.

9 ilçe ve buna bağlı köylerde alt ve üst yapı hizmeti başlatan Büyükşehir Belediyesi, kurduğu Dış Birimler ile tüm köylere hizmet götürmeyi hedefliyor.

Köyüne yapılan hizmetleri anlatan Uğurova Köyü Muhtarı Abdurrahman Boybeyi, büyükşehir belediyesinin yaptığı hizmetlerden hem kendisinin hem de köylünün memnun olduğunu söyledi. Köyüne killittaşı ve sathi kaplama (mucur) yol çalışması yapıldığını belirten Boybeyi, hizmeti veren herkese teşekkür etti. Köyüne taziye evi yapılmasını da isteyen Boybeyi, bu isteğinin de projeye alındığını ve en kısa zamanda yapılacağını belirtti.

83 yaşındaki İsmail amca ise, bu köyde doğduğunu ve köyün ilk defa böyle bir hizmet gördüğünü ifade ederek, "Allah devletimize milletimize zaval vermesin. Allah devletimizi kaim eylesin. Biz bugüne kadar bu köyde toz-toprak ve çamur içinde oturuyorduk. Bugün Büyükşehir vasıtasıyla köyümüze bu hizmet geldi. Aslanın dişisi erkeği olmaz, aslah her zaman aslandır. Allah Fatma Şahin'den razı olsun, köylerimize güzel hizmetler yapıyor" diye konuştu.

Fatma Özdemir isimli vatandaş ise köylerine yapılan hismetlerden memnun olduklarını ifade ederek, hizmeti yapanlara teşekkür etti.

SACIR DERESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Oğuzeli mezarlık müdürlüğüne idari bina ve duvar yapım çalışmaları da yapan Büyükşehir Belediyesi, ilçenin içinden geçen ve uzun yıllar çözülmeyen Sacır Deresi'nin islah çalışmalarını da başlattı.

Sacır Deresi'nin temizlenmesi ve duvarlarının yapımını da gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, derenin hemen yanı başında 17 bin metre karelik bir alanda park yapımı başlattı. İçinde spor sahalıra ve çocuk oyun parklarının bulunacağı parkın mayıs ayında hizmete girmesi planlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title