Haberler

Denizli'deki Şiddetli Yağış

Acıpayam ilçesinde, şiddetli yağış nedeniyle su basan evlerinde mahsur kalanlar belediye ekiplerince kurtarıldı, bir köprü çöktü.

Dalaman Çayı'nın taşması sonucu Çakır, Gölcük ve Alcı Mahallelerinde ekili alanlar, sular altında kaldı.

Çakır ve Ören Mahalleleri arasındaki köprü çöktü. Gölcük Mahallesi Değirmendere mevkisinde su basan 6 ev ile cami tahliye edildi. Sel sularından dolayı evinde mahsur kalan Ayşe Ana Abay (85) da belediye ekiplerince kurtarıldı.

Gölcük'te suyun tahliyesi için açılan kanalın taşmasıyla yolun çökmesi sonucu, Çiftlik ve Benlik dahil 5 mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Evlerini su basan Mustafa ve Münevver Sönmez çifti, sel suları geldiği anda evde olduklarını belirterek, "Çay taşmaya başlayınca hayvanlarımızın yemini traktöre yükledik. Hayvanlarımızı ve canımızı zor kurtardık" diye konuştu.

Acıpayam Kaymakam Vekili Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı İsmail Güdül, bölgeye gelip incelemelerde bulundu.

Kaymakam Alkan, AA muhabirine, bölgede iki gündür etkili olan yağmur sonrası yükseklerdeki karların da erimesiyle Dalaman Çayı'nda taşkın meydana geldiğini belirterek, "Gölcük'te bazı evler su altında kaldı. Biz gereken tüm önlemleri aldık. Vatandaşlarımızın tüm zararı karşılanacak" dedi.

Belediye Başkanı Şevkan da iki gündür teyakkuzda olduklarını dile getirerek, "Tüm ihbarları değerlendirdik ve anında yardıma koştuk. Acıpayam'ın birçok bölgesinde yağmur sonrası oluşan sıkıntıları gidermek için çaba harcıyoruz" diye konuştu.

Acıpayam Girenizliler Derneği Başkanı Mehmet Öztan ise Dalaman Çayı'nın ıslah edilmemesi sonrasında taşkınların meydana geldiğini ileri sürerek, "Şükür, can kaybımız yok. Ancak yetkililerimiz acil olarak en kısa zamanda Dalaman Çayı'nın ıslahı ve Acıpayam-Dalaman yolunun yapılması için gerekli girişimleri yapmalıdır" görüşünü dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Acıpayam Denizli Dalaman Gölcük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title