Haberler

İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı

KAYSERİ/MALATYA/TOKAT/ERZİNCAN/ Kayseri, Malatya, Tokat, Erzincan ve Yozgat'ta yargı mensupları, İstanbul Adiyesinde Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği terör saldırısını protesto etti.

KAYSERİ/MALATYA/TOKAT/ERZİNCAN/ Kayseri, Malatya, Tokat, Erzincan ve Yozgat'ta yargı mensupları, İstanbul Adiyesinde Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği terör saldırısını protesto etti.

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Baro Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan terör saldırısının tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu belirtti.

Terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirten Konaç, "Eylem ve cinayetten sonra basına yansıyan kadarıyla teröristlerin Berkin Elvan'ın ölümüne sebep olanların yargılanması ve hesap sorulması adına giriştikleri eylemde, onun hukukunu koruyoruz derken, işledikleri cinayetle Berkin Elvan'ın hukukunu da kirlettiklerini söylememiz gerekir" diye konuştu.

Büyük bir meslek örgütünü zan altına bırakmanın da yanlış olduğunu dile getiren Konaç, şunları kaydetti:

"Hukukta herkesin bildiği bir kural vardır. Suçun şahsiliği... Yaşanan olaydan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın açıklamaları da bizleri cinayetin yanında ayrıca üzmüştür. Bu olayda savcımızı katleden teröristlerin kimliği, inancı, mesleği ne olursa olsun, kanun önünde elbette hesap vermelidir. Teröristlerin avukat kıyafetiyle Adliyeye girmeleri rivayeti üzerinden yapılan değerlendirmelerde, tüm avukatlarımızın üzerinde bir soru işareti bırakacak şekilde yapılan açıklamaları kabul etmemiz mümkün değildir."

Malatya

Malatya'da, Adliye girişinde Vali Süleyman Kamçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Baro Başkanı Enver Han, hakimler, savcılar ve avukatlar, Savcı Mehmet Selim Kiraz için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Başsavcı Alper, bütün yargı mensuplarının görevlerinin başında olduğunu belirterek, "Dürüstçe, idealistçe, fedakarca ve onurlu bir şekilde görevlerinin başında bulunmaya devam edecekler. Şehidimizin matemini yüreğimizde taşırken sizleri onun aziz hatırasına saygıya davet ediyorum" diye konuştu.

Katılımcılar İstanbul Adliyesinde şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın fotoğrafını yakalarında taşıdı.

Tokat

Tokat'ta, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit düşen Savcı Kiraz için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ali Paşa Camisi'nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması yapan AK Parti Tokat Gençlik Kolları Başkanı Mesut Aktürk, saldırının sadece savcıya değil aynı zamanda Türk yargısına, Türk demokrasisine ve tüm vatandaşlara yapıldığını vurguladı.

Gıyabi cenaze namazına Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve vatandaşlar katıldı.

Erzincan

Savcı Kiraz için Erzincan'daki Camii Kebir'de de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namaza AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, MHP İl Başkanı Bekir Aksun ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cami imamı Adem Kocatürk namazın ardından birlik, beraberlik ve barış için dua etti.

Yozgat

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde Adliye girişinde Kaymakam Ahmet Dilsiz, Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Özdemir, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Melik Durmaz, Boğazlıyan, Çayıralan ve Sarıkaya ilçelerinde görev yapan hakim ve savcılar, Savcı Mehmet Selim Kiraz için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Başsavcı Özdemir, burada yaptığı konuşmada, Savcı Kiraz'ın şehit düştüğü terör saldırısını kınadı.

Konuşmaların ardından Boğazlıyan Merkez Camii İmamı Recep Uluışık, Savcı Kiraz ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu, ardından dua edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Selim Kiraz Erzincan Malatya Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title