Haberler

30 Madencinin Öldüğü Grizu Faciasının 5'inci Yıldönümünde Acılar Tazelendi

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında 17 Mayıs 2010'da 30 maden işçisinin öldüğü grizu faciasının 5'inci yıldönümünde acılar tazelendi. Aileler, ölen yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek dua etti.

Maden ocağında yerin 540 metre altında meydana gelen grizu patlamasında, taşeron firmada çalışan 30 maden işçisi hayatını kaybetti. Facianın 5'inci yıldönümü nedeniyle aileler, ölen eşlerinin, çocuklarının, yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Faciada eşi Ahmet Karabektaşoğlu, kardeşi Erdem Alkin ve eniştesi Adem Çengel'i kaybeden 29 yaşındaki Gülşen Karabektaşoğlu, kızı 11 yaşındaki Ebrar ve annesi Ayşe Alkin ile birlikte eşi ve kardeşinin yan yana olan mezarlarını ziyaret etti. Aynı zamanda kuzeni olan eşiyle 2003'de evlendiklerini belirten Gülşen Karabektaşoğlu, 7 yıllık evlilikleri boyunca eşinin çalışması nedeniyle birlikte pikniğe bile gidemediklerini söyledi. Karabektaşoğlu, şöyle konuştu:

"Maden kazalarında ölenlerin eşleri olarak yaşarken yapamadıklarımıza, yaşamadıklarımıza üzülüyoruz. Pazar kahvaltısı bile zor yapıyorduk. Çünkü, işleri nedeniyle bize vakit ayıramıyordu. Evde bütün resimlere baksak üçümüzün aynı karede fotoğrafı yok. Eşim ve kızımın fotoğrafı var. Buna çok üzülüyorum. Çerçeveye koyabileceğim üçümüzün bir fotoğrafı yok. Çocuğunun elini tutan babaları görünce çok üzülüyorum. Kızım buruk oluyor çünkü. Okulda, çarşıda her yerde babasızlığı önüne çıkıyor. Çok zor bir durum. Hiçbir çocuk babasız kalmasın."

Karadon'dan sonra Kozlu, Ermenek ve Soma'da faciaların yaşandığını belirten Karabektaşoğlu, "Bir daha aynı acılar yaşanmasın. Biz yaşadık başkaları yaşamasın. Başka çocuklar babasız kalmasın. Soma faciasını izlerken aynı şeyleri yaşadık. Hiçbir zaman bu acıyı unutamayacağız. Kızım etkilenmesin diye bu olayları konuşmuyoruz. Ama bu tür kazalar yaşandıkça biz bu acıları hatırlayacağız" dedi.

Öte yandan faciayla ilgili geçen Ekim ayında sonuçlanan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamada, 28 sanıktan taşeron firma ortaklarından Halim Köse ve proje sorumlusu Kadir İpek'e 10'ar yıl, dönemin müessese müdürü, TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner'e 6 yıl 3 ay, müdür yardımcısı Yusuf Ünlütürk ile İnşaat Emlak Daire Başkanı Mustafa Küçük'e 5'er yıl hapis cezası verilmişti. Diğer 23 sanık ise beraat etti. Ölen madencilerinin yakınları ise avukatları aracılığıyla cezanın üst sınırdan verilmesi için karara itiraz etti. İtirazda sanıklara 15 yıl ceza verilmesi, sorumlu ve kusurlu sanık sayısının da daha fazla olması gerektiği belirtildi.

Facianın 5'inci yıldönümünün pazar gününe denk gelmesi nedeniyle pazartesi sabahı Karadon Müessese Müdürlüğü önünde anma töreni düzenlenecek. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title