Haberler

Türk Savaş Uçakları, Sınırı İhlal Eden Suriye Helikopterini Vurdu

Güncelleme:

Türk savaş uçakları, sınır ihlali yapan Suriye'ye ait helikopteri vurdu. Vurulan hava aracı, Suriye topraklarına düştü.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları, angajman kurallarını ihlal ederek sınırımıza yaklaşan Suriye'ye ait bir helikopteri vurarak düşürdü. Genelkurmay kaynakları, düşen Suriye hava aracının niteliğinin belirlenmesine çalışıldığını söylemekle yetindi. Suriye devlet televizyonu ise, Türkiye'nin insansız hava aracını vurduğunu duyurdu.

SAAT 14:00 SIRALARINDA OLDU

Bölgedeki görgü tanıklarının anlattığına göre olay saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Hatay'ın Altınözü, Defne ve Yayladağı ilçelerinde Suriye sınırına yönelen Türk savaş uçaklarının geçişi sırasında, patlamaya benzeyen gürültü duyuldu. Bunun üzerine bölgeden 'Suriye sınırına uçak düştü' ihbarı geldi.

İhbar üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayın meydana geldiği söylenen Altınözü İlçesi'nin Akdarı bölgesine giderek inceleme yaptı. Ayrıca, Defne ve Yayladağı ilçelerinden gelen çok sayıda ihbar da ekipler tarafından değerlendirildi.

TÜRK UÇAKLARI 2 FÜZE ATARAK DÜŞÜRDÜ

Görgü tanıkları, bir Türk savaş uçağının 2 füze fırlatarak vurduğu Suriye hava aracının 3 parçaya bölünerek Suriye topraklarına düştüğü söyledi. Bazı kaynaklar ise Suriye'de muhaliflerin kontrolüne geçen İdlip'in Cisr-Üs Şuur bölgesinde Hamman mevkiinde jetlerin öğle saatlerinde hava aracına füze fırlatarak düşürdüğü bilgisini verdi.

DAHA ÖNCEKİ OLAYLAR

Suriye'de iç çatışmalar başladıktan sonra Suriye jetleri 20 Haziran 2012'de Akdeniz üzerinde keşif uçuşu yapan Türk RF-4E keşif uçağını; sonraki tarihlerde de Türk jetleri 16 Eylül 2013'de Suriye helikopteri, 23 Mart 2014'de ise Mig savaş uçağını angajman kurallarını çiğnediği için vurarak düşürmüştü.

SINIRDA 1 KİŞİ SİLAHLA YAKALANDI

Öte yandan Türkiye-Suriye hududunun Şanlıurfa Çiçekalan Hudut Karakol Komutanlığı bölgesinde, Hudut Devriye Timi (HDT) tarafından gece yarısı yakalanan bir kişinin elindeki çanta ile yasa dışı giriş teşebbüsünde bulunduğu görüldü. Kaçarken yakalanan Suriye uyruklu kişinin üzerinde 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca elde edildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Altınözü Türkiye Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (260)

AKadammobilWeb@haberler.com:

Büyüksün Tayip baba teşekürler TSK

18
38
yanıtYanıtla
ERCAN İZMİRmobilWeb@haberler.com:

oyomu akpya vereceğim helal olsun dış güçlerin kontrolünde olmadıkları belli

32
22
yanıtYanıtla
CCC:

ALLAH TÜRKÜ HER DAİM KORUSUN. . . !!!!!

40
11
yanıtYanıtla
erzurum ayazmobilWeb@haberler.com:

İsrail yardım gemisine baskın yaparken nerdeydiniz. Seçimler yaklaşıyor tabi milletin gözünü boyamak için asparagas haberler bunlar yemezler. Hem gittiniz suriyede fitne fesat çıkardınız adamları ülkelerinden ettiniz hemde getirip bu ülkenin başına bela ettiniz. Bakalım nasıl çıkacaz bu rezaletin içinden.

34
15
yanıtYanıtla
İron Man:

Gündem değiştirme çabaları bunlar. akp oy kaybettiğini görünce kendince basit oyunlara başladı.

24
23
yanıtYanıtla
türkiye:

bir önceki seçimde akp oy verdim ama dış politikada nerdese bizi sudiler için savaşa sokacaklar oyumu artık akp zihniyetine vermiyecem verdiğimiz oy içinde tüm türkiye halklarından özür

26
13
yanıtYanıtla
HDP:

SECİM YATIRIMI BUNLAR OYUNA GELME VATANDAŞŞŞ

15
23
yanıtYanıtla
Recber AzizmobilWeb@haberler.com:

Kückük Ahmet helikopter dúsürmus Israyil mavi marmaraya vururken nerdedin kúcuk Ahmet

14
23
yanıtYanıtla
GerçekmobilWeb@haberler.com:

Kobanide sizin isidcileri kürtler bi güzel halletti helal kürtlere....

20
16
yanıtYanıtla
AkMobil-IOS:

Akp den sasma

12
24
yanıtYanıtla
Tüm 260 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title