Haberler

Biden, Barzani'ye "Ömrümüz Kürt Devletini Görmeye Yetecek" Demiş

Güncelleme:

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, kısa süre önce Washington'da görüştüğü Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye, "İkimizin de ömrü Kürt devletini görmeye yetecektir" dediği öne sürüldü.

"MİLLETİMİZİN HAKLARINDAN VAZGEÇMEYİZ"

Kuzey Irak'tan uydu aracılığı ile yayın yapan Rudaw TV'nin haber bültenine katılan İmar ve İskan Bakanı Derbaz Kosret, Barzani ile birlikte 3 Mayıs'tan itibaren 1 hafta süreyle ABD'de temaslarda bulunduklarını anlattı.

Kosret, Kürt lider Mesut Barzani'nin ABD'li yetkililere Kürtler'in geleceğine ilişkin detaylı söz ettiğini, görüşme sırasında "Artık komşu ülkelerin bizimle nasıl bir ilişki geliştireceklerini bekleyecek değiliz. Bağdat'ta yeni bir yönetim var. Bağdat Yönetimi'ne yardımcı olacağız. Ancak, bu milletimizin haklarından vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor" dediğini anlattı.

"BAĞIMSIZLIK KONUSUNDA BARIŞÇIL DAVRANACAĞIZ"

Barzani'nin ABD Başkanı Barack Obama ve Joe Biden'a Kürtler'in kendi kaderlerini tayin edebilecek durumda olduğunu ve referandum ile bağımsızlık konularında da barışçıl davranacaklarını söylediği kaydedildi.

"İKİMİZİN DE ÖMRÜ KÜRT DEVLETİNİ GÖRMEYE YETECEK"

Kuzey Irak'taki hükümetin İmar ve İskan Bakanı Derbaz Kosret, Başkan Obama'nın Barzani'ye, "Kürt milletinin taleplerini öğrenmek istedik. Taleplerinize karşı değiliz. Ancak, şu durumda bizim için öncelikli olan IŞİD örgütünün bitirilmesidir" dediğini aktardı.

Görüşmeye katılan Başkan Yardımcısı Biden'in Mesut Barzani'ye, "Sayın Başkan müsterih olun. İkimizin de ömrü Kürt devletini görmeye yetecektir" dediği ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Mesut Barzani Washington Joe Biden Irak Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500

Yorumlar (76)

JANA DILAmobilWeb@haberler.com:

YÜCE RABBİM BAĞIMSIZ KÜRDİSTANI GÖRMEYİ SEROK BARZANİYE NASİP ETSİN... AMİN.

37
39
yanıtYanıtla
dogrucu davutMobil-ANDROID:

hicbir zaman olmayacak.tum dunya gelse gene olmayacak.onlar kursun biz icindekilerle beraber yok ederiz

52
7
yanıtYanıtla
İssizMobil-ANDROID:

Allah bunlara kiyamete kadar devlet kurdurtmasin,uşaklik yapmayi devam ettirsin ...!

15
30
yanıtYanıtla
Kürdi:

inşallah

21
23
yanıtYanıtla
omermobilWeb@haberler.com:

Abdye helal olsun

19
24
yanıtYanıtla
61 TRABZONLU:

Abd binmediği eşeğe yem vermez orada ki bir kürt devletini hiç bir ortadoğu devleti kabullenmeyecek kurulan devlet de Müslüman kürtleri söz sahibi kılacak bir devlet olmayacak yönetici kadroları israil yahudisi ve batını9n uşaklığını yapacaklar ve Müslüman kürtleri de bu sözde devletin kurbanları olarak her istediğinin üzerine salacaklar yani Ölen perişan olan gene Müslüman Kürtler olacak .

23
19
yanıtYanıtla
Pırsuslu:

inş yaşasın abd

17
19
yanıtYanıtla
HACI:

OLUK OLUK TÜRK KANI AKITAN PKKLI TERÖRİSTLERİ ASTIRMYAN ABD VE AVRUPANIN İKİ YÜZLÜLÜĞÜ BU TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİNDEN ÇEKİLMELİDİR

19
16
yanıtYanıtla
KARADENİZLİ:

BENCE BU TEZ BİR PLAN DAHİLİNDE YÜRÜTÜLÜYOR. . DOLAYISIYLA BİRAZ DAHA ERKEN. . ÖNLERİNDE İRAN VAR. İRAN PASİFİZE EDİLDİĞİNDE BU İŞ GERÇEKLEŞİR. BUDA ÇOK ZOR. . ÇÜNKİ İSRAİL İRAN''DAN ÇEKENİYOR. . BENCE TÜR YÖNETİMLERİNİN İRANLA SEVİYELİ BİR ŞEKİLDE İLİŞKİLERİNİ PEKİŞTİRMESİ GEREKİYOR. . BENCE AMERİKANIN KÜRTLER ÜZERİNDEKİ İSRAİL OYUNUNUN SENARYOSUNU OYNUYOR. . KÜRTLERİ İSRAİLE YEDİREREK BÜYÜK BİR İSRAİL HEGOMONYASI PLANI KURULUYOR. . MAALESEF BUNDA KÜRT YÖNETİMİ ÇOK HEYECANLI. . SANKİ LEVHA DEĞİŞTİRİLDİĞİNDE HER ŞEY DÜZELECEK. . ASLA BU GÜNLERİ MUMLA ARAYACAKLAR FARKINDA DEĞİLLER

24
11
yanıtYanıtla
coşkun:

ABD nin 52 devlete bölündüğünüde göreceğiz. . . Ömrümüz yeteeerrr. . .

24
9
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title