Haberler

Expo'da "Flora Esintisi" Sergisi

Akdeniz Bölgesi'nde yetişen çiçeklerden esinlenerek Türk kültürünü, tarihini, örfünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla hazırlanan "Flora Esintisi" sergisi, EXPO 2016 Antalya'da sanatsever ile buluştu.

Akdeniz Bölgesi'nde yetişen çiçeklerden esinlenerek Türk kültürünü, tarihini, örfünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla hazırlanan "Flora Esintisi" sergisi, EXPO 2016 Antalya'da sanatsever ile buluştu.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Olgunlaşma Enstitüsünce, Akdeniz Bölgesi ve Antalya'da yetişen çiçekler ile EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayıktan esinlenerek "Flora Esintisi" koleksiyonu hazırlandı. Geleneksel Türk giyim ve el sanatları koleksiyonundan oluşan sergi, EXPO 2016 Antalya sanat sergi binasında açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, sergideki eserlerin geçmişe sahip çıkmak ve onları geleceğe taşımak adına büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Sanat ve üretim adına önemli işler yapıldığını ifade eden Demirci, Türk kültürüne, tarihine, örfüne yönelik anlamlı ve keyifli işler gerçekleştirildiğini vurguladı.

Sanat ve kültür özelinde örf, anane ve geçmişten bugüne büyüklerin ürettiği birikimin, hafızayı oluşturduğunu ifade eden Demirci, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu hafıza, öz güvenimiz açısından çok önemli. Geçmişle ve geçmişimizdeki ile barışık olmamız açısından çok önemli. Bu yönüyle öz güvenimizi kuşanmak, geçmişimizle sevgi ve saygı üzerinden bir ilişki kurabilmek hususunda, geçmişimizin ürettiği üretimi kayıt altına almak, onları birer tarihi obje haline getirerek bir müze kıymeti de kazandırmak hususunda burada çok güzel işler, çok kıymetli işler yapılarak, hafızamızı ayakta tutmak adına bize büyük bir fırsat vermişler."

Ebru, kurdele işi, keçe ve kağıt çiçek, kırkyama atölye çalışmalarının da yapılacağı sergi, 28 Ekim'e kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ercan Demirci Antalya Akdeniz Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title