Haberler

Dünya Kadınları Trump'a Karşı Bayrak Açıyor

Güncelleme:

Devir teslim töreninden bir gün sonra Washington'da yapılması planlanan Kadınlar Yürüyüşü'ne 40'ı aşkın ülkede, 80 farklı şehirde bir milyon kadın göstericinin katılacağı duyuruldu.

ÜNLÜ İSİMLER KATILACAĞINI DUYURDU

Donald Trump'ın seçilmesine tepki olarak düzenlenen yürüyüşe, Scarlett Johansson ve Katy Perry gibi ünlü isimlerin de katılacağı duyuruldu.

Trump'ın başkanlık için yetersiz olduğunu savunan film yapımcısı Rebecca Rodriguez ABD yeni başkanı hakkında; "sözleriyle toplumumuzda marjinalize edilenlere karşı nefret ve şiddet aşılayan biri" ifadelerini kullandı.

Organizatörler yayınladıkları açıklamada, Trump karşıtlığının yanı sıra eşcinsel hakları, silah kontrolü, göçmen hakları, eşit ücret, kürtaj hakkı, iklim değişikliği gibi konuları da savunduklarını bildirdi. Kadınlar yürüyüşünün erkeklere de açık olduğu belirtiliyor.

Yürüyüşün ulusal çaptaki Eşbaşkanı Linda Sansour: "Bu yönetime köstek olacakların başında bu ulusun kadınları gelecek." dedi.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDE YAYILDI

Yürüyüşün sosyal medya üzerinde bu denli yaygınlaşmasının nedeni Trump'ın kadınlar hakkındaki tartışmalı yorumları. Seçilmiş Başkan Trump kampanyası boyunca kullandığı ifadelerle kadınların tepkisini çekmişti.

Seçilmiş Başkan Trump, "Kadınları öpme ihtimaliyle ağzıma naneli bir Tic Tac şekeri atıyorum. Güzel kadınlar beni kendine çekiyor ve onları öpmeye başlıyorum. Mıknatıs gibi ve siz başlayınca onlarda yapmanıza izin veriyor. Onlara istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz." ifadelerini kullanmıştı.

KÜRESEL ÇAPTA YANKI BULDU

Söz konusu yürüyüş Washington'un yanı sıra eş zamanlı olarak ülkenin farklı eyaletlerinde de düzenlenecek. Küresel çapta da yankı bulan Kadınlar Yürüyüşü, Kolombiya'dan Myanmar'a, Irak'tan Suudi Arabistan'a kadar 40'tan fazla ülkede de organize edilecek.

ABD'nin dışında yapılacak en büyük eylem 10 binden fazla kadının katılımıyla Londra'da düzenlenecek.

Dünya çapında protesto gösterilerine katılacaklar arasında farklı alanlardan aktivistler de olacak. En ilginç olanın el örgüsü yün pembe şapka takan Kaliforniyalıların girişimi olacağı tahmin ediliyor.

Eylemcilerden Marina Montros: "Her seferinde 'Tamam, yeterince şapka ördüm artık bırakmalıyım' dediğimde haberlerde Trump hakkında bir şeyler okuyorum… ve o ipi bana geri verin diyorum ve bir tane daha örüyorum. Pembe şapka isteyen birinin almadan gitmesini istemiyorum." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Scarlett Johansson Donald Trump Katy Perry Washington Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title