Haberler
BBC

Şili'de Fırtına 4 Milyon Kişiyi Susuz Bıraktı

Güncelleme:

Şili'de etkili olan fırtına 3 kişinin ölümüne ve 19 kişinin kaybolmasına neden oldu. Başkent Santiago'da evlerin yüzde 60'ına su verilemezken, marketlerde şişe su stokları tükendi.

Şili'de yaşanan fırtına ve heyelanlar nedeniyle başkent Santiago ve çevresinde milyonlarca kişinin içme suyuna erişimi kesildi. Fırtınada en az üç kişi öldü ve 19 kişi kayboldu.

SU BERRAKLAŞANA KADAR ERİŞİM KESİLDİ

Şilili yetkililer kentin temiz su kaynağı Maipo Nehri'nde su berraklaşana kadar temiz suya erişimin kesildiğini duyurdu. Başkent Santiago'da susuz kalan kişilerin sayısının yaklaşık 4 milyon olduğu belirtildi. Santiago kenti sakinlerinin yüzde 60'ının evinde su akmıyor ve süper marketlerdeki şişe su stokları tükenmiş durumda.


''SU DAĞITIMI YENİDEN BAŞLATILMAYA ÇALIŞILIYOR''

Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet Twitter'dan açıklamasında "Kurtarma ekipleri mahsur kalan insanlara ulaşmaya ve su dağıtımını mümkün olan bölgelerde yeniden başlatmaya çalışıyor" dedi.

Başkente içme suyu hizmeti veren Aguas Andinas yoğun yağışların onarımları zorlaştırdığını, yeniden su dağıtımının ne zaman sağlanacağını bilmediklerini söyledi.

Bölge valisi Claudio Orrego hava koşullarının Santiago kenti yakınlarındaki dağlarda "çok kötü" olduğunu belirtti. Orrego "Çok kısa süre içinde pek çok heyelan yaşadık" dedi.

BBC

Şili Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title