Haberler

Yaşadığı Sıkıntılar Hayata Olan Inancını Kaybettirmedi

GÖKHAN YILMAZ - Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde yaşayan 31 yaşındaki İslam Aydoğan, geçirdiği iki kazada sol gözündeki görme yetisini ve iki bacağını kaybetmesine rağmen yeni tanıştığı tiyatro oyunculuğuna bağlılığı sayesinde engel tanımıyor.

Hüseyin ve Ayşe çiftinin üç çocuğundan en küçüğü olan Aydoğan, 8 yaşındayken sol gözündeki görme yetisini kaybettiği trafik kazasının ardından hayata küsmek yerine, başarılı bir eğitim hayatı geçirerek çok istediği Bülent Ecevit Üniversitesi Elektrik Teknikerliği Bölümünü okudu.

Bir firmada elektrik teknikeri olarak çalışmaya başlayan Aydoğan, 2010'da işine gitmek için binmeye çalıştığı yolcu treninin bir anda hareket etmesiyle rayların üzerine düştü. Kazada, trenin altında kalması sonucu kopan bacakları yerine protez takılan ve ailesinin desteğiyle zorlukların üstesinden gelen Aydoğan, ilçede başladığı tiyatro oyunculuğunu da büyük bir keyifle sürdürüyor.

Kilimli Engelliler Derneği tarafından oluşturulan tiyatro topluluğunda, başrolünü üstlendiği oyunun hazırlıklarını sürdüren ve haftada üç gün provalara katılan Aydoğan, gelecek aylarda sahnelenecek oyundaki sorumluluğunu yerine getirebilmek için gösterdiği azmiyle çevresine örnek oluyor.

"Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermezmiş"

Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelinin, yaşamında bir şeyleri başarmak için kendisine engel olmadığını söyledi.

Hayata olan inancını hiçbir zaman kaybetmediğini anlatan Aydoğan, "Kendimi geliştirdim. Hiçbir zaman yıkılmadım, Allah'a her zaman şükrettim. Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermezmiş, hala nefes alıyor, hala ayaktayız. Zorlukları atlattık ve bazı şeyleri başardık." diye konuştu.

Ailesinin ve arkadaşlarının kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ifade eden Aydoğan, kendisini engelli olarak görmediğini ve diğer insanlar gibi hayatına devam etmeye çalıştığını belirtti.

"Arkadaşlarım bir gün gelip beni seyredecek"

Tiyatronun hayatında yer bulmasının kendisi için sürpriz olduğunu kaydeden Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halk Eğitim Merkezi'nin destekleriyle Kilimli Engelliler Derneğince tiyatro çalışmaları başlamıştı. Bir gün kurstan Nuray Dibek hocamız beni aradı ve böyle bir oluşumda bulunmak isteyip istemediğimi sordu. İlk başta değişik gelse de 'Neden olmasın?' dedim, kabul ettim. İyi ki kabul etmişim. Haftada üç gün tiyatro çalışıyoruz. Bunu keşke her gün yapabilsek. Şimdi sosyal bir faaliyetimiz var ve bu bizden sonraki engelliler için bir umut oldu. Tiyatro bizim için bambaşka bir şey haline geldi. Engellilerin evlerinde durması değil, normal insanlar gibi bir faaliyette bulunmaları sağlandı. Engelli olmayan arkadaşlarım bir gün gelip beni seyredecekler. Bu çok güzel bir duygu."

"İnsanların ne dedikleri o kadar da önemli değil"

İslam Aydoğan, engellilerin birçok şeyi başarabileceğini, bunun için öz güvenlerini yitirmemeleri gerektiğini vurgulayarak toplumda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Herkesin bir engelli adayı olduğuna işaret eden Aydoğan, "İnsanların ne dedikleri o kadar da önemli değil. Bir insanın elinin, kolunun veya bacağının olmaması bir engel değil. Düşünememek bence engelliliktir. Bizim tek amacımız bazı engelleri aşmak, engellileri de bu toplumun bir insanı olarak göstermekti. Bu yüzden biz buradayız."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Zonguldak Kilimli Aydoğan Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title