Haberler

4 Çocuk Annesi Mantar Üretimi Yaparak 5 Kadını İş Sahibi Yaptı

Güncelleme:

Aksaray'da, katıldığı girişimcilik kursunu bitirdikten sonra mantar üretimi yapan Fatma Harmankaya, kurduğu işte 5 kadını daha iş sahibi yaptı.

Aksaray'da, girişimcilik kursunu tamamladıktan sonra mantar üretim tesisi açan Fatma Harmankaya, hem iş sahibi oldu hem de 5 kadına istihdam sağladı.

KOSGEB'TEN 30 BİN LİRA HİBE ALDI

Katıldığı girişimcilik kursunu 2011 yılında tamamlayan 4 çocuk annesi Harmankaya, kültür mantarı üretim tesisi açmaya karar verdi.

Hacılar Harmanı Mahallesi'nde kiraladığı bir odada üretime başlayan Harmankaya, işini daha da geliştirmek amacıyla KOSGEB'E başvuru yaparak 30 bin lira hibe aldı.

5 KADININ İŞ SAHİBİ OLMASINI SAĞLADI

Şu an tesisinde ayda ortalama 5 ton üretim yapan ve çalıştırdığı 5 kadının da iş sahibi olmasını sağlayan Harmankaya, başta Aksaray olmak üzere Konya ve Niğde'ye ürettiği mantarları pazarlıyor.

Harmankaya, yaptığı açıklamada, hep iş sahibi olmak istediğini ve bu konuda azimle çaba harcadığını söyledi.

"1 ODADA BAŞLADIM, ŞU AN 6 ODADA ÜRETİM YAPIYORUM"

İş sahibi olmak için girişimcilik kurslarına katıldığını ve sürekli kendisini geliştirmeye çalıştığını aktaran Harmankaya, şöyle devam etti:

"Ben hep çalışmak, üretmek istedim. Evde otur otur aynı, hiçbir şeye, aile ekonomisine katkın olmuyor. Burada açılan girişimcilik kurslarına katıldım, belgelerimi aldım. Daha sonra mantar üretmeye başladım. Kendi imkanlarımla 1 odada başladım, şu an 6 odada üretim yapıyorum. İşimi daha da ilerletmek istiyorum. Ayrıca 5 kadına daha iş imkanı sağladığım için mutluyum. Çünkü onların da gerçekten çalışmaya çok fazla ihtiyaçları vardı."

DAHA ÇOK KADINA İŞ VERMEK İSTİYOR

Harmankaya, ürettiği mantarlara talebin yoğun olduğunu, bir odayla başladığı işletmesinin üretim kapasitesini daha da arttırarak daha çok kadını iş sahibi yapmayı hedeflediğini vurguladı.

"EVDE OTURMAKLA İNSANIN ELİNE BİR ŞEY GEÇMİYOR"

Kadınlara çalışmaları tavsiyesinde bulunan Harmankaya, "Herkes mantarcılık yapacak diye bir şey yok. Devletimizin açtığı birçok meslek edindirme kursu var. Elleri neye yatkınsa o kursa katılsınlar. Evde oturmakla insanın eline bir şey geçmiyor. Üretmek, ekonomiye katkıda bulunmak, çok güzel bir duygu. İnsan üretmeli, çalışmalı. Özellikle de kadınlar. Çünkü onlar her zaman mücadelecidir. İstedikten sonra başaramayacakları hiçbir şey yok." diye konuştu.

"BURADA AİLE GİBİ OLDUK"

Çalışanlardan Gülşah Kara, mantar üretimini daha önce bilmediğini dile getirerek, "Evde oturmaktansa aile ekonomisine katkı sağlamak için burada çalışmayı tercih ettim. Burada adeta aile gibi olduk. Hem çalışıyor hem de dertleşiyoruz. Çok iyi zaman geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Harmankaya Hacılar Aksaray Konya Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title