Haberler

Doktora Tekme Atan Hasta Yakını, Hapis ve Para Cezasına Çarptırıldı

Güncelleme:

Adana'da özel bir tıp merkezinde çalışan doktora tekme atan hasta yakını, 11 ay 20 gün hapis ve 3 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Adana'da özel bir tıp merkezinde çalışan doktor 41 yaşındaki Talip Yalım'a tekme atan hasta yakını 23 yaşındaki Kasım Çiçek, hareket suçundan 11 ay 20 gün hapis, kasten yaralama suçundan ise 3 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Çiçek'in cezalarında indirim ve erteleme yapılmadı.

''AMBULANS ÇAĞIRSANA LAN''

Olay, 3 Aralık'ta merkez Seyhan İlçesi Şakirpaşa Mahallesi'nde bulunan Ömür Tıp Merkezi'nde meydana geldi. Acil servise getirilen 16 yaşındaki bir kızı muayene eden Dr. Talip Yalım, hastanın yakınlarına, acil bir durum olmadığını söyledi. Genç kızın durumunun strese dayalı olduğunu söyleyen Yalım, diğer kabinde başka bir hastayı muayene etmeye başladı. İddiaya göre genç kızın ağabeyi Kasım Çiçek 'ambulans çağırsana lan' diye bağırarak doktora tekme attı. Dr. Yalım, kasıklarına gelen tekmeyle yere yığılırken, araya girenler Kasım Çiçek'i uzaklaştırdı. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma sonunda Kasım Çiçek hakkında kamu görevlisine hakaret ve kasten yaralama suçlarından dava açıldı.

''SİNİRLENDİM VE TEKME ATTIM''

7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Kasım Çiçek, olay günü ailesinin kendisini arayarak kız kardeşinin hastanede olduğunu söylediğini anlatarak savunmasında şunları söyledi: "Hastaneye gittiğimde ablam ağlıyordu. Ne olduğunu sorduğumda kız kardeşimin tansiyonu yükseldiğini söyledi. Yanına gittiğimde bembeyaz olmuştu. Bu sırada doktor geldi, kendisine durumu sordum. Ambulans ile başka bir hastaneye gönderilmesini istedim. Doktor ise 'siz götürün' dedi. Arabamız olmadığını söyledim ancak çabuk götürün şeklinde bir el işareti yaptı. Buna sinirlendim ve tekme attım. Ancak attığım tekme değmedi. Küfür içeren bir söz söylemedim."

''KASIKLARIMA GELEN İKİNCİ TEKMEYLE KENDİMİ KAYBETTİM''

Müşteki olarak ifade veren Dr. Talip Yalım ise hastayı muayene ettiğini belirterek, "Strese dayalı bir sıkıntısının olduğunu söyledim. Kontrol amaçlı yarım tablet dil altı hapı verdim. Yanında yakınları da vardı. Diğer hastayı muayene ettiğim sırada perdenin arkasından biri küfürler ederek tekme attı. İkinci tekme kasıklarıma gelince kendimi kaybetmişim. Araya girenler olmasaydı bana vurmaya devam edecekti. Şikayetçiyim." diye konuştu.

İNDİRİM, ERTELEME YOK

Mahkeme hakimi, Çiçek'i hakaret suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırırken kasten yaralama suçundan ise 3 bin lira adli para cezası verirken cezalarda herhangi bir indirim ve erteleme uygulamadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seyhan 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title