Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)ERDOĞAN VE GÜL TUGAYDA BİRLİKTE İFTAR YAPTI

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, dün akşam Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi tarafından 1'inci Komando Tugayı'nda verilen ve şehit yakınları ile gazilerin de yer aldığı iftara katıldı.Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Zincidere 1'inci Komando Tugayı'ndaki iftara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar,  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, çok sayıda milletvekili, kuvvet komutanları ev sahibi olarak Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Garnizon komutanı Hava Plt Tuggeneral Ercan Teke, Şehit yakınları, gaziler, komandolar ve Kayseri protokolünden sınırlı sayıda isimler katıldı. Medya mensuplarının alınmadığı, Talas ilçesi Zincidere mahallesindeki General Vecihi Akın Kışlasındaki iftar yemeğinde şehitler için özellikle de Şırnak Şenoba yakınlarında düşen helikopterde şehit olan 1. Komando Tugayı'nın bir yıl önceki efsana komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ve silah arkadaşları içinde dualar edildi. Kayseri Komando Tugayı'ndaki iftara İstanbul'dan tarifeli uçakla gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir ay önce yitirdiği babası Ahmet Hamdi Gül'ün mezarını ziyaret ettikten sonra geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Kayseri'ye özel uçakla geldi

Her iki Cumhurbaşkanı önceden planlanan Erkilet Havalanı'ndan helikopter yerine 15 kilometre uzaklıktaki tugaya karayolu ile geniş güvenlik önemleri arasında geldi. Bu neden her iki Cumhurbaşkanı ezan okuduğu sırada salondaki yerlerini alabildi.

ERDOĞAN VE GÜL AYNI MASADA  OTURDU

Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndaki iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yan yana otururken, Bakan Mehmet Özhaseki, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve diğer protokol mensupları Şehit aileleri ve gazilerin bulunduğu masalara dağıldılar. Çifte Cumhurbaşkanlı iftarda konuklara sucuk içi, pastırma, tulum peyniri, salata, pilav, et kavurma ve baklava ikram edildi. İftar yemeğinin ardından yapılan dua sonrası şehit yakınları gaziler ve komandolara ilk önce Abdullah Gül hitap etti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hitap etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de 1'inci Komando Tugayı'nda verilen iftar programında yaptığı konuşmada, 'Rabia işaretinden vazgeçilmeli' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Ülkesini, vatanını, bayrağını, ezanını sevmeyen acaba neyi seviyor, kimi seviyor. Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah'ım. Biz bunlarla yüceliyoruz, bunlarla yükseliyoruz. Biz millet olarak işte bu şekilde vatanı havayla, suyla, sevgiyle, yani insanın yaşayabilmesi için gereken asgari ihtiyaçlarla birlikte gören bir anlayışa sahibiz. Biz vatanını imanla seven insanlarız. Birileri çıkıyor, diyor ki Rabia'dan vazgeç. Rabia dediği ney, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Bize bu dört ilkeden vazgeç diyen zihniyeti bunların yerine neyi ikame ettiğini tabi olarak merak ediyoruz. Türk Milletinin yerine neyi koyacağız. Ay yıldızlı bayrağımızın yerine neyi koyacağız. Uğruna bunca can verdiğimiz 780 bin kilometrekarelik vatanımızın yerine neyi koyacağız. 2 bin 200 yıllık geleneğin ürünü olan devletimizin yerine neyi koyacağız. Bizim ne kendimizi, ne de mensubu hissedeceğimiz başka bir milletimiz, ne altında kendimizi güvende hissedeceğimiz başka bir bayrağımız, ne toprağının üstünde huzurla yaşayıp altında huzurla yatacağımız başka bir vatanımız ne de kapısına gideceğimiz başka bir devletimiz yok. Rabbimiz yeryüzünde bozgunculuk yapanların akıbetinin dünyada rezillik, ahirette azap olduğunu işaret ediyor. Bizim yeryüzümüz vatanımızdır. Burada bozgunculuk yapanları ahiretteki akıbeti hiç şüphesiz mevla bilir. Ama onları bu dünyada rezil etmekte bizim görevimizdir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör konusuna da değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör örgütlerine karşı sahada yürüttüğümüz mücadeledeki başarılarımızda sizler bu görevi hakkı ile yerine getiriyorsunuz. Bizlerde terör örgütlerine ve ülkemizde husumet besleyen tüm dış güçlere karşı kararlı mücadele içerisindeyiz. Hamdolsun bu mücadelede milletimiz tüm gücü ile yanımızdadır. Kimi gafillere rağmen milletimizin tamamına yakına üzerinde yaşadığı toprakların, mensubu olduğumuz ülkenin kıymetini çok iyi biliyor. Onun için 'Dur yolcu bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver bu sessiz yığın bir vatan kalbinin attığı yerdir. Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda, Gördüğün bu tümsek Anadolu'nda, İstiklal uğrunda, namus yolunda, Can veren Mehmed'in yattığı yerdir.'  Allah'ın izni ile istiklal ve namus uğrunda can veren Mehmetler bitmediği, yurdumuzun üstünde tüten en son ocak sönmediği müddetçe kimse bu ülkenin kılına dokunamaz. Sözlerimin sonunda gazanız mübarek, yolunuz açık, kılıcınız keskin, yüreğiniz ferah, zaferiniz bol, Allah yardımcınız olsun. Rabbim gazilerimizden razı olsun, şehitlerimiz ailelerine sabır versin, rahmet eylesin."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İSTANBUL'A HAREKET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'deki programının ardından Kayseri Erkilet Havalimanı'na geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı, İstanbul'a hareket etti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-1. Komando Tugayı önünden görüntü

-Polis helikopterinden görüntü

-Komando tugayına giren araçlar

-Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokol araçlarının kışlaya gidişi

-Genel detaylar

-Fotoğraflar

Haber : Oktay ENSARİ - Yasin DALKILIÇ - Olcay DÜZGÜN/ KAYSERİ,

====================================================

2)11. CUMMURBAŞKANI GÜL, BABASININ MEZARI BAŞINDA YASİN OKUDU

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı 1'inci Komando Tugayı'nda düzenlenecek geleneksel 'komando iftarı'na katılmak üzere Kayseri'ye gelen 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir süre önce kaybettiği babası Ahmet Hamdi Gül'ün mezarına giderek Yasin okudu.

İstanbul'dan, Genelkurmay Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliklerinde düzenlenen iftara katılmak üzere THY'nin tarifeli uçağıyla Kayseri'ye gelen Abdullah Gül'ü, Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kardeşi Macit Gül'ün kayınpederi eski milletvekili Şaban Bayrak karşıladı. Gül, Erkilet Havalimanı'nda basın mensuplarının, körfezde Arap ülkeleri arasında yaşanan krizle ilgili sorusuna, "Görevdeki arkadaşlar bu süreci iyi idare ediyor. Bunlar ayaküstü konuşulacak konular değil" yanıtını verdi.

Gül, daha sonra kardeşi Macit Gül ile birlikte Asri Mezarlığa gelerek, yaklaşık 1 ay önce yaşamını yitiren babası Ahmet Hamdi Gül'ün mezarıı başında dua etti, Yasin okudu. Gül, korumaları vasıtasıyla gazetecileri uyarıp, "Dua etmeye geldim. Rahatsız etmezseniz sevinirim" ricasında bulundu.

Öte yandan, Abdullah Gül, Erkilet Havalimanı'ndayken, Cumhurbaşskanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer konukları 1. Komando Tugayı'na taşıyacak helikopterler de alana iniş yaptı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Abdullah Gül'ün uçaktan inişi

-Babasının kabrini ziyaret

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın helikopteri

-Genel detay

( Havaalanındaki karşılama ÖZEL)

Haber-Kamera: Oktay ENSARİ- Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,

DV 2 DOSYA, 2 dakika 08 saniye/70 MB

08.06.2017 - Haber Kodu : 170608184

=============================================

3)ÇUKURCA'DA PKK'LI TERÖRİSTLERİN ROKETLİ SALDIRISINDA İSABET ALAN HELİKOPTER ZORUNLU İNİŞ YAPTI

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Güven Dağı'ndaki üs bölgesine iniş yapmaya çalışan Skorsky tipi helikoptere PKK'lı teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Helikopter isabet alınca zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. Saldırıda personel başka bir helikopter tarafından bölgeden kurtarıldı.Olay saat 21.00 sıralarında Çukurca'nın Kuzey Irak'a sıfır noktada bulunan Güven Dağı bölgesinde meydana geldi. Buradaki üs bölgesine inmek için yaklaşan Skorsky tipi helikoptere Kovan Tepe bölgesinden PKK'lı teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda helikopter isabet alınca üs bölgesinin kuzeyinde bulunan bölgeye zorunlu iniş yaptı. Helikopterdeki personel başka bir helikopter tarafından kurtarılırken, kırıma uğrayan helikopterin güvenliğini sağlamak üzere bölgeye özel eğitimli birlikler sevk edildi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Hakkari Valiliği, PKK'lı teröristlerin, Çukurca İlçesi Güven Dağı'ndaki üs bölgesine iniş yapmaya çalışan Skorsky tipi helikoptere düzenlediği roketatarlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. İsabet alıp zorunlu iniş yapan helikopterdeki personelin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"08.06.2017 günü saat 21: 00 sıralarında İlimiz Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesinde Skorsky tipi helikopterin iniş yaptığı esnada bölücü terör örgütü mensuplarınca helikoptere yönelik roketli saldırı gerçekleştirilmiştir. Mecburi iniş yapan helikopterdeki görevli tüm personel bölgeye sevk edilen diğer helikopterlerce tahliye edilmiştir. Yaralı personel bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HAKKARİ,

===============================================

4)OSMAN BAYDEMİR: RAKKA DÜŞTÜ DÜŞECEK

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, partisinin Gaziantep'teki iftar yemeğinde "Rakka düştü düşecek" dedi. sman Baydemir beraberinde HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ve HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'la beraber partisinin Gaziantep'teki iftar yemeğine katıldı. Bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında partililere seslenen Baydemir, konuşmasında Kürtçe ve Türkçe söylemlere yer verdi. Hükümeti eleştiren Baydemir, 7 Haziran 2015 yılında düzenlenen genel seçimlerden sonra hükümetin DEAŞ ile ittifak kurduğunu öne sürerek, şunları söyledi: "Birbirinizi tanıyın, ben hiçbirinize tek başına hükümet olma yetkisini vermiyorum, koalisyon kurun talimatını verdi millet bize. Bundan tam 2 yıl önce 8 Haziran sabahı bu coğrafya aydınlığa büründü. Ama bu aydınlığı, karanlığa dönüştürmenin politikasını geliştirdi şer odakları. Kardeşlerim Suruç'ta patlayan bomba bizden sadece 34 canımızı almadı. Ayrıca bir devrin, bir sürecin kapatılacağının da habercisiydi o patlama. Suruç'tan, Ankara otogar patlamasına kadar adeta hükümet Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren barbarlık örgütüyle ittifak kurdu. Çok açık ve net söylüyorum maalesef ittifak kurdu. Düşünün ki Antep gibi kadim bir şehir, bir sanayi şehri neredeyse günümüzde DEAŞ'ın gayri resmi başkenti haline dönüşen bir imajı bütün dünyaya bu iktidarın basiretsizliği, bu iktidarın yanlış politikalarından dolayı sirayet etti."

'BUNUN ADI AKP TÜCCARLIĞI'

Botlarla Avrupa'ya kaçmak isterken Akdeniz'de yaşamını yitiren Suriyeli sığınmacıların Avrupa'yı tehdit için kullanıldığını öne süren Baydemir, "Ne diyorlardı televizyon kanallarında? Bas bas bağırıyorlardı, 'onlar muhacir bizler ise, ensarız' diyorlardı. Benim başım gözüm üstüne, muhacirlerin tamamı, sabilerin tamamı, kadınların tamamı başımız gözümüz üstünde yerleri var. Ama siz, savaştan kaçan o masumları, savaştan kaçan sığınan o insanları aldınız gemilere kayıklara bindirerek kıyılara vurmasını sağladınız. Neymiş? Avrupa'ya karşı bir silah olarak kullanılacakmış. Bu mu muhacirlik bu mu ensarlık? Bunun adı AKP tüccarlığı, bunun adı insan tüccarlığıdır, bunun adı vicdan tüccarlığıdır" dedi.

'RAKKA DÜŞTÜ DÜŞECEK'

Osman Baydemir konuşmasının son bölümünde, Amerika destekli, YPG tarafından Suriye'nin Rakka kentine düzenlenen operasyona değindi. Baydemir, Kürtçe konuşarak, "Bizde bir söz  vardır, kendin için ne istiyorsan Allah komşuna iki katını nasip etsin. Kürtler her zaman barış ve özgürlük ister onun için" dedikten sonra Türkçe olarak "Rakka düştü düşecek" dedi. Konuşmasına yine Kürtçe devam eden Baydemir, "Birkez daha bu halk özgürce kardeşçe bir yaşam istiyor ne fazlası ne eksiği" diye konuştu. Konuşmaların ardından Baydemir ve milletvekilleri, partililer ile beraber iftar yaptı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Toplantının düzenlendiği salon

Toplantıya katılanlar

Osman Baydemir ve beraberindekilerin salona gelmesi

Baydemir'in konruşması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Eyyüp BURUN- GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 126 MB

================================================

5)ÜNİVERSİTELİ KIZI EVİNDE REHİN ALIP DEHŞET SAÇTI

ESKİŞEHİR'de bir kavga sırasında yanındaki arkadaşı tabanca ile omuzundan vurulan ve uyuşturucu madde aldığı öne sürülen Sercihan İ., olaydan sonra gizlendiği apartmanda kapısını mırarak içeri girdiği daire oturan üniversite öğrencisi Gözde Ö.'yü bıçakla rehin aldı. Üniversiteli kızın boğazına bıçağı dayayan Sercihan İ., özel harekat polislerinin operasyonu ile etkisiz hale getirilirken, Gözde Ö., uzun süre olayın şokunu üzerinden atamadı.

Olay, dün akşam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Toros Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre kavga sırasında Halil Geçici, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından tabancayla açılan ateş sonucunda sol omzundan yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Halil Geçici ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilirken, olay sırasında Geçici'nin yanında bulunduğu belirtilen ve uyuşturucu madde kullandığı öne sürülen Sercihan İ. de kaçıp yakındaki bir apartmana saklandı. Sercihan İ. apartmanı 3'üncü kat dairesinde Gözde Ö. adlı üniversite öğrencisinin kapısını kırıp içeriye girdi. Pencere ve balkon camlarını da kırıp elinde bıçakla dışarıya doğru küfürler eden Sercihan İ. daha sonra Üniversiteli Gözde'nin boğazına bıçağı dayadı. Sercihan İ., polislerin içeriye girmesi halinde genç kızı öldüreceğini söyledi.

Yaşanan olaylar üzerine apartmanın olduğu yere özel harekat polisleri, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri apartmanın önüne şişme branda açtı.

Üniversiteli Gözde Ö.'ye yaklaşık 1 saat süresince dehşet anlar yaşatan Sercihan İ. özel harekat polislerinin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi. Özel harekat polisleri tarafından kurtarılıp aşağıya indirilen genç kız uzun süre gözyaşı döktü. Olayın şokunu atlatamayan Gözde Ö. Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Özel hareket polislerinin operasyonu sonucunda yakalanan Sercihan İ. de polis ekiplerince gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Şüphelini elinde bıçak yanında üniversteli kızla birlikte,

-Üniversiteli kızın görüntüsü,

-Şüphelinin tekmeyle içeriden camı kırması,

-Şüphelinin küfür etmesi,eşyaları atması,

-Elinde bıçakla üniversiteli kızı tehdit etmesi,

-Şüphelinin su içmesi ve bardağı yere atması,

-Tekrar genç kızı getirmesi elinde bıçakla tehdit etmesi,

-Özel harekat polislerinin görüntüsü,

-Genç kız kurtarıldıktan sonra apartman önünde ağlaması,

-Şüphelinin polisler tarafından apartmandan çıkartılıp ekip aracına bindirilmesinden çekilen görüntüler bulunuyor

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR,

08.06.2017 - Haber Kodu : 170608199

=================================================

6)BİRLİKTE TATİLE GİTTİĞİ BOŞANDIĞI EŞİ, BOĞAZINI KESTİ

KONYA'da, evli ve 2 çocuk annesi 22 yaşındaki Fatma Nur Duran, birlikte tatile gitmek için yola çıktığı boşandığı eşi N.Ş. tarafından araçta bıçakla boğazı kesilip, 3 aylık kız bebeğiyle yol kenarına atıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Duran'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Olay, dün Konya- Antalya karayolunun Seydişehir İlçesi İncesi Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Merkez Meram İlçesi'nde oturan evli Fatma Nur Duran, önceki gün ilk evliliğinden olan 4 yaşındaki oğlu ile 3 ay önce dünyaya getirdiği kız bebeğini de yanına alıp evden ayrıldı. Geri dönmeyen Duran'ın eşi Yusuf Duran, durumdan şüphelenip polise kayıp başvurusunda bulundu. Fatma Nur Duran, iddiaya göre dün, 2 çocuğu ve boşandığı eşi N.Ş. ile birlikte Antalya'ya tatile gitmek için yola çıktı. N.Ş. ve Fatma Nur Duran arasında araçta, belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın ardındoan N.Ş., arıza yaptığını öne sürdüğü aracı yolun sağına çekip, Duran'ı dövdü, bıçakla boğazını kesti. Ardından Duran'ı, ikinci eşinden olan 3 aylık kızıyla birlikte araçtan atıp, 4 yaşındaki oğlunu yanına alarak kaçtı.

Genç kadını kanlar içinde gören çevredekiler, polis ve sağlık görevlilerine haber verdi. Ambulansla Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve kafatasında da çatlaklıklar olduğu saptanan Duran'ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Koruma altına alınan 3 aylık bebeğin ise Konya'dan gelecek olan Duran'ın babasına teslim edileceği ifade edildi. Polis, kaçan N.Ş.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

GÜVEN TİMLERİ ŞÜPHELİYİ YAKALADI

Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde, birlikte tatile gitmek için yola çıktığı boşandığı eşi Fatma Nur Duran'ı dövüp, bıçakla boğazını kestiği iddia edilen Nurettin Ş. kent merkezinde, Çomaklı Mahallesi'nde saklandığı evde Güven Timlerine bağlı ekiplerce, yapılan operasyonla yakalandı.

Suçlamaları kabul etmediği ileri sürülen Nurettin Ş.'nin sağlık kontrolü çıkışında kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Poz vereyim mi?" demesi dikkat çekti.

Seydişehir Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Fatma Nur Duran'ın ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

İşlemleri süren Nurettin Ş.'nin Seydişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Şüphelinin sağlık kontrolünden geçirilmesi

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

09.06.2017 - Haber Kodu : 170609010

===================================

7)LİSELİ HASAN, ERMENEK BARAJI'NDA KAYBOLDU

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde 3 arkadaşıyla birlikte Ermenek Barajı'na giden ve yüzme bilmediği için beton iskelenin kıyısından tutunup suya giren lise öğrencisi 15 yaşındaki Hasan Çoban, ayağı kayınca dibe battı. Çoban'ın bulunması için arama çalışmaları sürüyor.

Olay, dün saat 12.00 sıralarında ilçe merkezinin 8 kilometre uzağındaki Karalar Mahallesi yakınlarda meydana geldi. Fatma Hadir Haranıoğlu Teknik Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Hasan Çoban, arkadaşları 18 yaşındaki Hamdi Karapınar, 17 yaşındaki Ali Üresin ve 15 yaşındaki Mehmet Ali Bayındır ile birlikte Ermenek Barajı'na geldi. Arkadaşları suda yüzerken, yüzme bilmeyen Çoban da beton iskelenin kıyısına tutup suya girdi. Ancak kısa bir süre sonra ayağı beton bloktan kayınca dibe batmaya başladı. Durumu fark eden arkadaşları Çoban'ı kurtarmaya çalıştı. Ancak panikleyen Çoban, tüm çabalarına rağmen dibe battı. Arkadaşları jandarma ve AFAD'a haber verdi. AFAD ekipleri yaptıkları ilk arama Çoban'a ulaşamadı. Bunun üzerine Mersin'den dalgıç ekipler çağrıldı. Haberi alıp barajın kıyısına gelen Çoban'ın ailesi sinir krizi geçirdi. Aile fertlerine hazırda bekleyen 112 Acil Servisi'ne bağlı sağlık görevlileri ambulansta müdahale etti.

Bugün karnesini alacak olan, okulda öğretmen ve arkadaşları tarafından sevilen ve çalışkan bir öğrenci olduğu belirtilen Çoban'ın bulunması için çalışmalar sürüyor.

LİSELİ HASAN'IN CESEDİ BULUNDU

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde 3 arkadaşıyla birlikte Ermenek Barajı'na giden ve yüzme bilmediği için tutunduğu beton iskeleden suya düşerek gözden kaybolan Hasan Çoban'ın, cesedi Mersin'den gelen dalgıç polis ekibi tarafından düştüğü noktanın yaklaşık 10 metre ilerisinde 6 metre derinliğinde bulundu. Sudan çıkartılan ve ilk belirlemelere göre boğularak öldüğü saptanan Çoban'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Ermenek Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Barajdan detay

Çalışmalardan detay

Ailesi ve yakınlarını bekleyisi

Arkadaşları röp.

Genel ve detay

------------

-Cesedin sudan çıkartılması

Haber-Kamera: Ali Rıza ETCİ / ERMENEK(Karaman),

08.06.2017 - Haber Kodu : 170608185

08.06.2017 - Haber Kodu : 170608190

==============================================

8)ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN 24 AY TAKSİTLE ALDIĞI MOTOSİKLET 10 SANİYEDE ÇALINDI

BURSA'da Uludağ Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü öğrencisi Enver Fatih Tıkır eğitim masraflarında ailesine yük olmamak adına paket servisçilik yapmak için 24 ay taksitle aldığı motosiklet kimliği belirsiz iki kişi tarafından direksiyon kilidi kırılıp düz kontak yapılarak çalındı. Hırsızlık anı ise güvenlik kameraların tarafından saniye saniye kaydedildi.

Merkez Nilüfer ilçesi Görükle Dumlupınar Mahallesi Koru Caddesi üzerinde bulunan bir öğrenci evinde kalan Uludağ Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü öğrencisi  Enver Fatih Tıkır, ailesine yük olmamak ve eğitim masraflarına destek olsun diye boş zamanlarında paket servisçilik yapmaya başladı. Kendi motoruyla daha fazla para kazanacağını düşünen Enver Fatih Tıkır harçlıklarından biriktirdiği parayla üç ay önce ilk taksitini ödediği motosikletini 24 ay taksitle aldı. Bir müşterisine pizza götüren Enver Fatih Tıkır üzerini değiştirmek için evine gelip motosikletinin direksiyon kilidini devreye sokup yukarıya çıktı. 5 dakika sonra aşağıya inen Enver Fatih Tıkır 16 SFM 14 plakalı motosikletinin yerinde olmadığını görüp güvenlik kameralarını incelediğinde iki kişinin direksiyon kilidini kırıp düz kontak yaparak motosikletini 10 saniye içinde çaldığını görünce durumu polise bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Enver Fatih Tıkır, "Aydınlatma direğinin yanına bıraktığım motosikletim iki kişi tarafından güvenlik kameralarında görüldüğü gibi çalındı. Aslında hırsızlar benim motorumdan çok emeğimi çaldılar. Ben onunla eğitim masraflarımı karşılayıp ailemi maddi olarak rahatlatmak için çalışıyordum." dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

(GÜVENLİK KAMERASI)

-Hırsızların motosikleti çalmaları

--------------

-Enver Fatih Tıkır ile röportaj

-Hırsızlığın meydana geldiği yer

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR / BURSA,

09.06.2017 - Haber Kodu : 170609019

======================================

9)YAĞMUR YAĞDI, SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde aniden bastıran yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar kısa sürede göle dönüştü. Bazı ev ve işyerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

Çorlu İlçesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar kısa sürede göle döndü. Yağış nedeniyle, Tekirdağ yolu, Ali Osman Çelebi Bulvarı, İstasyon Mahallesi yolu, Bülent Ecevit Bulvarı ve Çetin Emeç Bulvarı'nda yoğun su birikintileri oluştu. Trafikteki araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar yollarda kaldı. Bir çok evin girişine de su bastı. Çorlu Belediye ekipleri biriken yollardaki suları tahliye çalışmasına başladı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Yağmur yağışı

-Su birikintileri

-Mahsur kalan araçlar

-Su tahliyesi yapılması

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),

08.06.2017 - Haber Kodu : 170608203

============================================

10)OTOMOBİLİYLE REFÜJE ÇIKAN ALKOLLÜ SÜRÜCÜ POLİSE ZOR ANLAR YAŞATTI

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, otomobiliyle kavşakta refüje çıkan 30 yaşındaki alkollü sürücü K.D., polise zor anlar yaşattı. Direksiyon başında sızdığı belirlenen sürücü, itfaiye ekiplerinin camı kırması sonucu araçtan çıkartılıp, gözaltına alınırken üzerindeki aramada 'fişek' olarak bilinen birer içimlik sarılmış 3 bonzai uyuşturucu ele geçirildi. Dün saat 11.00 sıralarında, 45 SA 4327 plakalı bir otomobil, İzmir-Ankara Karayolu Jandarma Kavşağı'nda refüje çıkarak durdu. Direksiyonda bir kişinin hareketsiz şekilde  durduğunu farkeden çevredekiler yaralı olabileceğini düşünerek durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Ancak, olay yerine gelen polis ekipleri, otomobilin kapılarının kiliti olması nedeniyle itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, aracın camını kırarak kapıyı açtı. Bu sırada otomobil sürücüsü K.D. kendine gelip, araçtan indi. Üzerinde yapılan aramada birer içimlik olarak sarılmış, 3 bonzai uyuşturucu ele geçirilen ve alkollü olduğu belirlenen K.D., kendisini gözaltına almak isteyen polislere direndi. Polis, K.D.'yi yere yatırıp, etkisiz hale getirdikten sonra kelepçeledi. Gözaltına alınan otomobil sürücüsü K.D., Turgutlu Devlet Hastanesi'ne götürülüp, sağmlık kontrolünden geçirildi. Polisteki, işlemleri süren K.D.'nin kaç promil alkollü olduğu açıklanmadı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Otomobilin görüntüsü

-Otomobil sürücüsü K.D.'nin (Kazım Demir) gözaltına alınmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU(Manisa),

08.06.2017 - Haber Kodu : 170608188

====================================

11)ZİHİNSEL ENGELLİ GENÇ, POLİSLERE ZOR ANLAR YAŞATTI

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, darp ettiği annesini evden çıkarıp, kapıyı içeriden kilitleyen, kendisini ikna etmek isteyen bir polisi de pencereden başına cezve fırlatarak yaralayan zihinsel engelli 28 yaşındaki Mustafa A., güvenlik güçlerine zor anlar yaşattı. Yaklaşık bir saatlik ikna çabasının ardından itfaiyenin merdiven aracıyla balkondan eve giren polis, Mustafa A.'yı etkisiz hale getirdi.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında, Yıldırım Mahallesi Sevgi Sokak'ta meydana geldi. Akli dengesi yerinde olmayan Mustafa A., evde annesi Aysel A.'yı darp edip, dışarı çıkardı, ardından da kapıyı içeriden kilitledi. Aysel A., komşularının yardımıyla polisi arayıp, yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Mustafa A.'yı kapıyı açması için ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 1 saatlik çabaya karşın kapıyı açmayan Mustafa A., eline geçirdiği ev eşyalarını pencereden atmaya başladı. Mustafa A.'nın fırlattığı cezvenin başına isabet etti polis memuru Mustafa Kaya, yaralandı. Kaya, ambulansla kaldırıldığı Turgutlu Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Bunun üzerine polis ekipleri, itfaiyeden yardım istedi. Siren çalmadan olay yerine gelen itfaiyenin merdiveniyle balkondan birinci kattaki eve giren bir polis, Mustafa A.'yı yakalayıp, etkisiz hale getirdi. Mustafa A.'ya, kendisine ve çevresine zarar vermemesi için kelepçe takıldı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden verilmiş akli dengesinin yerinde olmadığına dair raporu bulunan ve daha önce de benzer olaylara neden olduğu öğrenilen Mustafa A., sağlık kontrolünden geçirilmek üzer ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Yaralı Polisin ambulansa alınması

-Polisin ikna çabasından görüntü

-İtfaiyenin merdiven aracı ile balkondan eve girilmesi

-Etkisiz hale getirilen zihinsel engelli M.A.'nın (Mustafa Arslan) ambulansa bindirilmesinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU(Manisa),

08.06.2017 - Haber Kodu : 170608193

===============================================

12)MOTOSİKLET İLE OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNÜN KAVGASI KAMERAYA YANSIDI

KONYA'da ismi belirlenemeyen motosiklet sürücüsü ile otomobil sürücüsü ve yanındaki arkadaşı arasında yaşanan kavga, motosiklet sürücüsünün kaskının kamerasına yansıdı. Kavga görüntüsü ise sosyal medyada yayınlandı.Olay merkez Selçuklu İlçesi Beyşehir Çevre Yolu üzerinde meydana geldi.  Motosiklet sürücüsünün kaskındaki kameraya yansıyan görüntülerde motosikletiyle seyir halinde olan motosiklet sürücüsü, şerit değiştirmekte olan otomobil sürücüsüyle belirlenemeyen nedenle tartışmaya başladı. Küfürleşme kavgaya dönüşünce otomobilden inen sürücü ve yanındaki arkadaşı, motosiklet sürücüsüne saldırmak istedi. Motosiklet sürücüsü de 2 kişiye biber gazı sıkarak uzaklaştırmak istedi. Ancak iki kişi daha sonra tekme ve yumruklarla motosiklet sürücüsünü saldırdı. Motosiklet sürücüsü, kavga anına ait görüntüleri  sosyal paylaşım sitesi  Youtube'den  'Tekme tokat kavga ettik. Sopalar havada uçuştu' başlığıyla paylaştı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Motorcunun şerit değiştiren otomobil sürücüsüyle tartışmaya başlaması

-Küfürleşmeler

-motorsiklet sürücüsünü yol kenarında darp etmeleri

-motosiklet sürücüsünün biber gazı kullanması

Haber-Kamera: KONYA,

08.06.2017 - Haber Kodu : 170608194

=====================================================

13)YOLCU OTOBÜSÜ İLE KAMYON ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 20 YARALI

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde yolcu otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu, 1 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı.

Kaza, dün gece saat 22.15 sıralarında D-400 karayolu Keloğlu Köprüsü yakınındaki kavşakta meydana geldi. Batman'dan Antalya'ya giden Abdullah Cihan yönetimindeki 07 LJM 60 plakalı yolcu otobüsü, Mehmet Saygılı yönetimindeki 33 ND 053 plakalı kamyon ile çarpıştıktan sonra yol kenarındaki ağaçlara çarparak durabildi. Otobüsün hostes koltuğunda sıkışan yardımcı şoför 47 yaşındaki İlhami Ayiş, olay yerinde yaşamını yitirdi, sürücüler ile otobüste bulunan 18 yolcu ise yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

İtfaiye ekipleri tarafından çıkartılan İlhami Ayiş'in cenazesi ise morga kondu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kaza yerinden görüntü

Kazaya karışan otobüsten görüntü

Kaza yerindeki panik halindeki yolcular

Otobüsten çıkan yaralılar

Hafif yaralı şekilde yerde oturan yolcular

Sağlık ekiplerinin yaralılara müdehale etmesi

Otobüste sıkışarak ölen yardımcı şoför İlhami Ayiş'in çıkarılması

Bir sağlıkçının otobüsün arka camından merdivenle inişi

-Kazaya karışan kamyon görüntüsü

Kamyonun kaza yerinden çekilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin),

09.06.2017 - Haber Kodu : 170609004

============================================

14)KAMYONDAN DÜŞEN İKİ VARİLDEKİ 4 TON HİDROKLORİK ASİT YOLA DÖKÜLDÜ

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde halk arasında tuz ruhu olarak bilinen hidroklorik asit taşıyan kamyondan düşen 2 varilden 4 ton asit yola döküldü.

Çerkezköy'den aldığı 10 ton hidroklorik asidi Marmara Ereğlisi'ne götürmek üzere yola çıkan Uğur Ocak yönetimindeki 59 TS 708 plakalı kamyonun dorsesinden 2 varil düştü. Halk arasında tuz ruhu olarak bilinen 4 ton hidroklorik asit yola döküldü. Kamyon sürücüsü Uğur Ocak'ın ihbarıyla gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait yol yıkama aracı kısa süre içerisinde olay yerine gelerek karayolunda yıkama işlemi gerçekleştirdi. Bu sırada şans eseri yağan yağmurun da etkisiyle yola dökülen hidroklorik asit herhangi bir zarara yol açmadan kısa sürede temizlendi. Kamyon sürücüsü Uğur Ocak ise ifadesi için Gazi Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Yola dökülen asitlerin kabarması

-Şoförün yaşanılanları anlatması

-Araçların kayganlaşan yolda zor anlar yaşaması

-Ekipler tarafından yolun yıkanması

Haber-Kamera: Onur KAYA / ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),

08.06.2017 - Haber Kodu : 170608196

==============================================

15)ANDIRIN'DA YANGINDA BİR OTOMOBİL VE AHIR KULLANILMAZ HALE GLEDİ

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde çıkan yangında, 1 otomobil ile ahır kullanılmaz hale geldi.  Andırın İlçesi Torlar Mahallesi'nde Ali Kolutek'e ait park halindeki otomobil, henüz belirlenemeyen nedenle alev aldı. Alevler kısa sürede büyüyüp, yandaki ahır ve samanlığa da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yaklaşık 2 saatlik çalışmayla alevleri kontrol altına alarak yangını söndürdü.

Otomobil ve ahırın kullanımaz hale geldiği yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Ahırın yanması

-İtfaiye'nin yangına müdahalesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İskender ZENGİN / ANDIRIN(Kahramanmaraş),

08.06.2017 - Haber Kodu : 170608220

================================

16)DENİZLİ'DE İKİ METRUK BİNADA EŞ ZAMANLI YANGIN

DENİZLİ'nin Sümer Mahallesi'ndeki metruk iki binada henüz belirlenemeyen bir nedenle eş zamanlı çıkan iki yangın paniğe yol açarken olayda herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı.Denizli'nin Sümer Mahallesi'nde gece saat 00.30 sıralarında iki metruk evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Binalardan yükselen dumanları gören çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangınları kısa sürede söndürdü. Çıkan yangınlarda 2239 Sokak'ta bulunan metruk ev kül olurken, 2241 Sokak'ta bulunan diğer metruk evde ise maddi hasar oluştu. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı.Kundaklama ihtimali üzerinde durulan yangınlarla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Olay yerinden görüntü

İtfaiye ekiplerinden görüntü

Kül olan metruk evden görüntü

Ekiplerin soğutma çalışmalarından görüntü

Mahalle sakinlerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

09.06.2017 - Haber Kodu : 170609014

====================================

17)OBEZİTE HASTALIĞI OLAN ÇOCUK TEDAVİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, 10 yaşında 165 kiloya ulaşan Nurettin Yamaç'ın ailesi, çocukları için yardım çağrısında bulundu. Sürekli kilo almaya devam eden oğlunun tek şansının ameliyat olması olduğunu belirten baba Ayhan Yamaç, eğer ameliyat yapılmazsa oğlumu kaybedeceğim diyerek tedavisi için destek istedi. Karabağlar İlçesi'nde oturan Nurettin Yamaç, yaşıtlarından 5 kat daha fazla kilo ile hayatını sürdürmeye çalışıyor. 3 yaşında babasının doktora götürmesi sonucu 'obezite' teşhisi konulan Nurettin, daha 10 yaşında 165,5 kiloya ulaştı. Sürekli kilo alan ve kilo alımı durdurulamayan küçük Nurettin'in yaptığı diyetlerin de faydası olmadı. 40 yaşındaki Ayhan Yamaç, çocuğunun tek kurtuluşun tüp mide ameliyatı olduğunu; ancak ameliyatın da yasal olarak 18 yaşından küçüklere yapılmadığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

"BENDE ÖTEKİ ÇOCUKLAR GİBİ KOŞUP, EĞLENMEK İSTİYORUM"

Gece yatarken aşırı kiloları nedeniyle nefesinin kesildiğini belirten Nurettin Yamaç, "Gece yatarken nefesim kesiliyor, bazen yürüyemiyorum. Ayaklarım beni artık taşımıyor. Bende öteki çocuklar gibi koşup, eğlenmek istiyorum ama kilomdan dolayı eğlenemiyorum. Arkadaşlarım kiloluyum diye beni oyuna katmıyorlar. Diğer çocuklar gibi parkta oyun oynamak isterdim, maç yapmak, koşmak isterdim" dedi. Kilo alması durdurulamayan Yamaç, "Böyle giderse 200 kiloya çıkacağım, kilo almayı durduramıyorum. Herkesten yardım istiyorum çünkü siz yardım edersiniz bende zayıflarım, hayata tutunurum" diye yetkililere seslendi.

AMELİYAT OLMAZSA HAYATINI KAYBEDECEK

Oğlunu birçok hastaneye götürdüğünü, doktorların tüp mide ameliyatından başka çare olmadığını söylediğini ve tüp mide ameliyatının da yasal yaş sınırının 18 olduğunu söyleyen baba Ayhan Yamaç, "Hastanelere götürüyoruz, ameliyat olması gerektiğini söylüyorlar. Ameliyat için yardım bekliyorum, çocuğumun tedavisi için imkanım yok. Eğer ameliyat olmazsa ömrünün kısa olduğunu söylüyorlar. Çok acil olarak mide ameliyatı geçirmesi gerektiğini söylüyorlar. Tek çözümümüz mide ameliyatı. Ameliyat olmazsa ömür kısa, doktorlar her şeye hazırlıklı bulunmamı söyledi. Canım acıyor, başka çocukları görünce canım çok yanıyor. Her gün 'Oğlum öldü mü? Yaşıyor mu?' korkusuyla yaşıyorum. Bana evladım 'Ben öleyim artık' diyor. Bu laflarıyla beni öldürüyor. Ne yapacağımı şaşırıyorum" dedi.

"DİYET YAPTIRDIĞIMIZ HALDE KİLO ALMAYA DEVAM ETTİ"

Oğlunu daha önce devlet  hastanelerinde obezite ünitesinde yatırdıklarını ve diyet uygulandığını anlatan Ayhan Yamaç, "Diyet yaptırdığımız halde kilo almaya devam etti. Su bile içse kilo alıyor. Obezite uzmanı, '3 öğün yemeği kes, hiç yemek verme bu çocuk yine zayıflamaz. Spora da göndersen zayıflamaz' diyor" diye doktorların sözlerini aktardı. Maddi imkansızlıkları sebebiyle oğlunu özel doktora da götüremediğini anlatan Yamaç, "Sağlık Bakanlığına sesleniyorum. Oğlumun sağlığı için desteklerini bekliyorum. Lütfen yardım edin. Tek umudum onlar" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Evden görüntü

Nurettin Yamaç'dan görüntü

Nurettin Yamaç ile röportaj

Baba Ayhan Yamaç ile ropörtaj

Genel ve detay görüntü

Habera-Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

09.06.2017 - Haber Kodu : 170609007

=====================================

18)ELAZIĞ'DA KEÇİ KURTARMA OPERASYONU

ELAZIĞ'da, 20 metre derinliğindeki su kuyusuna düşen iki keçiden biri itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmaları sonucuyla kurtarılırken, diğeri  telef oldu.

Merkez Sürsürü Mahallesi'deki Hacı Halit Hoca Bulvarı üzerinde yer alan ve uzun zamandır kullanılmayan 20 metre derinliğindeki su kuyusuna iki keçi düştü. Belediye tarafından yol çalışmaları için istimlak edilen bir bahçe içerisinde kalan ve kullanılmayan su kuyusuna keçilerin düştüklerini fark eden çevredekiler olayı itfaiye ekiplerine bildirdi.

Elazığ Belediyesi itfaiye ekipleri, kuyunun etrafını temizledikten sonra bir itfaiye eri beline bağladığı ip ile kuyuya indi. İtfaiye eri kuyuda bir keçiyi sağ olarak kurtardı. Telef olan diğer keçinin de leşi çıkarıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-İtfaiye erlerinden detay

-Kuyunun kepçe ile etrafının temizlenmesi

-Kuyunun içinden detay

-İtfaiye erinin kuyuya inmesi

-İtfaiye erinin emniyet kemeri takması

-Kuyuya indirilmesi

-İtfaiye erinin kuyunun içinden görüntüsü

-Kuyudan keçinin bağırma sesi

-İtfaiyecilerin ip bağlama diyalogu

-İtfaiyecinin kuyudan çekilmesi çıkması

-Keçinin kuyudan çıkarılması

-Çıkarılan keçiden detay

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ / ELAZIĞ,

08.06.2017 - Haber Kodu : 170608187

=======================================

19)GÖZALTINDAKİ FRANSIZ GAZETECİYE ANNESİNDEN ZİYARET

BATMAN'ın Hasnakey İlçesi'nde fotoğraf çekerken gözaltına alınan ve daha sonra sınır dışı edilmek üzere Gaziantep'teki Göç İradesi Geri Gönderme Merkezi'ne getirilen Fransız gazeteci ve belgesel fotoğrafçısı Mathias Depardon'u annesi Daniele Van de Lanotte ziyaret etti.

Ilısu Barajı'nın suları altında kalacak Hasankeyf'in taşınacağı yeni alanda fotoğraf çeken Matihas Depardon, geçen 8 Mayıs günü polis tarafından gözaltına alındı. Polislerin yaptığı araştırmada Depardon'un 3 yıl önce sosyal medya hesaplarında terör örgütü PKK lehine fotoğraflar paylaştığı ortaya çıktı. Terör örgütü propagandası yapmak suçundan hakkında yasal işlem yapılan Depardon, daha sonra sınır dışı edilmek üzere Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'ndeki Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne getirildi. Gözaltına alınmasının üzerinden geçen 1 ayın ardından bugün Depardon'un annesi Daniele Van de Lanotte, Oğuzeli'ne gelerek oğlunu ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan anne Lanotte, şunları söyledi: "Bu çok duygusal bir andı oğlumla benim aramda, oğlumu duygusal bir şekilde ağlarken gördüm. Onu gördüğüme çok mutlu oldum ve bu yüzden ağlayamadım. İyi görünüyordu ama yemeklerle ilgili sıkıntı yaşıyormuş. Birbirimize tatlı sözler söyledik. Ona arkadaşlarının yazdığı küçük mektuplar verdim. O mektupları okudu ve bu onda pozitif etki yarattı. Tutukluluk koşullarını konuştuk. Ona Paris'te onun için yapılan eylemde duvara asılan büyük fotoğrafını gösterdim. Onun arkasında duran ve destek olan bütün isimleri ona söyledim. Çok güven verici görünüyordu. Bulunduğu koşullarda acı çektiği belliydi ama çıktığında çok mutlu olacağı anladım." Lanotte, ziyaretinin ardından ülkesine döndü.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Geri gönderme merkezi binası

Anne Lanotte'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Eyyüp BURUN- GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 114 MB

===================================================

20)AYDIN'DA KÖYLÜLERDEN JEOTERMAL TEPKİSİ

AYDIN'ın kırsal mahallesi Musluca'da, köylüler jeotermal kuyusu açmak için zemin etüdü yapan firma görevlilerine engel olup, bölgeden kovdu. Ardından köylüler 5 kilometre ilerdeki Aydın-İzmir Karayolu Musluca Mahallesi Kavşağı'na köylülerine giden yolu trafiğe kapatıp, oturma eylemi yaptı. Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, konuyu Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'a ileteceğini belirtmesi üzerine ikna olan köylüler, 1 saat sonra eylemlerini sonlandırdı.

Aydın'a 30 kilometre mesafedeki Musluca Mahallesi'nda bir jeotermal firması tarafından zemin etüt çalışması yapıldığı farkeden köylüler, birbirleriyle haberleşerek biraraya geldi. Toplanan aralarında kadınlarında bulunduğu 70 kadar köylü, çalışmaları engelleyip, jeotermal firmasının çalışmalarını bölgeden kovdu. Ardından kalabalık, seslerini daha fazla duyurabilmek için 5 kilometre mesafedeki Aydın-İzmir Karayolu Musluca Mahallesi Kavşağı'na yürüdü. Burada mahallerine giden yolu trafiğe kapatan köylüler, oturma eylemi yaptı. Polis, köylüleri yolu açmaları için uyardı. Ancak kalabalık, köylerinde jeotermal tesis istemedikleini belirtip, kaymakam ve vali ile görüşmeden yolu trafiğe açmayacaklarını belirttip, Türk bayrağı açarak eylemlerini sürdürdü. Köylülerin, yolu kapatmasından 1 saat sonra gelen Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, gerekeni yapacaklarını belirtip, kalabalıktan dağılmalarını istedi. Ancak kalabalık, "Ölmek var dönmek yok. Gerekirse Ankara'ya kadar yürüyeceğiz. Bir karış toprağımızı kazdırmayacağız. Hiçbir firmaya mahallemizi kazmasına izin vermeyeceğiz. Ölünceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diyerek, direnmeyi sürdürdü.

KÖYLÜLER MAĞDUR

Köylülere destek veren Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili ise eylem yapan vatandaşlara destek çıkıp, "Jeotermal su çıkartılacak arazilerin imtiyaz hakkını firmalara verdi. Mahallelinin arazisinde izinsiz rahatça arama yapabiliyorlar. Yeraltı bunların olabilir ama yerüstü ise köylülerin, Köylülerin, firmalara verilen bu imtiyaz haklarıyla neredeyse kendi topraklarında hiçbir söz hakkı kalmadı. Köylü mağdur. Daha önce yörede açılan jeotermal kuyularının kendileri için bir faydası olmadığı köylüler gördü. Aydın birinci sınıf tarım toprağıdır. Şirketler kendi yasalarına uymadılar. Birinci sınıf tarıma dayalı topraklarda jeotermal olmaz. Yerleşim alanlarının yanında jeotermal olmaz. Muslucu'da jeotermal kuyusu açılması istemiyoruz" dedi.

Tepkiler üzerine Kaymakam Sevgili'nin konuyu Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'a ileteceğini belirtmesi üzerine ikna olan köylüler, sessizce dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Eylemden görüntü

-Köylülerin yolu kapatmasından görüntü

-Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili'nin açıklaması

-Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili ile röp.

-Köylülerle röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN,

==================================================

21)ASIRLARDIR DAVUL SESİ DUYMADAN SAHURA KALKAN MAHALLE

BURSA'da Emirsultan Türbesi'nin bulunduğu mahallede asırlardır davulcular vatandaşları zillere basarak Haydi pilava, haydi pilava... diye bağırarak uyandırıyor.Yıldırım İlçesi'nde Emirsultan Türbesi ve Camisi'nin bulunduğu Emirsultan Mahallesi'nde asırlardır Ramazan ayında oruç tutmak için sahura kalkacak vatandaşlar davulcular tarafından kapı zillerine basılarak Haydi pilava, haydi pilava diye bağırarak uyandırıyor. Asırlar önce mahallede davul çalan bir kişinin davulunun patladığı, akli dengesini yitirdiği bazılarının ise nereden geldiği belli olmayan tokat darbesiyle kendisini başka mahallelerde bulduğu yönündeki rivayetler üzerine bu bölgede görev yapan davulcular sahur zamanları davul çalmıyorlar.

Mahallede davul çalınmamasının Hz. Muhammed'in soyundan gelen Emirsultan Hazretleri'ne saygının bir ifadesi olduğunu belirten muhtar Yusuf Ziya Aydın, 50 yıldır bu mahallede oturuyorum, büyüklerimizden duyduğumuz rivayetlere göre mahallemizde ramazan aylarında hiç davul çalınmamış. Bunun nedeni ise Emirsultan Hazretlerine saygıdan kaynaklanan bir gelenektir dedi.

Vatandaşları kapı zillerine basarak haydi pilava diyerek bağırarak sahura uyandıran Fevzi Danışman ise Yıllardır davul çalınmayan bu mahallede halkımızın evlerinin zillerine basarak haydi pilava diyerek sahura uyandırıyoruz diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Emirsultan Camisi'nden görüntü

-Emirsultan Meydan görüntüsü

-Emirsultan Türbesi'nden görüntü

-Türbe önünde dua eden çocuk

-Muhtar Yusuf Ziya Aydın ile röportaj

-Zillere basan davulcu

-Sahura uyanan bina sakinleri

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR / BURSA,

09.06.2017 - Haber Kodu : 170609017

======================================

22)TEKİRDAĞ'DA 53'NCÜ KİRAZ FESTİVALİ BAŞLADI

TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 53.'üncüsü düzenlenen ve il merkezi ile birlikte 3 ilçede de kutlanacak olan 'Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali' renkli görüntülerle başladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve ilçe belediye başkanları ile yurt dışından temsilcilerin de yer aldığı kortej, Edirne belediye bandosu, kadın trampet takımı, halk oyunları ekibi ve animasyon gösterileri eşliğinde Valilik önüne kadar yürüdü. Başkan Albayrak, Valilik binası önündeki Atatürk anıtına çelenk sundu.Festivalin ilin tamamını kapsayacak şekilde kutlanması gerektiğini belirten Albayrak, "Geçmişten bu yana Tekirdağ'da Mayıs ayının son haftası, Haziran ayının ilk haftasının kiraz cümbüşü olarak kutlanıyor. 1963 yılından beri Kiraz festivali, aynı coşku ve aynı heyecanla kutlanıyor. Ancak 30 Mart 2014'te Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olunca yerel yönetimlerde bir takım değişiklikler oldu. Tekirdağ ismi tüm ili kapsadığı için tüm ilçeler tarafından kutlanması gerekiyor. Biz bu projeyi geçen seneden itibaren hayata soktuk. Artık kiraz festivali tüm ilçelerimizde kutlanır hale geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir" dedi.

Çeşitli etkinlik ve halk konserleri ile 3 gün sürecek festivalin ateşi, Başkan Albayrak ve protokolle birlikte yakıldı. Etkinliğe Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ CHP Milletvekilleri Candan Yüceer ve Faik Öztrak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Garnizon Komutanı Albay Kemal Cone, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Köprü başından başlayan yürüyüş

-Yürüyüşe katılan protokol ve vatandaşlar

-Bando ve çalınan marşlar

-Kiraz güzeli kız

-Yürüyüşten detaylar

-Valilik önünde çelen sunumu ve konuşmalar

-Festival ateşinin yakılması

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN / TEKİRDAĞ,

08.06.2017 - Haber Kodu : 170608214

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Hulusi Akar Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
title