Haberler

Almanya'da 20 Metrekarede Kuruldu, 20 Bin Metrekareye Ulaştı

Almanya'nın Düsseldorf kentinde 37 yıl önce, iki kardeş Mustafa ve Hüseyin Kuru'nun temellerini attığı Marmara GmbH, Almanya'da etnik pazarın en büyük şirketlerinden biri oldu.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde 37 yıl önce, iki kardeş Mustafa ve Hüseyin Kuru'nun temellerini attığı Marmara GmbH, Almanya'da etnik pazarın en büyük şirketlerinden biri oldu. Kuru kardeşler, gıda sektöründe faaliyet gösteren Marmara GmbH'yı, Almanya'ya yoğun Türk işçi göçünün olduğu yıllarda gıda sektöründeki boşluğu görerek kurdular. O dönemde Türk işçilerin Almanya'da bulamadığı bazı gıda maddelerini ithal etmek amacıyla Düsseldorf halinde 20 metrekarelik bir alanda kurulan Marmara GmbH, artık çok farklı bir noktada. Zaman içinde diğer aile fertlerinin de katılımı ve katkısıyla büyüyen şirket bugün 20 bin metrekare kapalı alanda, 200 çalışanı ve üç rakamlı milyon Euro'luk ciroyla faaliyetini sürdürüyor. Marmara ve Harika adı altında yaklaşık 20 ürün grubu ve bin ürün çeşidi olan şirket ayrıca Türkiye'deki belli başlı markaların Avrupa distribütörlüğünü yapıyor.

Şirket genç kuşağa emanet

Marmara GMBH'nın temellerini atan Kuru ailesinin ilk kuşağı, işleri bugün gençlere bırakmış vaziyette. Şirketin genel müdürü, Londra'da Uluslararası İşletme okumuş olan 32 yaşındaki Volkan Kuru. Marmara GmbH'yı her yıl büyütmeyi başaran Genel Müdür Kuru, başarısını şirketin her kademesinde çalışarak elde ettiği deneyime ve aldığı iyi eğitime bağlıyor. Volkan Kuru, Marmara GmbH hakkında, "En etkin olduğumuz ülkeler Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere ve İskandinav ülkeleri. Faaliyet alanımız sebze ve meyve ile kuru gıda. Kuru gıdayı ise, kendi Marmara ve Harika markalı ürünlerimiz ile Avrupa bayiliğini yaptığımız markalar olarak ikiye ayırabiliriz" dedi.

"Almanlar sucuğa sucuk diyor"

Volkan Kuru, Almanya'da Türkler tarafından kurulan ve gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin en büyük başarısı olarak Türk mutfağının Avrupa'da tanıtılmasını görüyor. Marmara GmbH Genel Müdürü Kuru bu konuda şunları söyledi: "Gıda firmaları olarak en başta, Avrupa'da yaşayan Türklere ihtiyaçları olan her türlü gıda ürününü, nereden gelmesi gerekiyorsa oradan getirerek, başarılı bir şekilde sunmayı başardık. Bunun yanı sıra bazı Türk ürünlerini Türk kimliğiyle Avrupalıların mutfaklarına sokabildik. Örneğin Almanya'da sucuğun ticari ismi 'Knoblauchwurst nach türkischer Art', ancak hiçbir Alman bu şekilde demiyor, sucuğa sucuk diyor. Aynı şey, ayran, helva, tahin için de geçerli; son yıllarda çok trend olan bulgur için de geçerli. Bu tür ürünlerin menşeinin Türkiye olduğunu, Türk mutfağından gelen ürünler olduğunu kanıtlayabildik. Bunları bir Alman'a Fransız'a, Hollandalıya, Belçikalıya sevdirdik. Bugün bu otantik Türk ürünlerini, Türk kimliğiyle Avrupalıların mutfaklarında görebilirsiniz." - Aytaş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Düsselldorf Marmara Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title