Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)BATMAN'DA KARAKOL YAKININDA PATLAMA 2' Sİ ASKER 3 YARALIBATMAN'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'nde, öğle saatlerinde PKK'lı teröristler jandarma kontrol noktasına saldırı girişiminde bulundu.

1)BATMAN'DA KARAKOL YAKININDA PATLAMA 2' Sİ ASKER 3 YARALI

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'nde, öğle saatlerinde PKK'lı teröristler jandarma kontrol noktasına saldırı girişiminde bulundu.

Karakol önünde askerin yol kontrolü sırasında teröristlerin bomba yüklü aracı infilak ettirmesi sonucu;  ilk belirlemelere göre 2 si asker 3 kişi yaralanırken, bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi sevk edildi.

Yaralılar Batman Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Görüntü DÖkümü

---------------------

-Hastaneden görünü

-Polis araçları ve ambulansların görüntüsü

BATMAN /DHA

===================================================

2)PYD DENETİMİNDEKİ AFRİN SINIRINA TANK SEVKİYATI

GAZİANTEP 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan çıkan tanklar, terör örgütü PYD denetimindeki Suriye'nin Afrin kentine komşu Kilis sınırına konuşlandırıldı.Daha önce batı illerinden Gaziantep'e gönderilen tank ve zırhlı araçların bir bölümü bu sabah Kilis'e gönderildi. TIR'ların üzerinde ve güvenlik önlemleri arasında Kilis'e gönderilen tank ve zırhlı araçlar, terör örgütü PYD denetimindeki Afrin sınırındaki karakollara götürüldü. Tank ve zırhlı araçların Afrin sınırının kritik noktalarına konuşlandırılacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Askeri konvoy

TIR üzerindeki tanklar

Konvoyun ilerleyişi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 252 MB

====================================================

3)GEREDE'DE YAĞMUR SELE YOL AÇTI

BOLU'nun Gerede İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur sele neden oldu. 40 ev 70 işyerini su bastı. Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde mahsur kalan işçiler iş makineleriyle kurtarıldı.

İlçede etkili olan sağanak yağmur yaşamı felç etti. Yağmur ile birlikte su seviyesi yükselen ilçenin içinden geçen dere taştı. Ormanlık bölgeden akan suların da etkisiyle sel oluştu. Taşan dere nedeniyle otogardaki işyerleri ve otobüs yazıhaneleri sularla kaplandı. Deri Organize Sanayi Bölgesi de sular altında kaldı. Araçlar suya gömüldü. Sanayi bölgesinde işyerlerinde mahsur kalanlar iş makinelerinin kepçeleriyle alınıp yandaki inşaatın penceresinden üst katlara çıkarıldı. Birçok ev ve işyerini su bastı.Bir süre sonra yağışın etkisini kaybetmesiyle sular çekilmeye başladı. Belediye ve AFAD ekipleri hasar tespit çalışması yaptı. Tespitlere göre 40 ev ve 70 işyeri zarar gördü. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları temizlemeye çalıştı.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, "Yaklaşık 2.5 saat süren yağmur yağışının ardından uzun yıllardır görünmeyen bir sel yaşandı. Tüm halkıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can ve mal kaybının olmaması en büyük tesellimiz. İlçede yaklaşık 40 ev ile 70 işyeri hasar gördü. Deri Organize Sanayi bölgesindeki işyerlerinde maddi hasarlar meydana geldi. Bazı binaların bodrum katları tamamen suyla doldu. İlçe merkezinde sel suları nedeniyle asfalt yollar ve kilit parke taşları hasar gördü. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanması ardından onarım ve tadilata başlayacağız" diye konuştu.

Görüntü dökümü

-----------------------------------

-Amatör kamera görüntüsü

-Otobüs terminalinde suyla kaplanan alanlar, temizlik çalışmaları

-Hasar gören dere yatağı

-Mustafa Allar ile röp

SÜRE: (03.36 DK) BOYUT: (403 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

==========================================

4)FETÖ'CÜLER TELEFONA YANLIŞ PİN GİRİNCE FABRİKA AYARLARINA DÖNEN PROGRAM KURMUŞLAR

ERZURUM 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ/PDY davasında itirafcı olan örgütün 'polis imamı' Yaşar Öztürk, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırıldı. Bu ceza da ertelendi. İtirafları ile 51 örgüt mensubunu deşifre eden Yaşar Öztürk, "2015 yılında cep telefonlarımıza yanlış pin kodu girildiğinde fabrika ayarlarına kendisini döndürecek şekilde program kurdular. Ben hiç rütbeli personel ile muhatap olmadım. Onlara örgüt içerisinde yüksek lisanslı denirdi" diye konuştu.15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan polis imamı Yaşar Öztürk, itirafcı oldu. Örgütün deşifresine yönelik çarpıcı bilgiler veren Yaşar Öztürk'ün ifadesi doğrultusunda 51 örgüt mensubu hakkında soruşturma başlatıldı. Yaşar Öztürk'ün teşhis ettiği 51 şüpheliden aktif görevdeki 5 emniyet personeli de görevlerinden alındı.Hazırlanan iddianamede Yaşar Öztürk'ün 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' suçundan 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapsi istendi ve etkin pişmanlık hükümlerince cezasında indirim yapılması talep edildi. Tutuksuz olarak yargılanan Yaşar Öztürk, ifadesinde örgütle ilgili bilgiler aktardı. İddianamede de yer alan ifadesinde Yaşar Öztürk şunları söyledi:

HİMMETLERİN YÜZDE 10'U PİKNİK VE MAÇA

"Erzurum'a geldikten sonra ilk 2008-2009 yıllarında çevik kuvvet grubuna sohbet vermeye yapmaya başladım. 2016 yılı başında sohbeti bıraktık.Toplantılarda Hüsnü Cemal Keleş'in yanında onun işlerine yardımcı olurdum. 2016 yılı Mart ayında Hüsnü Cemal Keleş bir toplantı için beni çağırdı. Gittiğim evin temizliğini ve çayını yaptım. Orada Erzurum il abisi olarak atanan Yasin Şengül'ü gördüm. Bana toplantının bölge düzeyinde olduğunu, toplantı odasına girmememi bildirdi. Polis memuru Ömer G., İzmir'deki bir operasyondan dolayı soruşturma geçirlmiş ve görevden uzaklaştırılmıştı. Telefonunda ByLock yüklüydü. Sürekli Hüsnü Cemal ile Musa Kula ile özel görüşüyordu. Ömer G., şubeden uzaklaştırılınca, Hüsnü Cemal ondan dava açmasını istedi. O dönem Ömer'in 1500 TL gibi bir paraya ihtiyacı oldu. Hüsnü Cemal'a söyleyince bana 'sendeki sohbete katılan arkadaşlardan toplanan himmetlerden veriyormuş gibi yap, o sana geri ödesin' dedi. Toplanan himmetlerin yüzde 10'unu piknik, yemek, maç gibi organizasyonlarda kullanılıyordu. Geriye kalanı ise bir üstteki sorumlumuza veriyorduk."

'EVİMDE ARAMA YAPTILAR'

2014 yılında Erzurum'daki evine gelen Hüsnü Cemal Keleş ve Emrah kod adlı kişinin burada arama yaptıklarına dikkati çeken Yaşar Öztürk şöyle devam etti:

"Diğer herkese yaptıkları gibi evde arama yapıp örgüt ile alakalı bir belge flash bellek, CD olup olmadığına baktılar. Varsa bunları bize yok ettirdiler veya kendileri alıkoydular. 2015 yılında ise cep telefonlarımıza yanlış pin kodu girildiğinde fabrika ayarlarına kendisini döndürecek şekilde program kurdular. Ben hiç rütbeli personel ile muhatap olmadım. Onlara örgüt içerisinde yüksek lisanslı denirdi. Bende hiç bir zaman bilgi 'flash'ı olmadı. Bu flash veya bilgisayar bizde olmazdı, öğretmenlerde olurdu. Hüsnü Cemal de ise bilgisayar vardı. Bilgi belge sorumlusu ise Musa Kula'ydı. Hardisk veya flash bellekte toplantılara katılanların isimleri olurdu. Burada sohbetlere devam edip etmediği, himmet verip vermediği, keyfiyet durumu, puanı, çocuk sayısı ve en sonda ise tayine tabi olup olmadığı yazardı. Bir kişi tayine tabi olduğunu kabul ederse örgüt onu nerede gerekli görüyorsa oraya gönderirdi. Ona daha çok güvenilirdi. Ben hiç  bir zaman sohbetlerde not tutmadım. Satılmış Şimşek Aziziye okullarında çalışıyor gözüküyordu. Oradan maaş alıyorlardu. Ama esas işi sohbet gruplarının hocalığını yapmaktı."

1 YIL 6 AY CEZA ALDI

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen ilk celsede karar çıktı. Duruşma savcısı Yaşar Öztürk'ün 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan etkin pişmanlık hükümlerince cezalandırılmasını istedi. Son sözü sorulan Yaşar Öztürk, "Hatam varsa pişmanım, af diliyorum" dedi. Mahkeme heyeti Yaşar Öztürk'ü silahlı terör örgütüne üye olmaktan  5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Etkin pişmanlık hükümlerini uygulayan heyet, cezada 3/4 oranında indirim yaparak 1 yıl 3 ay hapis cezasına indirdi. Suçun terör kapsamında kaldığı dikkata alınarak yarı oranda arttırım yapılıp, 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çıkarıldı. Yaşar Öztürk için iyi hal indirimi uygulayan heyet, 1/6 indirim yaparak 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına mahkum etti ve cezası 2 yıl süre ile ertelendi.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Erzurum / Merkez - Hümeyra PARDELİ

===================================================

(ÖZEL HABER)

5)SANAYİ BÖLGESİNDE YER ALTINDAKİ ELEKTRİK KABLOLARINI ÇALDILAR

ERZURUM'da yapımına 2014 yılında başlanan 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) aydınlatma direklerinin yer altına döşenen elektrik kabloları çalındı.

Erzurum'un kuzey çevre yolunda, kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta kurulan toplam 216 hektarlık 2'nci OSB'nin ilk etabını oluşturan 50 hektarlık bölümünün temeli 26 Ekim 2014 yılında atıldı. İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte protokol ve işadamlarının katıldığı törenin ardından müteşebbis heyet, çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Yakutiye Belediyesi ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan 2'nci OSB'de 38 sanayi parselinden oluşan ilk etapta eğitim tesisi, sağlık koruma bandı, yönetim alanı, sağlık tesisi, sosyal tesis, hizmet, destek alanı, park, arıtma tesisi gibi alanlar yer alıyor. 23 Haziran 2016 tarihinde elektrik alt yapı ihalesi yapılan 2'nci OSB'de yükleniciye yer teslimi yapılmasının ardından 30 Haziran 2017 tarihinden önce bitirilmesi hedefleniyordu.

Önceki gün gece yarısı bölgeye dağlık alandan girdikleri tahmin edilen hırsızlar, bekçi ve çalışanların bulunduğu şantiyenin göremediği bir noktada yüzlerce metre uzunluğunda kabloları çaldı. Hırsızlar, işçilerin günlerdir uğraşarak yeraltına döşediği kablolaları bir araca bağlayıp. çekerek çaldı. Hırsızlık olayının fark edilmesi üzerine, şikayet üzerine OSB'ye giden Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Masası ekipleri, inceleme yaptı. Aylardır yer altına döşenen kabloları bir gecede çalan hırsızların yakalanması için çalışmalara başlandı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Organize sanayi tabelası

-Olay yerine gelen sivil polislerin işçilerle konuşması

-Aydınlatma direkleri

-Çalışan işçilerden detay

-Kopan kablodan detay

-İşçilerin olayı anlatması

Haber : Turgay İPEK -Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

SÜRE: 03.59 BOYUT: 242 MB

========================================

(ÖZEL)

6)KÖYDEKİ TEK ODALI EVDEN TÜRKİYE İKİNCİSİ ÇIKTI

KARS'ın Digor İlçesi'ne bağlı Alem Köyü'nde tek odalı evde oturan 7 nüfuslu Yakışır Ailesi'nin çocukları 14 yaşındaki Abdullah Yakışır, TEOG'da 120 sorudan 119'unu doğru yaparak Türkiye ikincileri arasına girdi.

Digor'un Alem Köyü'nde yaşayan Huriye- Zekeriya Yakışır çiftinin en büyük çocukları olan ve Türk Telekom YBO'nun 8. sınıf öğrenci Abdullah Yakışır, TEOG'un ilk sınavında 120 sorudan 118'ini, ikinci sınavında ise 119'unu doğru yaptı. Köyünde hayvanları otlatıp, kış için tezek hazırlayan Abdullah Yakışır, doktor olmak istediğini söyledi. İyi yerlere gelip ailesine sahip çıkmayı hedefleyen Abdullah Yakışır şunları söyledi: "Yurtta çok çalıştım. Hedefim için çok emek gösterdim. Kaymakam bey, öğretmenlerimiz çok destek verdiler. Hedefim aslında 120'de 120 yapmaktı ama dikkat eksikliğinden olmadı. İleride doktor olmak istiyorum. Köyde çok zorluklar çekiyoruz. Evde okuldaki gibi çalışamıyordum. Doktor olup ailemin durumunu iyileştirmek istiyorum. Bilgisayarımın olmasını çok istedim ama babam alamadı. Bende bilgisayar almak için 15 Temmuz şiir yarışmasına katıldım ve derece yaptım. Bu zorluklar içinden çıkıp güzel bir sonuç almak benim için gurur verici. Ailemde çok sevindi, bende kendimi şu an çok iyi hissediyorum. Hedeflerime ulaşmamda emek gösteren öğretmenlerime teşekkür etmek istiyorum."

Alem Köyü'ndeki okulda işçi olarak çalışan ve ayda 1480 TL maaş alan Abdullan'ın babası Zekeriya Yakışır, her an yıkılacak gibi kiralık ve tek odalı bir köy evinde yaşadıklarını bildirdi. Bu yüzden oğlunu YBO'ya verdiğini söyleyen Yakışır, 2 inek ve 15 de koyunları ile geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Diğer çocukları Özlem (10), Eylem (8) ve Havva (3) ve Kemal'i (2) de sonuna kadar okutmak istediğini vurgulayan Zekeriya Yakışır, şöyle konuştu:

"Oğlumun başarısı gurur verici, çok duygulandım. Çocuklarımın bize ait evde iyi ortamlarda okumalarını istiyorum. Tek odalı bir evde 7 kişi yaşıyoruz. Ben bu zor koşullarda çocuklarıma bin nevi öğretmenlik yaptım. Kendimi onların eğitimine adadım. Bazen elime kitap alıp okuyordum, çocuklar bakıp görüp okusun diye. Kendim ilkokul mezunuyum. Ben o zamanlar okumak istemiyordum ta ki çocuklarım olana kadar. Çocuklarım okula gittiğinde aklım başıma geldi ve hep kendime 'niye ben okumadım' diye sorup durdum."

Görüntü Dökümü

------------------------:

-Köye gidiş, köyden genel ve detaylar

-Baba Zekeriya Yakışır'ın çalıştığı okul ve babadan görüntü

-Abdullah Yakışır'ın hayvanların peşine gitmesi, tezek kesmesi

-Tek odalı evin önünde ailenin görüntüsü

-Baba Zekeriya Yakışır'ın konuşması

-Abdullah Yakışır'ın konuşması

-Evin içinden ve dışından görüntüler

-Ailenin gazetecilere el sallaması

(Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

(568 MB - 8 DK 25 SN)

========================================

7)GAZİANTEP'TE SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ

GAZİANTEP'te, 40 yaşındaki Ertuğrul Oğuz, kayınbiraderinin nikahsız birliktelik yaşadığı kadının kardeşleri tarafından tabancayla öldürüldü.

Olay, dün gece Serinevler Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Ertuğrul Oğuz'u arayan kayınbiraderleri, kardeşleri Ali Ş.'nin gün boyunca eve gelmediğini ve telefonlara cevap vermediğini söyleyerek birlikte aramayı önerdi. Bunun üzerine Oğuz da kayınbiraderleri ile beraber dışarı çıkarak, Ali Ş.'yi bulmak için aramaya başladı. Oğuz ve ismi öğrenilemeyen iki kayınbiraderi, Ali Ş.'nin nikahsız olarak yaşadığı Simge Ç.'nin evine gitti. Burada kapıyı açan Simge Ç.'nin erkek kardeşleri ile Oğuz ve yanındakiler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesiyle Simge Ç.'nin kardeşleri Oğuz ve kayınbiraderlerine tabanca ile ateş etti. Kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşun Ertuğrul Oğuz'un göğsüne isabet etti. Silah seslerini duyanların ihbarı ile olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla özel bir hastaneye götürülen Oğuz, acil serviste doktorların müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Oğuz'un cesedi otopsisi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Olay yerinde inceleme yapan ve görgü tanıklarının ifadesini alıp Simge Ç. ve ismi öğrenilemeyen2 kardeşini gözaltına alan polis, soruşturmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Adli Tıp Kurumu

Cenaze aracının Adli Tıp'a gelmesi

Ölen Ertuğrul Oğuz'un fotoğrafı

Genel ve detay görüntüler

( Haber - Kamera: Eyyüp BURUN- GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 31 MB

===============================================

8)KARATEDE ERDOĞAN BAYRAM MARKASI

ERZİNCANLI 64 yaşındaki Erdoğan Bayram, karetede 8'inci Dan derecesine yükseldi ve hala sporcu yetiştiriyor. Gençlere taş çıkartan Bayram, "Nefesim yettiğince karatenin inceliklerini öğretmeye devam edeceğim" dedi.

Şimdiye kadar 15 bine yakın sporcu yetiştiren usta karateci, 7 yaşından itibaren sırasıyla güreş, halter, judo ve teakwando gibi spor dallarıyla ilgilendi. Türkiye Karate Federasyonu tarafından 2014 yılında verilen sertifika ile ustalıkta 8'ini Dan derecesine yükselen Bayram, Türkiye'de bu seviyede usta öğretici Atilla Çeliktürk ile birlikte iki kişi olduklarını bildirdi. Karate ile 1972 Yılında karate sporu ile tanışan Erdoğan Bayram, şunları söyledi:

"Türkiye'de karatede sporun gelişmesinde ön ayak olan usta hocalar Kazım Aktan ve Hakkı Coşar'dan eğitim aldım. Geçen süre içerisinde onlarca müsabakaya katıldım, milli takım antrenörlüğü ve hakemlik yaptım. 45 yılda yaklaşık 15 bin sporcu yetiştirdim. Yetiştirdiğim sporculardan önemli yerlere gelen, hoca olan ve milli takımda görev yapanlar var. Bu spora gönül vermekten dolayı mutluyum, çocuklarımızın ve gençlerimizin bu tür sporlarla uğraşarak sağlıklı bireyler haline gelmeleri en büyük mutluluğum. Nefesim yettiğince karate yapmak ve insanlara bir şeyler öğretmek istiyorum."

Görüntü dÖkümü

-Öğrencileri ile çalışmasından genel detay görüntü

-Antremandan genel detay görüntü

-Erdoğan Bayramın açıklaması

(Haber-Kamera: Coşkun MENEK / ERZİNCAN,

=========================================

9)SİVAS'TA KARNE HEYECANI

SİVAS'ta toplam 120 bin öğrenci karnelerini alıp yaz tatiline girmenin sevincini yaşadı.

2016- 2017 eğitim- öğretim yılının sona ermesi nedeniyle kent merkezindeki Cebecioğlu İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Sivas Valisi Davut Gül, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı. Tören öncesi okul bahçesinde kutlama programı düzenlendi. Programda ana sınıfı öğrencileri ve 1'inci sınıf öğrencileri çeşitli oyunlar sergiledi. Program da ayrıca 4'üncü sınıfta okuyan yürüme engelli Tarık Arda Güler'in okuduğu 'Bayrak' şiiri beğeni topladı. Kutlama programı sonrası okuldaki üç sınıfta karne dağıtan protokol üyeleri, öğrencilere başarılar diledi. Sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak karnesini Sivas Valisi Davut Gül'den almak istediğini belirten 4-A sınıfı öğrencisi Ahmet Efe Koçak'ın bu dileği de yerine getirildi. Karne dağıtımı için okula giden Vali Gül, Ahmet Efe'nin karnesini bizzat kendisi verdi. Karne alan öğrencilerin heyecanlı olduğu görüldü. Protokol üyeleri karne dağıtımının ardından öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Görüntü Dökümü:

-Okuldaki programdan görüntü

-Valinin karne verdiği çocuk

-Karnelerin dağıtımı

-Engelli çocuğun okuduğu şiir

-Detaylar

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

======================================================

10)ŞANLIURFA'DA 624 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

ŞANLIURFA'da, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının son gününde 624 bin öğrenci karnelerini aldı. Ayırca kentte eğitim gören 60 bin Suriyeli öğrenci de karne sevincini yaşadı.

Şanlıurfa'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören toplam 624 bin öğrenci karnelerini aldı. Yaz tatilline giren öğrencilerin karne dağıtımı için Metehas İlkokullunda karne töreni düzenlendi. Öğrencilere karnelerini dağıtan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, eğitime katkı sunan öğretmenleri de kutladı. Öğrencilere yaz tatilinde kitap okumaları tavsiyesinde de bulunan Vali Tuna, "Şanlıurfa'da bu yılki eğitim-öğretim döneminde 624 bin öğrenci ile 60 bin Suriye uyruklu öğrenci karnelerini aldı. Bizler öğrencilerimizin tatili boş bir şekilde geçirmelerini istemiyoruz, mutlak suretle tatili değerlendirmelerini, bol bol kitap okumalarını, gezip oynamalarını istiyoruz. Zihnen o yorgunluğu atmalarını istiyoruz. Bundan dolayı da ailelerin çocuklarına daha fazla sevgi, ilgi göstermelerini bekliyoruz" dedi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen Suriyeli 60 bin öğrencinin de Türk öğrenciler gibi karne aldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, "Bugün dönem sonuna geldik bu dönemde emek veren tüm öğrencilerimize ailelerine, öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye'nin en genç ilinde öğretim gören 624 bin öğrencimiz karne sevinci yaşıyorlar, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Karne dağıtımı sırasında protokol üyeleri öğrencilere çeşitli kitaplalar hediye etti.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Metehas İlk Okullu

Karne törenine katılan aileler

Vali Güngör Azim Tuna öğrencilere karnelerini vermesi

Öğrencilere okuma kitapları hediye verilmesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 252MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekirhan Kozluk Batman PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title