Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)BATMAN KOZLUK'TA KARAKOL ÖNÜNDE PATLAMA: 2'Sİ ASKER 3 YARALI BATMAN'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'nde, PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araç jandarma karakolunu hedef alan saldırısında 2'si asker, 3 kişi yaralandı.

1)BATMAN KOZLUK'TA KARAKOL ÖNÜNDE PATLAMA: 2'Sİ ASKER 3 YARALI

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'nde, PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araç jandarma karakolunu hedef alan saldırısında 2'si asker, 3 kişi yaralandı.

Bekirhan Jandarma Karakolu'ndaki askerlerin yoldan geçen araçlarda denetim yaptığı karakol önündeki kontrol noktasına saat 12.00 sıralarında bomba yüklü araçla yaklaşan PKK'lı teröristler, patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamanın duyulmasıyla birlikte olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi, takviye güvenlik gücü sevk edildi.

2 ASKER 1 SİVİL YARALI.

Patlamada yaralanan 2 asker ile 1 sivil, ambulansla Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, bazı araçların da hasar gördüğü patlama yeri güvenlik çemberine alınarak inceleme başlatıldı.

İlk belirlemelere göre PKK'lı teröristlerin bombalı araçla karakolu hedef aldığı, ancak sıkı güvenlik önlemi sayesinde yaklaşamayınca aracı kontrol noktası önünde infilak ettirdiği ortaya çıktı.

Güvenlik güçleri Bekirhan Jandarma Karakolu kontrol noktasına bombalı araçla saldırı düzenleyen teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

Arif ARSLAN- Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

===================================================

2)ZEYTİN SEKTÖRÜNE UMUT VEREN ADIM

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin, zeytin sektörünün büyük tepki verdiği yasa tasarısı için atılan geri adımı büyük memnuniyetle karşıladıklarını belirterek devletin projelerinde bir devamlılık ve ciddiyet olması gerektiğini savundu. 'Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın ikinci maddesinin tekrar görüşülmek üzere komisyona gönderilmesi zeytincilik sektörünü umutlandırdı. Kamu yararı kararı alınan yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına izin verilebilmesiyle ilgili olan maddenin komisyona geri gönderilmesini 'ilk hamle olarak olumlu bir yaklaşım' olarak değerlendiren TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin, devletin kararlı olmasını ve belirsizlikleri yok etmesi gerektiğini savundu. Tartışmalara neden olan maddenin meclise 6 defa geldiğini hatırlatan Çetin, "Bir kez daha gelmemesi için tarafların samimi olması lazım. Zeytin sektörüne ciddi bir yatırım yapıldı. İnsanlar yatırımlarının ne olacağını düşünmeye başladı. Şuanda belirsizlik var. Kaygılı ortamdan biran önce çıkılması lazım. Çıkamazsak zeytinciliğimize telafisi olmayan zararlar açabiliriz. Zeytinciler şuanda hasada hazırlanma döneminde. Biz devletin tutumunda devamlılık, tutarlılık, kararlılık bekliyoruz. Zeytincilik mi, madencilik mi? O kadar para harcandıktan sonra bu soruyu sormanın zamanı geçti. Maden başka yerde aransın" dedi.

SEMERCİ, "YASA ORTAK KARARLA ÇIKMALI'

Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Mehmet Hakkı Semerci taslağın hem zeytincilerin, hem sanayicilerin ortak görüşüyle, bilgileriyle ortaya çıkmasını umut ettiğini belirterek "Bizim zeytin ağacımız binlerce yıldır bu bölgelerin kültürüdür. Bu kültürü de yok etmeye kimsenin hakkı yok. Umuyorum yasa tekrar genel kurula geldiğinde 550 milletvekilinin hepsinin oyuyla geçer. Çünkü yasa ortak kararla çıkmalı" dedi. Zeytin üreticisi Osman Baydar, sadece zeytin ağacı olarak değil hiç bir ağacın kesilmesini istemediklerini belirterek, "Hiçbir ağaç kesilmesin. Zeytin ağacı cennet meyvesidir. Komisyona geri çekilmesi biz son derece mutlu etti"diye konuştu. Zeytin üreticisi Zafer Soykara da sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesi hakkındaki kanun tasarısının komisyona geri gönderilmesinin kendilerini umutlandırdığını belirterek tam anlamıyla gündemden kalkmasını istediklerini kaydetti.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Ziraat Odası'ndan görüntü,

-Cahit Çetin ile röp,

-Zeytin görüntüsü,

-Mehmet Semerci ile röp,

-Zeytin işlemeden görüntü,

-Üreticiler ile röp.

Haber - Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

=========================================================

3)CHP'Lİ AĞBABA: ÇALIŞMA BAKANININ AÇIKLAMASI BİZİM AÇIMIZDAN MEMNUNİYET VERİCİ

NURİ MURAT: BU FABRİKAYA KARIŞMASINLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Şeker iş Sendika başkanı Nuri Murat'ı ziyaret ederek, çalışma bakanının açıklaması memnuniyet vericidir dedi. Şeker Fabrikası içerisinde bulunan Şeker fabrikası çalışanları tarafından karşılanan CHP'li Veli Ağbaba, 'Kıdem Tazminatı Çalıştayı' hakkında açıklamalarda bulundu.

FABRİKAYA KARIŞMASINLAR

Geçen hafta Malatya'ya bir takım ziyaretler için gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin de katıldığı bir toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık konuşmasında, "Şeker Fabrikası'nın yeni bir yere taşınmasını istiyoruzö demişti. Ardından fabrika ile ilgili sıkıntılarını bugün CHP'li Veli Ağbaba ve basın mensuplarıyla paylaşan Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, idarecilerin bu konuyu bu şekilde dile getirmelerinin hoş olmadığını belirten Başkan Murat, cümlelerine şöyle devam etti:

"Malatya'da ki siyasetçilerimizin, bürokratlarımızın neyse artık yetkililerin bu şekilde konuyu gündeme getirmeleri bizi rahatsız ediyor. Bunu Malatya Kamuoyu Malatya basını da, ulusal basınımızda bunu böyle bilsin. Sadece Malatya şehri içinde değil Türkiye'deki kamuya ait yaklaşık 15 tanesi tamamen şehrin içinde kalmıştır. Bizim fabrikamız Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) yapılan toplantıda da sayın maliye bakanımızın huzurunda dile getirdi.ö

FABRİKADA 100 İŞÇİ

Bu fabrikaya karışmasınlar diyen Sendika Başkanı Murat cümlelerini şöyle sürdürdü:

"Bu çalışanlar büyük bir özveriyle büyük bir gayretlen çalışıyorlar.  Sayın bakanıma da ifade ettim. Üretimde çalışan 100 tane insan kalmış sayın bakanım dedi ki, 'bu 100 adam ne yapıyor?' bizim Türk şekerinin şöyle bir özelliği var; kampanya bittiğinde o makinelerin tamamı sökülüp yeniden modernize edilip yeniden son teknoloji uygulanır. Bir sonraki üretim aşamasına kadar tamamen elden geçirilir.ö

ÇALIŞMA BAKANININ AÇIKLAMASI BİZİM AÇIMIZDAN MEMNUNİYET VERİCİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Baştan beri söylediğini kıdem tazminatı işçinin her şeyi ve iş güvencesi olduğunu belirten Ağbaba, cümlelerini şöyle sürdürdü:

"Kıdem tazminatı işçinin sigortası değer kıdem tazminatı olmazsa işçinin hiçbir güvencesi kalmayacak. 1936'da Mustafa Kemal Atatürk'ün işçilere hediyesi olan kıdem tazminatının geriye götürülmesinin kabul edilemeyeceğini hem sendika gelen başkanı hem bizde ifade ettik. Dün Çalışma bakanının açıklaması bizim açımızdan memnuniyet verici. Tarafların hiç biri 'evet' demiyorsa, istemiyorsa bizde değiştirmeyiz dediler. Öncelikle fona devredilmesi geçmişteki fon uygulamalarından dolayı çok sıkıntılı Türkiye'de iyi işler bir fon uygulaması yok. Hatırlayın deprem fonunu, işsizlik fonunu nereye kullanıldığını biliyorsunuz. Hiçbir zaman amacında kullanılmadı. Bu nedenle bunu kabul edemeyeceğini söyledik. Sayın bakanın açıklaması olumludur. Tarafların onayı olmadan, taraflar ikna edilmeden 'buna geçmeyiz' diyorlar. Keşke başından beri bu tartışmalarla hiç Türkiye meşgul edilmeseydi. Başka tartışmaları yapabilseydik keşke. Türkiye'de ki maalesef bu çok daha kötü, çok daha böyle kanser olmuş problemler varken, kıdem tazminatının tartışılmasını da, geriye götürülme tartışılmasının da doğru olmadığını belirtmek istiyoruz. Biz muhalefet olarak her türlü katkıyı vereceğimizi bu konudaki hükümette dilerlerse ki sayın bakana da hem sendikaların hem kendi görüşlerimizi ilettik. Bu açıklamayla birlikte umarız bu tartışma kapanır. Ancak şöyle bir tartışmanın açılması lazım 'kıdem tazminatı alamayan işçiler nasıl alabilir?' onun konuşulması gerekiyor. Bu konuyla ilgili kanun teklifimizde var.  Mutlaka kıdem tazminatı alamayan kıdem tazminatı alamayan insanlar garanti altına alınmalıdır. Bir garanti fonu kurulmasını öneriyoruz. Biliyorsunuz yasaya göre işverende birinci alacaklı devlet ve banka alacakları.ö

CHP'li Veli Ağbaba, "Mutlaka işçi birinci alacaklı olmalıdır. Çünkü işçinin alın teri, kol kuvveti her şeyi heba edilmemelidir. Diye düşünüyoruz.ö Dedi.

PEŞKEŞ ÇEKİLEREK BİRİLERİNE VERİLDİ

Zamanında Malatya'da Tekel ile Sümerbank 2 tane fabrika olduğunu, 2'sininde yıkıldığını, oralar Türkiye'nin en Değerli Malatya'nın en kıymetli yerleri olduğu söyleyen Veli Ağbaba, cümlelerini söyle noktaladı:

"Hiç birimizin sesi çıkmadı. Sümerbank satıldı yerine AVM yapıldı. Tekel satıldı yerine AVM yapıldı hiç birimizin sesi çıkmadı. Orası hepimizin ortak malıydı. Oraya açık söylemek gerek peşkeş çekilerek hiç çekinmeden de söylemek lazım orası maalesef Malatya'nın hafızası yok edilerek, birilerine verildi. Şimdide şeker fabrikasıyla ilgili görüyoruz maalesef sadece Malatya'da ki işçiler değil, kamuoyu da ses çıkarmıyor buraya. Şimdi burası sadece Nuri Murat'ın değil ki sadece burada çalışan işçilerin değil ki şeker fabrikası söyledi başkan, 'kendin hafızası' "

Görüntü Dökümü

-----------------

-Veli Ağbaba nın açıklamaları

Şeker iş Sendika başkanı Nuri Murat'ın açıklamaları

Mikail PELİT/MALATYA, -

=================================================

4)3 KİŞİYİ ÖLDÜREN SANIĞA 3 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde kendisini aldattığından şüphelendiği eşi 39 yaşındaki Gülay Güçlücan ile kayınvalidesi ve onun nikahsız eşini av tüfeğiyle öldürmek suçundan tutuklu yargılanan 45 yaşındaki Hüseyin Güçlücan, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Güdüllü Köyünde 21 Şubat 2014'de meydana gelen olayda Hüseyin Güçlücan, evi terk eden 2 çocuğunun annesi 18 yıllık eşi Gülay Güçlücan ve 59 yaşındaki kayınvalidesi Fatime Kayabaşlık ile pazarda tartıştıktan sonra evlerine gidip pusu kurdu. Güçlücan, eşi ve kayınvalidesi pazardan dönünce eve girdi. Önce kayınvalidesinin nikahsız eşi 64 yaşındaki Salih Bostancı'yı tüfekle öldüren Güçlücan ardından eşi ve kayınvalidesini av tüfeği ile vurduktan sonra ateşe verdi.

Zonguldak 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Hüseyin Güçlücan, karar duruşmasına Karabük T Tipi Cezaevi'nden video konferans sistemiyle katıldı. Sanık, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporunda, akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtilmesine itiraz etti. Güçlücan, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğünü, hastane raporunda iyileşmediğinin yazdığını söyledi. Mahkeme başkanı ise rahatsızlıkları olabileceğini fakat onların ceza almasını engelleyecek düzeyde olmadığını belirtti. Sinirlenen sanık, "Ceza verecekseniz verin, yeter artık" dedi. Sanık son sözü soruması üzerine de "Ben yargılamanızı kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

CEZADA İNDİRİM UYGULANMADI

Mahkeme heyeti, sanığın eşi Gülay Güçlücan ve kayınvalidesi Fatime Kayabaşlık'ı canavarca hisle tasarlayarak, Salih Bostancı'yı ise sadece tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanığın duruşmalardaki tutum ve tavrını da dikkate alan mahkeme heyeti cezada indirim uygulamadı.

HAKİME EŞİNİN BAŞKASIYLA İLİŞKİ YAŞAYIP YAŞAMADIĞINI SORMUŞTU

Sanık Hüseyin Güçlücan, bir önceki duruşmada mahkeme başkanına otopsi raporuna göre eşinin başka birisiyle cinsel ilişki yaşayıp yaşamadığını sormuştu. Sanık Güçlücan, "Eşim cinsel ilişki yaşamış mı? 'Var' veya 'yok' deseniz bana yeter" demesi üzerine mahkeme başkanı otopsi raporunda böyle bir bulgu veya belge bulunmadığını ve olmayacağını, gerekli bilgileri avukatından alabileceğini söylemişti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Cinayetin işlendiği ev(arşiv)

-Cenazelerin evden çıkarılması(arşiv)

-Adliyeden detaylar

Süre : (3.22) Boyut: (107 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

=================================================

5)ŞANLIURFA'DA MEZBAHANEYE MÜHÜR VURULDU

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi, tarafından 2015 yılında 13 milyon lira harcanarak yaptırılan 9 bin metrekare alana sahip Avrupa standartlarındaki modern mezbahane 20 gün işletildikten sonra altyapı sorunu gerekçesiyle mühürlendi.

Yenice Mahallesindeki Hayvan Pazarının yanında 3 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 9 bin metrekarelik alana kurulu olan mezbahada 7 adet soğuk hava deposu bulunuyor. Günlük 400 küçükbaş ve 150 büyükbaş hayvanının kesiminin hedeflendiği, soğuk hava deposunda muhafaza edilen etler daha sonra nakil edilerek sofralara hazır götürülmesi planlanıyordu. Birçok eksikliğine rağmen 7 Haziran seçimleri öncesi törenle açıldı ancak altyapı eksikliği nedeniyle 20 gün sonra kapısına kilit vuruldu. Ardından kompleksin yapımında hatası bulunan belediye görevlileri, müteahhit ve denetiminde sorumlu personel hakkında idari soruşturma açılması istendi. 2 yıldır kapılarına mühür vurulan mezbahanenin açılmasını sabırsızlıkla bekleyen besiciler, "Hayvancılık merkezi olan Şanlıurfa'da 13 milyon lira harcanarak yapılan bu kompleks 2 yıldır çürümeye terk edildi. Burası madde bağımlıların mekanı oldu. Camları, kapıları kırıldıö diyerek yetkililere tepki gösterdiler. Mezbahenenin kapılarına mühür vurulmasıyla birlikte kentte canlı hayvan kesimleri ise Diyarbakır ve Gaziantep'te yapıldığı öğrenildi. Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise komplesin eksiklerini tespit edip yeniden tadilatta gireceğini ardından hizmette açılacağını kaydetti.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Kapısına mühür vurulun mezbahane

Camları kırık olan kompleks

Yıkılan duvarları çürümeye bırakılan aletler

Hayvan pazarından görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 161MB

===================================================

6)ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ GELENEKSEL ÇÖMLEK YAPIMINI ÖĞRENİYOR

VAN'ın Bardakçı Mahallesi'nde unutulmaya yüz tutmuş çömlekçilik, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin (YYÜ) başlattığı proje kapsamında öğrencilere öğretiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü GENÇDES-2017-1 programı kapsamında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından 'Van Bardakçı Köyü Seramik Atölyesi Uygulama Projesi' başlatıldı. Başlatılan proje kapsamında üniversite öğrencileri, geleneksel yöntemlerle çanak, çömlek ve testi üretiyor. Çömlek ustası Osman Eşme de üniversite öğrencilerine geleneksel yöntemlerle çanak, çömlek ve testi yapımını öğretiyor.

YYÜ öğretim elemanları ve öğrencilerden oluşan 20 kişilik ekip tarafından yürütülen proje ile ilgili açıklamalarda bulunan YYÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Rafet Çavuşoğlu, amaçlarının geleneksel seramik yapım tekniklerinin bütün aşamalarını uygulamalı olarak öğrencilere öğretmek olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, aynı zamanda geleneksel usulde devam eden 5 bin yıllık bir geleneğin yeniden hayata kazandırılması, kaybolmaya yüz tutmuş Bardakçı Köyü'ndeki seramik, çanak çömlek geleneğinin yeniden canlandırılmasını amaçladıklarını söyledi. Nisan ayında başlayan projenin 24 Haziran'da bitececeğini, yapılan eserleri de 15 Haziran'da sergiyle tanıtacaklarını anlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Daha önce Osmanlı döneminden itibaren Cumhuriyetin ilk yıllarında 1980'li yıllara kadar Bardakçı Köyü'nde aktif olarak bu zanaat devam ediyordu. Fakat şimdi tek usta kalmış, biz de bu zanaatın hayatta kalması için destekliyoruz. Sağ olsun Kültür ve Turizm Bakanlığı projemizi destekledi. Biz de bu projeyi hayata geçirdik. Öğrencilerimiz bütün aşamalarını gördü, tamamen geleneksel usulde yapılıyor. Yani bizim üniversitelerdeki Seramik Bölümleri gibi değil, orada biraz daha elektronik bir işlem var. Ama burada tamamen geleneksel şekilde yapılıyor."

Görüntü Dökümü

------------------------

-Çömlek yapan kızlar

-Çömlek yapılan tezgah ve kızlardan detaylar

-Çömleklerden detay

-Doç.Dr. Rafet Çavuşoğlu ile röp

-Çömleklerin fırınlara yerleştirilmesi

-Fırınların yakılması

Gülay KUYUCU- Murat ÇAĞLAR / VAN,-

===================================================

7)ADANA'DA 509 BİN ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI.

Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Kışla İlkokulu'nda Adan Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Milli Eğitim Müdür Turan Akpınar'ın da katılımıyla karne düzenlendi. Vali Demirtaş'ı kapıda çiçeklerle karşılayan çocuklar, halkoyunları gösterisi sundu. Sınıflara giderek öğrencilerin karnelerini dağıtan Vali Demirtaş, yakın ilgi gösterdiği öğrencilere çeşitli armağanlar da sundu. Karne sevinci yaşayan çocuklarla birlikte derslikte sıralara oturan Demirtaş ve öğretmenler anı fotoğrafı çektirdi. Tatil sevinci yaşayan kimi öğrenciler doktor kimi öğrenciler öğretmen olacağını söyledi.

TEKLİ EĞİTİM İÇİN ÇALIŞILIYOR'

Eğitim öğretim dönemini değerlendiren Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Çocuklarımız bu dönemi çok verimli geçirdi. Şimdi de gelecek yılın eğitim çalışmalarına başladık. En kısa sürede kentimizde ikili öğretimden tekli öğretime geçmek için ciddi bir mücadele veriyoruz. Herkese iyi tatiller diliyorum" dedi. Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise, "Örgün eğitimde 485 bin öğrencimiz var, yaygın eğitimle birlikte 509 bin öğrencimiz bulunuyor. Bin 252 okulumuz, 17 bin 500 dersliğimiz var. Bin 350 derslik daha yapıyoruz. Hedefimiz olan 2019'da normal eğitime geçmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Vali mahmut demirtaşın okula gelişi

Çocukların vali demirtaşa çiçek vermesi

Folklor gösterisi

Vali mahmut demirtaşın karne vermesi

Çocuklarla röp

Genel ve detey görüntüler

Vali Mahmut Demirtaş ile röp

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile röp

Karne alacak çocukların ailelerinin baçede beklemesi

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

SÜRE: 05'17"    BOYUT: 322 MB

=====================================================

8)GAZİANTEP'TE 571 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

GAZİANTEP'te, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının son gününde 571 bin 776 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Kentte ayrıca ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e sığınan ve eğitimlerini burada sürdüren 59 bin 786 Suriyeli öğrenci de karne aldı.

Umut Mahallesi'ndeki Umut İlkokulu ve Barak Mahallesi'ndeki Barak Ortakulu'nda eğitim döneminin son gününde düzenlenen karne dağıtım törenine; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete katıldı. Vali Yerlikaya ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı, hediyeler verdi. Yerlikaya, öğrencilerden yaz tatilini iyi değerlendirmeleri ve bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Barak Ortaokulu'ndaki karne dağıtımında Şahinbey Belediyesi tarafından öğrencilere spor ayakkabısı hediye edildi.

571 bin 776 öğrencinin karne aldığı kentte, ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve eğitimlerini Gaziantep'te sürdüren 59 bin 786 Suriyeli öğrenci de aynı mutluluğu yaşadı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Ali Yerlikaya'nın okula gelişi

Yerlikaya'nın öğrencilere karnelerini vermesi

Yerlikaya'nın öğrencilere hediye vermesi

-  Yerlikaya'nın öğrencilerle sohbet etmesi

Öğrenciler ile röp.

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 113 MB

=====================================================

9)VALİ EL ÖPÜP, KARNE DAĞITTI

ERZURUM Valisi Seyfettin Azizioğlu, ellerini öptüğü ilkokul öğrencilerine karnelerini verdi. Öğrencilere iyi tatil dileklerinde bulunan Vali Azizoğlu, bolca kitap okumalarını tavsiye etti.

Vali Seyfettin Azizoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mustafa Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ile birlikte merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Ömer Nasuhi Bilmen İlkokulu'nda öğrencilere karne dağıttı. Okul bahçesinde düzenlenen törende Vali Azizoğlu ve protokol üyeleri önce öğrencilerin hazırlığı folklör gösterisini izledi. Havanın sıcak olması nedeniyle çocukların güneş altında fazla kalmamasını isteyen Vali Azizioğlu karne dağıtım törenini erken başlattı. Vali Azizoğlu, öğrencilere Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili çeşitli sorular yöneltti. Sorduğu her soruya doğru cevap alan Vali Azizioğlu, her öğrencinin elini öpüp karne ve hediyesini verdi.

Erzurum'da il düzeyide 1233 okulda 11 bin 357 öğretmenin görev yaptığını vurgulayan Vali Azizoğlu, anaokulunda 10 bin 515, İlkokulda 55 bin 375, ortaokulda 59 bin 577 ve lisede 40 bin 154 olmak üzere toplam 165  bin 621 öğrencinin bulunduğunu bildirdi. Azizoğlu, TEOG sınavına giren 14 bin 311 öğrenciden tüm soruları cevaplayan 163 öğrenci olduğunu hatırlatarak "Erzurum'da eğitim öğretim seviyesinde her geçen gün çıtanın yükselidiğini belirtti. Öğrencilerden tatilin keyfini doya doya çıkarmalarını isteyen Vali Azizoğlu, "Yorucu bir yıl yaşadınız. Maşallah hepinizin karnesi başarılarla dolu. Tatili hak ettiniz. Keyfini çıkarın ama sizden isteğim bol bol kitap okuyun. Sizlerle gurur duyoyuruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Davul zurna eşliğinde folklör gösterisi

-Valinin el öpüp karne tağıtması

-Valinin çocuklara kitap okutması

Haber-Kamera: Turgay İPEK / ERZURUM,

Süre: 5.23 Dk / 321 MB)

=============================================

10)MANİSA'DA BİSİKLETLİ KARNE DAĞITIM TÖRENİ

MANİSA'da, karne heyecanını yaşandığı Yunusemre Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğrencilere 20 bisiklet dağıtıldı. Okulun son günü bisiklet sürpriziyle karşılaşan öğrenciler, vakit kaybetmeden direksiyona geçip tur atarak doyasıya eğlendi.

Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığı 'Sağlıklı yaşam için hareket et' projesi kapsamında, Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü protokol imzaladı. Protokolle, 356 öğrencinin karne heyecanı yaşadığı Yunusemre Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğrencilere 20 bisiklet dağıtıldı. Okul bahçesinde düzenlenen bisiklet dağıtım törenine; İl Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, okul müdürü Fatih İnan Boztemür, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Karne sevinci yaşayan öğrencilerin bisikletler ile sevinçleri bir kat daha arttı. Karnesini alan öğrenci, okul bahçesinde bisikletlere binerek gönüllerince eğlendi.

KULLANAN ÖĞRENCİLER KONTROL EDİLECEK

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, gelecek nesilleri eğitim öğretim noktasında geleceğe en iyi bir şekilde hazırlarken diğer yandan onların sağlıklı birey olarak yetişmeleri noktasında da çalışmaları sürdüklerini söyledi. İl Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım ise, "Gençlerimiz günlük 4 ila 6 saatini sosyal medyada geçirmektedir. Bu hareketsizlik beraberinde obeziteyi de getirmektedir. 'Sağlıklı yaşam için hareket et' projesinde gençlerimizi bisiklete binmek suretiyle hareketlerini arttırmak istedik. 2015 yılından bu yana dağıtımına başladığımız bisiklet sayısını 3 bin 327'ye çıkardık. Bisikletler ile gençlerdeki kilo değişimini 3 aylık periyotlarla kontrol ederek, gençlerdeki değişimleri kendilerine aktaracağız" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Öğrenciler bisiklet kullanırken detay

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş açıklama

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım açıklama

Karne dağıtımı ve genel detay

(Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

================================================

11)DERİK BELEDİYESİ'NDEN EVDE BAKIM VE TEMİZLİK HİZMETİ

MARDİN'in Derik İlçe Belediyesi, ekonomik durumu iyi olmayan ailelere ve engeli yüzünden traş olamayan vatandaşalara yönelik ev temizliği ve evde bakım hizmeti veriyor.

Derik Belediyesi Ramazan ayı nedeniyle ilçede başlattığı, 'Yanınızdayız' projesi kapsamında, evde bakım ve temizlik hizmeti başlattı. Ramazan ayının ilk gününde başlayan çalışmalar kapsamında bugüne kadar 50 aile faydalandı. Ev temizliğini her gün düzenli olarak sürdüren belediye ekipleri, ayrıca anlaşma sağladığı ilçedeki kuaförlerle de ilk etapta tespit ettiği evlerdeki 20 kişiye kişisel bakım ve saç, sakal tıraşı yaptırdı. Belediye ekipleri bir taraftan bu hizmeti yaparken, ekonomik durumu iyi olmayan ailelere de gıda yardımını sürdürüyor.

Anne ve babası olmadığı için tek başına yaşayan ve beyindeki rahatsızlığı nedeniyle de fazla hareket edemeyen Resul Ecer (43), 2 gün önce kırılan su musluğunun onarılması için belediyeden yardım istediğini belirterek, "Musluğum için yardım istedim, gelip evime baktıklarında çok kirlendiğini gördüler. Allah razı olsun evimi de temizlediler. Ne annem, nede babam, kimsem yoktur. Tek başıma ve hasta olarak ilaç kullanıyor ve yaşıyorum" dedi.

Görme engelli 34 yaşındaki Cebrail Dağ ise, engeli nedeniyle evden çıkamadığını, yaşlı annesiyle evde yaşadıklarını anlattarak, "Belediyenin bize verdiği hizmetle evde tıraşım yapıldı. Benim temennim bu tür hizmetlerin devam edilmesidir" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Resul Ecer'in konuşması

-Ev temizliği yapan ekipler

-Görme engelli Cebrail Dağ traş edilirken

-Cebrail Dağ'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), -

================================================

12)DALGA ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETECEK SANTRALİN PROTOKOLÜ İMZALANDI

ZONGULDAK'ta dalga enerjisinden elektrik üretilmesi için kurulacak 50 kilovatlık Pilot Dalga Enerji Santrali'nin protokolü imzalandı. Santralin Türkiye'de ilk olacağı belirtildi.

Zonguldak, Karabük ve Bartın'da bölgesel kalkınma çalışmaları yapan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) öncülük ettiği Pilot Dalga Enerji Santrali, Milli Egemenlik Caddesi'nde Karakum mevkisindeki sahil bandı üzerinde kurulacak. Santral ile dalga enerjisinden üretilecek elektrik, Zonguldak Valiliği'nin aynı yerde 27 dönümlük alanda yaptıracağı Manolya Park'ta kullanılacak.

Santralin protokolü, yapımını üstlenecek Avustralya'da faaliyet gösteren CSG Exploration and Production Services firmasının Zonguldaklı sahibi Alan Bayrak ile Zonguldak Valisi Ali Kaban, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yyardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, BAKKA Genel Sekreter Vekili Serkan Alkan, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri arasında imzalandı.

Vali Ali Kaban, çevre dostu enerjiyle bir parkın ve 25 evin elektriğini karşılayacaklarını söyledi. Vali Kaban, "Dalga enerjisine yönelik bir santral kurulacak. Bu santralde başka bir güzelliğe aydınlık verecek. Kendi enerjisiyle çevre dostu olarak aydınlatılan bir park olarak bir ilki daha gerçekleştirmiş olacağız. Dünyada doğa dostu enerjiler büyük önem kazandı. Enerji üretebilirsiniz ama ne kadar doğa dostu olduğu büyük önem taşıyor. O nedenle bu doğa dostu bir enerji kaynağı olmuş olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Santrali ücretsiz kuracak firmanın sahibi Alan Bayrak ise "Amacımız bir Zonguldaklı olarak dalga enerjisinden elektriği burada üretmek. Bundan sonra bu tür santralleri burada yapmak istiyoruz. Çoğu projemizi kendimiz dizayn edip kendimiz elektrik üretiyoruz. Bununla ilgili ciddi bir tecrübemiz var. Bugün Avustralya'da buna örnek santral var" dedi.

Yıl sonunda tamamlanması planlanan proje ile başta Zonguldak olmak üzere Türkiye'de yeni enerji kaynaklarının kullanımına zemin oluşturularak yenilebilir ve temiz enerji kaynaklarının destekleneceği, alternatif kaynaklar hususunda farkındalık yaratılarak dalga enerjisinin verimliliğinin ölçülebileceği kaydedildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Vali Ali Kaban'ın konuşması

-Bakka Genel Sekreteri Serkan Alkan'ın konuşması

-Firma sahibi Alan Bayrak'ın konuşması

-Tanıtım filmi

-Manolya Parkı'nın yapılacağı yer

-Dalga görüntüsü

Süre: (6.57) Boyut: (222 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

================================================

HIRSIZLIK ZANLISI YAKALANDI (EK)

13)TUTUKLANDI

Çanakkale kent merkezinde bir hafta içinde 4 ev ile iki işyerinden hırsızlık yaptığı belirlenen K.G., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekirhan Kozluk Batman PKK Politika Güncel Haberler

title