Haberler

Dha Yurt Bülteni 1

Şırnak'ta askeri üs bölgesine PKK saldırısı: 2 şehit, 3 yaralı ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerin askeri üs bölgesine roketatarlı saldırısında 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Şırnak'ta askeri üs bölgesine PKK saldırısı: 2 şehit, 3 yaralı

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerin askeri üs bölgesine roketatarlı saldırısında 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Şırnak- Uludere karayolu üzerinde konuşlu Milli Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nın, dağlık alandaki üs bölgesine, dün saat 17.00 sıralarında Bestler Dereler bölgesindeki PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve otomatik silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateşle 2 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Üs bölgesine takviye birlikler sevk edilirken, yaralı askerler helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı.

Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı, Jandarma Özel Harekat timleri sevk edildi. Teröristlerin kaçış yolları, ATAK helikopterleri ile ateş altına alındı, Namaz Dağı'nda konuşlu birliklerden de Bestler- Dereler bölgesine top atışları başladı. Bölgede operasyon sürüyor.

TSK: BÖLGEDE OPERASYONLARA DEVAM EDİLMEKTEDİR

Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerin  askeri üs bölgesine roketatarlı saldırısı sonucu 2 askerin şehit edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Türk Silahlı Kuvetleri'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "09 Haziran  tarihinde Şırnak Merkez Milli Jandarma Tabur Komutanlığı unsurlarınca Namazdağı/Sarıyayla Mevkiinde yürütülmekte olan operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından açılan ilk ateşte iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ile iki kahraman güvenlik korucumuz yaralanmıştır. Yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; tedavileri süren kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

(ARŞİV)

-Bölgedeki üs bölgelerinden görüntü

Haber : ŞIRNAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

Ankara'ya şehit ateşi düştü

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin askeri üs bölgesine roketatarlı saldırısında şehit olan 2 askerden, jandarma uzman çavuş Sefa Tiftik'in acı haberi, Ankara'nın Beypazarı İlçesi'ndeki ailesine ulaştı.

Uzman çavuş Sefa Tiftik'in şehit olduğu haberini, Beypazarı İlçesi'ne bağlı Dudaş Köyü'nde yaşayan ailesine askeri yetkililer verdi. Besicilik yapan baba Alaattin Tiftik, acı haberi meradaki hayvanlarını toplayıp getirdiği evinin önüne aldı. Baba Alaattin Tiftik ile anne Fikriye ve kendisi gibi bekar olan ve memuriyet için atama bekleyen ablası Betül Tiftik gözyaşlarına boğuldu. Türk bayrakları asılan şehit evi, taziyeye gelen komşuları ve yakınlarıyla dolup taştı.

Uzman çavuş Sefa Tiftik'in 3 yıldır Şırnak'ta görev yaptığı ve yeni tayininin çıktığı belirtildi. Şehit uzman çavuş Tiftik'in bir süre önce izne geldiği, babasının çiftliğinde iznini geçirip, 10 gün önce de Şırnak'a giderek görevine başladığı ifade edildi.ildirildi.

Uzman Çavuş Sefa Tiftik'in cenazesinin, Şırnak'ta düzenlenecek askeri törenin ardından Ankara'ya getirelerek Beypazarı İlçesi Dudaş Köyü'nde toprağa verilmesi bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Haber-Kamera: Kemal ÇELEN / BEYPAZARI(Ankara),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

Kozluk'ta PKK saldırısı: 1 öğretmen öldü, 2'si asker 3 yaralı

Bomba yüklü aracın jandarma kontrol noktasına gelmesi güvenlik kamerasına yansıdı

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde gasp ettikleri araca bomba yükleyen PKK'lı teröristler, önce Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın özel otomobiline ateş açtı, kaçarken 20 kilometre uzaklıkta jandarma kontrol noktasında yakalanacaklarını anlayınca patlayıcı yüklü aracı infilak ettirdi. Kozluk'taki saldırıda teröristlerin kurşunlarına hedef olan başka bir araçtaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirip 1 öğretmen yaralanırken, jandarma kontrol noktasındaki patlamada 2'si asker 3 kişi yaralandı. Teröristlerden 1'i patlamada öldü, kaçan diğer terörist aranıyor.

PKK'lı teröristler dün saat 11.30 sıralarında önce Kozluk Belediye Başkanı Ak Partili Veysi Işık'ın özel otomobiline uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Başkan Işık'ın bulunmadığı otomobilde yeğeni avukat Muhammet Işık saldırıdan yara almadan kurtulurken, teröristlerin kurşunları oradan geçen ve içinde 5 öğretmenin bulunduğu araca isabet etti.

MÜZİK ÖĞRETMENİNİ KATLETTİLER

Saldırıda otomobilde bulunan öğretmenlerden  Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi müzik öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirdi, 1 öğretmen de yaralandı. Yaralı öğretmen Kozluk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, kaçak teröristlerin bulunduğu aracı da güvenlik g üçleri takibe aldı.

KONTROL NOKTASINDA PATLATTILAR

Kozluk ilçe merkezindeki silahlı saldırıdan sonra kaçan kaçan 2 PKK'lı dün saat 12.00 sıralarında ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bekirhan Beldesi'ne geldi. Bekirhan girişindeki Jandarma Karakolu önünde askerlerin görev yaptığı kontrol noktasında yakalanacaklarını anlayan teröristlerden biri inerek kaçtı, diğeri kontrol noktasına yaklaşıp, askerlerin yanında aracın içindeki bombayı infilak ettirdi.

Başka araçların da bulunduğu kontrol noktasındaki patlamada 2 asker ağır, 1 sivil ise hafif yaralandı. Bombayı patlatan terörist de patlamada öldü. Patlamadan sonra bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye birlikler sevk edilirken, yaralı askerler önce Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Batman'da yapılan ilk müdahaleden sonra yaralı 2 asker helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırıldı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Batman Valiliği, dün Kozluk İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin çifte saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"09.06.2017 Cuma günü saat 11.30 sıralarında Kozluk İlçemiz sınırları içerisinde 2 bölücü terör örgütü mensubu tarafından gasp edilen araç, Kozluk Belediye Başkanın içinde olmadığı, yakınının kullandığı özel aracına yönelik silahlı saldırı gerçekleştirilmiş, bu saldırıda bir başka araçta olan 1 öğretmenimiz hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız ise hafif yaralanarak tedavi altına alınmıştır. Olay yerinden kaçan aynı araç Kozluk İlçesi Bekirhan Belde Jandarma Karakolu önünde uygulama yapan güvenlik güçleri tarafından durdurulmaya çalışılmış, araç dur ihtarına uymayarak kendini patlatmış ve olay yerinde bulunan 2 askerimiz ve 1 vatandaşımız yaralanarak tedavi altına alınmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren 1 terörist ölmüştür. Olayla ilgili olarak geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

YARALI ASKER ŞEHİT OLDU

Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'ndeki jandarma karakolu'na PKK'lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda yaralanan 2 askerden biri, tedavi gördüğü Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıda yaralanan diğer askerin ise tedavisinin devam ettiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Olay yerinden görüntü

Jandarmanın önlem alması

detaylar

(GÜVENLİK KAMERASI)

-jandarma kontrol noktası

-görev yapıan 2 jandarma personeli

-bomba yüklü aracın kontrol noktasına gelmesi

Haber : Arif ARSLAN- Reşat YİĞİZ / BATMAN,

========================================

Şenay öğretmenin baba ocağında yas var

Şenay öğretmende geriye Magusa Limanı türküsünü söylerken çekilen görüntüler kaldı

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'ndeki terör saldırısında yaşamını yitiren müzik öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın'ın Balıkesir'in Edremit İlçesi'ndeki baba evinde yas var.

Kozluk İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Veysi Işık'ın otomobiline, PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanıp kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın acı haberi, Balıkesir'in Edremit İlçesi Azerbaycan Bulvarı'ndaki ailesine ulaştı. Kızının hayatını kaybettiği haberini alan baba Sadık Yalçın, gözyaşlarına boğuldu. Yalçın ailesi, kızlarının cenazesini almak üzere Batman'a gitti. Şenay öğretmenin ailesinin yaşadığı yaşadığı dairenin camına Türk Bayrağı asıldı.

Bugün 15.30'da Ankara'ya gelecek olan genç öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, buradan da defnedilmek üzere memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'ne götürülecek. Yalçın'ın cenazesinin Pazar günü defnedilmesi bekleniyor.

7 AY ÖNCE ATANMIŞTI

Şenay Aybüke Yalçın'ın, 6 sene önce Edremit Kültür ve Sanat Derneği'nde müzik eğitimi aldıktan sonra, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nü kazandığı ve 7 ay önce de atamasının yapılarak Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde müzik öğretmeni olarak göreve başladığı öğrenildi.

Şenay Aybüke Yalçın'ın Magusa Limanı türküsünü söylediği sosyal medya hesabındaki video da izleyenlerin yüreğini dağladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Şenay öğretmenin baba evinden görüntü

-Şenay öğretmenin türkü söylemesi

Habera-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT(Balıkesir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Gevaş'ta Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarla saldıran 3 terörist yakalandı

Diyarbakır'da da zırhlı araca roketatarlı saldırı: 1 polis yaralı

VAN'ın Gevaş İlçesi'nde iftar saatinde PKK'lı teröristler tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik roketatarlı saldırı düzenlendi. Roket mermelerinden biri Emniyet Müdürlüğü'ne ait binaya isabet ederken, diğeri ise yaklaşık bin kişi için kurulan iftar sofrasının kurulduğu bölgede havada inflak etti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon başlatıldı.

Gevaş'ta dün saat 19.35 sıralarında, PKK'lı teröristler tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik roketatarlı saldırı düzenlendi. Teröristlerin attığı roket mermilerinden biri, Emniyet Müdürlüğü binasına isabet ederken, diğeri ise yaklaşık 300 metre mesafede kurulan iftar sofrasında, iftar açmaya hazırlanan, aralarında Kaymakam İshak Çınar, Belediye Başkanı Sinan Hakan, Büyükşehir Belediyesi'nden daire başkanları, STK temsilcileri, kanat önderleri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık bin kişinin üzerinden geçip, havada infilak etti. Paniğe neden olan patlamalar sırasında iftar sofrasındakiler sağa sola kaçışırken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Saldırının ardından olay yerine sevk edilen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alıp, ilçenin giriş ve çıkışlarını kontrol altına alarak, operasyon başlattı. Güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında yer yer çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Belediye Başkanı Sinan Hakan, yapılan saldırının sadece terörle ifade edilemeyeceğini, kalleşçe saldırının farklı şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.

3 TERÖRİST SAĞ YAKALANDI

Gevaş Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen roketatarlı saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, PKK'lı 3 teröristin bir araca binip kaçtığını saptadı. Bunun üzerine ekipler, Gevaş-Van karayolunda önlem aldı. Durdurulan araçtaki teröristler, yakalanarak gözaltına alındı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Van Valiliği, Gevaş İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlediği roketatarlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırının ardından 3 teröristin sağ yakalandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Bugün saat 19.32 sıralarında Van ili Gevaş İlçesi Bahçelievler Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Gevaş Polis Merkezi Amirliği'ne roketli saldırı düzenlenmiştir. Polis merkezi ile aynı bölgedeki toplu iftar programı sırasında gerçekleşen saldırıda, herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir. Saldırının ardından kaçan 3 terörist, güvenlik güçlerinin takibi sonucunda yakalanmış olup, saldırıyı gerçekleştirdiklerini itiraf etmişlerdir."

DİYARBAKIR'DA DA ZIRHLI ARACA ROKETATARLI SALDIRI: 1 POLİS YARALI

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi kırsalında yeni yapılan kalekol çevresinde güvenlik önlemi alan zırhlı polis aracına PKK'lı teröristler raketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda 1 polis memuru hafif yaralandı.

Dicle İlçesi Ziyarettepe mevkiinde yeni yapılan kalekolun çevresinde güvenlik önlemi alan Ejder tipi zırhlı polis aracına, dün sabah PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, roket mermisinin isabet ettiği zırhlı araçtaki bir Özel Harekat polisi hafif yaralandı. Yaralı polis memuru hastanede tedaviye alınırken, saldırının ardından kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

(VAN)

-Karakoldan görüntü

-Alınan güvenlik önlemleri

-İftar yapan vatandaşlar

-Genel ve detay

Haber-Kamera: Murat ÇAĞLAR-Orhan AŞAN-Arif KARAKAŞ / GEVAŞ(Van) - DİYARBAKIR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

Bursa saganak yağmura teslim oldu

BURSA'da dün akşam saatlerinde sağanak yağmur etkili oldu. Cadde ve sokaklar göle dönerken, trafikte de aksamalar yaşandı. Yağmura dışarıda yakalanan vatandaşlar, işyerlerine ve alışveriş merkezlerine sığındı.

Meteroloji, Bursa'da metrakereye 40 kilogram yağış düştüğünü, gece boyunca sağanak yağmurun devam edeceğini açıkladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

-Caddelerde oluşan su göletleri

-Vatandaşlar yağmurdan korunurken

-Detaylar

Haber : BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

3 saatlik sağanak yağmur Çerkezköy'ü felç etti

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde aniden bastıran yağmur, günlük yaşamı adeta felç etti. Cadde ve sokaklar göle dönerken, araçlar yolda kaldı, evleri su bastı.

Çerkezköy'de aniden bastıran ve şiddetini artırarak yaklaşık 3 saat süren yağmur hayatı felç etti. Şiddetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklar adeta göle döndü, sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar yolda kaldı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar kapalı alanlara sığınarak yağmurdan korundu. Bir çok ev ve işyerini su bastı. Üç saat boyunca aralıksız olarak sağanak şeklinde kendini gösteren yağmurun neticesinde metrekareye 59.2 kilo yağış düşerken, başta Kızılpınar Mahallesi'nde olmak üzere onlarca kişi yollarda mahsur kaldı.

KRİZ MERKEZİ KURULDU

Zabıta birimleri, TESKİ, itfaiye ve sağlık ekipleri ve iş makineleri tarafından oluşturulan ekipler Kızılpınar Mahallesi'nde mahsur kalanlara yardım ederek kurtardı. Çaylak Sokak'ta bulunan tek katlı müstakil evlerin birçoğunu su bastı. Evlerine içine dolan yağmur suları nedeniyle eşyalar kullanılmaz hale geldi. Çerkezköy'de yoğun yağmurun ardından belediye ekiplerince kriz masası kuruldu.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yağmur nedeniyle mağdur olanların ihtiyaçlarının giderileceğini belirterek, "Aniden bastıran sağanak yağışın ardından vatandaşlarımızdan 32 adet ihbar aldık. Kızılpınar Mahallesi ve Çaylak Sokak'ta ikamet eden 3 ailemizin evini su bastı. Mağdur olan ailelerimizin tüm mağduriyetleri giderilecek. Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen sel baskınlarında sorun yaşanan alanlardan İmar sitesi ve yapımı tamamlanan kollektör hattında şu an için bir problem görülmüyor. Ekiplerimiz fotoğraf ve görüntü alarak etüt ve incelemede bulunuyor. TESKİ ile koordine halde çalışıyoruz. Gece boyunca oluşabilecek her türlü soruna önlem almak amacıyla Kızılpınar'da temizlenen alanlara, set ve bant çekerek vatandaşlarımızın mağdur olmasını önleyeceğiz" dedi.

Yağmur yağışının etkisini yitirdiği ilçede, belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Sağanak yağmur

-Su dolan cadde ve sokaklar

-Yolda kalan araçlar

-Belediye çalışmaları

-Su basan evler

-Ev sahipleriyle röp.

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Şaban KARDEŞ-Onur KAYA/Çerkezköy(Tekirdağ),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================================

Çorlu'da şiddetli rüzgar ağaçları devirdi, çatıları uçurdu

Balıkesir'de de şiddetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde sağanak yağmurun ardından etkili olan şiddetli rüzgar ağaçları devirirken, çatıları uçurdu.

Tekirdağ aniden bastıran yağmur yağışı ve sonrasındaki şiddetli rüzgar günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak yağmurla birlikte sokaklar kısa sürede göle döndü. Yağmurun ardından etkili olan şiddetli rüzgar ise bir çok ağacı devirdi. Rüzgar Çobançeşme Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki 3 apartmanın çatısını uçurdu. Bir işyerinin vitrin camı kırılırken, çok sayıda araçta hasar meydana geldi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle büyük korku yaşadığını anlatan Fethiye Demirtaş, "Kısa sürede göz gözü görmemeye başladı. Her şey kalkmaya başladı. Hortum gibi bir şey. 'Allah gidiyoruz' dedim. Camlar açılıp kapanmaya başladı. Öğretmenler odasında ne varsa uçtu. Baktım sonra okulun tabelası uçtu. Çok kötüydü" dedi. Polis ve itfaiye ekiplerince hasarlı işyerlerinde inceleme başlatıldı.

BALIKESİR'DE DE ŞİDDETLİ RÜZGAR, HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Balıkesir'in Edremit, Akçay, Altınoluk ve Ayvalık ilçelerinde etkili olan şiddetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi.

Edremit, Akçay, Altınoluk ve Ayvalık ilçelerinde etkili olan şiddetli rüzgar, halka zor anlan yaşattı. Rüzgar nedeniyle Ayvalık'ta gezi ve balıkçı tekneleri denize açılamadı. İlçe merkezindeki sahilde bağlı bulunan küçük bir balıkçı teknesi battı. Dalgaların zaman zaman sahil bandını aştığı görüldü.

Önümüzdeki hafta da etkili olacak rüzgarın, Çarşamba gününden itibaren şiddetini artıracağı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

(TEKİRDAĞ - ÇORLU)

-Olay yeri

-İtfaiye ekiplerinin inceleme yapması

-Camları kırılan araçlar

-Devrilen ağaçlar

-Fethiye Demirtaş ile Röp.

-Çatıdan görüntü

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN /ÇORLU(Tekirdağ), - Tuncel YILMAZ / AYVALIK(Balıkesir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

Kağıt fabrikasındaki yangına helikopterle müdahale

OSMANİYE'nin Toprakkale İlçesi'ndeki Essel Kağıt Fabrikası'nda çıkan yangın, 30 itfaiye aracı ile söndürülemeyince, yangın söndürme uçağı istendi.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde 25 dönüm arazi üzerine kurulu bulunan özel sektöre ait fabrikada dün saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm fabrikayı sararken, içerde çalışanlar kaçıştı. Alevler nedeniyle fabrikanın çatısının bazı yerleri çöktü.

Çevre il ve ilçelerden gelen 30 itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Alevleri kontrol altına alamayan itfaiye yetkilileri, Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nden yangın söndürme uçağı istedi. Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yangında fabrika içinde kalan olup olmadığı da araştırılıyor.

HELİKOPTERLE MÜDAHALE

Osmaniye'de devam eden fabrika yangınına Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nden gönderilen yangın söndürme helikopteri müdahale etti. 30 itfaiye aracının söndüremediği alevlere su taşıyan helikopter, havadan ekiplere destek verdi. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, Osmaniye Vali Yardımcısı Mehmet Öz ve Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Bukan'da olay yerine gelerek inceleme yaptı. Yetkililer, helikopterin de etkisiz kalması halinde yangın söndürme uçağının çalışmalara katılacağını açıkladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Fabrikanın görüntüsü

Helikopter ile yangının söndürülmesi

-----------

Yanan fabrikanın görüntüsü

Fabrika önündeki itfaiye aracının görüntüsü

İtfaiye ekiplerinin çalışması

Yangını söndürmeye gelen itfaiye araçları

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL / OSMANİYE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Arkadaşları, Simge ve Hilal için yürüdü

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, Suriyeli sürücünün yolun karşısına geçerken çarpıp yaraladığı 16 yaşındaki Simge Kekeç ile aynı yaştaki arkadaşı Hilal Önder'in arkadaşları, kaza tutanağında kusurun iki kıza verilmesine eylem yaparak tepki gösterdi. Kekeç ve Önder'in sınıf arkadaşları, 'Can güvenliği istiyoruz' diyerek kaza yerine yürüdü.

Geçen pazar günü akşam saatlerinde Dostluk Bulvarı'nda meydana gelen kazada, Suriye uyruklu S.H.'nin kullandığı 35 MB 0030 plakalı minibüs yolun karşısına geçmek isteyen Karabağlar Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri Simge Kekeç ve Hilal Önder'e çarparak ağır yaralanmalarına neden oldu.

Kazada tutanağında kusurun, halen hastanede tedavileri süren Kekeç ve Önder'e verilmesine, sınıf arkadaşların tepki gösterdi. Karabağlar Cumhuriyet Anadolu Lisesi 10'ncu sınıfı öğrencileri, dün karnelerini aldıktan sonra önce hastaneye giderek yaralı arkadaşlarını ziyaret etti. Ardından kazanın ymeydana geldiği noktada toplanan öğrenciler, düzenlenen tutanağa göre arkadaşlarının kusurlu bulunmasına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi. 'Simgeler, Hilaller ölmesin', 'Canlarımız bu kadar ucuz değil' sloganları atan öğrenciler, Suriyeli sürücü S.H.'nin ceza almasını istedi. Yürüyüşün ardından ıslıklarla, yaşanan kazayı protesto eden öğrenciler adına konuşan Elif Aka, "Bu caddede bunun gibi kazalar daha önce de yaşandı ve kazaların çoğu ölümle sonuçlandı. Çok şükür Simge ve Hilal hayati tehlikelerini atlattı. Arkadaşlarımızın bir an önce iyileşip aramıza dönmelerini istiyoruz. Bu yolda gerekli önlemlerin alınmasını ve sürücünün ceza almasını istiyoruz. Hız sınırının 50 kilometre olduğu bir yolda aşırı hızla arkadaşlarımıza çarpması kabul edilebilir bir şey değildir. Kalabalık olmayabiliriz, ancak devlet tarafından can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. İnsanların canı bu kadar ucuz olmamalı. Simgelerin Hilallerin yitip gitmemesi için can güvenliği istiyoruz. Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Devlet olarak önceliklerinizi hatırlamalısınız" dedi.

'BU KAZA DEĞİL CİNAYET'

Öğrencilere destek vermek amacıyla kazanın yaşandığı yere gelen Hilal Önder'in amcası İbrahim Önder de kazada suçlunun sürücü olduğunu söyleyerek, "Burası çok işlek bir cadde. İnsanların yolun karşışına sıklıkla geçebileceği bir yer. Hilal ve Simge dikkatli bir şekilde karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor. Sürücü frene basmadan çok hızlı bir şekilde direksiyonu kırmadan çarpıyor" diye konuştu.

'KAZA TUTANAĞI BAŞTAN SONA HATALIDIR'

Öğrencilerin eyleminin son ermesinin ardından caddede inceleme yapan Kekeç ve Önder ailesinin avukatı İhsan Yılmaz ise, "Yaşanan talihsiz kazada yaralanan kızlarımızın suçsuzluğunu ortaya çıkarmak için buradayız. Kazayı görenlerin ifadeleri, güvenlik kamerası görüntüleri kızlarımızın suçsuz olduğu gösteriyor. Trafik kaza tutanağının hatalı olduğu ortadadır. Kaza tutanağında aracın 28 metre fren izi olduğu söyleniyor. Aracın bu yoldaki hız sınırının çok çok üstünde olduğu hem güvenlik kamerasından hem de vatandaşların ifadesinden bellidir. Burada ilginç olan yayalar iki araca yol verdikten sonra yolu kontrol edip karşıya geçiyorlar. Kaldırama bir adım kala bu araç gelip çarpıyor. Çarpma neticesinde 50 metre ileriye savruluyor. Görüntüler incelendiğinde direksiyonu 20 santimetre sağa çevirse kızlara çarpmayacak. Bu da akıllara kasıt iddiasını getiriyor. Sanki kasıtlı çarpmış gibi bir durum ortaya çıkıyor. Öncelikli hedefimiz sürücünün ceza alması ve kaza tutanağını düzenleyen polislerin hatası varsa haklarında işlem yapılmasını sağlamak. Kaza yaşandığı yere yeni bir bilirkişi atanmasını ve kaza tutanağının tekrar düzenlenmesini istiyoruz" dedi.

Raporda Karayolları Trafik Kanunu'nun 68/1-b-3 maddesine göre Kekeç ve Önder 'Işıklı işaret veya yetkili kişilerin bulunmadığı geçitlerde ve kavşaklarda, yaklaşan aracın uzaklık ve hızını göz önüne almadan veya göz önüne aldığı halde uygun zamanda geçmemek' suçundan asli kusurlu sayıldı. Minibüs sürücü S.H. ise aynı kanunun 52/1-b maddesine göre 'Araçların hızlarını, aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamak' suçundan tali kusurlu bulunmuştu.

'KARNEYİ ÖĞRETMENLERİ GÖTÜRDÜ'

Öte yandan 2016 - 2017 eğitim- öğretim yılının sona ermesiyle 10'uncu sınıfta okuyan ve dersleri iyi olan Simge Kekeç ile Hilal Önder'e karnelerini hastaneye götüren öğretmenleri, ailelerine verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Kazanın yaşandığı yerden görüntü

Avukat İhsan Yılmaz ile röportaj

Hilal Önder'in amcası İbrahim Önder ile röportaj

Öğrencilerden Elif Aka'nın açıklamasından görüntü

Yürüyüşten görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

İzmit'te bir ATM'de daha düzenek bulundu

İzmit'te bir alış veriş merkezinin otoparkındaki  ATM'de bulunan kart kopyalama düzeneği ve şifreleri alabilmek için gizlenmiş kameranın ardından kent merkezindeki ATM'ler banka görevlileri tarafından kontrol edildi. Belsa Plaza Alışveriş Merkezi önündeki bir ATM içinde, gizlenmiş kart kopyalama düzeneği ve şifreleri kaydetmek için kullanılan bir kamera daha bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Belsa Plaza önündeki ATM de sivil polisler düzenekleri alırken

-Vatandaş detayları

Haber-Kamera: Faruk KIYAK-Orhan UZUN / KOCAELİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

1 dolarlık banknotlarla 30 bin dolar dolandırdılar

Güvenlik kamerası görüntüleri

SAKARYA'nın Ferizli İlçesi'nde kuyumcudan bir gün önce sipariş ettikleri 30 bin lira dövizi almaya gelen iki kişi parayı el çabukluğuyla üstünde ve altında 100 dolar olan içi 1 dolar dolu destelerle değiştirerek kuyumcuyu dolandırdı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay Ferizli İlçesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki Mustafa Kara'ya ait kuyumcu dükkanında yaşandı. İki kişi Kara'yı telefonla arayarak bir gün sonrası için 30 bin dolar dövize ihtiyaçlarının olduğunu ve hazırlayabileceği taktirde dükkandan alacaklarını söyledi. Ertesi gün iki kişi dövizi hazır eden Kara'nın dükkanına geldi. 30 bin dolarlık desteleri saymaya başlayan şahıslar paraları el çabukluğuyla yanlarında getirdikleri altında ve üstünde 100 dolar olan 1 dolarlık destelerle değiştirdi. Dolandırıcılar daha sonra sipariş ettikleri 30 bin dolarlık desteleri çantalarına koyup, 1 dolarlık desteleri kuyumcuya vererek yolun karşısındaki bankadan para çekeceklerini söyleyip iş yerinden ayrıldı. Kuyumcu Mustafa Kara, kendisindeki destelerin içinde 1 dolarların olduğunu görünce dolandırıldığını fark edip durumu polise bildirdi. Olay, iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde dolandırıcıların çantalarındaki dövizleri Kara'nın dövizleriyle değiştirip daha sonra kuyumcudan ayrıldıkları görülüyor. Polis, görüntülerden eşgallerini tepsit ettiği dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Olay anı güvenlik kamera kaydı

Haber : Mustafa ÜSTÜBİ / FERİZLİ(Sakarya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Koyun hırsızlarını güvenlik kamerası ele verdi

ESKİŞEHİR'de bir işyerinin bahçesinden 3 koyun çalan 31 yaşındaki E.Ö. ile 23 yaşındaki B.K.'yı güvenlik kameraları ele verdi.

Şarhöyük Mahallesi'nde önceki gece bir işyerinin bahçesindeki 3 koyun çalındı. Durumun polise bildirilmesinin ardından ekipler işyerinin güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelilerin çeşitli suçlardan poliste kayıtları bulunan E.Ö. ve B.K. olduğunu belirledi.

Koyunları otomobille Fevzi Çakmak Mahallesi'ne götürdükleri belirlenen E.Ö. ve B.K. polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgularının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Güvenlik kamerası görüntülerinde şüphelelerin ve koyunları götürürken  kaydedilmiş görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

Adana'da sahte şampuan operasyonu

ADANA'da aynı mahallede bulunan imalathane ve depoya eş zamanlı baskın yapan polis, 25 ton sahte şampuan ele geçirdi.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Şakirpaşa Mahallesi'nde bir imalathenede sahte şampuan üretildiği ve aynı mahallede bulunan başka bir depoda da stoklandığı bilgisine ulaşan Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. Her iki adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 25 ton sahte şampuan, ünlü markalara ait çok sayıda boş kutu ve şampuan yapımında kullanılan hammadde ele geçirdi.

Şampuan ve malzemeler imha edilmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, A.A. isimli kişi de gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------

İçinde şampuan bulunan kolilerden görüntü

Polisin bir koliyi açması

İçinde sahte şampuan bulunan bidonlardan görüntü

Şampuan yapımında kullanılan malzemelerden görüntü

İmahatheneden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Süre 01'29 Boyut 90,5 MB

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK / ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Birlikte tatile gittiği boşandığı eşinin boğazını kesen zanlı tutuklandı

KONYA'da, birlikte tatile gitmek için yola çıktığı boşandığı eşi 22 yaşındaki Fatma Nur Duran'ı, yolda araç içinde dövüp, boğazını bıçakla kesen Nurettin Şen, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tedavi altına olan Duran'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Olay, önceki gün akşam saatlerinde Konya- Antalya karayolunun Seydişehir İlçesi İncesi Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Merkez Meram İlçesi'nde oturan evli Fatma Nur Duran, geçen çarşamba günü ilk evliliğinden olan 4 yaşındaki oğlu ile 3 ay önce dünyaya getirdiği kız bebeğini de yanına alıp evden ayrıldı. Geri dönmeyen Duran'ın eşi Yusuf Duran, durumdan şüphelenip polise kayıp başvurusunda bulundu. Fatma Nur Duran, iddiaya göre dün, 2 çocuğu ve boşandığı eşi Nurettin Şen ile birlikte Antalya'ya tatile gitmek için yola çıktı. Nurettin Şen ve Fatma Nur Duran arasında araçta, belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Şen, arıza yaptığını öne sürdüğü aracı yolun sağına çekip, Duran'ı dövdü, bıçakla boğazını kesti. Ardından Duran'ı, ikinci eşinden olan kızıyla birlikte araçtan atıp, oğlunu yanına alarak kaçtı.

Genç kadını kanlar içinde gören çevredekiler, polis ve sağlık görevlilerine haber verdi. Ambulansla Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve kafatasında da çatlaklar olduğu saptanan Duran'ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Bebek ise  Duran'ın ailesine teslim edildi.

Kaçan Nurettin Şen de dün gece merkez Meram İlçesi Çomaklı Mahallesi'nde saklandığı evde Güven Timleri tarafından yakalandı. Şen, daha sonra Seydişehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Suçlamaları kabul etmeyen Şen, dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Şüphelinin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

Adliyeye getirilmesi

Haber-Kamera: Yaşar COŞKUN / SEYDİŞEHİR(Konya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Davutoğlu: Katar hiçbir zaman yalnız bırakılmayacak

ESKİ Başbakan, Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Katar'a uygulanan ambargoya değinerek, "Katar hiçbir zaman yalnız bırakılmayacaktır. Katar'ın yanındayızö dedi.

Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Antalya'da Konyalılar Derneği'nin düzenlediği iftara katıldı. Ak Parti MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek'in de katıldığı iftarda eski başbakan Davutoğlu, büyük ilgi gördü. Hemşehrileriyle bol bol fotoğraf çektiren Davutoğlu, iftarını açtıktan sonra bir konuşma yaptı.

İSLAM DÜNYASI BÜYÜK ACILAR İÇİNDE

Her ramazan ayında İslam dünyasının acılarıyla meşgul olduklarını söyleyen Davutoğlu, "İslam dünyası gönül coğrafyamız, büyük acılar içinde. Çünkü bu coğrafya, geçmişte büyük medeniyetlere, büyük devletlere en son da bütün bu coğrafyayı birleştiren Selçuklu ve Osmanlı devletlerinden sonra Türkiye Cumhuriyeti devletini de bu topraklarda mazlumların, gurebanın, adaletin temsilcisi kılan bu dava; inşallah ebediyete kadar sürecekö dedi.

YÜREĞİ TÜRKİYE İLE ÇARPAN KATAR YALNIZ BIRAKILMAYACAKTIR

Bu ramazanda da Katar'daki acı olaylarla karşı karşıya kalındığını bildiren Davutoğlu, şöyle dedi:

"Katar Türkiye'nin kadim dostudur. Yüz yıl önce sömürgeciler karşısında Osmanlı'nın yanında yer almışlardı. Şimdi de Türkiye'nin her zaman yanında yer aldı, her zaman Türkiye ile birlikte davrandı. Türkiye ile birlikte ağladı. Türkiye ile birlikte güldü. Şimdi Katar'a dönük bir ambargo uygulanıyor. Tabi, hiçbir şekilde Müslüman devletlerin, Müslüman halkların, hatta; herhangi iki halkın hangi dinden olursa olsun, çatışmasını istemeyiz. Diğer ülkeler de, Suudi Arabistan da bizim dostumuz. Gönül ister ki bütün bu ızdıraplar, sulh içinde konuşarak çözülebilsin. Ama bilinsin ki; yüreği Türkiye ile çarpan Katar hiçbir zaman yalnız bırakılmayacaktırö diye konuştu.

TÜRKİYE HASTA ADAM DEĞİLDİR

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece ilk arayan ülkelerin başında Katar'ın geldiğini hatırlatan Davutoğlu, "Nasıl ki onlar 15 Temmuz gecesi o hain çete, bize karşı, bu ülkeye karşı tuzak kurduğunda ilk sesini çıkartan ülke olarak Türkiye'nin yanındayız, Türkiye'nin seçilmiş cumhurbaşkanının seçilmiş hükümetinin, meclisinin yanındayız dediler. Biz de bugün diyoruz ki, Katar'ın yanındayız. Katar'ın hiçbir zaman aç bırakılmasına, Katar'ın acı çekmesine kesinlikle razı olmayız. Ama isteriz ki, bu problemler sulh yoluyla çözülsün. Müslüman devletler arasında yeni ihtilaflara sebebiyetler teşkil etmesin. Sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz bu konuda yoğun çaba sarf ediyor. Allah bu çabalarını inşallah bereketlendirsin. ve bir an önce Körfezde barış ve esenlik hakim olsun. Şunu unutmamamız lazım. Son dönemde Türkiye'ye dönük yapılan birçok suikastın, sonuncusunu 15 Temmuz'da gördüğümüz ihanetin arkasındaki temel mesele, Türkiye'nin bir ülke olarak bir çınar gibi birçok mazlum milleti kanatlarının altına almış olmasındandır. Evet, Türkiye bugün bir hasta adam değildir. Türkiye bugün başkasına muhtaç olan bir ülke değildir. Allah'ın izniyle 'Kim bize sahip çıkacak yardımcı gönder' diye rabbine seslenen olursa, bilsinler ki, 80 milyon Türkiye onların yanındadır, arkasındadır" dedi.

Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz tarafından günün anısına tablo hediye edilen Davutoğlu ardından geceye katılanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Ahmet Davutoğlu'nun vatandaşlarla tokalaşıp fotoğraf çektirmesi

-Davutoğlu ailesinden detay

-etkinliğe katılanlardan genel fotoğraf

-Davutoğlu açıklaması

-Davutoğlu'na hediye verilmesi

-Etkinliğe katılanlarla hatıra fotoğrafı çekilmesi

Haber-Kamera: Mustafa KOZAK / ANTALYA,

10.06.2017 - Haber Kodu : 170610002

=======================================

Bakan Işık: Barış rüzgarlarının estiği günler geride kaldı

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirterek, "O barış rüzgarlarının estiği dönemler geride kaldı, pek çok tehdidin pek çok belirsizliğin artık gündemde olduğu bir konjonktür yaşıyoruz" dedi.

Uluslararası İnterteks Fuar Alanı'nda Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nın organize ettiği 3'üncü Büyük Sivil Toplum Kuruluşları iftarına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Bakan Fikri Işık, burada yaptığı konuşmada, dünya genelinde barış rüzgarlarının geride kaldığını belirtip, terörün küreselleştiğine değinen Işık, "Dünya olarak da gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz. O barış rüzgarlarının estiği dönemler geride kaldı, pek çok tehdidin pek çok belirsizliğin artık gündemde olduğu bir konjonktür yaşıyoruz. Hele bölgemiz bu noktada dünyada en fazla türbülansın yaşandığı bölgedir. Artık tehditlerin de terörün de küreselleştiği bir dönem yaşıyoruz. İşte böyle bir dönemde, böyle bir konjonktürde Türkiye olarak biz mazlumun yanında ve haksızlıkların karşısında durmaya devam ediyoruz ve bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Bu noktada ilkesel duruşumuzdan asla taviz vermiyoruz" dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BELİ KIRILMIŞTIR

Bakan Fikri Işık terör örgütünün belinin kırıldığını söyleyerek konuşmasını söyle sürdürdü:

"Türkiye'den medet uman insanlara el uzatmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin gerçekten, Türkiye'den beklentisi olan ülkelerin beklentilerini karşılamaya büyük gayret gösteriyoruz. Elbette mücadele ettiğimiz zorluklar var. Bunların başında terör geliyor ama, Allah'a hamd olsun 35 yıllık terörle mücadele tarihinin en başarılı dönemini yaşıyoruz, şu anda terör örgütünün beli kırılmıştır. Terör örgütünde ciddi bir dağılma başlamıştır. İnşallah bunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu vesileyle bugün şehit olan şehitlerimize ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Bakan Fikri Işık konuşması

-İftara katılanlardan detaylar

Haber-Kamera: Faruk KIYAK-Alişan KOYUNCU / İZMİT(Kocaeli)

09.06.2017 - Haber Kodu : 170609270

====================================

Uysal: PKK uluslararası güçlerin özel güvenlik şirketi haline geldi

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ak Pati'nin yanlış siyasetiyle, PKK'nın bölgede uluslararası güçlerin özel güvenlik şirketi haline geldiğini söyledi.

Bilecik'e gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kayıboyu Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra önce Vali Süleyman Elban'ı, ardından da Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odası'nı ziyaret etti. DP İl binasında konuşma yapan Gültekin Uysal, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada mili güvenliği etkileyecek gelişmelerin yaşandığına dikkat çekti. Uysal şunları söyledi:

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafi bölgesinde her dakika çatışmanın ortasında, her şeye rağmen kendi kaderinin kendisi tayin edebilen bir ülke, kendi milli güvenliğinden başararak kendi aklıyla şekillendirdiği siyaseti sürdürme mecburiyeti vardır. Birkaç gün evvel Kuzey Irak yönetiminin açıkladığı gibi 25 Eylül'de bağımsızlık için referandum taleplerini ortaya koydular. Bölgede Suriye politikasıyla beraber orta ve uzun vadede Türkiye'nin milli güvenliğini derinden etkileyecek yapılanmaların,Türkiye'nin yanlış siyaseti, AKP hükümetinin yanlış çizdiği siyasetle beraber neredeyse PKK'nın bölgede bir uluslararası güçlerin özel güvenlik şirketi haline geldiği görülmektedir. Bütün bu birleşenleri, birleşen faktörleri değerlendirdiğimizde özellikle son birkaç gündür Katar meselesi üzerinden uzun yıllardır bu bölgeyi sınırların değiştiği, devletlerin ve devletçiklerin ortaya çıktığı bir süreçle beraber, birileri yüksek perdeden bir şekil verme gayreti içerisinde olduklarını görüyoruz."

Referandumun ardından Türkiye'nin bir parti devletine dönüştürülmeye çalışıldığı öne süren Gültekin Uysal, "Referandumla beraber Türkiye'nin ihtiyacından daha ziyade bir kişinin şahsi beklentilerini karşılamak adına, kurumsal bir devleti bir şahıs devletine dönüştürmek adına milletimizin önüne bir Anayasa değişikliği teklifiyle iktidar Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteğiyle beraber geldi. Açık hükmü milletimizin beraatlaşmış fikri hayır olmasına rağmen, 1946 seçimlerinden sonra ikinci büyük şaibeli, mühürsüz seçimler olarak tarihin yarınlarda kaydedeceği bir seçim neticesini de üzülerek görüyoruz. Bugün, 'referandumdan istediğimi elde ettim' kaygısıyla kendi kongresini toplayarak Türkiye'yi bir parti devletine dönüştürme yolunda, hukukun askıya alındığı, demokratik süreçlerin askeri düzeye bile işlemediği bir sürecin içerisine Türkiye'yi mahkum ettiklerini hepimiz üzülerek izliyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

DP Genel başkanı Gültekin Uysal'ın konuşması

Haber-Kamera: Cafer ELMES / BİLECİK,

09.06.2017 - Haber Kodu : 170609261

========================================

Şehit Tümgeneral Aydın için Tokat'ta mevlit okutuldu

ŞEHİT Tümgeneral Aydoğan Aydın için memleketi Tokat'ta mevlit okutuldu.

Şırnak'ta 31 Mayıs'taki helikopter kazasında 12 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın dayısının oğlu Ak Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt tarafından kent merkezinde bulunan Ali Paşa Camisi'nde mevlit okutuldu. İkindi namazından sonrasında başlayan mevlide Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat milletvekilleri Coşkun Çakır, Yusuf Beyazıt, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, il protokolü ve vatandaşların yanı sıra, şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın oğlu Berkay Aydın da katıldı. Babasıyla gurur duyduğunu ifade eden Berkay Aydın, "Babam bu millet için, bu vatanı canı pahasına savunmak için güneydoğuda çeşitli yerlerde görev yaptı. Tüm Türkiye'ye mal oldu. Bana gelen telefonlar, mesajlar duyulan sevgiyi yüksek miktarda gösterdi. Ben gururluyum. İnşallah ilerde de ona yakışır bir şekilde iyi bir yerlere gelerek, iyi bir aile kurarak, onun devamlılığını sağlayacağım. Onun mutluluğunu yaşatacağım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Mevlit programından görüntü

-Şehidin oğlu ve katılanlar

-Oğlunun konuşmaları

Haber-Kamera: Halil İbrahim YEL / TOKAT,

09.06.2017 - Haber Kodu : 170609232

=======================================

Hakkari'de güvenlik korucuları iftarda bir araya geldi

HAKKARİ'de güvenlik korucuları valiliğin verdiği iftarda bir araya geldi. Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, iftarda 2 gün önce Yüksekova'da İkiyaka Dağları'nda mayına basarak yaralanan güvenlik korucusu Refik Babat ile cep telefonunda görüntülü konuşarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İftara Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcıları Hasan Ongu, Bekir Abacı, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz ve güvenlik korucuları katıldı. Vali Toprak, yemeğe katılan güvenlik korucuları ile tek tek tokalaştı. Toprak, daha sonra 2 gün önce Yüksekova İlçesi İkiyaka Dağları'ndaki operasyonda PKK'lı töreristlerin döşediği mayına basarak yaralanan ve Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi gören güvenlik korucusu Refik Babat'ı cep telefonuyla arayarak görütülü konuşup geçmiş olsun dileklerini iletti.

VATAN İÇİN VERDİĞİNİZ MÜCADELE GÖZARDI EDİLEMEZ

İftar programında konuşan Vali Toprak, korucuların terörle mücadelede önemli bir yer tuttuğunu belirterek, şunları söyledi:

"Askerlerimiz ve polislerimizle omuz omuza çalışmalar yürüterek terörle mücadelede büyük çabalar ve önemli faaliyetler ortaya koyan fedakar güvenlik korucularımıza ve onların saygıdeğer ailelerine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Daha önce geçici olan korucaların artık güvenlik korucusu olarak görev yapıyor. Sadece isimle değil özlük haklarında ve çalışma şartlarında önemli gelişmeler gerçekleşmiştir. Ülkemizi bölmek isteyenlere hakketikleri dersi vermemizde korucularımızın emekleri çok büyüktür. Canla başla çalışarak vatan için verdiğiniz bu büyük mücadele asla gözardı edilemez. Devletimizin terör örgütleriyle mücadeledeki kararlılığı tamdır. Bu konuda geriye adım atmamız söz konusu değildir. Mehmetçiğimiz ve polislerimiz kadar korucularımız da bu vatan için büyük mücadeleler veriyor. Hakkari özelinde ise korucularımız terörle mücadelede son 1 yılda Mehmetçiğimiz ve polisimiz ile birlikte aktif görevler yaparak büyük kahramanlıklar gösteriyor. Hepsinin gözlerinden öpüyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-İftardan görüntüler

-Vali Toprak'ın konuşması

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ / HAKKARİ,

09.06.2017 - Haber Kodu : 170609281

========================================

Kadın itfaiyeciler yangından değil, işsiz kalmaktan korkuyor

KOCAELİ Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü'nü hem okul hem de bölüm birincisi olarak bitiren Ayşenur Dinçel, 2010 yılından itibaren kadro açılmadığını ve bu konuda kadın itfaiyeciler olarak destek beklediklerini söyledi.

Kocaeli Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencileri dün Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan törenle mezun oldu. İtfaiyecilik Bölümü öğrencisi Ayşenur Dinçel hem bölüm, hem de okul birincisi oldu. Ayşenur Dinçel, kadın itfaiyeciler için 2010 yılından beri kadro açılmadığını, erkek itfaiyecilerin kadın itfaiyecilere göre daha avantajlı olduğunu belirterek, "Ben 6 yıldır bu mesleğin içerisindeyim. Kocaeli Atatürk Endüstri Meslek Lisesi İtfaiyecilik Bölümü'nden birincilikle mezun oldum. Şu anda da Kocaeli Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü'nü de hem okul birincisi hem de bölüm birincisi olarak bitiriyorum. Bu mesleği çok seviyorum ve 6 yıldır bu mesleğe adadım kendimi. Kadın itfaiyeciler olarak destek bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan ve eşi Emine Erdoğan'dan bu konuda bir kadın olarak destek bekliyoruz. 2010 yılından beri alım yapılmıyor  neredeyse ve bu konuda çok muzdaripiz. Özel sektöre başvurduğumuz zaman erkekler daha avantajlı bizlere göre. Biz biraz daha geride kalıyoruz. Bu konuda destek bekliyoruz. Kadın itfaiyeciler için kadro açılmasını istiyoruz. Birçok itfaiyecilik okulu mezunu arkadaşım var. Onlar da aynı dertten yana muzdaripler. Biz kadın itfaiyeciler olarak destek bekliyoruz" dedi.

Kocaeli Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü Müdür Yardımcısı Mehmet Hanifi Ateş devlet kurumu olarak kadın itfaiyeci alan tek kurumun havaalanları olduğunu ifade ederek, "Son yıllarda itfaiyeci alımlarıyla ilgili sıkıntılar var. Belediyeler artık hizmet alımı altında böyle bir yöntemle itfaiyeci almaya başladılar. Dolayısıyla hiçbir itfaiyecimiz artık devlet memuru olamıyor. Şu anda devlet memuru olarak alan bir tek kurum var o da devlet havaalanları. Yani havaalanı itfaiyesi olarak alıyorlar. Düne kadar orada da kadın itfaiyeci alınmıyordu. Fakat bayan öğrencilerimiz mahkemeye verdiler ve mahkemeyi kazandılar. Orada 24 yaş sınırı vardı. O da mahkeme kararıyla kaldırıldı. Şu anda mezun olan bayan öğrencilerimiz rahatlıkla oraya müracaat edebilirler. Ama KPSS'den biraz yüksek puan almaları gerekiyor. Bir de Türkiye'nin birçok yerine havaalanları açılmaya başladığı için iş anlamında daha çok kaynak bulabiliyorlar" diye konuştu.

KPSS'de de kadro açılmadığı için tercih yapamadıklarını belirten Kocaeli Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencisi Sevde Çalık ise şöyle konuştu:

"Biz KPSS ortaöğretimden de sınava girdik, ancak kadro açılmadı ve biz tercih yapamadık,  atanamadık.  Üniversitesini okuyoruz. Atanabilmek için bu yolda da şansımızı denemek istiyoruz ama yine kadro açılmıyor. Özel sektörde erkekler daha şanslı olduğu için onlarda alım daha yüksek. Biz de bu konuda destek istiyoruz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Okul birincisi Ayşenur Dinçel ile röp

-Müdür Yardımcısı Mehmet Hanifi Ateş röp

-Öğrenci Sevda Çalık ile röp

Haber-Kamera: Çağla DAŞCI-Alişan KOYUNCU / İZMİT(Kocaeli),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

AÜ'de 11 bin öğrenci için mezuniyet töreni

AKDENİZ Üniversitesi'nin (AÜ) 2016-2017 yılı mezuniyet töreninde öğrenciler, taşıdıkları ilginç pankartlarla mesaj verdi.

AÜ Stadyumu'nda 11 bin öğrenci için düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Ak Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, protokol üyeleri, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Törenin yapıldığı üniversite stadyumunun tribünleri tamamen dolarken, bazı aile ve öğrenciler stadın dışında kaldı.

PANKARTLARLA MESAJ VERDİLER

Öğrenciler seremonide birbirinden ilginç pankartlar taşıdı. 'Yani öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı 70'inde bile, mesela ZEYTİN dikeceksin', 'Dursun Özbek İstifa' 'A.A'ya göre bile mezunuz', 'Açlık grevinin 93'üncü günde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya özgürlük', 'Yüksek lisansa alacak mısınız, yoksa polis mi çağıralım' taşınan pankartlar arasında yer aldı. Seremonide pankartla yürümek isteyen ülkücü gruba polis izin vermezken, polis telsizden sık sık pankart uyarısı yaptı.

SORUMLULUĞUNUZ TÜRKİYE İLE SINIRLI DEĞİL

Mezuniyet töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ailelere yönelik "Sizler bütün imkanları seferber ettiniz. Bugün gurur gününüz, evladı mezun olan bir kardeşiniz olarak da ben de gururluyum" dedi. AÜ'nün akademik kadrosu, kaliteli eğitimi ve uygulamalardaki başarısıyla Türkiye'nin yükselen yıldızı olduğunu belirten Çavuşoğlu, üniversitenin dünyadaki itibarının her gün arttığını kaydetti. Dünyanın her yerinden AÜ'de okumak için öğrenciler geldiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "İyi kötü 4-5 yılı geride bıraktınız. Hayatınızda yeni sayfa açılıyor. Elbette hedefleriniz var. Bu hedeflerinize ulaşmak için çalışmaya devam edeceksiniz. Bizim de Türkiye için hedeflerimiz var. Türkiye hedeflerine sizin omuzlarınızda yükselecektir. Hedeflerinizi koyarken Türkiye'nin, Türkiye'den büyük olduğunu unutmayacaksınız. Hayatın bütün evrelerinden geçmiş ağabeyiniz olarak söylüyorum, hayatın her alanında boşluklar olacak. Bunlar geçici boşluklardır. Hedeften sapmayacağız. Sizlere tavsiyem hiçbir zaman pes etmeyin. Benim felsefem bu olmuştur. Dünyanın her yerinden gelen öğrenciler, sizler Türkiye ile ülkeleriniz arasında gönül elçileri olacaksınız. Size Türkiye'nin kapıları her zaman açıktır."

AVRUPA'DA 5.2, TÜRKİYE'DE 5.8

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da ülkelerin geleceğinin iyi eğitim almış kalifiye insan gücüne bağlı olduğunu söyledi. Avrupa ülkelerinin milli gelirden eğitime ayırdığı pay yüzde 5.2 iken Türkiye'de bu oranın 5.8 olduğunu vurgulayan İsmet Yılmaz, geleceğin öğrencilerini vicdanı ve fikri hür, bilim ve teknolojiye yön veren, özgüven içinde bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini aktardı. Yılmaz, "Eğitimde kalite ve fırsat eşitliğini sağlamak eğitimdeki değişmez hedefimizdir. Türkiye'de bugün itibariyle 184 üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerde okuyan öğrenci sayımız 7 milyon 300 binin üzerinde iken, öğretim üyelerinin sayısı 150 binin üzerindedir" dedi.

ÜNİVERSİTELER İHTİSASLAŞACAK

Üniversitelerin bulundukları bölgeye katkı vermesi için farklı alanlarda ihtisaslaşmasını istediklerini belirten Bakan Yılmaz, bu amaca yönelik Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından çalışma başlatıldığını söyledi. Yılmaz, şöyle devam etti:

"Yüksek eğitim kurumlarının idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli yüksek öğretim kalite kurulu çalışması tamamlandı. Yasa meclis gündemine geldi. Yüksek öğretim alanındaki istihdam odaklı politikaların oluşturulması ve geliştirilmesiyle buna bağlı yeni açılacak eğitim programları ve kontenjanların planlamasına yönelik süreçlerde görüş ve önerilerde bulunmak üzere danışma kurulları oluşturulacak. Bir diğer çalışmamız meslek yüksek okulları koordinasyon kurullarının kurulmasıdır. Ülkemizin bugünü, dününden daha iyi, yarını bugünden daha iyi olacaktır."

'DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ OLUN'

Prof. Dr. Mustafa Ünal, öğrencileri kutlayan bir konuşma yaptı. Dünyanın hızla değiştiğine dikkati çeken Prof. Dr. Ünal, üniversitelerin değişmekle sınırlı kalmayıp değişime öncülük yapan kurumlar olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ünal, "Ülkenize ve topluma faydalı olacağınıza güvenim tamdır. Üniversiteniz ile bağınızı güçlendirmenizi dilerim. Değişimin öncüsü olun. İnsanı insan yapan değerlerden ödün vermeyin. Hayal etmekten çekinmeyin. Risk almaktan kaçınmayın. Size sağlanan olanakları asla unutmayın" dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, bakanlara hediye verdi. Ardından fakültelerinde derece elde eden öğrenciler yaş kütüğüne plaka çaktı. Törenin finalinde ise bütün öğrenciler keplerini havaya fırlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-öğrencilerin yürüyüşü

-ögrencilerden detay görüntü

-bakanların alana gelişi

-ülkücü öğrencilerin pankart açması

-üniversite dekanının konuşması

-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın konuşması

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlunun konuşması

-birinci olan öğrencinin kütüğe pilaka çakması

birinci olan öğrenciye bakan çavuşoğlunun hediyesi

öğrencilerin kep atması

Haber-Kamera: Hasan DEMİRBAŞ-Emrah GÜL / ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Adriana Lima'dan Barros'a 'bebek' öpücüğü

ANTALYA'da düzenlenen Dosso Dossi Fashion Show'un defilesinin finalinde, topmodel Adriana Lima ile Isabeli Fontana, 3 aylık hamile olduğu belirtilen Brezilyalı model Ana Beatriz Barros'u karnından öptü.

Antalya'da 8-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Dosso Dossi Fashion Show'un The Land of Legends Theme Park'ta havuz üzerine kurulan podyumda, dünyaca ünlü mankenlerle birlikte Türk mankenler sahne aldı. Dosso Dossi Fashion Show için Antalya'ya gelen Victoria's Secret'in Brezilyalı dünyaca ünlü top modelleri Adriana Lima, Isabeli Fontana, Izabel Goulart ve Ana Beatriz Barros'a Türkiye'den de 50 manken eşlik etti.

Dosso Dossi'nin kreasyonlarını tanıtan Brezilyalı ünlü mankenler üçer kez podyuma çıkarken, defilenin finalinde ise bir sürpriz yaşandı. Defile finalinde Adriana Lima, arkadaşı Ana Beatriz ile el ele tutuşarak podyuma birlikte geldi. Tüm mankenlerin sahneye çıkmasının ardından görkemli bir havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Bu sırda Adriana Lima, podyumdaki yürüyüşleri sırasında da zaman zaman karnını tutan Ana Beatriz Barros'u karnından öptü. Eliyle kalp işareti de yapan Adriana Lima'nın bu öpücüğünün ardından Brezilyalı diğer manken arkadaşı Isabeli Fontana da Barros'u karnından öptü. Barros'un 3 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

Defilede ayrıca Rus şarkıcı Dima Bilan ile Ayşe Hatun Önal da sahneye çıkıp, birer şarkı seslendirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Konuklardan görüntü

-Mankenlerin podyumda görüntüsü

-Finalde mankenlerin birlikte podyuma çıkmaları

-Adriana Lima hamile olan mankenin karnının öpmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet ÇINAR-Mehmet KILILIÇASLAN / ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Uludere Katar PKK Politika Güncel Haberler

title