Haberler

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

10.00Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavıyla başlayacak.

10.00

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavıyla başlayacak.

15.00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halıd Bın Ahmad Bın Muhammad Al- Khalıfa'yı Tarabya Köşkü'nde kabul edecek.

20.43

Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde iş dünyası temsilcileriyle iftarda bir araya gelecek.

20.43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen İstanbul Pazarcılar Odası iftarına katılacak. Yer: Bakırköy Halk Pazarı (Adalet Sarayı yanı)

////////////////////

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- BEYOĞLU'NDA OTO TAMİRHANESİNE SİLAHLI SALDIRI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

YAŞANAN PANİK KAMERADA

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - Özgür EREN - Murat DELİKLİTAŞ / İstanbul DHA

Beyoğlu'nda oto tamirhanesine gelen 3 kişi, işyeri çalışanlarının üzerine kurşun yağdırdı. Yaşanan silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Olay, Yenişehir Mahallesi Fitil Sokak'ta dün saat 18.30 sıralarında bir oto tamirhanesinde yaşandı. İddialara göre, tamirhaneye gelen bir grup buradakilere silahla ateş açtı. Ne olduğunu anlayamayan işyeri sahibi Ertuğrul K. da yanındaki silahla saldırganlara karşılık verdi. Silahlı saldırıda tamirhane sahibi ile Suriyeli bir işçi ve isminin Fırat olduğu öğrenilen kişi yaralandı.

Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

HASTANEDE ÖLDÜ

Kısa sürede bölgeye gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekipleri de yaralıları ambulansa alarak çevre hastanelere kaldırdı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ertuğrul K. burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

PANİK KAMERADA

Silahlı saldırının yaşandığı yerde toplanan mahalle sakinleri, nereden geldiği belli olmayan silah sesiyle büyük panik yaşadı. Vatandaşların korkuyla koşuşturması kameralara yansıdı. Polis ekipleri de silahlarını çekerek çevrede araştırma yaptı. Silah sesinin nereden geldiği anlaşılamadı. Yakınlarına silahlı saldırı yapıldığını öğrenenler olay yerine akın etti. Feryat ederek olay yerine girmek isteyenleri polis ekipleri sakinleştirdi.

Oto tamirhanesinde ve çevrede çok sayıda boş kovan bulan polis ekipleri çevrede inceleme yaptı. Güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler kaçan 3 saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Ambulansların içindeki yaralılar

-Ambulans içinde tedavi edilen yaralıdan görüntü

-Yerdeki boş kovanlar

-Polislerin güvenlik önlemleri

-Silah sesinden sonra yaşanan panik

-Mahalle sakinlerinin koşturması

-Polislerin silahlarını çekerek etrafa yönelmesi

-Yaralı yakınlarının feryat ederek olay yerine gelmesi

-Genel ve detaylar

09.06.2017 - 19.51 Haber Kodu : 170609247

=====================================

2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİZ KATAR'A HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan,

"Kusura bakmayın. Biz Katar'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz"

"Biz Katarlı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Ne görev düşüyorsa hak yolunda desteğimizi vermeye devam edeceğiz"

"Son günlerde Körfez bölgesindeki kardeş ülkeler arasında yükselen tansiyon tüm Müslümanların Ramazan sevincine gölge düşürmüştür"

"Buradan tüm Körfez'deki kardeşlerime sesleniyorum; liderler ve Körfez halkı sizlere sesleniyorum; kardeş kavgasının kazananı olmaz. İftiralar ile bir yere varılmaz"

"Katar krizini çözüme kavuşturmak için kardeşlerimizi ortak bir paydada buluşturmak için yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyoruz. 13'ün üzerinde devlet ve hükümet başkanı ile görüştüm"

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ - Hakime TORUN / İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da AK Parti İstanbul il teşkilatının iftar programında konuştu. Anayasa değişikliğine ilişkin Erdoğan, "Malum bir anayasa yapmışlar bu anayasa da eğer cumhurbaşkanı adayı olacaksan mensubu olduğun partiden ayrılman gerekir demişler. Böylece sizi mensubu olduğunuz partiden ayrıldıkları gibi bir yerde siyaset yaparken siyasetsizliğe mahkum etmişler. Biz de alışılmış bir cumhurbaşkanı olamayacağımız buna rağmen ifade etmiştik. 16 Nisan halk oylamasında Türk demokrasisine çağ atlatan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Siz bir yanlışı düzelttiniz. Sonunda verilen mücadeleler ile anayasa değişikliği ve hamd olsun bugünlere kavuşma fırsatını Rabbim lütfetti. Bu vesilelerle bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"2019 BU NAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN EN ÖNEMLİ ENGELİ OLACAKTIR"

"2019 bu anayasa değişikliğinin en önemli engeli olacaktır. Bunu da aşacağımıza inanıyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karşımıza kimler gelirse gelsin gelecekleri varsa görecekleri de vardır. Bizler bugüne kadar hep kararlı yürüdük ama planlı yürüdük. Bundan sonra da hem kararlı hem planlı yürüyeceğiz ve bizler bu planlamalarımızı başarılı bir şekilde yapacak belli bir sürede çalışan bir parti değil, tam aksine sürekli çalışan, devamlılık arz eden çalışmalarla inşallah İstanbul'umuzu 16 Nisan'da olduğu gibi değil, biz onun çok çok fevkinde bir netice ile buluşturmamız lazım. Çünkü bize 50'nin altında oranlar yakışmaz. İstanbul 50'nin çok çok üstünde oranlarla Türkiye'nin kaderini değiştirecek ilimizdir, buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"METAL ESKİMESİ VAR, BUNU ATMAMIZ LAZIM"

Erdoğan, "2019'a kadar olan yol haritamızı hep beraber çıkaracağız. Şu anda yapacağımız çalışmalarla inşallah 2017'nin sonuna kadar ana kademeler, yani il teşkilatlarımızın, ilçe teşkilatlarımızın, bunun yanında Türkiye geneline hitap ediyorum; şu anda, belde teşkilatlarımızın ki, 5 binin üzerinde, onların de seçimlerini yapmak suretiyle bir hücre yenilenmesini sağlamamız lazım. Çünkü bir metal eskimesi var, bunu atmamız lazım. Bunu başardığımız andan itibaren de yoğun bir çalışmayla 2019'a farklı girmemiz lazım. 'Nasıl olsa olur.' Biz öyle bakmayacağız. Biz büyük düşüneceğiz ve hedefe de öyle yürüyeceğiz. Bu çalışmalarda rehavet bize yakışmaz. Bizi şu anda taklit edenler mesafe alıyor, onun için taklit edilen olmak güzel de ama taklit edilen için asla. Onun için çok çalışacağız. Zira önümüzde çok zorlu bir süreç var. 2019 seçimleri ülkemizin geleceği ve kazanımlarımızın korunması açısından bir dönüm noktası olacaktır. Bu kritik dönemi en iyi hasar tespitimizi yaptıktan sonra eksikliklerimi tamamlayarak yolumuza devam etmeliyiz" diye konuştu.

"KÖRFEZ'DEKİ KARDEŞLERİME SESLENİYORUM;  KARDEŞ KAVGASININ KAZANANI OLMAZ"

"Katar krizine" ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üzülerek ifade ediyorum; son günlerde Körfez bölgesindeki kardeş ülkeler arasında yükselen tansiyon tüm Müslümanların Ramazan sevincine gölge düşürmüştür. İslam dünyasının bir çok sıkıntı ile boğuştuğu dönemde buna yenilerinin eklenmesi yanlış. Bölgemizin  geleceğine dair planların kirli hesapların devreye alındığı bir süreçte enerjimizi kendi  iç meselelerimizi ile tüketmek kıt kaynaklarımızı boşa harcamak asla doğru değil. Şu gerçeğin herkse tarafından bilinmesi gerekiyor. Buradan tüm Körfez'deki kardeşlerime sesleniyorum; liderler ve Körfez halkı sizlere sesleniyorum; kardeş kavgasının kazananı olmaz. İftiralar ile bir yere varılmaz" dedi.

"KRİZ SİMSARLARI BU KONUDAKİ MUTLULUKLARINI DİLE GETİRMEKTEN ÇEKİNMEDİLER"

Erdoğan, "Böyle bir kavganın kazanan tarafı bölgemizdeki istikrarsızlıktan, gerilimlerden, kan ve göz yaşından beslenen odaklar olacaktır. Nitekim kriz simsarları daha hadisenin ilk anlarından itibaren bu konudaki mutluluklarını dile getirmekten çekinmediler. Müslüman basiret ve feraset sahibi insandır. Müslüman bir ısırıldığı yerden ikinci defa ısırılmayacak kadar akıllıdır. Teenniyi öne çıkararak bu tezgahı bozmamız kaos tacirlerinin heveslerini kursaklarında bırakmamız gerekiyor" dedi.

"KÖRFEZ'DE KİMLERİN DARBE GİRİŞİMİNE SEVİNDİĞİ BİLİYORUZ  BİRİLERİNİN İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ VARSA BİZİM DE VAR"

15 Temmuz darbe girişimine değinen Erdoğan, "Türkiye'de darbe girişimi olduğu zaman Körfez'de kimlerin buna sevindiğini biz çok iyi biliyoruz. Birilerinin istihbarat örgütleri varsa bizim de var. Kimlerin o geceyi nasıl geçirdiklerini çok iyi biliyoruz. Türkiye'de neler oluyor? Darbe neticeye ulaştı mı, ulaşmadı mı? Bunu takip edenleri çok iyi biliyoruz. Nasıl paralar harcandığını çok iyi biliyoruz" açıklamasında bulundu.

"KUSURA BAKMAYIN. BİZ KATAR'A HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye'nin Katar'a destek vermeye devam edeceğini belirten Erdoğan, "Biz aç veya susuz veya Katar'daki kardeşlerimizin yanında olmak onlara gıda yardımında bulunmak, ilaç vesaire ihraç etmekten dolayı rahatsız olanlar var. Kusura bakmayın. Biz Katar'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Savunma sanayi ile ilgili biz Katar ile anlaşmayı bugün yapmadı ki. Katar ile bu anlaşmayı yapmamız  2-3 yıllık bir süreçtir. O günden bugüne parlamentomuzdan bunu yeni geçirme durumunda kaldık" dedi.

"AMERİKA'NIN KATAR'DAKİ ÜSSÜ NİYE SİZİ RAHATSIZ ETMİYOR?"

Erdoğan, "Sesleniyorum Körfez'deki dostlarımıza; Amerika'nın Katar'daki üssü niye sizi rahatsız etmiyor? Orada başka ülkelerin üsleri de var onlar sizi niye rahatsız etmiyor? Kaldı ki rahatsız olanlara da teklifim oldu. Biz sizlerde de üs kurabiliriz dedim. Bana o zaman değerlendirelim dediler. Şimdi bundan rahatsız oluyorlar. Parlamento'da büyük bir oy çoğunluğu ile bunun onanmasından dolayı onay verenlere milletim adına teşekkür ediyorum. Biz mazlum yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

AMERİKAN DIŞİŞLERİ BAKANININ KATAR AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu akşam Amerikan Dışişleri Bakanı bir açıklama yaptı, Tillerson. Özellikle süreci hafifletmek gibi, bu ambargoyu düşürmek gibi. Böyle bir açıklaması oldu. Ben diyorum ki bu tamamen kaldırılmalı, kardeşler arasında bu olmamalı" dedi.

"SUUDİ YÖNETİMİNE BİR RİCAM VAR: SİZ KÖRFEZ'İN EN BÜYÜĞÜSÜNÜZ ONLARI BİR ARAYA GETİRMELİSİNİZ"

"Özellikle Suudi yönetimine bir ricam var: Siz Körfez'in en büyüğüsünüz, en güçlüsüsünüz, biz size hadimü'l haremeyn iş-şerifeyn dedik" diyen Erdoğan, "Siz düşmanlıkları değil, özellikle siz orada kardeşliğin baş tacı olmalısınız, onları bir araya getirmelisiniz ve Suudi Arabistan'a da hadimü'l-haremeyn iş- şerifeyn olarak yakışır diyorum, bunu yapması lazım ve bunu da bekliyoruz. Bu da bizim hakkımızdır. Bıktık bu kavgalardan Müslüman'ın Müslüman'ı kırmasından bıktık. Suriye'de, Irak'ta olanlar ortada. Bunların yayılması ne fayda getiriyor. Bunlar bize ne kazandırdı ki hala buradan da bir şeyler bekliyoruz. Süratle bunun giderilmesi lazım" şeklinde konuştu.

"O VAKIFLARI BEN DE TANIYORUM VE BEN DE BİLİYORUM"

Erdoğan, "Her gün yeni bir haber. Katar'da çeşitli hizmetlerle ilgili kurulmuş vakıfları terör örgütü olarak ilan ediyorlar, olmaz böyle bir şey. O vakıfları ben de tanıyorum ve ben de biliyorum. Katar'ın bugüne kadar teröre destek verdiğine şahit olmadım. İyi münasebetleri olan Körfez ülkelerine şimdi ne oldu da dost, Körfez'deki bu kardeşlerini  terör ülkesi olarak ilan ediyorlar. Anlamak mümkün değil" dedi.

"BİZ KATARLI KARDEŞLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Erdoğan şunları söyledi:

"Biz Katarlı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Ne görev düşüyorsa hak yolunda desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Al mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Kardeşlerimiz arasındaki pürüzleri gidermenin onların müşterek menfaatler buluşturmanın gayretinde olduk. Bugün de aynısını yapıyoruz."

"YOĞUN BİR DİPLOMASİ TRAFİĞİ YÜRÜTÜYORUZ"

Erdoğan, "Katar krizini çözüme kavuşturmak için kardeşlerimizi ortak bir paydada buluşturmak için yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyoruz. 13'ün üzerinde devlet ve hükümet başkanı ile görüştüm. Dışişleri bakanımız ilgili bürokratlarımız da muhatapları ile görüştü. İnşallah kısa sürede meyvelerini toplayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ ORTADAN KALDIRMANIN YOLU İTİLAF DEĞİL İTTİFAKTIR"

"Terör örgütlerini ortadan kaldırmanın yolu itilaf değil ittifaktır. Krizi çözmek için tüm imkanlarımızı seferber ederken birilerinin de başka tellerden çaldığını görüyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kriz lobisine krizi fırsata çevirmeye çalışanlar kervanına ana muhalefetin başındaki zat da katılmış. Ömründe Katar'a ayak basmamış Ortadoğu'da hiçbir ülkeye ayak basmamış bu zat, bölgedeki kriz hakkında kendince ahkam kesiyor. Kendi ülkesinden bile bir haber bu şahsın böylesi hassa meselelerde birilerinin ağzı ile konuşması ülkemiz adına utanç vericidir. Bunlar tarih bilmedikleri için Sosyalist Enternasyonal'de Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini terör örgütleriyle aynı kefeye koymuşlardı. Rejimin suçlarını kalmaya çalıştılar" dedi.

"PKK İLE CHP MİLLETVEKİLLERİ OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen gün Gezi eylemelerini 4'ncü yılını kutladılar. PKK ile CHP milletvekilleri omuz omuza yürüdü. Twıtt atıyor başındaki zat. Gezi eylemeleri hak ve özgürlük mücadelesiymiş. Sevsinler seni. Her tarafı yakmak yıkmak ne zamandan beri hak ve özgürlük mücadelesi oldu? Hak ve özgürlük kalemle verilir" dedi.

"SENİN 7 OKUN VAR. BİZİM DE RABİAMIZ VAR"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taksim Meydanı'na o gençleri siz taşıdınız. Oralarda ağaçlarımızı yaktınız, yıktınız. Diğer her şey bahaneydi. Bize Rabiamızdan vazgeçmemizi telkin ediyor. Senin 7 okun var. Bizim de Rabiamız var. Sen 7 oku da zaten bilmiyorsun, söyleyemedin. Öyle direndik öyle direndik ki, şimdi onlar da artık bayrağımızı kullanmaya başladılar. Mecburlar gelecekler bu yola. Gelmezlerse bu siyaseti yapamazlar.  Ana muhalefetin genel başkanı neden 4 ilkemizden rahatsız oluyor? Geldiğiniz koltuğu milletin rızasına değil de birilerinin himmetine, ihsanına, kumpasına borçluysanız elbette mensubiyetiniz de millete değil oraya olur. Pensilvenya'nın piyonu olmuş, karanlık güçlerin sözcülüğüne soyunmuş bir siyasetçiden ne bu ülkeye, devlete, insanlığa hayır geliri. Hala 27 Mayıs'ın hayali ile yaşayanlara, içlerindeki darbe hevesini söndürmemiş olanlara Türk milleti geleceğini emanet etmez. Ne kadar çırpınsalar boş. Zira artık 16 Nisan'da Türkiye'de yeni bir dönem başlamıştır.  Bu ülkede iktidara gelmenin yolu küresel güçlere kapı kulu  olmaktan değil millete hizmetkar olmaktan geçiyor. İşaret çaktıkları selam verdikleri Meclis kürsüsünde sözcülüğüne soyundukları güçler de onları kurtaramayacak. Sadece insanlık bekliyoruz. Ekmeğini yediği bu millete karşı vefa bekliyoruz.  Ülkemiz ve milletimiz için mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" diye konuştu.

ERDOĞAN, PKK'LI TERÖRİSTLERCE ŞEHİT EDİLEN ŞENAY ÖĞRETMENE RAHMET DİLEDİ

Erdoğan, "Batman'da PKK'lı teröristler tarafından gündüz şehit edilen öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın'a Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Erdoğan'nın konuşması

-Genel ve detaylar

09.06.2017 - 22.43 Haber Kodu : 170609263

09.06.2017 - 22.56 Haber Kodu : 170609266

09.06.2017 - 22.57 Haber Kodu : 170609267

09.06.2017 - 23.03 Haber Kodu : 170609268

09.06.2017 - 23.24 Haber Kodu : 170609274

==================================

3- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, HIRKA-İ SAADET'İ ZİYARET ETTİ

Haber-Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Sultanahmet Camii'nde kıldı. Erdoğan daha sonra, Hırka-i Saadet'i

ziyaret ederek, Destimal Programı'na katıldı.

Erdoğan, dün öğle saatlerinde Kısıklı'daki evinden çıkarak Sultanahmet Camii'ne geçti. Cuma namazını burada kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etti. Erdoğan, cuma namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldıktan sonra vatandaşların yoğun sevgi gösterisi eşliğinde Topkapı Sarayı'na geçti. Topkapı Sarayı'ndaki Hırka-i Saadet'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Destimal Programı'na katıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Ziyaretten görüntüler

-Erdoğan'ın konvoyu

-Erdoğan'ın camiden çıkışı

-Erdoğan'ın Topkapı'daki programından fotoğraflar

09.06.2017 - 17.29  Haber Kodu : 170609211

09.06.2017 - 16.03  Haber Kodu : 170609160

09.06.2017 - 19.56  Haber Kodu : 170609248

10.06.2017 - 01.34  Haber Kodu : 170610004

===========================

4- FRANSIZ GAZETECİ MATHİAS DEPARDON SINIRDIŞI EDİLDİ

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR - Faik KAPTAN / İstanbul DHA

Fransız Gazeteci Mathias Depardon sınırdışı edilmek için dün saat 16.30'da Gaziantep'ten İstanbul'a getirildi. Sivil polisler eşliğinde Gaziantep'ten getirilen Fransız gazeteciyi Atatürk Havalimanı'nda Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri karşıladı.

Depardon'un, Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'nden Dış Hatlar Terminali'ne polis nezaretinde getirildikten sonra burada bilet işlemleri yapıldı. Mathias Depardon, uzun yıllardır Türkiye'de yaşadığını ve sadece işini yaptığını söyledi. Depardon, Türk Hava Yolları'nın TK 1829 sefer sayılı uçağıyla saat 19.20'de ülkesine gönderildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Depardon'un Gaziantep uçağından poliş eşliğinde gelişi

-Fransız konsolosluk yetkilerinden görüntü

-İç hatlardan dış hatlara götürülmesi

-Depardon'un konuşması

-Depardon'un bilet işlemi yaptırması

-Depardon'un uçağa götürülmesi

09.06.2017 - 18.00 Haber Kodu : 170609220

===================================

5- KUMKAPI'DA METRUK BİNA ÇÖKTÜ

Can kaybının yaşanmadığı olayda sokakta park halindeki 2 otomobil enkaz yığınının altında kaldı.

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK - Zeki GÜNAL, İstanbulDHA

Fatih Kumkapı'da 4 katlı metruk bir bina çöktü. Çöken binadan geriye kalan enkaz, iki sokağı tamamen kapattı. Bu sırada sokakta kimsenin bulunmaması olası faciayı önledi.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında, Kumkapı'daki Fındıkkıran sokakta meydana geldi. Uzun zamandır kullanılmayan 4 katlı binanın büyük kısmı gürültüyle çöktü. Binanın enkazı iki sokağı tamamen kapattı. Olay yerine itifaiye ve polis ekipleri sevkedildi. İlk olarak çöken parçaların altında kimsenin olup olmadığı araştırıldı.  Bu arada, enkazı kaldırmak için iş makineleri de olay yerine gönderildi. Çökme sırasında, binanın çevresinde bulunan park halindeki iki araçta  büyük çapta maddi hasar oluştu. Görgü tanıkları, binanın bir anda büyük bir gürültüyle çöktüğünü ve çökmeyle birlikte toz bulutunun oluştuğunu söyledi. Mahalle sakinleri, binanın uzun süredir kullanılmadığını, belediyeye binanın çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu aktardıklarını söyledi.

ÇÖKME ANI KAMERADA

Metruk binanın çökme anı, çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, binanın çökmesi ve havaya toz yığınının yükselmesi ve çevredekilerin panik halinde kaçışmaları görülüyor.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI SIRASINDA YİNE ÇÖKME OLDU

Bu arada, iş makinelerinin enkaz yığınını kaldırdığı sırada, binanın bir başka kısmı çöktü. Bu sırada kameralar kayıttaydı. Enkazdaki çalışmalar sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ:

-Binanın çökmesiyle oluşan toz bulutu

-Çevredekilerin panik halinde kaçışı

-Detay görüntüler

AKTÜEL GÖRÜNTÜLER

-Çöken binadan görüntüler

-Enkaz yığınından detay görüntüler

-Hasar gören araçlardan görüntüler

-Araçları itfaiye ekiplerinin olay yerinden çekmesi

-Görgü tanıklarıyla röportajlar

-Enkaz kaldırma çalışması sırasında tekrar çökmenin yaşanması

-Çökme ile birlikte oluşan toz bulutu

-Genel ve detay görüntüler

09.06.2017 - 17.23 Haber Kodu : 170609206

09.06.2017 - 17.24 Haber Kodu : 170609208

09.06.2017 - 17.07 Haber Kodu : 170609195

09.06.2017 - 18.28 Haber Kodu : 170609229

============================

6- MİNİK ELİF TOPRAĞA VERİLDİ

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA

Sancaktepe'deki minibüs kazasında hayatını kaybeden 4 yaşındaki Elif Nur toprağa verildi.

Sancaktepe'de minibüsün ezdiği 4 yaşındaki Elif Nur Dursun için dün ikindi vakti Sancaktepe Hacı İbrahim Efendi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Tören boyunca Elif Nur'un annesi Mehmet ile annesi Nazmiye Dursun gözyaşı döktü.

Namazın ardından Elif Nur Dursun'un cenazesi evinin önüne götürüldü. Bu sırada acılı aile ve yakınlarının sözleri yürekleri dağladı. Küçük Elif daha sonra Yenidoğan Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Cenazenin camiye gelmesi

-Cenaze namazının kılınması

-Anne ve babadan detaylar

-Evin önünde helallik alınması

-Genel ve Detay

09.06.2017 - 18.54- Haber Kodu : 170609235

============================

7 - EMİNE ERDOĞAN: BATI MERKEZLİ EKONOMİK VE SİYASİ HEGEMONYA, KADIN VE ÇOCUK HAKLARINI BASTIRIYOR

Haber: Taner YENER - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA

Türkiye İşkadınları Derneği'nin (TİKAD) iftar yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Uluslararası siyasetin nasıl bir bencillik üzerine kurulduğunu hepiniz görüyorsunuz. Çalışıp çabalayarak, alın teri ile kendi bütünlüğünü koruma çabasındaki ülkeleri ve dünyanın mazlumlarını nasıl bertaraf etmeye çalıştıklarını anbean seyrediyoruz. Batı merkezli ekonomik ve siyasi hegemonya düşüncesi, insan, kadın ve çocuk haklarını hep bastırıyor" dedi.

Beyoğlu, Miniatürk Beltur tesislerinde gerçekleşen TİKAD iftarına; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, Eski Bakanlardan Egemen Bağış, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut ile aralarında Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı'nın da bulunduğu TİKAD yönetim kurulu üyeleri, Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Ajda Pekkan, Mahsun Kırmızıgül, Tanju Babacan, Esra Erol, Bülent Serttaş, Abdurrahim Albayrak gibi iş, sanat ve siyaset dünyasından birçok davetli katıldı.

"BULUŞMA NOKTAMIZ MİLLİ POLİTİKALAR"

Yemekte konuşan Emine Erdoğan, Türkiye'de ve Dünya'da ilgi ve çözüm bekleyen birçok sorun bulunduğuna işaret ederek, "Ülkemizin sorunlarını çözmek için buluşma noktamız milli politikalar, küresel sorunlar içinse insani yaklaşımlardır. Uluslararası siyasetin nasıl bir bencillik üzerine kurulduğunu hepiniz görüyorsunuz. Çalışıp çabalayarak, alın teri ile kendi bütünlüğünü koruma çabasındaki ülkeleri ve dünyanın mazlumlarını nasıl bertaraf etmeye çalıştıklarını anbean seyrediyoruz. Batı merkezli ekonomik ve siyasi hegemonya düşüncesi, insan, kadın ve çocuk haklarını hep bastırıyor. Üstelik özgürlüğün, insan haklarının sözcülüğünü en çok kendileri yapıyorlar. Bu çifte standardı görmek, insani ve ahlaki bir duruşu benimsemek, son derece şahsiyetli bir tavırdır. Bu yaklaşımla ülkemiz için çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Güç birliği yapar, doğru planlamalarla etkin adımlar atarsak, üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur" diye konuştu.

İnsana yatırımın en büyük sermaye olduğunu ifade eden Erdoğan, "Sizler her biriniz kendi sahasında başarılı kadınlarsınız. Milli politikalar çerçevesinde özellikle kadınlarımızı güçlendireceğinize büyük bir inancım var" dedi.

"KADIN ŞEFKATİNİN DÜNYAYA MERHAMET GETİRECEĞİNE YÜREKTEN İNANIYORUM"

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"TİKAD'ın da içinde bulunduğu Kadın-20 girişiminde, hatırlayacağınız üzere, 2025'e kadar kadın ve erkeğin iş gücüne katılım farkını %25 indirme hedefi koymuştuk. Bu küresel hedefe biz kendi ülkemizde ulaşmak için çabalamak durumundayız.İş kadınları olarak, kendi alanınızda +1 kadın istihdamı ile,hem ekonomiye can suyu verir, hem de kadınları güçlendirebilirsiniz. TİKAD bünyesinde böyle bir istihdam seferberliği başlatmak, inanıyorum ki, gücümüze güç katacaktır. Öte yandan her biriniz kendinizden bir tane daha yetiştirmek üzere, bir usta-çırak seferberliği başlatsanız, bu ne kadar büyük bir kazanım olur. Biliyorsunuz, geleneksel kültürümüzde birikim ve tecrübe bu yolla aktarılır, her ustanın dizinin dibinde, işin usulünü, ahlakını, adap ve inceliklerini öğrenen bir çırak bulunurdu.

Çok kabiliyetli gençlerimiz var. Okullarımız onları teknik anlamda meslek sahibi yapıyor olabilir, staj mekanizmaları işliyor olabilir. Ama işin ruhunu birebir, diz dize, göz göze öğretmek dünyaya katacağınız bir artı değer olacaktır kanaatindeyim. Kadın detaycılığının iş dünyamıza kalite, kadın şefkatinin dünyaya merhamet getireceğine yürekten inanıyorum."

"BİRÇOK ALANDA DEĞİŞİMİ CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİREBİLDİK"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da yaptığı konuşmada, "Kadının yok sayıldığı yerde beşeri sermayenin yarısını kullanmıyoruz. Ben kuruluşundan beri AK Parti'de görev yapıyorum. O zaman genel başkanımız şimdi tekrar genel başkanımız bize yönetimde yüzde 30 kadın kontenjanı istiyorum diye dayatıyordu. Bizde itiraz ediyorduk. 'efendim zaten 50 kişilik kadın yönetim kurulumuz var.' Sonra gördük ki gerçekten verim alabilmek, kadına, aileye, evin içine girebilmek ancak böyle mümkün oluyor. Sadece bu alanda değil, birçok alanda biz değişimi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun kararlılığıyla gerçekleştirebildik" ifadesini kullandı.

"KATILIMINI YÜZDE 41'LER SEVİYESİNE SİZLERLE BİRLİKTE ÇIKARACAĞIZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'nin iş kadınlarıyla değişim rüzgarını devam ettireceğini belirterek, "2023'te Türkiye'yi hedeflerine sizlerle birlikte ulaştıracağız. Türkiye'yi dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri haline getirebilmek için kadının iş gücüne katılımını arttırmak, kadın girişimci sayımızı hak ettiği düzeye taşımak zorundayız. Tam bir dayanışma içinde kadının iş gücüne katılımını yüzde 41'ler seviyesine sizlerle birlikte çıkaracağız. Bu hedefler için hep birlikte çalışırken kadının kendi hakikatine uygun bir saygınlık kazanması için de bir taraftan çalışıyoruz. Bu anlamda birçok hukuki düzenlemeyi hayata geçirdik. Kadınlarımıza çeşitli imkan ve ayrıcalıklar sunduk. Kadınlarımızın iş, yaşam uyumunu destekliyoruz. Sermayeye erişimini de kuvvetlendiriyoruz. Çünkü kadın hem aileyi hem toplumu inşa eden bir ustadır" diye konuştu.

"KADINLARIMIZIN İŞ YAŞAMINA KATILIMINI ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Kaya, 2017 Mart sonu itibariyle 724 bin 515 ticari şirketin 205 bini kadınlarımız tarafından işletilip, yönetildiğine dikkat çekerek, "251 bin 346 kadın esnafımızın ülke ekonomisine çok büyük katkısı var. Oransal olarak yüzde 20'lerden yüzde 33'ler seviyesine geldik. Kadınlarımız bankacılık sektöründe yüzde 51, milli eğitimde yüzde 54, üniversitelerde yüzde 44, sağlık sektöründe yüzde 58 gibi çok büyük bir orana ulaştı. Bu hepimiz için büyük bir gurur meselesi. Ama hala aşağıda olduğumuz gruplar var. Buralarda da kadınlarımızı aynı şekilde güçlendirmek ve kadınlarımızın iş yaşamına katılımını hep birlikte arttırmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"TİKAD OLARAK İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ"

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut ise yaptığı konuşmada, "Ülkemiz ve dünya çok zor bir süreçten geçiyor. Biz bunun farkındayız. Ne yapacağız diye bir kenara çekilmiyoruz. Bu bilinç ve inançla daha çok çalışıyoruz. Üyelerimizin her biri gerek uluslararası alanda gerek Türkiye'de yılmadan hem iş alanında hem kültürel alanda bütün çalışmalara imza atıyorlar. Kadınlar olarak Türkiye'nin geleceğinden büyük ümit içerindeyiz. Biz kadınlar bu çalışmaları yaparken, bir şey olmak için değil, gerçekten bir şeyler yapmak için çabalıyoruz. Biz kadınlar beşeri sermayeye inanıyoruz.  Beşeri sermaye, insana yatırım diyoruz. O nedenle TİKAD olarak insana yatırım yapıyoruz" dedi.

Öte yandan iftar yemeğine katılan ve aynı zamanda TİKAD yönetim kurulu üyesi olan iş kadını Ayşe Cevahir Ersoy yemek öncesi Emine Erdoğan'ın bulunduğu masaya gelerek bir süre sohbet etti. Ersoy daha sonra Etiyopya'dan evlat edindiği 18 aylık Mehmet Cevahir Ersoy'un cep telefonunda bulunan fotoğrafını Erdoğan'a gösterdi. Oldukça sevinen ve mutlu olan Emine Erdoğan minik Mehmet'in fotoğrafını basın mensuplarına gösterdi. İftar yemeği Emine Erdoğan ile TİKAD Yönetim Kurulu üyelerinin günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Katılımcıların salona gelmesi

-Salondan detaylar

-TİKAD başkanı Nilüfer Bulut'un konuşması

-Bakan Kaya'nın konuşması

-Başbakan Yardımcısı Kaynak'ın konuşması

-Emine Erdoğan'ın konuşması

-TİKAD yönetim kurulunun sahnede fotoğraf çekilmesi

-Genel ve detaylar

09.06.2017 - 00.44 Haber Kodu : 170609274

====================================

8- USTA GAZETECİ DOĞAN HEPER HAYATINI KAYBETTİ

Haber: İstanbul DHA

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve sürekli basın kartı sahibi 80 yaşındaki usta gazeteci Doğan Heper, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Doğan Heper için başsağlığı açıklaması yaptı. Açıklamada, "Üyemiz usta gazeteci-yazar Doğan Heper'i kaybettik. Doğan Heper'in ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" denildi.

DOĞAN HEPER KİMDİR ?

Doğan Heper, 1937 yılında İstanbul Aksaray'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nü bitirdi. 1964'te Abdi İpekçi'nin isteği ile Milliyet gazetesi kadrosuna girdi. Milliyet'te Abdi İpekçi'den sonra uzun süre genel yayın yönetmenliği görevinde bulundu.  Milliyet'te muhabirlik, sayfa sekreterliği, sorumlu müdürlük, yazı işleri müdürlüğü, genel yayın yönetmenliği, murahhas üyelik, icra kurulu başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği yaptı. Milliyet'te toplam 53 yıl görev yaptı. Heper, Doğan Medya Grubu yayın konseyi üyeliği görevini de üstlendi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nde ve İletişim Fakültesi'nde ders verdi. Heper, gazetecilik yaşamını 3 yıl önce kaleme aldığı 'Milliyet'le 50 yıl' kitabında toplamıştı.

==========================

9- BEYKOZ MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN GENÇLİK BULUŞMASI ETKİNLİĞİ

Haber-Kamera: Hakan KAYA - Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA

Beykoz İlçe Müftülüğü Gençlik Kolları üyeleri 1'nci Gençlik Buluşması etkinliğinde bir araya geldi. Programda konuşan İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İnsanın yaşlanıncaya kadar birçok dönemlerden geçtiğini belirterek en güzel döneminin gençlik dönemi olduğunu söyledi.

Beykoz İlçe Müftülüğü ve Beykoz Belediyesi işbirliğiyle Beykoz Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen geceye İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz insanın çocukluk, ergenlik, gençlik, olgunluk ve yaşlılık dönemlerinden geçtiğini belirterek "Bu safhaların en güzel dönemi gençlik dönemi, şebabet dönemi, delikanlılık dönemi… Bu dönem çocukluktan gençliğe geçiş dönemine biz 'delikanlılık' dönemi diyoruz. Araplar  'Şebabet', Farsça'da ise 'cıvan' deniliyor. Ama hepsinde ortak vasıf var o çağdaki insanların gönüllerindeki duygu daha paylaşımcı daha isar duygusuna yakın ve arkadaşı için canını malını verebilecek fedakarlık duygusuna sahip insan demektir" dedi.

Kur'an kursu öğrencilerinin şiirlerine yer verilen programda, Sultanahmet Camii Müezzini Musa Aşgın Tuna ve 2017 yılı Kur'an-ı güzel okuma dünya birincisi Habip Deveci, katılımcılara Kur'an-ı Kerim okudu. Etkinlik sahur programıyla son buldu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nden genel görüntü

-Salonda bulunan vatandaşlar

-İstanbul İl Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz detay

-İstanbul İl Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz'ın konuşması

-Sahur yapan vatandaşlardan detay

-Genel ve detaylar

10.06.2017 - 04.56 Haber Kodu : 170610010_

==========================

10- YAVRU KEDİ SIKIŞTIĞI YERDEN KURTARILDI

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ - Hasan YILDIRIM - Özgür EREN / İstanbul DHA

Şişli'de motor ile tekerlek kısmına yavru kedi sıkıştı. Kedinin sesini duyan sürücü itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarıldı.

Şişli Piyalepaşa Bulvarı üzerinde bir akaryakıt istasyonunda dün akşam saatlerinde bir araç sürücüsü yakıt aldığı sırada aracının ön kısmından ses duydu. Sesin olduğu tarafa bakan araç sürücüsü aracın motor ile ön tekerlekler arasında yavru bir kedinin olduğunu fark etti. Kendi imkanları ile yavru kediyi sıkıştığı yerden almaya çalışan sürücü başarılı olamadı. Bunun üzerine sürücü itfaiyeden yardım istedi. Kısa sürede bölgeye gelen Şişli itfaiye ekipleri yavru kediyi bulunduğu yerden çubuk yardımı ile kurtardı.

Araç sürücüsü, "Aracımı çalıştırdı o sırada kedinin miyavlama sesini duyduk. Aracı uygun bir yere çektik itfaiyeyi aradık" diye konuştu

Yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından veterinere teslim edileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Yavru kedinin sıkıştığı yerden genel ve yakın detaylar

-Yavru kediyi araç sahibin kurtarmaya çalışması

-itfaiye ekiplerinin gelişi

-İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışması

-Yavru kedinin bulunduğu yerden kurtarılması

-Yavru kediden genel ve yakın detaylar

-Yavru kedinin itfaiye aracına alınması

09.06.2017 - 19.21 Haber Kodu : 170609244

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Katar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri!
title