Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1 1 - BEYOĞLU'NDE SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ,1 YARALIHaber-Kamera: Hakan KAYA - Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHABeyoğlu'nda iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1 - BEYOĞLU'NDE SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ,1 YARALI

Haber-Kamera: Hakan KAYA - Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Beyoğlu'nda  iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Olay Kasımpaşa, Küçükpiyale Mahallesi, Kızılay Meydanı'nda saat 03.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre otomobil ile meydana gelen bir grup ile sahur için meydanda bulunan başka bir grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Silahların kullanıldığı kavgada Erdem Zil karın bölgesinden silahla vurularak ağır şekilde yaralanırken,  ismi öğrenilemeyen bir kişi de bacağından vuruldu. Olayı gerçekleştiren şüpheliler daha sonra geldikleri otomobil ile uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.  Olayda ağır şekilde yaralanan Zil, çevredeki vatandaşlar tarafından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülürken, bacağından vurulan yaralı ise ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede ameliyata alınan Erdem Zil, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis ekipleri görgü tanığı vatandaşlardan bilgi alarak çevrede delil araştırması yaptı.

ŞÜPHELİLERDEN BİRİ AKARYAKIT İSTASYONUNDA YAKALANDI

Olayı gerçekleştiren şüphelilerin bulunduğu otomobil ise bir süre sonra  Piyalepaşa Bulvarı'ndaki bir akaryakıt istasyonuna geldi. İstasyondan yakıt aldıktan sonra ücreti ödemeyen şüpheliler ile istasyon görevlisi arasında tartışma çıktı. Görevlilerin haber vermesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Karşılarında polisi görünce kaçmaya çalışan şüphelilerden  1'i yakalanırken diğer şüpheliler otomobil ile kayıplara karıştı. Silahlı ile birlikte yakalanan şüpheli kelepçelenerek Şişli Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Polis ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Yaralının sedye ile ambulansa taşınması

-Ambulans içeresinde görüntü

-Zırhlı Polis aracı ve Polis ekipleri

-Olay yeri inceleme ekipleri sokakta delil çalışması

-Görgü tanıkları röp.

-Yerde boş kovanlar

-Benzin istasyonunda gözaltına alınan kişi

-Gözaltına alınan kişinin polis aracına bindirilmesi

-Genel ve Detaylar

11.06.2017 - 07.19 Haber Kodu : 170611019

/////////////////////////////////////////////////////

2-  BİNALİ YILDIRIM: KÖRFEZ ÜLKERİNDE YAŞANAN KRİZ, ÜMİT EDİYORUZ Kİ EN KISA SÜREDE DİYALOG, İSTİŞARE İLE SONA ERER

Başbakan Binali Yıldırım,

"Bütün bölge ülkelerinin liderleriyle ve diplomatik alanda muhataplarımızla görüşmeleri yapıyoruz ve tarafları sükunete davet ediyoruz. Sorunun küresel bir soruna dönüşme riski çok fazla"

"Koca, büyük bir reform paketi, bir zeytin kanunuyla maalesef olumsuz bir algıya dönüştürüldü. Hiç hak etmediğimiz bir şey.  Mera vasfını yitirmiş alanlar ot da yok. Olmayan ota bedel. Gülmeyin böyle. Bu kepazeliği ortadan kaldıralım dedik buna lüzum yok"

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER-Hakime TORUN-Ali Kerem BENGİ / İstanbul DHA

Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe Ofisi'nde iş dünyası temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. "Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize" ilişkin Başbakan Binali Yıldırım, "Körfez ülkelerinde yaşanan bu krizin ümit ediyoruz ki en kısa sürede diyalag, istişare ile sona erer. Bölgenin daha fazla karışması gerilimin yükselmesi için fırsat kollayanların umutlarını boşa çıkarmalıyız. Krizin derinleşmemesi için Türkiye olarak başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere çok ciddi bir mesai harcıyoruz. Bütün bölge ülkelerinin liderleriyle ve diplomatik alanda muhataplarımızla görüşmeleri yapıyoruz ve tarafları sükunete davet ediyoruz. Burada oluşabilecek yeni bir sorun alanı, sadece bölgeyle sınırlı kalmaz. Bölgenin jeostratejik özelliği bakımından bu sorunun küresel bir soruna dönüşme riski çok fazladır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, iş dünyası temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. "Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize" ilişkin, Başbakan Binali Yıldırım, "Bölgemizdeki sorunlar sona ersin diye Suriye'de Irak'ta gayret gösterirken yeni bir sorun ile karşı karşıyayız. Körfez ülkelerinde yaşanan bu krizin ümit ediyoruz ki en kısa sürede diyalog, istişare ile sona erer. Coğrafya kaderdir. Kaderimize, kardeşlik bağımıza uygun olarak devam etmeliyiz. Bölgenin daha fazla karışması gerilimin yükselmesi için fırsat kollayanların umutlarını boşa çıkarmalıyız. Krizin derinleşmemesi için Türkiye olarak başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere çok ciddi bir mesai harcıyoruz. Bütün bölge ülkelerinin liderleriyle ve diplomatik alanda muhataplarımızla görüşmeleri yapıyoruz ve tarafları sükunete davet ediyoruz. Mübarek ayda yine Müslüman ülkelerin kendi aralarında böyle bir çatışmaya girmemeleri için azami gayreti gösteriyoruz. Burada oluşabilecek yeni bir sorun alanı, sadece bölgeyle sınırlı kalmaz. Bölgenin jeostratejik özelliği bakımından bu sorunun küresel bir soruna dönüşme riski çok fazladır. O bakımdan bütün tarafların sorumlu davranması lazım ve krizin tırmanması yönünde değil, tansiyonun düşürülmesi yönünde katkı sağlanması gerekir. Güven ve istikrarın ne anlama geldiğini en iyi siz iş dünyası bilir" diye konuştu.

"HAYATININ BAHARINDA ŞEHİT OLAN GENÇ ÖĞRETMENİMİZE RAHMET DİLİYORUM"

Terörle mücadeleye değinen Yıldırım, "Dün terör bölgede yine kanlı yüzünü gösterdi. Şırnak'ta Jandarma Tabur Komutanlığı üs bölgesine canlı bomba saldırısı sonrası 2 Mehmetçiğimiz şehit oldu 3 askerimiz yaralandı. Şehitlerimize rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Van'da Diyarbakır'da terör güvenlik güçlerimize saldırdı. Batmanda ise jandarma Karakolu'na içlerinde sivillerin bulunduğu bir araca saldırdı. O saldırıda bir başka araçta bulunan gencecik bir öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın da şehit oldu. 22 yaşında hayatının baharında şehit olan genç kızımıza Allahtan rahmet diliyorum. Alçak terör örgütü karne sevinci yaşandığı bir günde ellerini kana bulamaktan çekinmedi. Terör hepimizin ortak düşmanı, bütün insanlığın ortak düşmanı. Ortak mücadele şart. Dünyada peş peşe terör saldırıları oldu bir çok insan hayatını kaybetti. Terör nedeniyle güvenli  hiçbir bölge yok. İstanbul ne kadar güvenliyse Londra da o kadar güvende. Ankara ne kadar güvendeyse Paris te o kadar güvende. Farklı ülkelerde farklı örgütlerle ortaya çıksalar da terörün yaptığı şey aynı vahşet. İnsanları korkutmak sindirmek, öldürmek böylece insanlığın geleceğini karartmak. Terör ile  mücadelede ikircikli bir tutumu artık dünyanın terk etmesi lazım. Senin terör örgütün kötü benim iyi denilerek terör ile mücadelede başarılı olunmaz" diye konuştu.

"ÖZELLİKLE SON YILLARDA İSLAM KARŞITLIĞI GELİŞMİŞ ÜLKELERDE MODA OLDU"

Yıldırım, "Özellikle son yıllarda İslam karşıtlığı gelişmiş ülkelerde moda oldu. Adeta terör İslam ile anmak suretiyle terörün kaynağının Müslüman ülkelerden Müslümanlardan olduğu şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu terör ile mücadelede faydası olmadığı gibi gelecek yıllarda medeniyetler arası uzlaşmaya ve birleşmeye de çok ciddi zararları olacak. Bütün mücadelemizde, insanı yaşatmak cihanı yaşatmaktır. Terörün dini, mezhebi, imanın etnik kimliği olamaz. Terör her yerde kötüdür, başının belasıdır" ifadelerini kullandı.

"ARTIK ROKETLER, FÜZELER KİLİS'E, GAZİANTEP'E GELMİYOR"

Yıldırım, "Suriye'de Fırat Kalkanı ile 2200 kilometre karelik alanda DEAŞ'ı temizledik. Orada 100 bin mültecinin gidip tekrar yerleşmesini sağladık. Oraya huzur geldi. Artık oradan roketler, füzeler Kilis'e, Gaziantep'e gelmiyor. İnsanımızın can ve mal güvenliğini tehdit etmiyor. Türkiye terör ile gerçek anlamda mücadele ediyor. Mücadele ediyormuş gibi yapmıyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde 3 tane terör örgütü ile aynı anda mücadele eden ülke yok. PKK, DEAŞ, FETÖ terör örgütü. Sincar'da şimdi PKK'nın kuzenleri türedi. YPG, PYD gibi değişik isimlerden ama aynı aileden başımız ağrıtmaya çalışıyor. Onlara da aman verdirmiyoruz. Terör örgütleri ile mücadele savunma esasına göre yapılıyordu. Şu anda geçtiğimiz Ağustos ayından itibaren terk ettik taarruz esasına göre mücadeleye geçtik" diye konuştu.

"BİN 350 KİLOMETRELİK SINIR HATTININ  YÜZDE 70'Nİ FİZİKİ OLARAK EMNİYET ALDIK"

Yıldırım, "Güney sınırımız boyunca terör koridoru oluşturulmaya çalışılıyor. Buna asla izin vermeyeceğiz. Fiziki tedbirlerin yanı sıra sınır ötesi girişimleri sona erdirmek için havadan, karadan müdahaleleri yapıyoruz. Şu anda Suriye, Irak sınırımızda yaklaşık bin 350 kilometrelik sınır hattının  yüzde 70'ni fiziki olarak emniyet aldık diğer yüzde 30 için de çalışmalar devam ediyor" dedi.

"SİZ BANKALARI DÜŞÜNMEYİN, BANKALARIN HER ZAMAN TUZU KURUDUR"

Yıldırım, "15 Temmuz olmasına rağmen ekonomimizin temelleri sağlam olduğu için öngörüler olmadı. Bütün iş alemi normal yaşamına döndü. Türkiye tarihin her döneminde stratejik bir öneme sahip olmuştur. Dünyanın en büyük havalimanının yapma projemiz tesadüf değildir. Fantezi değildir. Borçlar yeniden yapılandırıldı. Moral bozukluğu ortadan kaldırıldı. Küçük işletmelere de rahatlatma getirdik. Bendevi Palandöken'in de keyfi yerinde Şu ana kadar piyasaya verdiğimiz para miktarı 200 milyar lira. Ne kadar zamanda? 6 ay içinde 200 milyar lira sektöre para aktardık. Niye? İşsizlik olmasın, üretim devam etsin, ihracat artsın, ekonomimiz hiçbir olumsuzluk yaşamasın diye. Şimdi diyeceksiniz ki, bu kadar parayı verdiniz de bu bankaların hali ne olacak? Siz bankaları düşünmeyin, bankaların her zaman tuzu kurudur, bankaların da karları artıyor" dedi.

"MEVDUAT FAİZLERİNİN ARTMASINI İSTEMİYORUZ"

Yıldırım, "Mevduat faizlerinin artmasını istemiyoruz. Neden? Çünkü mevduat faizi artarsa kredi faizi artıyor. Kredi faizi bir noktanın üzerine çıkarsa artık onun fizibilitesi kayboluyor. Onun için şimdi bizi izlemeye devam edin. İkinci adımımız maliyetleri aşağıya çekecek, sürdürülebilir bir finansal yapıyı oluşturacağız. Detayları önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Kendi doğal şartlarında işler yoluna girecek. Paradan ticaret yapma anlayışı ile değil, para ile istihdam oluşturma, ticareti arttırma ve refahı artırma ortak paylaşım hedefimiz bu" dedi.

"4.2 BÜYÜME HEDEFİMİZ VAR BUNUN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ"

Yıldırım, "Bunun için bir de büyümemizin branşları, büyümemizin dökümünü oluşturan inşaattı, sanayiydi, tarımdı, turizmdi, ihracattı, bu kalemler arasındaki dengeyi de kurmamız lazım. Sadece bir sektöre dayalı büyüme riskli. Bunlarla ilgili de tedbirlerimizi alıyoruz. Bunun için elimizde araçlar var, ne yapacağımızı biliyoruz. Siz önünüze bakın, hız kesmeden devam edin. Yılda hız felaket ekonomide berekettir. Ekonomide sınırlama yok bas basabildiğiniz kadar. 4.2 büyüme hedefimiz var bunun üzerine çıkacağız. Başka yolu yok. En az 5" dedi.

"KOCA, BÜYÜK BİR REFORM PAKETİ, BİR ZEYTİN KANUNUYLA MAALESEF OLUMSUZ BİR ALGIYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"

Yıldırım, "Koca, büyük bir reform paketi, bir zeytin kanunuyla maalesef olumsuz bir algıya dönüştürüldü. Bu da hiç hak etmediğimiz bir şey. Onunla ilgili de şimdi komisyona o madde çekildi. Görüşülecek, konuşulacak. Size işin özünü söyleyeyim. Bu zeytinle ilgili, merayla ilgili konu meraların yok edilmesi değil, zeytin alanlarının talan edilmesi değil. Samimiyetle söylüyorum. Mera vasfını yitirmiş alanlar ot da yok. Olmayan ota bedel. Gülmeyin böyle. Bu kepazeliği ortadan kaldıralım dedik, buna lüzum yok. İmar değişikliğine ihtiyaç var. Zeytin varlığımızı azaltma diye bir şey yok. Zeytincilikte dünyanın ikinci ülkesi haline geldik. Buna rağmen yaptığımız çok zorunlu düzenlemeyi, 'Zeytin alanları talan ediliyor' diye takdim etmek bu ülkenin hayrına değil. Size sitemimiz var çıkıp bunu savunmalıydınız. Sanayimiz için yapıyoruz. Çevreyi hepimizin koruması ortak görevimiz. Gezi bunların sonucudur" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN RAHATSIZLIĞI VARSA VARSIN  RAHATSIZ OLSUN"

Yıldırım, "Bölücülük artık piyasa yapmayacak. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan. Yine sıralamayı karıştırdım. Cumhurbaşkanım sürekli bana, 'şunun hala sıralamasını yapamadın' diyor. Kafaya bir kere yanlış kayıt oldu. Şimdi doğrusunu söyleyelim. Ana muhalefet Rabia'yı bırakın diyor terör işareti diyor. Kılıçdaroğlu'nun rahatsızlığı varsa varsın rahatsız olsun" diyerek tebessüm etti.

"KÜRESEL EKONOMİDE TOPARLANMA VAR"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, küresel ekonomide toparlanma olduğunu belirterek, "Küresel ekonomide toparlanma var. Bu iyi haber. Küresel ticarette de toparlanma var. Güzel reform paketlerimiz var. En zor yılımızda dahi çok güzel reformlar yaptık. Bu reformlar ile daha yüksek büyümeyi yapmayı ümit ediyoruz" dedi.

Görüntü dökümü:

----------------

-Binali Yıldırım'ın konuşması

Mehmet Şimşek'in açıklaması

-Detaylar

10.06.2017 - 23.14 Haber Kodu : 170610175

10.06.2017 - 23.16 Haber Kodu : 170610176

10.06.2017 - 23.23 Haber Kodu : 170610177

10.06.2017 - 23.53 Haber Kodu : 170610180

11.06.2017 - 00.34 Haber Kodu : 170611001

11.06.2017 - 00.35 Haber Kodu : 170611002

11.06.2017 - 00.36 Haber Kodu : 170611003

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

3 - BAŞBAKANIN İFTARINA KATILAN İŞ ADAMLARI BASINA AÇIKLAMADA BULUNDU

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ - Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA

Başbakan Binali Yıldırım'ın davetlisi olarak Dolmabançe'deki çalışma ofisinde verilen iftar davetine katılan iş adamlarından Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bilecik, Başbakan Yıldırım'ın 'Yeni bir finansal yapıda, ileriki dönemlerde çalışmalarımız olacak ekonomide ve onun da ipuçlarını vereceğiz, açıklayacağız, paradan para değil istihdam kazanacağız' şeklindeki sözlerine karşılık olarak sizin beklentileriniz ne olabilir şeklindeki soruya şu şekilde cevap verdi:

"Çok güzel bir iftar davetiydi. Biz de, TÜSİAD olarak arkadaşlarımla beraber icabet etmekten çok mutlu olduğumu paylaşabilirim. Sayın Başbakan, her zamanki gibi çok içten, samimi, son derece de yapıcı üslubuyla muazzam derecede bir ekonomi turu da attı. İçeride, son dönemde yapılanları, bütün teşvikleri tekrardan izah etti, altını çizdi. 'Tabii bir noktada, artık bu finansal sistemin esas kaldıraçları olan bankacılık sektörüne dönük olarak yapılması gereken noktalar kaldı' dedi. Bu bizim de TÜSİAD olarak zaman zaman, sürekli gündeme getirdiğimiz bir konu. Yani 'enflasyona baktığımız zaman yani sonucu enflasyonun artışına giden yani yeteri kadar mevduatlarınız bankalarda yukarı çekilmemişse, bunun finansmanını dış dünyadan yapıyor iseniz, dış dünyadan yaptığınız zaman da otomatikman faizlerin yukarı çekilmesi dolayısıyla enflasyonu beraberinde getiren sistem için de çok iyi planlarımız var' dedi.  'Siz bizi izlemeye devam edin' dedi. İnanın biz de merak eder bir pozisyondayız. Tahmin ediyorum bankacılık sistemine getirecekleri bir takım kolaylıklar olması gerekir veya finansal sisteme getirecekleri bir takım kolaylıklar olması gerekir diye düşünüyorum. Bu da zaten TUSİAD tarafında da beklenen bir şey. Çünkü burada hakikaten ekonominin temel fonksiyonlarına bakıldığı zaman esas ara nokta inanın enflasyonun aşağıya inmesi. Bu indiği takdirde bu merkez bankasının yapacağı tüm kaldıraçlarla, bütün bu anlamda aksiyonlarla gerçekleşecek bir hareket olacağına kuvvetle inanıyorum"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise,  Başbakan Binali Yıldırım'ın 160 milyar dolar ihracat hedeflemesiyle ilgili "Şimdi bizim hedefimiz, hep söylüyorduk, orta vadeli program 153 milyar dolar, bizim hedefimiz de 155 milyar dolardı. Sayın Başbakanımız bugün 160 milyarı  ifade etti. İnşallah elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Türkiye'de ihracatta geçen ay gerçekten son derece önemli bir artış oldu; yüzde 15.8. Bu önümüzdeki aylarda da tekrarlanırsa 155'in üzerine çıkmak 160'ı yakalamak en büyük hedefimiz olacak. O da zaten Türkiye'nin bu zamana kadar yapmadığı en büyük ihracat rakamı olmuş olur. Bunun için de tüm ihracatlar beraber çalışacağız" diye konuştu. Büyükekşi, bir basın mensubunun Başbakanın, önümüzdeki günlerde ekonomi için bazı ipuçları vereceğiz, bunlar ne olabilir diye yönelttiği soruya da şöyle cevap verdi:

"Başbakanımız bahsettiği konuda; yeni, gerek verilen teşvikler ve gerekse, yeni, üretimin önünü açmak için bir paket var. Zeytin yasası ilgili bahsettiği şeyde sayın Başbakanımızı destekliyoruz. Çünkü, özellikle üretimin, yatırımın önünü açabilmek için mera vasfını kaybetmiş bir takım araziler; adı her ne kadar zeytinlik de olsa, burada herhangi gibi sıkıntı olmaması lazım. Çünkü gerek liman, gerek lojistik, gerekse sanayi yatırımlarında mera vasfını kaybetmiş yerlerde ismi ne kadar zeytinlik de olsa bu Türkiye'nin ekonomisinin gelişmesi adına yapılıyor. Biz de bu yapılan çalışmayı, kanunu destekliyoruz. Burada Türkiye'nin ekonomisi ve ihracatının artması demek. Aynı zamanda Türkiye'de refahın artması demek, istihdamın artması demek ve büyümenin artması demek. O yüzden de biz bu yasanın, bu şekilde çıkarılmasını ve Türkiye destek verdiği için de büyük bir önemi olduğunu düşünüyoruz. Bankalarla ilgili yeni bir şeyden bahsetti sayın Başbakanımız. O da önemli. Çünkü, reel sektörün en önemli konularından bir tanesi faizlerin yüksek olması. 'Faizlerin yüksek olmasını istemiyoruz' dedi. 'Çünkü özellikle mevduat faizini yükseltiyor bankalar yeni kaynak arayışı için. ya da yurtdışından para getirmesi lazım' dedi. O zaman kredi faizlerinin de yükseldiğinden bahsetti. Kredi faizi yükselince yatırım da zorlaşıyor. Biz onun için diyoruz ki mutlaka faizlerin düşük olması lazım. Bununla ilgili bir çalışma olduğunu söyledi. Bu da bizim açımızdan heyecanla beklenen son derece önemli bir konu"

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Başbakanın Dolmabahçe Çalışma ofisine gelmesi

-İftar davetine katılan iş adamları

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik Röp.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi Röp

-İş adamlarının iftar davetinden çıkısı

-Genel ve Detaylar

11.06.2017 - 01.08 Haber Kodu : 170611008

////////////////////////

4 - KILIÇDAROĞLU: KAVGASIZ, HUZUR DOLU BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER-Hakime TORUN / İSTANBUL DHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bakırköy'de Pazarcılar Odası esnafının düzenlediği iftarda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Hepimiz bir arada kardeşçe yaşamalıyız. Dertlerimizi rahatlıkla dile getirmeliyiz. Kavgasız bir Türkiye huzur dolu bir Türkiye istiyoruz.  Bu da hepimizin barış içinde yaşadığı bir Türkiye demektir. Memuru, esnafı, sanayicimiz de rahat edecektir. Huzurlu bir Türkiye hepimizin ortak arzusudur" dedi.

İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün pazarcı esnafının sorunlarına değinerek Bakırköy Cumartesi Pazar alanın üstünün kapatılması talebinde bulundu. Mesut Şengün konuşmasına şöyle devam etti: "Her kesimine hitap eden geleneksel semt pazarlarının yaşatılması farklı ve otantik görüntülerinin korunması hem ekonomik hem de toplumsal açıdan önem arz ediyor. Dünyadaki örneklerine rağmen İstanbul'da semt pazarlarına ayrılan alanlar daha sonra imar planlarında tadilatlar yapılarak konut ve iş yerlerine dönüştürülmüş, pazar alanları geçmiş belediye yönetimleri tarafından rant amaçlı talan edilmiştir. Yeniden yapılanma sürecinde de semt pazarlarımız kendi kimliğinden uzaklaştırılıp mağaza ve market kavramlarına uydurularak sözde modernleşme adı altında yok edilmeye çalışılmaktadır. Yerel yönetimlerin görevi pazar kültürünü tamamen yok eden projeler yapmak değildir. Vatandaşın rahat alışveriş edeceğiz esnafın rahat satış yapabileceği alanlar yaratmaktır. AVM görünümlü semt pazarları yerine pazar kültürünü ve geleneksel semt pazarlarını yaşatan her türlü çözümü içinde barındıran sosyal projeler yapılmalıdır.

BAZI KİŞİ VE KURUMLAR BAKIRKÖY BELEDİYESİ'NİN TAPULU MALI OLAN PAZAR ALANIMIZ GÖZ DİKMİŞLERDİR

İstanbul'da son zamanlarda otopark projelerinin içine zemin altı ve iki katlı pazar alanları yapılmaktadır. Tek girişi ve çıkışı olan bu kapalı alanlar, gerek esnafın gerekse vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit etmektedir. Dar ve orta gelirli vatandaşların uğrak yeri olan pazar yerlerimizin korunması modern bir hale getirilmesi için belediyelerimize büyük görevler düşmektedir. Bakırköy Cumartesi Pazarı 22 yıldır aynı yerinde açılmakta halkımıza hizmet etmekte. Bakırköy Cumartesi Pazarımızın üst kısmı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak edilerek toplu taşıma araçlarının aktarma merkezi haline dönüştürüldüğünden pazarın kurulduğu alan yeri ve konumu itibariyle çok değer kazanmıştır. Bazı kişi ve kurumlar pazar arsasının değer kazanması nedeniyle Bakırköy Belediyesi'nin tapulu malı olan pazarımızın bulunduğu alana göz dikmişlerdir. Pazar alanımızı korumak için pazarımızın üstünün kapanması zorunlu hale gelmiştir. Sayın Genel Başkanım İftar sofrasında herhangi bir talepte bulunmamız belki hoş olmayabilir. Fakat esnafımız çoluk çocuğunu rızkını kazanmak için karda kışta yağmurda,  güneşin altında büyük zorluklara  çalışmaktadır. Pazarın üstünün kapanması esnafımızı ve müşterilerimizi olumsuz hava koşullarından bir nebze de olsa koruyacaktır. Alışverişte konfor sağlayacaktır. Emeğe ve alın teri ile geçimini sağlayan esnafımız adına sayın Genel Başkanımızın huzurunda belediye başkanımızdan Bakırköy Cumartesi Pazarı'nın üstünü kapatılacağı sözünün verilmesini talep ediyoruz."

BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKANI PAZARCI ESNAFINA SÖZ VERDİ

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün'ün Pazar yerine ilişkin talebini değerlendirerek, "Sizin huzurunuzda söz veriyorum. En kısa zamanda pazarcılar odamız ile yapacağımız çalışma ile birlikte burada pazarcı esnafını kışın soğuğundan, yazın sıcağından koruyan üstünü kapatarak İstanbul'un Türkiye'nin en modern pazarını yapmanın sözünü veriyoruz. Pazarcı esnafından, Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanında bir söz istiyorum; artık CHP'yi iktidar getirmesini bekliyoruz onlardan" diye konuştu.

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün'nün Bakırköy Cumartesi Pazar alanın üstünün kapatılması talebine de olumlu baktığını belirterek, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun bu konuda verdiği sözü yerine getirip getirmeyeceğinin takipçisi olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, iftar öncesinde Bakırköy Pazar alanını dolaşarak esnafla sohbet etti.

Görüntü dökümü:

-----------------

-Mesut Şengün'nün konuşması

-Bülent Kerimoğlu'nun konuşması

-Kılıçdaroğlu'nun konuşması

-iftardan görüntüler

-Detaylar

10.06.2017 - 21.45 Haber Kodu : 170610163

10.06.2017 - 21.45 Haber Kodu : 170610164

///////////////////////////////////////////////////////////////

5 -KILIÇDAROĞLU HAVALİMANI TAKSİCİLERİ İLE SAHUR YAPTI

Haber-Kamera: Hüseyin ASLIYÜCE-İSTANBUL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,sahurda Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'ni ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Bakırköy Belediye Başkanı ile taksicilerin sahur programına katıldı. Kılıçdaroğlu burada sahur yaptığı taksicilere açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, "Sizler direksiyon sallıyorsunuz. Gece gündüz demiyorsunuz. 24 saat çalışarak evinize helal ekmek götürmek istiyorsunuz. ve bunun da huzur içinde yapmak istiyorsunuz. Siyasetçinin görevi de ülkeyi yönetirken ülkeye huzur getirmek. Biz bu amaçla siyaset yapıyoruz. ve bu amaçla da çalışıyoruz. İstiyoruzki her eve ekmek girsin. Her evde huzur olsun. Memlekette huzur olsun. Birlikte yaşayalım. Görüşlerimiz farklı olabilir. Farklı siyasi partilere oy verebiliriz. Ama sonuçta aynı ülke de huzur içinde yaşamak isteriz. Bu çerçeve de bu ramazanın hepimize huzur getirmesini dilerim. Evlerimizde okullarımızda yuvalarımızda taksi duraklarımızda huzur olsun. İsteriz.  Dolayısıyla bu akşam birlikteyiz. Emeğiniz gerçektende kutsaldır. Emeğiniz gerçektende helaldir. Çalışıyorsunuz. Üretiyorsunuz. Biz siyasetcilerinde bu çalışmanıza karşı sizlere hizmet etmesi lazım. Size verdiğimiz hizmet ölçüsünde bu ülkede huzur gelecektir. Hayırlı ramazanlara hayırlı bayramlar" şeklinde konuştu.

Ardından Kılıçdaroğlu taksicilerin sorunlarını dinledi. Kooperatifin tek kadın şoförü Ebru Gürbüz bir süre Kılıçdaroğlu'nun yanına oturarak sohbet etti. Bu arada taksi durağında bulunan kadın bir yolcu CHP Genel Başkanından bir isteği oldu. Kılıçdaroğlu kendi not aldı. Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu taksicilerle toplu fotoğraf çekilerek havalimanından ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------

Kılıçdaroğlu taksi durağına geliş görüntüsü

Kılıçdaroğlu taksicilerle tokalaşma görüntüsü

Kılıçdaroğlu açıklama yapma görüntüsü

Kılıçdaroğlu kadın şoför Ebru Gürbüz görüntüsü

-Kılıçdaroğlu kadın bir yolcu için not tutma görüntüsü

-Sahurdan genel görüntü

-Kılıçdaroğlu ve taksicilerden topluca görüntüsü

-Genel ve detay görüntü

11.06.2017 - 04.00 Haber Kodu : 170611017

///////////////////////////////////

6- ZEYTİNBURNU'NDA SAHURDA DAVULLU SEMAZEN GÖSTERİSİ

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA

Zeytinburnu'nda vatandaşları gece sahura ilahilerle kaldıran ramazan davulcusu, hafta da bir kez semazen gösterisi yapınca vatandaşların ilgisini çekti.

Ramazan ayı'nın vazgeçilmezlerinden olan ramazan davulcuları, her yıl olduğu gibi bu yıl da sokak sokak dolaşarak vatandaşları sahura kaldırıyor. Zeytinburnu, Telsiz Mahallesi'nde ramazan davulculuğu yapan Yusuf Hasan ise ilginç bir yöntemle mahalle sakinlerini sahura uyandırıyor. Her sene mahalle sakinlerine taşınabilir hoparlör ses sistemiyle ilahiler söyleyen davulcuya, 2 arkadaşı da eşlik ediyor. Yusuf Hasan ses sistemiyle ilahi söylerken, beraberinde gelen iki arkadaşından birisi bendir diğeri de davul çalıyor.

Davulcu Hasan'a, Ramazan'da her Cumartesi ise bir semazen de eşlik ediyor.

Yusuf Hasan davul ve bendir çalan arkadaşlarıyla ilahi söylerken, beraberinde gelen semazen ise sokakta gösterisini yapıyor. Bazı vatandaşlar cep telefonarı ile semazeni görüntülerken, bazıları da bol bol fotoğraf çekiyor. Çocuklarına semazen gösterisini izletmek için sokağa çıkan bir mahalle sakini ise, çok memnun olduğunu dile getirdi.

OSMANLI'DAN GELEN GELENEĞİMİZİ SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ

Geceleri sokak sokak dolaşarak ilahi söyleyen ramazan davulcusu Yusuf Hasan, "Zeytinburnu Telsiz Mahallesi ramazan davulcusuyum. Osmanlı'dan gelen geleneğimizi sürdürmek istiyoruz. Biraz farklı amaçla yapmaya çalıştık. Komşularımızın ve insanlarımızın daha güzel farklı şeyler görmesi için güzel şeyler düşündük. Farklı şeylerin arasında ilahilerimiz var ve semazenimiz var. Semanezimizi ayda 4 sefer döndürüyoruz. Her hafta bir sefer oluyor, o da Cumartesi günlerine denk geliyor. Bugün böyle bir güzelliğe siz de şahit oldunuz. Mahalle sakinleri oldukça memnun, ondan şüpheniz olmasın. Mahalle sakinlerinin isteği olmasa biz nasıl yapalım. Geçen sene semazen gösterisi yoktu, bu sene başladık. Geçen sene ilahilerle kaldırdık komşularımızı. Bundan sonra ki Ramazan aylarında da ölmez sağ kalırsak inşallah olacak" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Ramazan Davulcusu ve arkadaşları

İlahi söyleyen davulcu

Camlarda ve balkonlarda bekleyen vatandaşlar

Vatandaş ile röp

Davulcu ile röp

Yusuf Hasan'ın beraberindeki arkadaşları

Sokak sokak gezmeleri

Genel ve detaylar

11.06.2017 - 04.02 Haber Kodu : 170611018

///////////////////////////////

7-ORTAKÖY'DE AVM'DE YANGIN ALARMI

Haber-Kamera: Özgür EREN - İSTANBUL DHA

Beşiktaş Ortaköy'de bulunan bir alışveriş merkezinin 4'üncü katında tadilat sırasında yangın çıktı

6 katlı AVM'nin içini yoğun duman kapladı. İhbar üzerine olay yerine Ortaköy, Beşiktaş ve çevre ilçelerden birçok itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol edilirken duman tahliye çalışmaları bir süre devam etti.

Görüntü Dökümü:

---------

-AVM'den yükselen duman

-İtfaiyenin müdahalesi

-Dışarı çıkanlar

-Detaylar

10.06.2017 - 19.51 Haber Kodu : 170610150

///////////////////////////////////

8- SUUDİ ARABİSTAN BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE "KATAR" PROTESTOSU

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR - DER ), Suudi Arabistan ve Mısır gibi ülkelerin aralarında olduğu bazı Ortodoğu ülkelerinin Katar'a yönelik uyguladıkları ambargoyu  protesto etti.

Levent Metro istasyonunda toplanan grup saat 15: 00 sıralarında Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önüne yürüdü. "Suud kuşatmasına karşı Katar halkının yanındayız" yazılı pankart açan grup, "Suud, Katar'dan elini çek " şeklinde sloganlar attı.

Polis başkonsolosluk önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Grup başkonsolosluk önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Katar'ın şahsında bastırılmaya, sindirilmeye, abluka altına alınmaya çalışılan şeyin İslami hareketlerden yana tavır almak, Müslüman halkların özgür iradelerine saygı göstermek olduğu açıktır. Bu yüzden Katar ile dayanışma Ümmet bilinci ve sorumluluğunun bir yansıması ve ayrıca erdemli bir tutum takınmanın gereği olarak değerlendirilmelidir"  denildi.

Görüntü Dökümü

----------

Grup yürüyüşü

Slogan atması

Basın açıklaması

10.06.2017 - 17.30 Haber Kodu : 170610134

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Bakırköy Beyoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
title