Haberler

Bist 100 Endeksi Global Hisse Piyasaları İle Birlikte Yükseldi…

Güncelleme:


BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, kritik Perşembe sonrasında artan risk iştahı paralelinde yükselen global hisse piyasaları ile birlikte ve bankacılık hisseleri öncülüğünde günü %1,0 yükselişle 98,943 seviyesinden tamamladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

SAAT 10:00 TÜRKİYE 1. ÇEYREK GSMH BÜYÜMESİ VE NİSAN CARİ AÇIK…

Sabah itibariyle Asya piyasaları ve ABD vadeli hisse piyasaları, Cuma günü ABD'de teknoloji hisselerinin satış dalgası ile birlikte önemli bir değerde gerilemesinin ardından düşüşte. Bugünün en önemli gündem maddesi yurt içinde 2017 yılı birinci çeyreğe ilişkin GSMH büyümesi olacak. Büyümenin ilk çeyrekte ve yıl genelinde, kuvvetlenen sanayi üretimi, imalat PMI ve kapasite kullanım oranları gibi öncü göstergeler ve Kredi Garanti Fonu'nun da katkısı ile birlikte güçlü gelmesi beklenmekte. Bloomberg anketlerine göre, beklenti yıllık bazda %3,5 büyüme yönünde. Ayrıca, bugün Nisan ayına ilişkin cari açık verisi de takip edilecek. Veri ile ilgili beklenti aylık bazda 3,60 milyar USD olmakta olup bu veri ile birlikte yıllık 32-34 milyar USD bandındaki cari açık seviyesinin değişmesini beklemiyoruz. Bunun ile birlikte öncü göstergeler gelecek ay açıklanacak cari açık seviyesinin yıllık bazda 36 milyar USD'ye yükseldiğini göstermekte. Haftanın genelinde ise izlenilecek diğer önemli olaylar yurt içinde Perşembe günü işsizlik oranı ile TCMB'nin para politikası hakkındaki kararı, yurt dışında ise Çarşamba günü ABD'de enflasyon ile FED'in faiz oranı kararı, Perşembe günü İngiltere Merkez Bankası faiz oranı kararı ve Cuma günü ise Japonya Merkez Bankası faiz oranı kararı ile Euro bölgesi enflasyon verileri olacak. BIST 100 Endeksi'nin bugün güçlü büyüme verisi ile birlikte hafif yükseliş ile başlamasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TAVHL…Sınırlı Pozitif… Akfen Holding, sahibi olduğu %8,12 TAV Havalimanları hissesini 5,4245 USD (yaklaşık olarak 19 TL) fiyat üzerinden şirketin ana ortağı Fransız Aeroports de Paris'e satacağını bildirdi. Ayrıca, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Afrika, Asya ve Ortadoğu'da büyümeye devam edeceklerini, Sabiha Gökçen Havalimanı hisselerini elinde bulunduran şirketin %49'a kadar satış yapabileceğini ve bu hisseleri almaya aday olduklarını söyledi. (Bloomberg HT/KAP)

OTKAR…Negatif… Savunma Sanayi Müsteşarlığı, şirketin yaptığı teklifin idari, mali ve teknik tüm yönleri ile değerlendirildiğini ancak fiyat başta olmak üzere sözleşme şartlarında anlaşma sağlanamaması nedeniyle teklifin uygun bulunmayarak, ihtiyacın ihale yöntemiyle karşılanmasına karar verildiğini şirkete bildirdi. (KAP)

ZOREN…Nötr… Şirketin net zararı, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde 72 milyon TL olarak açıklandı. FAVÖK ise, ilk çeyreklik dönemde, geçen yılın aynı dönemine göre %94 artış göstererek 170 milyon TL oldu. (KAP)

EKGYO/GSRAY…Nötr… İstanbul Beykoz Riva arsası satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin pazarlık - açık artırma bölümünü içeren 2.oturumu 15.06.2017 Perşembe günü 14:30'da yapılacağı açıklandı. (KAP)

DOCO…Nötr… Şirket, 2016/2017 mali yılı finansal sonuçlarını 29 Haziran 2017 tarihinde yayınlanacağını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi'ne paralel olarak günü %0,9 yükselişle 122,100 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 121,500 – 123,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde küresel piyasalarda riskten kaçış eğilimi hız keserken ABD Doları gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergiledi. Türk Lirası ise sınırlı negatif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,35 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta içerisinde Orta Doğu'da tırmanan tedirgin atmosfer ve ABD'de eski FBI Direktörü James Comey'in parlamentoda yapacağı savunma öncesinde global bazda yatırımcılarda riskten kaçış eğilimi paralelinde altında görülen değer kazançları haftanın son işlem gününde kar satışları ile karşılaştı. Altın günü dolar karşısında %0,88 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası toplantısından çıkan sonuçların piyasa beklentisinin daha fazlasını vermemesi sonrasında euro tarafında kar satışları görülmeye devam etti. Haftanın son işlem gününde euro günü dolar karşısında %0,17 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Orta Doğu Bloomberg Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title