Haberler

Dha Yurt  Bülteni-7

Kaçırılan 10 yaşındaki ceylin komşunun evinde ölü bulunduİZMİR'in Ödemiş ilçesinde, evlerinin önündeki parkta üç gün önce ortadan kaybolan ve dedesinin cep telefonuna gelen "Polise haber vermeyin.

Kaçırılan 10 yaşındaki ceylin komşunun evinde ölü bulundu

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, evlerinin önündeki parkta üç gün önce ortadan kaybolan ve dedesinin cep telefonuna gelen "Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz" yazılı mesajdan kaçırıldığı belirlenen 10 yaşındaki Ceylin Atik, en son su içerken görüldüğü karşı apartmandaki bir komşuları S.T.'nin evinde yapılan aramada ölü bulundu.

Görüntü Dökümü

------------------

-Ceylin Atik'in fotoğrafı

-Arama yapılan evin önündeki polis otosu ve ambulanstan görüntü

-Arama yapılan evin dışarıdan görüntüsü

-Meraklı kalabalığın görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Faruk ÇARK / ÖDEMİŞ (İzmir),

===============================================

Şemdinli kırsalında teslim olan 4 teröristin görüntüleri

Hakkari Şemdinli kırsalında dün teslim olan 2'si 4 teröristin görüntüleri ortaya çıktı.

Hakkari Şemdinli kırsalında dün Hakurk kampından yaşadıkları insanlık dışı muamelelere ve baskıya dayanamayarak kaçtıkları belirtilen 2 erkek terörist Şemdinli kırsalında, 2 kadın terörist ise Şemdinli Gedik Tepe mevkiinde olmak üzere silahsız ve teçhizatsız olarak kendi istekleri ile teslim oldu.  Teslim olan teröristleri, yiyecek ve içecek verildikten sonra ilk sorgularının ardından kolluk güçlerine teslim edildi.

Görüntü DÖKÜMÜ

--------------------

-şemdinli kırsalında teslim olan teröristlerin görüntüsü

Haber: HAKKARİ - ANKARA

===========================================

Cilvegözü'nden, bayrama giden Suriyeli sayısı 25 bini geçti

RAMZAZAN ayı ve bayramı ülkesinde geçirmek isteyen Suriyelilerin  Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkışları devam ediyor. 1 Haziran'da başlayan çıkışlarda bugüne kadar gidenlerin sayısı 25 bini geçti.

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapan Hüseyin Abbas, 2  yıldır Antalya'da yaşadığını Ramazan ayı ve bayramı Suriye'de bulunan anne ve babası ile  birlikte geçirdikten sonra tekrar döneceğini söyledi.

Gidenler arasında Konya, Antalya ve Mersin ile Hatay'ın ilçelerinden gelenlerinde bulunduğu  Suriyelilerin bazıları ise Kurban Bayramı'nı da ülkesinde geçirmeyi planladığını belirtirken, Ahmet Zua ve Mahmut Vatfa ise iç savaş nedeniyle geldikleri Türkiye'de huzur içinde yaşadıklarını söyledi. Suriyeliler, "Ramazan ve bayram izni verildi. Gidip tekrar gelebileceğiz. İsteyenler Kurban bayramını da Suriye'de geçirebilecekler. Bize yakınlarımızla bayramlaşma imkanı veren Türkiye'ye teşekkür ediyoruzö dedi.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bir yanda Jandarma diğer yanda Gümrük Muhafaza Memurları güvenlik önlemi alıyor. Muhafaza memurları çıkış yapacak olanların geçici koruma kimlik belgesi veya pasaportunu kontrol ederek gümrük alanına gönderiyor.

Cilvegözü'nden günde ortalama 1500-2000 kişi çıkış yapıyor. Hatay Valiliği'nin planladığı takvim çerçevesinde 1 Haziran günü başlayan ve saat 12.00'e kadar devam eden çıkışlar 23 Haziran gününe kadar sürecek.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cilvegözü Sınır kapısında bekleyen Suriyeliler

Gümrük görevlilerinin kontrollerini yapması

Jandarmanın bölgede güvenlik önlemi

Sınır kapısından gümrük alanına giren Suriyeliler

Ellerindeki eşyalarından görüntü

Kucaklarında çocukları olan Suriyeliler

Giden Suriyelilerin konuşması

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),

===================================================

Üzerine vinçten inşaat demiri düşen işçi yaralandı

SİVAS'ta hastane inşaatında çalışırken üzerine inşaat demiri düşen 31 yaşındaki işçi Murat Keskin, yaralandı.

Olay, saat 11.30 sıralarında Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi arkasında bulunan Kadın Doğum Hastanesi inşaatının 5'inci katında meydana geldi. Vince halatla bağlı inşaat demirinin taşıması sırasında halat bir anda boşaldı. Halata tutturulan inşaat demirlerinden bir kısmı altta bulunan işçi Mesut Keskin'in üzerine düştü. Olayı gören Keskin'in iş arkadaşları durumu CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisindeki sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri tarafından vince bağlanan sedye hastane inşaatının 5'inci katına çıkarıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından 5'inci kattan iş arkadaşlarının taşıdığı sedye ile ambulansa konulan Keskin, aynı hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Keskin'in sağ ayağında kırık olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-Olay yerinden görüntü

-Vince bağlanan sedyenin inşyaatın 5'ın katına çıkarılması

-İşçinin arkadaşları tarafından indirilmesi

-Hastaneye götürülüşü

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==============================================

Gaziantep'te, karne hediyesi ayakkabı kuyruğu

GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından 150 bin öğrenciye karne hediyesi olarak spor ayakkabı verileceğini duyanlar, belediye önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Şahinbey Belediyesi, öğrencileri spora yönlendirmek amacıyla karnesini getiren 150 bin ortaokul ve lise öğrencisine spor ayakkabısı hediye edileceğini duyurdu. Haberi alan öğrenciler, sabah erken saatlerden itibaren spor ayakkabısının dağıtıldığı Şahinbey Kültür Merkezi'ne akın etti. Bazı öğrencilerin ailelerinin de sıraya girdiği belediyenin çevresinde uzun kuyruklar oluştu. Uzun süre kuyrukta bekledikten sonra merkeze gelen öğrenciler, karnelerini gösterip beğendikleri spor ayakkabılarına kavuştu.

Öğrencilerin spora teşvik etmek amacıyla her yıl çeşitli hediyeler dağıttıklarını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu yıl da hediye olarak spor ayakkabısı verdiklerini söyledi. Tahmazoğlu, öğrencileri sporla, kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçladıklarını ifade ederek, "Şahinbey Belediyesi olarak gençlerimizin spor yapmasını çok önemsiyoruz. O yüzden geldiğimiz günden bu yana parklarımıza 170 basketbol ve halı saha yaptık. Gençlerimiz bunları ücretsiz olarak kullanıyorlar. Spor tesisi sayımımızı 22'ye çıkardık, 10 bin kişi aynı andan fitness yapıyor. Öğrencileri spora alıştırmak için 3 yıldan beri hediye dağıtıyoruz. İlk yıl forma ve eşofman takımı, geçen yıl 130 bin futbol, voleybol ve basketbol topu dağıttık. Bu yıl da 150 bin spor ayakkabısı dağıtıyoruz. Amacımız gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Çok yoğun ilgi var. Öğrencilerimiz hem karne, hem de bayram hediyesi almış oldu" diye konuştu.

Öğrenciler ise, belediyeye teşekkür edip ayakkabı hediye edilmesiyle mutlu olduklarını ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Şahinbey Belediyesi

Uzun kuyruk oluşturanlar

Sırada bekleyenler

Çocuklarla röp.

Velilerle röp.

Belediye Başkanı Tahmazoğlu ile röp.

Ayakkabı alan çocuklar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

============================================

Otomobilde yılan paniği

ŞANLIURFA'da tarlada park halindeki bir otomobilinin motor bölümüne giren ve paniğe yol açan yılan başı ezilerek öldürüldü.  Hilvan ilçesi kırsalında tarlada çalışan tarım işçileri, 2 metre uzunluğundaki bir yılanın park halindeki otomobilin motor bölümüne girdiğini gördü. Kısa süreli paniğin ardından tarım işçileri, otomobilin kaputunu açıp, sopalarla vurarak yılanı bulunduğu yerden çıkarmaya çalıştı. Uzun uğraşlar sonucunda bir işçi yılanı kuyruğundan yakalayıp bulunduğu yerden çıkardı. Yaklaşık 2 metre uzunluğunda olan yılanı çıkartan işçi, elliyle tutuğu yılanı üst üste yere vurarak başını ezdi. İsmi öğrenilemeyen tarım işçisi daha sonra telef ettiği yılanla birlikte fotoğraf çektirdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Otomobilin motor bölümündeki yılanı çıkartamaya çalışanlar

Sopa yardımıyla yılanı çıkarmak için seferber olan işçiler

Yılanı eliyle yakalayan işçi yılanı yere vurup başını ezmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

=================================================

70 yaşındaki adam kendisini asarak intihar etti

KAYSERİ'de, iddiaya göre bunalıma giren 70 yaşındaki İshak Bozdoğan, kendisini oturduğu evin yatak odasında asarak, yaşamına son verdi

Olay, merkez Kocasinan ilçesi Mimarsinan Mahallesi Fuzuli Caddesi'nde yaşandı. İddiaya göre bunalıma giren İshak Bozdoğan, eşi oturma odasında oturduğu sırada kendisini yatak odasında bulunan dolaba bağladığı iple astı. Odaya gelen eşi olayı görünce durumu 112 ve 155 ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Bozdağan'ın öldüğünü belirledi. 3 çocuk babası yaşlı adamın cansız bedeni otopsisi yapılmak üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Olay yeri

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

=================================================

Emekli profesör 'halı' yerküre üretti

SİVAS'ta emekli biyoloji profesörü Yener Okatan, kendi tasarladığı halı tezgahı ile dünya küresinin üzerine dünya haritasını dokudu. Küre halının patentini de olan Prof. Dr. Okatan, halk eğitim merkezinde açtığı kursla bu halıyı kursiyerlerine de öğretti.

Sivas'ta yaşayan 79 yaşındaki biyoloji profesörü Yener Okatan, öğrencilik yıllarında İstanbul'da gördüğü kabartmalı bir halıdan etkilenerek Türkiye haritasının da bu şekilde yapılabileceğini düşündü. Ancak bu şekilde halı olduğunu öğrenen Okatan, bu kez dünya haritasını halıya dokumaya karar verdi. Çeşitli şehirlerde görev yapan ve yıllarca bu fikirle yaşayan Okatan, 2005 yılında emekli olduktan sonra Sivas'a geldi. Normal halı tezgahları ile küre halı yapamayacağını fark eden Okatan, yeni bir halı tezgahı tasarlayarak dünya haritasını halıya dokudu. Daha önce böyle bir halı üretilmediğinin belirten Okatan, 2007 yılında da küre halının patentini aldı. Okatan daha sonra bu halıyı Sivas Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda açılan kursla kursiyerlere öğretmeye başladı. Bu yıl ilk kez açılan kursa 10 kişi katıldı.

"SİVAS'TA KÜRE HALI VAR AMA SİZDE YOK"

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Okatan, öğrenciliği dönemindeki bir müze gezisinde bir Selçuklu halısını gördüğünü, bazı desenlerinin yüksek ve bazı desenlerinin ise alçak olduğunu belirterek, "Acaba bir Türkiye haritasını, yani fiziki coğrafyasını haritaya işlemek mümkün mü? Dağlar yüksek kırpılmış, ovalar alçak kırpılmış bir duvar halısı olabilir diye düşündüm. O şekilde olmasa da siyasi coğrafyası olduğunu söylediler. Türkiye haritası var denilince acaba dünya yapılır mı diye düşünmeye başladım. Halıcılık hakkında hiçbir bilgim yok, ben botanikçiyim ama bu dünyayı nasıl dokuyacağımı düşünmeye başladım. Ancak küre şeklindeki halının normal tezgahla dokunmayacağını anladım. 1963'ten 2005'e kadar İstanbul'da, Tokat'ta çalıştım. Hep bu kafamdaydı ama hiç bir yerde fırsat bulamadım. 2005'te emekli olup Sivas'a gelince tezgahı da yaptırdım, küre halıyı da dokudum. Dünyada 2 tane müze var, birisi New York'taki Metropolitan Müzesi diğeri de Paris'teki Louvre Müzesi. Bu iki müze yarışıyorlarmış, 'bende şu var ama sende bu yok' diye. Ben de diyorum ki Sivas'ta küre halı var ama sizde yok" dedi.

Kursiyer Nafiye Kip ise 2 ay önce kursa başladığını ve çok zevkli olduğunu belirterek, "Desen kullanmıyoruz. Dünyanın üzerindeki renklere göre dokuyoruz. Ben bir küreyi 1 ay içinde bitirebilirim" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Üretilen küre halının görüntüsü

-Tezgahta yeni halı yapımı

-Emekli profesörün konuşması

-Kursiyerin konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera:  Gökhan CEYLAN/SİVAS,

=============================================

Kazak şarkıcıdan Kemer'de konser

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde sahneye çıkan Kazak şarkıcı Natan konserine turistler büyük ilgi gösterdi.

Kazak şarkıcı Natan, Kemer'deki Club Aura'da konser verdi. Kazak şarkıcıyı dinlemek için Kazak, Rus ve Ukraynalıların yoğunlukta olduğu hayranları gece kulübünü doldurdu. Konser öncesi DJ'lerin çaldığı müzik eşliğinde go-go dansçılarının gösterileriyle eğlenen hayranları Natan'ın sahneye çıkmasıyla coştu.

Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Natan'ın söylediği parçalara hayranları da eşlik etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Go go dansçıları ve gece kulübündeki turistlerden detaylar

Natan konseri detay

Go Go dansçısı detay

Şarkıya eşlik edip dans edence turist bayanlar detay

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

===============================================

Minibüste fuhuşa 2 gözaltı

DÜZCE'de kiraladıkları evde ve özel dizayn ettikleri minibüste para karaşılığında fuhuş yaptırdığı iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Bürosu ekipleri, ihbar üzerine Kalıcı Konutlar mevkisinde kiralık bir eve baskın yaptı. Evde ve içine yatak konularak özel dizayn edilen minibüste para karşılığında fuhuş yaptırdığı iddia edilen Y.M. ve Y.F. gözaltına alındı. Evde ve minibüste yapılan aramada cinsel gücü artırıcı çok sayıda hap ele geçirildi. Fuhuş amacıyla kullanılan araç otoparka çekildi. Olayla ilgili 2 kadın ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, şüpheli 2 kişi Emniyet'teki işlemleri ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü:

----------------------

-Minibüs

-Minibüsü içi

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

Haber: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Keskin Türkiye Ödemiş Küre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title