Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

EGE'DEKİ DEPREM YALOVALILARI KORKUTTUEGE Denizi'nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem Yalova'yı da salladı.

EGE'DEKİ DEPREM YALOVALILARI KORKUTTU

EGE Denizi'nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem Yalova'yı da salladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin 6.2 büyüklüğünde olarak açıkladığı depremi hisseden Yalovalılar,  korku dolu anlar yaşadı. Depremi hissedenler, kendilerini sokağa attı. Banka ve işyerleri de boşaltıldı. 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depremi'ni yaşayan Yalovalılar, bir süre dışarıda bekledi. Ardından kentteki hayat normale döndü.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Deprem sonrası vatandaşlardan genel görüntü

-Telefonla konuşan vatandaşlar

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

===============================

BELEDİYE DE 3 KİŞİYİ SİLAHLA REHİN ALDI

ADANA'nın merkez Sarıçam İlçe Belediyesi'nde 40 yaşındaki Murat Şu silahla 3 kişiyi rehin aldı. Ardından şüpheli ikna edilerek bir süre sonra gözaltına alındı. ddiaya göre saat 15.00 sıralarında belediyenin hisse sahibi olduğu bir arsa satışından kaynaklı sorun yaşayan Murat Şu, belediye hizmet binasının giriş katında bulunan Emlak Müdürlüğü kısmına geldi. Burada belindeki silahı çıkartıp Belediye Emlak Müdürü Üzeyir Çulha ile birimde görevli 2 memuru rehin alan Murat Şu, kapıyı kapatarak bir süre bağırarak mağdur olduğunu söyledi. Olay nedeniyle çok sayıda polis, belediye hizmet binasına geldi. Adana İl Emniyet Müdürü Osman Ak da olay yerine gelerek çalışmaları yönetti. Çelik yelekleriyle önlem alan polisler, binayı boşalttı. Belediye binasının ön ve arka kısmında bulunan otoparklardaki araçlar da dışarıya çıkartıldı. Sarıçam Kaymakamlığı ile aynı binada bulunan belediyenin Emlak Müdürlüğü'nde 3 kişiyi rehin alan şüpheli, polislerce ikna edilerek gözaltına alındı. Olay yeri inceleme ekipleri de olay yerinde inceleme yaptı. Şüphelinin sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

DEMET AKALIN'A 500 ŞİŞE ŞAMPANYA PATLATMIŞTI

Murat Şu, kamuoyunda 73 sanıklı 'Belediye çete' davası sanıkları arasında yer alıyor. Aynı zamanda Şu, şarkıcı Demet Akalın'a 5 yıl önce Mersin'deki bir programında 500 şişe şampanya patlatmasıyla gündeme gelmişti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Belediyenin dış görüntüsü

Belediyenin tabelası

Belediye önündeki zırhlı aracın ve polislerin görüntüsü

Murat Şu'nun polis aracına bindirilmesi

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=================================================

ŞEHİT ÖĞRETMENİN ADI GÖREV YAPTIĞI OKULA VERİLDİ

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde PKK'lıların silahlı saldırsında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adı, görev yaptığı okula verildi. Şehit öğretmenin adının yer aldığı yeni tabela ise bugün okula asıldı.

Kozluk İlçesi'nde, 9 Haziran günü AK Partili belediye başkanının özel otomobiline yönelik düzenlenen silahlı saldırıda, başka bir araç içerisindeyken kurşunların isabet etmesiyle şehit olan Kozluk Çok Programlı Lisesi Müzik Öğretmeni  Şenay Aybüke Yalçın'ın adı, görev yaptığı okula verildi. Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin adı valilik kararıyla, Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. Şehit öğretmenin adının yer aldığı okulun yeni tabelası da bugün asıldı.

Okul Müdürü Mahmat Işık, okulun isim değişikliği valilik kararıla alındığını ifade ederek, şehit öğretmenin anısını okulada yaşatacaklarını söyledi. Şehit Yalçın'ın çok başarılı bir öğretmen olduğunu anlatan Işık, şehit öğretmenin adını müzik atölyesine de vereceklerini söyledi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Talebanın değişmesi

-Müzik odasından görüntü

-Okul müdürünün açıklaması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Reşat YİGİZ/KOZLUK (Batman), -

==============================================

LOTO MİLYARDERİ: KORUMA BAHANESİYLE YAĞMALANDIM

SAYISAL Loto'nun 13 Kasım 2010 tarihli çekilişinde 3 milyon 663 bin lira tutarındaki büyük ikramiyeyi kazanan talihli Kadir Kaylak, bir başka suç örgütünden koruyacağını söyleyerek kendisine yaklaşan örgüt lideri İbrahim Hakkı Pervane tarafından yağmalandığını iddia etti.

Liderliğini, daha önce 42 ayrı suçtan yargılandığı davadan tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildikten sonra bu dosyadan tekrar tutuklanan İbrahim Hakkı Pervane'nin yaptığı öne sürülen silahlı suç örgütüne yönelik 23'ü tutuklu 55 sanıklı davanın görülmesine, Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmanın, güvenlik gerekçesiyle kapalı duruşma şeklinde görülmesine karar verildi. Hafta boyunca devam etmesi beklenen duruşma nedeniyle adliyedeki güvenlik tedbirleri de artırıldı.

Duruşmaya katılmak için örgüt tarafından yağmalandığı iddia edilen Sayısal Loto talihlisi Kadir Kaylak ile Burdur Cezaevi'nden İbrahim Kalın'ın adı kullanılarak tahliye edilmek istenen müşteki sanıklardan iç mimar Nurullah Cihat Köknar, duruşma öncesi gazetecilere çarpıcı iddialarda bulundu. Bir davadan tutuklanıp Burdur Cezaevi'ne gönderildiğini, avukatı Ahmet İbrahim Aydın savcıyla görüştüğünde kendisine 7 gün içinde salınacağına dair bilgi verildiğini anlatan Köknar, yarım saat sonra yanına bu kez İbrahim Hakkı Pervane'nin avukatının geldiğini söyledi. Bu kişinin '20 bin lira bedelle seni serbest bıraktıracağım' dediğini ileri süren Köknar, bu teklifi kabul etmediğini söyledi. Ardından cezaevi müdürünün kendisini arayıp 'Senin tahliye işlemlerini yapıyoruz' dediğini anlatan Köknar, "1 saat sonra benim bulunduğum yere 20 kadar jandarma geldi. Beni kapalı cezaevine götürdüler. Tahliye olmayı beklerken kendimi kapalı cezaevinde buldum. İbrahim Hakkı Pervane ile avukatı, tahliye edilmem için cezaevi savcısını İbrahim Kalın adıyla arattırmış. Sonradan bu durum ortaya çıkınca beni sorguya çektiler. Emniyette 30 gün boyunca darp edildim" dedi.

'3 MİLYON 700 BİN LİRAMI DOLANDIRDI'

Köknar, Pervane ile bir ev satışıyla tanıştığını, iç mimar olduğunu öğrenen Pervane'nin kendisini namazında niyazında hacı gibi tanıtıp daire ve villaların işlerini yaptırıp parasını ödemediğini ve 3 milyon 700 bin lirasını dolandırdığını iddia etti. Nurullah Cihat Köknar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın adının kullanılarak tahliye ettirilmek istenmesiyle ilgili soruşturmanın bu davadan ayrı yürütüldüğünü söyledi. Bu konuda hem kendisinin hem İbrahim Kalın'ın, hem de Cumhurbaşkanlığının şikayetçi olduğunu anlatan Köknar, İbrahim Hakkı Pervane'nin kendisini Antalya'nın sahibi olarak gördüğünü ileri sürdü.

SAYISAL LOTO TALİHLİSİNİ DE DOLANDIRDI

2010 yılında Sayısal Loto'dan 3 milyon 663 bin liralık büyük ikramiyeyi kazanan Kadir Kaylak ise eski bir ortağının aracılığıyla tanıdığı İbrahim Hakkı Pervane'nin kendisini ofisine çağırdığını söyledi. Gittiğinde ofiste bulunan 8-10 kişiyi gösteren Pervane'nin 'Bu adamlar seni öldürmeye gelmiş. Benden izin istiyorlar' dediğini belirten Kaylak, "Ben de 'Ne yapmamız gerekiyor' diye sordum. Bana 'Senin Varsak'ta 17 dairen varmış. Bu dairelerle ilgili davaların varmış. Bu davalarla ilgili Seni Samsun grubu öldürecek' dedi. 'Polise mi gideyim' dedim. 'Gitme' dedi. 'Bu 17 daireyi sana kılçıksız alacağım. Ama bunun karşılığında yarısını isterim' dedi. Korkuyla kabul ettim. 1 hafta sonra benim bir başka davadan dolayı kazandığım 1 milyon lirayı istedi. Ben 'Bunun o olayla bir ilgisi yok' dedim. 'Ben seni namludan kurtardım. Bu parayı vereceksin, vermezsen seni öldürürüm' dedi. Bu parayı da aldı. Daha sonra yaptırdığım inşaattaki bir daireyi satışa çıkarmıştım. Onun tapusunu da yeğeninin üzerine devrettirip parasını vermedi" diye konuştu.

Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen İbrahim Hakkı Pervane ise kendisine komplo kurulduğunu iddia etti. Duruşma, sanık, tanık ve müştekilerin dinlenmesiyle devam ediyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Pervaneler' diye bilinen ve liderliğini İbrahim Hakkı Pervane'nin yaptığı ileri sürülen suç örgütüne yönelik 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından geçen ocak ayında operasyon düzenledi. Antalya, İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve Isparta'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 3'ü kadın 28 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda 7 tabanca ve bu tabancalara ait şarjör, 127 adet değişik çapta tabanca mermisi, 1 adet sinyal kesici cihaz, 3 pompalı tüfek ve bu tüfeklere ait 2 şarjör, 8 av fişeği, uzun namlulu silaha ait fişek, bir kuru sıkı tabanca ve şarjör, çelik yelek, çok sayıda senet ele geçirildi. Aralarında avukatların da bulunduğu örgütün kentte çok sayıda silahlı yaralama, yağma, tehdit ve dolandırıcılık olaylarına karıştığı ileri sürüldü.

Sorguları 27 gün süren şüphelilerden örgüt lideri İbrahim Hakkı Pervane ile ağabeyi Şah İsmail Pervane'nin de aralarında bulunduğu 3'ü avukat 23 kişi tutuklandı. 9'u firari toplam 55 sanık, 'silahlı suç örgütü kurmak', 'silahlı suç örgütü kapsamında faaliyetlerde bulunmak', 'yağma', 'tehdit', 'silahla yaralama', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından yargılanıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Antalya Adliyesinden genelm görüntü

Burdur Cezaevi'nden İbrahim Kalın adı kullanılarak çıkartılmak istenen Nurullah Cihat Köknarın açıklamaları

Loto milyarderi Kadir Kaylak'ın açıklamaları

328 MB // 10.14"

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

==============================================

SURİYELİLERİN KAVGASI GÜÇLÜKLE ÖNLENDİ

Kayseri'de Suriyeliler arasından çıkan sopalı, yumruklu kavga polis tarafından güçlükle önlendi.

Merkez Kocasinan İlçesine bağlı Sahabiye Mahallesinde iftarın hemen ardından meydana gelen kavgada Suriye uyruklu oldukları ifade edilen iki grup arasında belirlenemeyen nedenden dolayı kavga çıktı. Yumruk, tekme ve sopaların kullanıldığı kavga yerine çok sayıda polis gönderildi. Polisin dur uzun süren çalışma neticesin ayrılan kalabalık daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Suriyelileri kavgasının cep telefonu ile kayıt görüntüleri

Detay görüntü

=================================================

İMAM HATİP LİSESİ MÜDÜRÜ'NÜN HAZIRLADIĞI BROŞÜR SORUŞTURMA KONUSU OLDU

BU yıl öğrenci alarak eğitim ve öğretim yılına açılması kararlaştırılan Kırşehir Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bayram Beroje'nin hazırlattığı broşür tartışma yarattı. Broşürde okuldan mezun olacak öğrenciler için askeri ve polis okullarına girişte ayrıcalık tanınacağını vurgulandı.

Bağbaşı Mahallesi'ndeki Çevik Kuvvetler Müdürlüğü ile Hürriyet İlkokulu yanında bu yıl eğitim ve öğretime açılacak okulda hazırlıklar devam ederken, okul müdürü Bayram Beroje'nin hazırlayıp dağıttığı broşür diğer okullara giden öğrenciler arasında ayrıcalığa neden olacağı gerekçesiyle tepki çekti. Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Okul Müdürlüğü'ne atanan Bayram Beroje'nin imam hatip okullarına öğrenci çekmek için hazırlattığı broşürde, haddini aşan kelimelere yer verdiğini, okulundan mezun olacak öğrencilerin geçmişte askeri lise ve polis okullarına girişte yaşadıkları sıkıntılarla karşılaşmayacağını söylemek isterken, amacını aşan cümleler kurduğunu ve kendisini hakkında gerekli soruşturma başlattığını açıkladı. Karadeniz, şöyle dedi: Okul Müdürümüz hazırladığı broşürde amacını  aşan sözler söylemiştir. Kendisiyle yaptığım görüşmede, daha önce İmam-Hatip Lisesi'nden mezun olan öğrenciler askeri  ve polis okullarına daha rahatlıkla girebildiklerini beyan etmek istemiş, ancak yanlış anlaşılmalara neden olacaklar cümleler kullanmıştır. Biz de okul müdürümüz hakkında soruşturma başlattık.ö

Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırladığı broşürde, mezunların avantajları sıralanırken askeri yüksek okullar ve polis okullarına 'girişti tercihen ayrıcalıklara sahip olacakları' da belirtildi.  Tanıtım broşüründe maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs temin edileceği, öğle yemekleri ve servis ücretlerinin de karşılanacağı belirtildi.

Salih GÜNER/KIRŞEHİR,

=================================================

AKSARAY'DA KAZA: 1 AĞIR 7 YARALI

AKSARAY'da 2 kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır 7 kişi yaralandı.

Kaza, saat 15.00 sıralarında Aksaray – Nevşehir karayolunun 15'inci kilometresinde meydana geldi. Mehmet Korkusuz (41), idaresindeki 38 PK 204 plakalı kamyonetle önündeki Mahsun Uçak'ın (22) kullandığı  50 DZ 526 plakalı kamyonete arkadan çarptı. Kaza sonrası Mahsun Uçak idaresindeki kamyonet şarampole devrildi. Kazada her iki aracın sürücüleriyle birlikte şarampole devrilen kamyonetteki Senem Uçak (17), Yağmur Uçak (21), Nuran Uçak (46), 9 aylık Berzan Uçak ve Yaşar Bayrak (22) yaralandı.

Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil servis ekiplerince ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralılardan Yağmur Uçak'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Olay yeri görüntüsü

-Olay yerinden teday

-Yaralıların ambulansla hastaneyle getirilmesi

-Yaralılardan ve hastaneden detay

Haber-Kamera: Hasan BÖLÜKBÜŞ/AKSARAY, DHA)

================================================

Çukurcalılar havuza koştu

HAKKARİ'nin Çukurca  ilçesinde 4 yıldır faaliyette olan yüzme havuzu, sıcakların hissedildiği bugünlerde büyük ilgi görüyor.

Hakkari'nin Kuzey Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde Melih Parlak tarafından 16 bin metre kare alan üzerine açılan olimpik yüzme havuzu, restoran ve çay bahçesi, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte vatadaşlarla dolup taşıyor. Bugüne kadar sürekli çatışma haberleriyle gündeme gelen Çukurca'daki yüzme havuzu, vatandaşlara keyifli anlar yaşatıyor. 5 kişinin çalıştığı yüzme havuzuna gelen vatandaşlar, "Hava sıcaklığının arttığı bugünlerde havuza girererek serinlemeye çalışıyoruz. Verilen hizmetten memnunuz. Ancak daha çok sosyal alanların açılmasını istiyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Havuzdan genel görnütü

-Havuzda yüzen çocuklardan genel ve detay

-Havuza atlayarak yüzen bir çocuk

-Bir çocuk ile röportaj

-Genel ve detaylar

Haber: Şivan KAÇMAZ/ÇUKURCA (Hakkari)--

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet İbrahim Antalya Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title