Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)BİNGÖL'DE BOMBALI TUZAK: 1 ŞEHİT BİNGÖL'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında, teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu bir uzman çavuş şehit oldu.

1)BİNGÖL'DE BOMBALI TUZAK: 1 ŞEHİT

BİNGÖL'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında, teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu bir uzman çavuş şehit oldu. Genç İlçesi Yeniyazı Köyü Kırsalı, Kirişli Mezrası yakınlarında devam eden operasyon kapsamında, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı, asrerleri taşıyan aracın geçişi sırasında infillak ettirildi. Şiddetli patlamada, bir piyade uzman çavuş şehit oldu. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda destek kuvvet sevk edilirken, güvenlik güçleri çalışma başlattı.

TSK AÇIKLAMASI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Bingöl'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında, teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan için başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, "12 Haziran 2017 tarihinde Bingöl/Genç'te 49'uncu Komando Tugay Komutanlığı unsurları tarafından yürütülen operasyon esnasında bir kahraman silah arkadaşımız, teröristlerce araziye döşenmiş basma düzenekli EYP'nin patlaması sonucu şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri yer aldı.

KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

BİNGÖL'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında askeri aracın geçişi esnasında teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan'ın, memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü. Şehit haberi Ereğli İlçesi'ne bağlı eskiden köy statüsünde olan Yazlık Mahallesi'ndeki ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberi alan annesi Ayşe Aydoğan, sinir krizi geçirdi. Anne Aydoğan'a kafile ile birlikte gelen sağlık görevlileri müdahale etti. Ardından ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Baba Kamber Aydoğan'ın, daha önce vefat ettiği öğrenildi.

Eşi  Şeyda ve 2 yaşındaki kızının Kayseri'de kendi ailesinin yanında olduğu öğrenildi. Şehit Aydoğan'ın kardeşi Önder Aydoğan'ın da uzman çavuş olduğu ve Malatya'da görev yaptığı belirtildi. Türk Bayrağı asılan şehit evine yakınları taziyeye geldi.

ŞEHİT EŞE ACI HABER KAYSERİ'DE YAŞAYAN BABASININ EVİNDE VERİLDİ

BİNGÖL'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında askeri aracın geçişi esnasında teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 30 yaşındaki Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan'ın acı haberi eşine Kayseri'de oturan babasının evinde verildi. Şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan'ın eşi Şeyda Aydoğan acı haberi Kayseri'de İldem Cumhuriyet Mahallesi Güneş Sokak Burcu Apartmanında yaşayan babası Osman Karakaya'nın evinde aldı. Askeri yetkililerin bilgilendirdiği Şeyda Aydoğan sinir krizi geçirdi. Aydoğan'a olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Acı haberin ardından Aydoğan, yanına 1 yaşındaki oğlu Osman Kuzey ve akrabalarını alarak, şehit eşinin memleketi Konya'nın Ereğli ilçesine yola çıktı. Şehit Aydoğan'ın bugün Konya'nın Ereğili ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------KONYA EREĞLİ

Evin dışından detay

-Yakınlarından detay

Görüntü Dökümü

----------------------------KAYSERİ

-Şehidin eşi Şeyda Aydoğan'ın görüntüsü

-Şeyda Aydoğan'ın babasının evinin önünden görüntü

-Aydoğan'ın minibüse bindirilmesi

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN / KAYSERİ,

Haber-Kamera: Atilla ATMACA / EREĞLİ(Konya),

Haber : Mesut BUDRAÇ / BİNGÖL,

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612248

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612256

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613006

=============================================================

2)AYDIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI

BİNGÖL'ün Genç İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Uzman Onbaşı Ufuk Demirkıran'ın cenazesi, memleketi Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Ailesinin 8 çocuğundan biri ve bekar olan Uzman Onbaşı Ufuk Demirkıran, Türk bayrağına sarılı cenazesi, önce İzmir Adnan Mendres Havalimanı'na, buradan da karayolu ile baba evinin bulunduğu Aydın Sultanhisar İlçesi Atça Mahallesi'ne getirildi. Şehit Uzman Onbaşı'nın cenazesi, helallik alırdıktan sonra, törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na götürüldüğünde gözyaşları sel oldu. Cezane töreninde, efe kıyafeti giymiş olan bir grup, şehidin askerlerin omzunda taşınan tabutu getirilirken selam durdu. Anne Belkız Demirkıran ve şehidin kardeşleri tabuta sarılıp ağladı. Anne Demirkıran'ın, "Beni bırakıp nerelere gittin? Kavuşmamız böyle mi olacaktı?" diyerek ağıtlar yakması yürekleri dağladı.Cenaze törenine AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz, CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın İl Jandarma Komutanı Halil Şen, Sultanhisar Kaymakamı Ömer Faruk Günay'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehidin yakınları, taziyeleri kabul etti. Daha sonra Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğlu tarafından cenaze namazı kıldırılıp, helallik alındı. Kılınan namazın arından şehit Uzman Onbaşı'nın askerlerin omzunda taşınan Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konulup, konvoy eşliğinde Atça Mezarlığı'na götürüldü. Şehit cenazesi burada gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kalabalık yol boyunca, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Şehit Uzman Onbaşı Ufuk Demirkıran'ın fotoğrafı

-Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun meydana getirilmesi

-Anne Belkız Demirkıran ve şehidin kardeşlerinin tabuta sarılıp, ağalaması, ağıt yakması

-Cenaze namazının kılınıp, helallik istenmesi

-Şehidin cenazesinin askerlerin omzunda taşınması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN / SULTANİSAR(Aydın),

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612246

======================================

3)EGE'DEKİ 6.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM, TÜRKİYE'NİN BATISINI SARSTI

İZMİR'in Karaburun İlçesi açıklarında, Ege Denizi'nde dün saat 15.28'te Richter Ölçeği'ne göre 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, başta İzmir ve Çanakkale olmak üzere, Edirne'den Muğla'ya kadar Türkiye'nin batısındaki birçok merkezde hissedildi ve paniğe yol açtı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, dün saat 15.28'de merkez üssü Karaburun İlçesi'ne 23 kilometre açıkta Ege Denizi olan, Richter ölçeğine göre 6.2 büyüklüğündeki deprem saat 15.28'de yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise depremin büyüklüğünü önce 6.3 olarak duyurdu, ardından 6.0 olarak revize etti.

Deprem, İzmir ve Çanakkale başta olmak üzere Ege ve Marmara bölgelerindeki hemen hemen bütün illerde çok güçlü şekilde hissedildi. İlk belirlemelere göre ölen ya da yaralananın olmadığı depremde hasarla ilgili araştarmaların sürdüğü belirtildi. Karaburun Kaymakamı Muhammed Özyüksel, "Şu ana kadar bize ulaşan can ve mal kaybı yok. Araştırma yapıyoruz" dedi.

ARTÇILAR MEYDANA GELDİ

AFAD'ın verilerine göre saat 15.31'de 4.9, saat 15.35'te 3.4, saat 15.47'de 4.5 büyüklüklerinde yine Karaburun merkezli artçı sarsıntılar daha meydana geldi. Uzmanlar artçıların süreceğini belirtirken, başta İzmir olmak üzere Ege kıyısındaki merkezlerde birçok kişi ev ve işylerine girmedi.

BURSA VE YALOVA'DA DA SARSILDI

Ege'de meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem Bursa ve Yalova'yı da salladı. Bursa ve Yalova'da oturanlar, korku dolu anlar yaşadı. Depremi hissedenler, kendilerini sokağa attı. Bursa'da polis, yaptığı telsiz anonsu ile deprem nedeniyle yaşanacak olumsuzluklar konusunda AFAD'a da bilgi verilmesini istedi. Herhangi can ve mal kaybının yaşanmadığı belirtilen deprem sonrası Bursa AFAD'da görev yapan yaklaşık 30 kişilik ekip araç ve gerçekleri ile İzmir'e gönderildi.

BİNALAR AYRILDI

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Ege Denizi'nde meydana gelen depremde, Alsancak Semti'nde bazı binalarda küçük çatlaklar ve ayrılmalara neden oldu. Bazı binalar birbirinden ayrıldı. Polis bazı yolları önlem amacıyla trafiğe kapattı. Ev ve işyerlerindeki vatandaşlar ağlayarak kendilerini sokağa attı. İzmir Adliyesi'nde çalışanlar ve bina içinde bulunanlar da panik halinde dışarı çıktı. Çığlık atarak ağlayanları polis sakinleştirdi. Avukatlar, büyük panik yaşadıklarını söyledi.

KEMERALTI'NDA PANİK YAŞANDI

Öte yandan Kemeraltı Çarşısı'nda alışveriş yapanlar deprem anında büyük panik yaşadı. Konak'ta İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU Genel Müdürlüğü binalarında çalışan personel panikle dışarı çıktı. Herkes cep telefonlarıyla yakınlarını aramaya çalıştı. Vatandaşlar, kamu kurumlarına ait binalar önünde toplandılar ve saatlerce içeri girmediler. Korku ve endişe içinde yakınlarını cep telefonlarıyla arayanlar hatlarda yaşanan sorun nedeniyle ulaşmakta zorluk çekti. Kamu binalarında asansörlerin önüne binişi engellemek amacıyla şerit çekildi.

ZSU Genel Müdürlüğü binasına bitişik olan sekiz katlı Anadolu Pasajı arasında iki binanın bitiştiği yerde ayrılma meydana geldi. Bu nedenle bina önünden geçişi engellemek için emniyet şeridi çekildi. İzmir'de bazı işyerleri depremden sonra mesaiyi sona erdirdi ve çalışanlarını evlerine gönderdi.

METRUK EV HASAR GÖRDÜ

Depremin hissedildiği Balıkesir'in Edremit ilçesinde, 2 katlı metruk bir ev büyük çaplı hasar gördü. Evden çevreye yayılan molozlar, seyir halindeki bir cipte maddi hasara yol açtı. Ölen ve yaralanan kimse olmaması sevindirdi. Edremitliler depremle birlikte büyük bir korku yaşadı. Halk sokağa dökülüp depremin geçmesini bekledi. Vatandaşlar, "İlk olarak yavaş bir sarsıntı oldu. Birkaç saniye sonra depremin şiddeti arttı. Büyük korku yaşadık, kendimizi dışarı attı" dedi.

KARABURUN BELEDİYE BAŞKANI: ÖLÜ YARALI YOK

CHP'li Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Sevindirici olan ölen ya da yaralanan kimsenin bulunmaması. Tüm muhtarlarımızla konuştum. Küçük çaptı hasarlar var ancak büyük bir hasar yok. İlk depremin erken saatlerde olması ardından gelen artçıların büyüklüğünün düşmesiyle halk rahatladı" dedi.

KÜÇÜKBAHÇE MUHTARI HASAR OLMADIĞINI SÖYLEDİ

İzmir'in Karaburun ilçesine bağlı Küçükbahçe Mahallesi Muhtarı Ahmet Akgüloğlu da köyde herhangi bir hasar olmadığını söyledi. Çevre köylerde de bir sorun olmadığı yolunda bilgi aldıklarını belirtti.

İZMİR VALİLİĞİ'NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

Depremin ardından İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "AFAD Başkanlığından alınan bilgilere göre ilimizde bugün saat 15.28'de İzmir Karaburun açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremin ardından yapılan ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Meydana gelen deprem nedeniyle AFAD, Kaymakamlıklar, Mahalli İdareler ve ilgili kurumlar derhal harekete geçerek depremin muhtemel etkileri konusunda çalışmalara başlamışlardır" denildi.

AFAD DA AIÇIKLAMA YAPTI

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada da şöyle denildi:

"12.06.2017 tarihinde saat 15.28'de Ege Denizi İzmir Karaburun açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İstanbul, İzmir, Balıkesir, Manisa ve Çanakkale illeri ile yapılan görüşmelerde, depremin hissedildiği ancak can ve mal kaybına yönelik henüz bir ihbar ulaşmadığı bilgisi alınmıştır. Depremin en çok hissedildiği yer olan İzmir Dikili, Karaburun, Foça, Aliağa ilçelerinde İzmir Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden ekipler keşif çalışmalarına başlamıştır. İzmir, Bursa, Sakarya, Afyon, Ankara, Manisa, Uşak ve Aydın İl AFAD'dan ekipler bölgeye sevk edilmiştir. İzmir, Aydın, Manisa ve Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı sağlık ekipleri teyakkuzda beklemektedir. Manisa lojistik deposundan 16,5 m2'lik 240 aile çadırı tedbir amaçlı bölgeye sevk edilmiştir. An itibarıyla herhangi bir can kaybı bilgisi alınmamıştır. Deprem sonrası artçı sarsıntılar devam etmektedir. Söz konusu depremin muhtemel İstanbul Depremi ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Gelişmeler AFAD Başkanlığı'nca takip edilmektedir."

MANİSA'DA KORKU KAMERADA

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin hissedildiği Manisa'da da korkulu anlar yaşandı. Binalardakiler korkuyla kendilerini dışarı attı. Şiddetli sarsıntı sırasında yaşanan korku, güvenlik kameralarına da yansıdı. Telefon satış mağazasında çalışan personelin deprem anında kendini dışarı atması anbean kaydedildi. Deprem anında yakınlarına ulaşmak isteyenler telefonlara sarıldı. Telefon hatlarında kısa süreli kesintiler yaşanırken, vatandaşlar bir süre binalara giremedi.

TİYENLİ'DE YİNE AYNI KORKU

Daha önce 5.1 büyüklüğündeki depremle sarsılan Gölmarmara'nın Tiyenli Mahallesi'ndeki vatandaşlar da aynı korkuyu tekrar yaşadı. Gölmarmara Kaymakamı Zeyit Şener, "Bölge yeniden sarsıldı, fakat önemli bir hasar yok. Daha önce hasar oluşan evlerin bahçe duvarlarında yıkımlar olduğu haberini aldık" dedi.

CAN VE MAL KAYBI YOK

Depremle ilgili Manisa Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada can ve mal kaybının yaşanmadığı belirtilerek, şu ifadeler yer aldı:

"Bugün saat 15.28 itibariyle Ege Denizi merkezli meydana gelen deprem sonrasında Kaymakamlıklar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri süratle harekete geçerek sahada tarama faaliyetlerine başlamışlardır. Saat 16.15 itibariyle yapılan tespitlere göre il ve ilçe merkezlerimizde herhangi bir can kaybı ve hasar bulunmamaktadır. Kırsal mahallelerde de bu ana kadar ciddi bir hasar ihbarı veya tespiti alınmamış olmakla birlikte taramalar devam etmektedir"

MİDİLLİ DE SARSILDI

İzmir Karaburun açıklarında meydana gelen depremden hemen sonra Yunanistan'ın Midilli de 4.1 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Midilli Adası'nda yayın yayan 'www.lesvosnews.gr' ve ulusal yayın yapan 'www.protothema.gr' adlı haber sitesi, Midilli'nin Plomari köyündeki depremin ilk hasarlarını cep telefonu ile çekilen fotoğraf ve videolarla paylaştı. Depremde Midilli ve Sakız adalarındaki köylerde evlerin çatılarının ve duvarlarının yıkıldığı bazı sokakların harabeye döndüğü görüldü. Midilli şehir merkezinde ise insanlar sokaklara çıktı, bazı kişilerin ambulanslarla hastanelere ve kliniklere götürüldüğü belirtildi. Hasarların büyük bölümünün eski yapılarda olduğu ve hasar meydana geldiği belirtildi. Depremin Atina ve yakınlarında da hissedildiği belirtildi. Midilli'de okulların tatil edildiği, veliler çocuklarını almak için okullara akın ettiği duyuruldu. Midilli Belediyesi ekipleri, polis ve asker alarma geçti.

ÇEŞME'DE DE KORKU

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde de deprem bir marketin güvenlik kamerasınca kaydedildi. O anlarda marketin raflarındaki içeceklerin sarsıntıyla birlikte yere düşüp patladığı ve etrafa saçıldığı görüldü. Çeşme'de de deprem ölüme ya da yaralanmaya yol açmadı.

DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA

İzmir'in Karaburun İlçesi açıklarında, Ege Denizi'nde dün saat 15.28'te Richter Ölçeği'ne göre 6.2 büyüklüğünde meydana gelen Karşıyaka'da bulunan bir bebek giyim mağazasının güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde mağazanın raflarında bulunan elbiseler şiddetli şekilde sallanırken, işyerindeki çalışanlar panikle kendilerini sokağa attı. Mağaza sahibi 33 yaşındaki Yunus Bay, "Deprem çok şiddetli oldu. Kendimizi dışarı attık. Raflar çok kötü sallandı. Bazı binaların çatladığı söyleniyor. Bayağı korktuk. Allah ülkemizi korusun" dedi. Aynı mağazada çalışan 22 yaşındaki Tuğba Söylemez ise "Şiddetli bir deprem oldu. Ne olduğunu anlamadım. Raflar sallandı, ürünler yere düştü. Elim ayağım titredi. Panikle dışarıya koştum. Hızlı adımlarla çıktımö şeklinde konuştu.

Öte yandan Karşıyaka Çarşısı'nda bulunan bir binada deprem nedeniyle çatlaklar oluştu. Alsancak'ta hipermarkette çalışan iki müşteri ve kasiyerin mağazadan panik halinde dışarı çıkışı ve rafların sarsıntısı kameralara yansıdı.

Alsancak'ta nakliyat firmasında çalışan Ersin Avşar, birinci kattaki işyerinin penceresinden atlayarak ayağını kırdı. Avşar, tedavi için hastaneye kaldırıldı.

İZMİR'DE DEPREM TEYAKKUZU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Karaburun açıklarından meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında ilgili tüm ekiplerin teyakkuza geçirildiğini açıkladı. Tedbir amaçlı olarak 9 deprem konteynerinden 2'sinin Urla bölgesine sevk edildiğini, itfaiyeye bağlı profesyonel deprem ekiplerinin de hazır bekletildiğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, "AKS ekiplerimiz ve Eşrefpaşa Hastanemiz 24 saat nöbette. Geceyi toplanma yerleri ve parklarda geçirecek vatandaşlarımız için 7 çorba aracımız yemek dağıtımı yapacak. Ayrıca Karaburun'a pide, ayran ve su yolladık. Teknik sorunlara karşı da en kısa sürede müdahale edebilecek donanımdayız. Keşif çalışmalarımız sürüyor. Çok şükür ki, bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok. Umarım böyle sıkıntıları bir daha yaşamayız" diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaş taleplerinin Hemşeri İletişim Merkezi'nin (HİM) 444 40 35 nolu telefonu ile @izmirhim twitter hesabından iletilebileceğini bildirdi.

MURATHAN: İZMİR KÖRGEZİ'NDE OLSAYDI YIKICI OLURDU

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, 6.3 büyüklüğündeki deprem sonrası basın toplantısı düzenledi. Depremin büyüklüğünü AFAD'ın 6.2 kendi yaptıkları çalışmaların ise 6.4 olarak ölçtüğünü son yıllarda bu körfezde gerçekleşen en büyük deprem olduğunu belirten Murathan, "Bu bildiğimiz bir fay hattı değil. Derinliği 7-10 kilometre olması nedeniyle kıyı kesimde oldukça yoğun şekilde hissedildi. Kıta sahanlığımızın dışında olması büyük .bir şans. Artçı depremler gerçekleşti. Enerji boşalımı olduğu için büyük bir depremi bu hat üzerinde beklemiyoruz. Bu depremin uzantısı Bakırçay bölgesinde etkisi olabileceğini düşünüyoruz. Bu konuda bilimsel inceleme yapacağız. Eğer bizim iç denizimizde, İzmir Körfezi'nde bu büyüklükte bir deprem gerçekleşseydi çok yıkıcı olurdu. 17 yıl önce İzmir'de yapılan Radius Projesi deprem senaryosu 6.4 büyüklüğünde bir depremin İzmir'de 1 milyon kişi evsiz kalabilirdi. İzmir'deki Radius Projesi bugün raflarda duruyor. Mutlaka revize edilmelidir. Öneriler de bir an önce yaşama geçirilmelidir. Karaburun yarımadasına yakın bu deprem bir uyarıdır. Midilli bölgesinde bu depremin yıkıcı etkisinin olabileceğini tahmin ediyoruz ama bu konuda bilgi sahibi değiliz" dedi.

"ZEMİN VE YAPI DENETİMİ YAPILMALI"

Bu depremin ciddi bir şans ve uyarı olarak görülmesi gerektiğini belirten Murathan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir'de 13 tane aktif fay var ve bu faylara yönelik yeterli önlemin alınmadığını düşünüyoruz. Depremleri önlemek mümkün değil ama felaketleri önlemek mümkün. Yapı ve güvenliği bugün maalesef kontrol dışı. İzmir kıyı şeridi çok gevşek olduğundan bu bölgelerde yaşayanların önemli bir kısmı evsiz kalırdı. Bu anlamda mutlaka bir yapı denetimi etkin bir şekilde yapılmalı, ikinci olarak zeminlerle ilgili de denetimler hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hem de Büyükşehir Belediyesi tarafından kamusal denetim altına alınmalı. Gevşek zeminde yaşayanlar bu depremi 6.6 şiddetinde hissetti. Yapılacak yeni binalarda mutlaka zemin iyileştirmeleri, zemin denetimleri yapılmalı. Yapı denetimi Türkiye'de ve İzmir'de yok."

"İZMİR KÖRFEZİ'NDEKİ FAYLAR RİSKLİ"

Karaburun Yarımadası'nın geçmişte olduğu gibi  6.7 büyüklüğünde bir deprem üretebileceğini belirten Murathan, "Son deprem orta büyüklükte bir deprem ve kıta sahanlığımız dışındaki bir fayda gerçekleşti. Bundan sonra bu aktif hat üzerinde büyük bir deprem beklemiyoruz. 6.4'ün altında artçı depremler olabilir. Asıl risk İzmir Körfezi'ndeki 13 fay hattı. Eğer Körfezde olsaydı kıyıdaki konutlarda bunun etkisi 8 ila 10 şiddetinde hissedilirdi. İzmir fayında 1688 yılında 6.5 büyüklüğünde depremde kentin yarısı yıkılmış. Bu fay uzun süredir aktif değil. Fakat İzmir'de 13 tane 6.5- 7 şiddetinde deprem üretecek fay var. Onun için risk analizleri bir an yapılarak yapı denetimleri ve yapı güvenliği için denetimler gerçek anlamda etkin bir şekilde yapılmalı.  Karaburun yarımadası açıklarındaki bu depremin mekanizmasını henüz çözemedikleri için İzmir Körfezi'ne etkisi olacağını söylemek mümkün değil, gerçek de değil. İzmir'deki riski gözönüde tutarak önlemler almalıyız.Konutların oturduğu zeminlerde kamu denetim gerekli" dedi.

KARABURUN DEPREMİ YAŞADI

Ege Denizi Midilli adası açıklarında meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki deprem  yurdun batısında geniş bir alanda hissedildi. Depremin en şiddetli hissedildiği nokta olan İzmir'in Karaburun İlçesi'nde vatandaşlar büyük panik yaşadı. İlçeye bağlı köyleri gezen Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır herhangi bir mal veya can kaybı olmadığını söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü önce 6.3, sonra 6.0 olarak duyurdu. Depremin 10 kilometre derinde meydana geldiği belirtildi. Depremin merkez üssüne en yakın bölge olan Karaburun ilçesinde de deprem hissedildi. Vatandaşlar depremi hissettikleri anda binaları terk etti. Panik anları güvenlik kameralarına yansıdı. Bir marketin güvenlik kamerası kayıtlarında vatandaşların paniği ve sallanan raflardan düşen ürünler görülüyor. Vatandaşlar depremin çok şiddetli olduğunu ve uzun sürdüğünü söyledi. Bir berber dükkanında çatlaklar oluştu. Dükkan sahibi Levent Soğuksu, "Deprem anında duvarın çatladığını gördüm. Dışarıya çıkmaya fırsatım olmadı. Çatlağın 4 parmak genişliğine geldiğini gördüm" dedi.

Sarsıntı İzmir, İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kütahya, Manisa, Aydın, Balıkesir, Bursa, Yalova, Edirne, Kırklareli, Eskişehir'de de hissedildi, büyük panik yaşandı. Telefon hatlarında kısa süreli aksamalar yaşandı. Depremin en çok hissedildiği İzmir'in Dikili ve Karaburun ilçelerinde İzmir Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekiplerince keşif çalışmalarına başlandı. AFAD'ın İzmir, Bursa, Sakarya, Afyonkarahisar, Ankara, Manisa, Uşak ve Aydın il müdürlüklerine bağlı ekipleri bölgeye sevk edildi.

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, köylerin büyük bir kısmını gezdiklerini belirterek, "Şu ana kadar hiç bir köyümüzden can ve mal kaybı haberi almadık. Ama gerçekten korkuttu bizi. İnşallah bu kadarla geçirmiş oluruz. En güzel tarafı, köylerimizde panik havası yok. Beni en çok mutlu edenlerden biri de bu. Ben deprem sırasında Mordoğan'daydım. Avukat arkadaşımla telefonda konuşuyordum. Tam konuşma anında arkadaşıma deprem oluyor dedim. Aradan 4 saniye geçtikten sonra biz de sallanıyoruz dedi. Demek ki 3-4 saniye zaman içinde Mordoğan'dan sonra İzmir de sallanmış" dedi.

Artçı sarsıntılar nedeniyle endişeli olan Karaburun ve çevre köylerindeki vatandaşlar, akşam saatlerinde yeniden evlerine döndüler.

78 ARTÇI DEPREM OLDU

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, bugün saat 15.28'de İzmir'in Karaburun İlçesi açıklarında, Ege Denizi'nde meydana gelen depremin ardından, bugün (Salı) saat 01.00'a kadar; en büyüğü 4.4, en küçüğü 1.7 olmak üzere toplam 78 artçı deprem daha meydana geldi. Meydana gelen sarsıntılarda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

EGE DENİZİ'NDE 4.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

İzmir Karaburun açıklarında dün meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından, bugün de sabah saat 06.19'da Ege Denizi'nde Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre, bugün sabah saat 06.19'da Karaburun açıklarında Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem İzmir ve çevresinden de hissedildi. Depremin merkez üssüne Türkiye'den en yakın yerleşim yeri ise AFAD tarafından Hasseki olarak açıklandı.

Öte yandan, bölgede paniğe sebep olan 6.3 büyüklüğündeki dünkü depremin ardından gece ve sabah saatlerinde onlarca artçı sarsıntı daha yaşandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Vatandaşlarla röportaj

Karaburun caddelerinden görüntü

Marketin güvenlik kamerası

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile röp

Genel ve detay görüntüler

Deprem ile ilgili muhabir anonsu

Genel ve detay görüntü

-İzmir, Çeşme, Edremit, Manisa Çanakkale ve Bursa dan güvenlik kamerası görüntüleri

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612217

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612234

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612210

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612202

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612197

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612192

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612182

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612173

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612171

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612165

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612158

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612138

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613016

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612227

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612219

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612213

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612140

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612110

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612110

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612135

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612137

Haber-Kamera: İZMİR-KARABURUN-EDREMİT- ÇEŞME -ÇANAKKALE-MUĞLA-BURSA-MANİSA-YALOVA,

==============================================

4)YUNAN ADASINDA DEPREM PANİĞİ

Dün meydana gelen Deprem Yunanistan'ın Ege'deki Midilli ve Sakız adalarında şiddetli biçimde hissedildi. Midilli köylerindeki evlerde büyük hasar meydana geldi. Evlerin çatıları çöktü, duvarları yıkıldı. Dün saat 15.28'de İzmir Karaburun açıklarında meydana gelen deprem Yunanistan'a ait Midilli ve Sakız adalarında şiddetli bir şekilde hissedildi. Midilli adasında yayın yapan "www.lesvosnews.gr  ve ulusal www.protothema.gr" haber siteleri Midilli adasındaki Plomari köyündeki depremin ilk hasarlarını cep telefonu ile çekilen fotoğraf ve videolarla paylaştı. Depremde Midilli ve Sakız adasındaki köylerde evlerin çatılarının ve duvarlarının yıkıldığı bazı sokakların harabeye döndüğü görüldü. Midilli şehir merkezinde ise insanlar sokaklara çıktı, bazı vatandaşların yaralandığı yaralıların ambulanslarla devlet hastaneleri ve kliniklere götürüldüğü belirtildi.Hasarların büyük bölümünün eski yapılarda olduğu ve maddi hasar meydana geldiği belirtildi. Depremin Atina ve yakınlarındada hissedildiği belirtildi.Midilli'de okullar tatil edildi veliler çocuklarını almak için okullara akın etti.

Bir vatandaşın çektiği video görüntü ise yaşanan panik ve heyecan ile meydana gelen hasarın boyutunu ortaya koydu.Midilli Belediyesi ekipleri,polis ve asker alarma geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

-Midilil adası köylerinden cep telefonu hasar görüntüleri

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM(Muğla),

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612184

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612208

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612207

=====================================

KAÇIRILAN 10 YAŞINDAKİ CEYLİN KOMŞUSUNUN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

5)EŞİYLE BİRLİKTE GÖZALTINA ALINDI

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, iki gün önce ortadan kaybolan ve dedesinin cep telefonuna gelen mesajdan kaçırıldığı anlaşılan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in cesedinin bulunduğu evde yaşayan ev kadını Ş.T. ile oto tamircisi olan kocası 37 yaşındaki S.T. gözaltına alındı. Linç girişimine karşı gizlice polis ve jandarma tarafından yarım saat sonra evden çıkarılan çift, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, 3 yaşındaki çocukları M.Y.T. ise bir yakınlarına teslim edildi. S.T.'nin olay sırasında evde olmadığı öğrenildi.

'CESEDİNİ SANDIĞA KİLİTLEDİM'

Ş.T.'nin polise verdiği ilk ifadesinde olay günü oğlu ile parkta oynadıklarını belirtip, "Ceylin, oğlumu çok severdi. O da bize katıldı. Bir süre birlikte oynadıktan sonra su içmek ve dinlenmek için eve çıktık. Ceylin, evin içinde koştururken, ayağı kayıp düştü. Başını yere çarptı. Öldüğünü anlayınca, korkup, cesedini odaki sandığa kilitledim" dediği öğrenildi.

Ceylin Atik'in dedesine gelen 'Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz' yazılı SMS'in de Ş.T. tarafından bir yakınının cep telefonundan gönderildiği belirlendi.

Öte yanda vücudunda herhangi bir kesici alet ve kurşun yarası bulunmayan Ceylin Atik'in cesedi, savcı ve polisin evdeki gerekli incelemelerinin ardınan otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

PROTESTOCULAR DAĞITILDI

Ceylin'in cenazesi ceset torbası içerisinde hemen evin önünde bulunan ambulansa götürülürken, aracın çevresine saran yüzlerce kişi, 'lanet olsun', 'yazıklar olsun' diye bağırarak eve doğru hücum etti. Bu girişim polisin ve soğukkanlı vatandaşların çabalarıyla önlendi.Polis bazı noktalarda biber gazı kullanarak kalabalığı dağıttı.

BİR GÖZALTI DAHA

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde parkta oyun oynarken kaybolan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in ölü bulunmasıyla ilgili Ş.T.'nin annesi 62 yaşındaki R.Ö. de evinde polis tarafından gözaltına alınıp, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Binanın önündeki kalabalıktan görüntü ve tepki göstermeleri

Polisin aldığı önlemler

Vatandaşlarla röportajlar

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aykın olay yerine gelip yaptığı kısa konuşma

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Taylan YILDIRIM-Mücahit BEKTAŞ / ÖDEMİŞ(İzmir),

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612233

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612241

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612125

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612120

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612112

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612110

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612026

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612028

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612092

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612233

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612220

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612212

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612199

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612164

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612157

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612148

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612147

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612127

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612125

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612120

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612112

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612110

============================================

6)ŞEHİT AYBÜKE ÖĞRETMENİN ADI GÖREV YAPTIĞI OKULA VERİLDİ

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adı, görev yaptığı okula verildi. Şehit öğretmenin adının yer aldığı yeni tabela dün okula asıldı. Kozluk İlçesi'nde, 9 Haziran günü AK Partili belediye başkanının özel otomobiline yönelik düzenlenen silahlı saldırıda, başka bir araç içerisindeyken kurşunların isabet etmesiyle şehit olan Kozluk Çok Programlı Lisesi Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adı, görev yaptığı okula verildi. Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin adı Valilik kararıyla, Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. Şehit öğretmenin adının yer aldığı okulun yeni tabelası da dün asıldı.

Okul Müdürü Mahmat Işık, okulun isim değişikliği Valilik kararıla alındığını ifade ederek, şehit öğretmenin anısını okulada yaşatacaklarını söyledi. Şehit Yalçın'ın çok başarılı bir öğretmen olduğunu anlatan Işık, şehit öğretmenin adını müzik atölyesine de vereceklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Talebanın değişmesi

-Müzik odasından görüntü

-Okul müdürünün açıklaması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Reşat YİGİZ / KOZLUK(Batman),

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612224

============================================

7)HDP'Lİ PERVİN BULDAN DİYARBAKIR'DA POLİS EŞLİĞİNDE ADLİYEYE GETİRİLDİ

HDP'nin TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, bugün katılacağı iftar programı nedeniyle geldiği Diyarbakır'da, hakkında Ağrı da yürütülen bir soruşturma kapsamında polis eskortluğunda ifade vermek üzere adliyeye götürüldü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, bugün verilecek olan iftar yemeğine katılmak için dün Diyarbakır'a geldi. Ağrı'da yürütülen bir soruşturma kapsamında ifade vermemesi nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartılan Buldan'ın kaldığı otele polisler geldi. Bunun üzerine Buldan, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın otomobiliyle polis eskortluğunda Diyarbakır Adliyesi'ne  götürüldü.

YETKİLİLER GÖZALTI YOK

Yetkililer, Pervin Buldan hakkında yakalama kararı olduğunu, Diyarbakır'da bulunduğunun öğrenilmesi üzerine polislerin kaldığı yere giderek, kararı kendisine tebliğ ettiklerini belirterek, Kararın tebliğ edilmesiyle Pervin Hanım, kendi aracıyla adliyeye gitmiştir, gözaltı işlemi uygulanmamıştır dediler.

BEŞTAŞ BUNUN ADI HUKUKTA GÖZALTIDIR

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, Buldan'ın yanında olduğunu belirterek, Polisler geldi, yakalama kararını tebliği ettiler, benim aracımla polis eşliğinde adliyeye gittik. Bunun adı hukukta gözaltıdır. Zaten hakkında yakalama kararı çıkarılmış diye konuştu.

BULDAN SERBEST KALDI

HDP'nin TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, bugün katılacağı iftar programı nedeniyle geldiği Diyarbakır'da, hakkında Ağrı da yürütülen bir soruşturma kapsamında polis eşliğinde gittiği adliyede yaklaşık 2 saat kaldı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kurularak ifade veren Pervin Buldan, daha sonra serbest kaldı. Buldan adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Adliye'den görüntüler

-Buldan'ın açıklamaları

-Detaylar

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613008

==============================

8)KURŞUNLA YARALANARAK HASTANEYE GETİRİLEN KADIN ÖLDÜ

BURSA'da sağ bacağından tabancayla vurulan 26 yaşındaki Dilek Bozal, kimliği belirsiz 2 kişi tarafından  arabayla getirildiği hastanede terk edildi. Aşırı kan kaybeden Dilek Bozal doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Merkez Yıldırım ilçesi'nde özel bir hastaneye gece saat 02.00 sıralarında kırmızı bir otomobille gelen kimliği belirsiz 2 kişi sağ bacağından tabancayla vurulmuş aşırı kan kaybeden 26 yaşındaki Dilek Bozal'ı getirdi.  Acil Servis'te doktorların tüm müdahalelerine rağmen Dilek Bozal kurtarılamadı. Görevliler, kadını getiren 2 kişiye öldüğünü söyledi. Bu kişiler kısa süre sonra geldikleri otomobile binerek kaçtı. Olayın polise bildirilmesi üzerine yapılan araştırmada Dilek Bozal'ı hastaneye getiren kişilerin belirlenmesi için hastane ve çevresindeki Mobese ve güvenlik kameraları incelemeye alındı. Dilek Bozal'ın öldüğünü öğrenen 3 aydan bu yana ayrı yaşadığı eşi ve ailesi  hastaneye gelerek gözyaşlarına boğuldu.. Dilek Bozal'ın cesedi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morguna götürüldü. Cumhuriyet Savcısı, polisle birlikte soruşturmayı sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Hastanenin dışından görüntü

-Cenazenin taşınması

-Dilek Bozal'ın resimleri

Boyut: 45.1 MB - Süre: 1 dakika 3 saniye

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR / BURSA,

=======================================

9)TOPRAK ALTINDA KALAN İŞÇİNİN MUCİZE KURTULUŞU

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde, jeotermal borusu döşemek için açılan kuyuda çalışan 40 yaşındaki Benhur Elmas'ın üzerine toprak göçtü. İtfaiye ve diğer işçilerin çalışmasıyla kurtarılan Elmas, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Olay, dün saat 18.00 sıralarında Tekke Mahallesi Hamamlar Mevkii'nde meydana geldi. Bölgedeki jeotermal inşaatında çalışan işçi Benhur Elmas, boru döşemek için açılan kuyuya girerek çalışmaya başladı. Bu sırada kenarda yığılı tonlarca toprak, 5 metre derinlikteki Elmas'ın da içerisinde bulunduğu kuyuya döküldü. Elmas'ın toprak altında kaldığını gören diğer işçiler durumu itfaiye ve AFAD ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen ekipler, diğer işçilerin de yardımıyla Elmas'ı toprak altından çıkardı. Sağlık ekipleri Elmas'a ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulansla Sarayköy Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedaviye alınan Benhur Elmas'ın vücudunda kırıklar oluştuğu öğrenilirken, hayati tehlikesinin ise bulunmadığı belirtildi.

Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

(CEP TELEFONU KAMERASI)

İşçinin toprak altında bulunma anından görüntü

İtfaiyenin ve işçilerin toprağı elleriyle kazımasından görüntü

İşçinin çıkarılmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613005

================================

10)DEPODA ÇIKAN YANGINDA 10 ARAÇ KÜL OLDU

KONYA'da hurda araçların bulunduğu depoda çıkan yangında 10 araç yanarak kül oldu.

Yangın, sabaha doğru saat 04.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi 10580 Sokak'ta başladı. Çok sayıda hurda aracın bulunduğu depodaki elektrik sisteminden kaynaklandığı sanılan arıza nedeniyle yangın çıktı. Yangın, kısa sürede araçlara sırçrayarak büyüdü. Sanayi sitesinin güvenlik görevlilerinin yangını fark edip ihbar etmesi üzerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler yangına hemen müdahale etti. Yangın yaklaşık 1 saat süren çalışma sonrası söndürülerek kontrol altına alındı. Yangında 10 araç yanarak kül oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Depodaki araçların yanması

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi

Yangının söndürülmesi

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

===================================

11)MARDİN'DE ZİNCİRLEME KAZA: 2 ÖLÜ, 13 YARALI

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'ne meydana gelen 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 2 kişi öldü,13 kişi de yaralandı.

Kaza, Mardin-Kızıltepe karayolunun Türkmen Geçidi'nde meydana geldi. Kızıltepe'den merkez Artuklu İlçesi'ne gelen bir beton firmasına ait 47 DS 229 plakalı beton mikserinin sürücüsü direksiyon kontrolünü yitirince araç yolun ortasındaki refujları aşarak, yolun karşı şeridine geçti. Beton mikseri yolun karşı tarafında 47 M 0076 plakalı halk otobüsü ve 06 DS 9401 özel otomobile çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre ağır yaralanan 30 yaşındaki Dilek Değer ve 3 yaşındaki oğlu Ömer Değer ağır, 13 kişi de çeşitli hastanemelere kaldırıldı. Dilek Değer ve oğlu Ömer Değer tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaza nedeniyle karayolu uzun süre kapalı kalırken soruşturmaya başlandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kazadan görüntü

-Araçlardan görüntü

-Kapanan yol

-Ambulans ve itfaiye araçlarından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN,

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612236

======================================

12)ALKOLLÜ YAYAYA ÇARPAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, sahil yolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan 1.16 promil alkollü 24 yaşındaki Süleyman Can Kaplan'a çarparak ağır yaralanmasına neden olan motosiklet sürücüsü 23 yaşındaki Okan Karayazı, olay yerinde hayatını kaybetti.

Kaza, Tuzla Mahallesi Cahit Gündüz Caddesi'nde dün saat 19.30 sıralarında meydana geldi. 48 JJ 302 plakalı motosikletiyle Tuzla Mahallesi'nden Çalış istikametine seyreden Okan Karayazı, koşarak yolun karşısına geçmeye çalışan Süleyman Can Kaplan'a yandan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle kaskı başından fırlayan Karayazı, park halindeki 48 JS 631 plakalı otomobile başını çarptı. Çarpışmanın etkisiyle sürüklenen motosiklet yol kenarındaki restorana girerek maddi hasara neden oldu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde Karayazı'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada yaralanan Kaplan, ambulansla Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Kaplan'ın tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Karayazı'nın cenazesi savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Fethiye Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRGÜ TANIĞI, "MOTORLAR ŞAHLANARAK GELİYORDU"

Kordon boyunda yürüyüş yaparken kaza anını gören doktor Osman Kurtuluş, Karayazı'nın motosikletinin aşırı hızlı olduğunu öne sürdü. 2 motosikletin arka arkaya olay yerine geldiğini belirten Kurtuluş, "Eşim ile beraber yürüyüş yapıyorduk. Şehir merkezinden iki tane motosiklet şaha kalkmış yarışarak geliyorlardı. Yolu boş gördüler galiba. Ölen genç arkadan gelen motosikletli. Buradan bir yaya çıktı. Karşıya geçmeye çalışıyordu. Motosikletli ona çarptı. Yaya olan vatandaş kafasını yere vurdu. Çarpan motosikletlide dengesini kaybedip kafasını park halindeki otomobilin arkasına vurdu. Ben doktor oluğum için yayaya ilk müdahaleyi yaptım. Nefes alamıyordu. Dili boğazına kaçmıştı. Dilini çıkarttım rahat nefes alması için. Tekrar hayata döndürdük. Ambulans ile hastaneye sevkini sağladık. Motosiklet sürücüsüne de müdahalede etmek istedik ancak o anda ölmüştü" dedi.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Öte yandan kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Kaplan'ın koşarak yolun karşına geçmeye çalıştığı görülüyor. Arka arkaya ilerleyen 2 motosikletten biri Kaplan'ın yanından hızla geçerken, arkadan gelen Karayazı motosikletiyle Kaplan'a çarpıyor. Çarpışmanın etkisiyle Kaplan ve Karayazı kamera açısından hızla çıkıyor.

MOTOSİKLET KAZASI GEÇİREN ARKADAŞI İÇİN MESAJ YAYIMLAMIŞ

Motosiklet tutkunu olduğunu belirtilen Karayazı'nın restoranlarda paket servis elemanı olarak çalıştığı kaydedildi. Karayazı'nın sosyal paylaşım hesabından geçen 27 Mart'ta motosiklet kazası geçiren arkadaşı için yaptığı paylaşımlar dikkati çekti. Karayazı, felç geçiren ve hastanedeki tedavisi devam eden arkadaşı için yayımladığı mesajda, "Olum kalk ne işin var senin orda. Daha İnlice'ye gidecektik seninle, pes ettin kardeşim benim. Oldu mu şimdi? Cem, bak herkes senin için dua ediyor. Hadi be kardeşim kalk artık özlettin kendini" yazdığı belirlendi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Güvenlik kamerasına yansıyan kaza anı görüntüsü

Kaza yerinden görüntüler

Karayazı'nın yerdeki cansız bedenin görüntüsü

Restoranda hasara neden olan motosikletin görüntüsü

Cenazenin olay yerinden kaldırılması

Görgü tanığı Osman Kurtuluş ile röportaj

Yaşamını yitiren Karayazı'nın sosyal paylaşım sitesinden alınan fotoğrafları

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ergün TOS / FETHİYE(Muğla),

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613004

========================================

13)KONTROLDEN ÇIKAN KAMYON UÇURUMA YUVARLANDI: 1 YARALI

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'de kontrolden çıkan kamyon yaklakış 50 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada kamyon sürücüsü yaralandı.

Kaza Akyazı'ya bağlı Güzlek Mahallesi'nde meydana geldi. Yol yapım çalışmaları yapan Akyazı Belediyesi'ne ait Serdar Akcan'ın kullandığı plakası öğrenilemeyen kamyon, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce elektrik direği, ardından ağaçlara çarparak yaklaşık 50 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada kamyon şoförü Serdar Akcan yaralanırken yaralıyı olay yerine gelen Büyükşehir belediyesine bağlı Akyazı İtfaiye grubu kaza kırım ekibi ve vatandaşların yardımıyla uçurumdan çıkartıldı.

Yaralı Serdar Akcan'a olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla yaralı Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kaza yapan kamyon

-Yaralanan kamyon sürücüsü

-Olay yerinde jandarma detayları

Haber-Kamera: Alattin ONUR/AKYAZI(Sakarya)

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612244

====================================

14)YOLUN KARŞISINA GEÇMEYE ÇALIŞAN KÖPEĞE ÇARPIP KAÇTILAR

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, işçileri taşıyan bir midibüs yolun karşısına geçmeye çalışan köpeğe çarptı. Midibüs sürücüsü ise kazanın ardından aracıyla olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan köpek ise Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Olay, gece saatlerinde Gazi Osman Paşa Caddesi'nde meydana geldi. Maden işçilerini taşıdığı iddia edilen ve sürücüsü ile plakası henüz belirlenemeyen bir midibüs, yolun karşısına geçmeye çalışan köpeğe çarptı. Çarpmanın ardından sürücü durmaksızın yoluna devam etti. Kazanın etkisiyle savrulan köpek ise ağır yaralandı. Kazayı gören çevredeki duyarlı vatandaşlar yaralı köpeği kaldırıma çekerek durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, köpeğe çarpan midibüsü ve sürücüsünü belirlemek için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma ise sürüyor.

BU BİR İNSANLIK AYIBI

Olaya tanıklık eden ve köpeğe su içirmeye çalışan 18 yaşındaki Hasan Can, "Yolun karşısında, işyerimin önünde oturuyordum. İşçi servisi köpeğe çarptı ve hiç durmadan yoluna devam etti. Köpeği yol kenarına aldık. Defalarca belediyeyi, zabıtayı aramamıza rağmen 1 saattir ne telefonlara cevap verildi ne de veteriner geldi. Köpek can çekişiyor. Bu bir insanlık ayıbı" dedi.

YARALI KÖPEĞİ BAGAJA KOYDULAR

Köpeğin yerde can çekişmesine dayamayan çevredeki bazı vatandaşlar ise evlerinden getirdikleri bir havluyla yaralı köpeği sardı. O sırada Soma Belediyesi Hayvan Barınağı'ndan gelen yetkili, vatandaşların yardımıyla yaralı köpeği arabasının bagajına koyarak tedavi edilmek üzere Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi'ne götürdü.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Yaralı köpekten görüntü

Çevredeki vatandaşlardan görüntü

Hasan Can'ın konuşması

Belediye yetkilisinin müdahalesi ve köpeğin bagaja konulmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Serkan ÖZDEMİR / SOMA(Manisa),

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613010

=======================================

15)OTOMOBİL HIRSIZLARI KOVALAMACA SONUCU YAKALANDI

KONYA'da park halindeki otomobili 'düz kontak' yöntemiyle çalan 2 şüpheli polisin takibi sonucu yakalandı. Olay, sabaha doğru saat 03.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Lalebahçe Mahallesi'nde maydana geldi. Mustafa Kılıçoğlu'na ait 42 DVF 08 plakalı otomobili çalan 3 şüpheli kaçtı. Sahurdan sonra sabah namazı için camiye gitmek üzere hazırlanan Kılıçoğlu, otomobilinin çalındığını görünce durumu hemen polise bildirdi. Çevrede çalışma başlatan polisler otomobili Aksinne Mahahallesi'nde haraket halinde olduğunu belirledi. Şüpheliler, polisin 'dur' ihtarına uymadı. Kısa süre kaçan şüpheliler otomobili bir sokakta terk edip kaçmaya başladı. Şüphelilerden 27 yaşındaki Mesut E. aynı sokakta, 26 yaşındaki Rasim S. ise başka bir sokakta yakalandı. Gözaltına alınan 2 şüpheliden Mesut E., sağlık kontrolü çıkışı kendisini görüntüleyen gazetecilerin "Neden çaldınız?" sorusuna, "Ne çalması? Çalma filan öyle birşey yok" dedi. Şüpheliler Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, polis araçta olduğu belirtilen diğer şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Şüphelinin yakalanıp ekip otosuna konulması

Çalınan otomobilden detay

Mesut E.'nin konuşması

Olay yeri ekiplerinin incelemeleri

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

===================================

16)MEZUNİYET HEDİYESİ TELEFONUNU KAPKAÇÇIYA KAPTIRDI

İZMİT'te bir arkadaşını evine bıraktıktan sonra tek başına evine dönen Gözde Kishalı kapkaççı mağduru oldu. Babasının mezuniyet hediyesi olarak aldığı yaklaşık 6 bin liralık telefonunu çaldıran Kishalı, kapkaççının peşinden koşsa da yakalayamadı.  Olay, İzmit Yahya Kaptan Mahallesi Dolunay Sokakta meydana geldi. 23 yaşındaki Gözde Kishalı aynı mahallede oturan arkadaşını yürüyerek evine bıraktıktan sonra Yahya Kaptan yürüyüş yolundan evine doğru yürümeye başladı. Dolunay Sokağa girince arkasından gelen bir kişi ağzını kapatarak elindeki telefonu alarak kaçtı. Peşinden koşan Gözde Kishalı kapkaç zanlısını kaybedince hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekiplerine kapkaççının eşkal bilgilerini veren Gözde Kishalı, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Kıshalı babasının mezuniyet hediyesi olarak aldığı telefonu kaptırmanın üzüntüsünü yaşadı. İki gün içinde ikinci kapkaç olayının yaşandığı Yahya Kaptan'da polis aynı zanlının yapmış olacağı şüphesi üzerine çevre güvenliği aldı. Kapkaç olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kapkaç mağduru genç kız

-Olayı anlatırken

-Polis detayları

Haber-Kamera: Faruk KIYAK /İZMİT(Kocaeli)

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613001

========================================

17)ELAZIĞ'DA İMAM NİKAHLI KOCASINI ÖLDÜREN SUYRİYELİ KADIN VE SEVGİLİSİ TUTUKLANDI

ELAZIĞ'da, öldürüldükten sonra yakılan İsa Uslu olayını araştıran polis, cinayeti imam nikahlı eşi A.A. ve sevgilisi A.C. ile kardeşi E.C.'nin işlediğini ortaya çıkardı. Gözaltına alınan ve dün adliyeye sevkedilen 3 Suriyeli, tutuklandı. Merkez Zafran Mahallesi'nde 3 Haziran günü vatandaşların ihbarı üzerine boş bir alanda, öldürüldükten sonra yakılmış halde bulunan cesetle ilgili araştırma yapan polis, kısa sürede cinayetin faillerini yakaladı. Olayı araştıran polis, önce öldürülen İsa Uslu'nun Suriyeli 17 yaşındaki A.A. ile Yıldız Bağları Mahallesi'nde nikahsız yaşadığını saptadı. Evde yapılan aramada yatak odasında kan izlerine rastladı ve cinayet şüphelisi olarak Suriye uyruklu kadını aramaya başladı. Mardin'de yakalanan ve Elazığ'a getirilen Suriyeli A.A, Cinayet Büro Amirliği'nde verdiği ifadede eşi İsa Uslu'nun kendisine sürekli şiddet uyguladığını ve bu nedenle sevgilisi olduğunu iddia ettiği A.C. ve kardeşi E.C. ile kafasına çekiçle vurarak öldürdükten sonra sebetli motosiklet ile Zafran Mahallesi'ndeki boş bir alanda yaktıklarını itiraf ettiği öğrenildi.

A.A.'nın verdiği bilgiler doğrultusunda, Suriye uyruklu sevgilisi A.C. (22) ve kardeşi E.C. (22) de gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından dün sabah saatlerinde adliyeye sevkedilen Suriye uyruklu 3 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Yaşı büyük Suriyelinin adliyeye getirilişi

-Yaşı küçük kız ve diğer Suriyelinin araçtan indirilmesi

-Adliyeye götürülmesi

-Adliyeden detay

-Zırhlı araçtan detay

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612229

============================================

18)TUNCELİ'DE 'ALEVİ-SUNNİ KARDEŞLİĞİ' İFTARI

TUNCELİ'de düzenlenen iftar yemeğinde Alevi ve Sunniler birlikte iftar açarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. İftar yemeği programında konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, Tunceli'de gençlerin Alevilik'ten uzaklaşarak ateizim ve Alisiz Alevilik girdabına girdiklerini söyledi. Türkiye'de Alevilerin en yoğunlukta yaşadığı kentlerden olan Tunceli'de Türkiye'ye örnek bir buluşma gerçekleşti. Tunceli Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Tunceli Hacıbektaşı-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen etkinlikle kentteki Sunni ve Alevileri iftarda bir araya geldi. İftar sofrasına oturan Sunni ve Aleviler, Türkiye'ye birlik beraberlik ve kardeşlik mesajı verip birlikte iftar açtı. İftar yemeğine Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Osman Kaymak, Tunceli Cemevi Dedesi Ali Ekber Yurt, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

"MUHARREM DE BİZİM RAMAZAN DA BİZİM"

Etkinlikte konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, böyle bir iftar programında bulunduğu için mutlu olduğunu dile getirerek, Tunceli'de çok önemli bir birlik ve beraberliğin oluştuğunu söyledi. Vali Kaymak, şunları konuştu:

"Anadoluyu Türkleştiren ve İslamlaştıran Alperenler var. Bunlar Horasan'dan gelen Ahmet Yesevi'nin talebeleri Mevlana ve Hacı Bektaşı Veli'dir.  Bu kişiler Anadolu'nun değişik yerlerine giderek, tasavvuf yoluyla İslam'ın Anadolu'da Türkleşmesini sağlamışlardır. Bu çerçevede biz Tunceli'deki Alevi kardeşlerimizin de bu yolun bir kolu olduğunu düşünüyoruz. Onun için burada kendileriyle bir arada olmaktan çok mutluyuz. İftara geldikleri içinde çok teşekkür ediyorum. Şüphesi Muharrem de bizim Ramazan da bizim. Hep sizinle beraber olacağız, beraber oruç tutacağız, acıları hep birlikte yaşayacağız ve sevinçlerimizi hep birlikte kutlayacağız. Tunceli'de her alanda çok iyi bir birlik, beraberlik ve kardeşlik seviyesi yakalanmıştır. Hep birlikte ülkemizin geleceği için büyük çaba içine girmiş ve  Alevi-Sunni kardeşliğinin en iyi örneği ve birlikte yaşamanın en güzel örneğini buradan Türkiye'ye gösteriyoruz."

"TUNCELİ, MAALESEF TERÖRDEN ÇEKTİĞİNİ HİÇBİR ŞEYDEN ÇEKMEDİ"

Vali Kaymak, konuşmasında Tunceli isminin terörle birlikte anıldığını, bu algıyı artık kıracaklarını dile getirerek, teröre büyük darbeler vurduklarını söyledi. Vali Kaymak, "Bu ilimiz maalesef terörden çektiğini hiçbir şeyden çekmedi. Dışarıdan maalesef ki, ilimiz için kötü bir algı var. Tunceli eşittir terör örgütü PKK. Bunun çok yanlış bir algı olduğunu düşünüyoruz. Halkımızın üzerindeki baskının kalkması halinde kesinlikle devletine ve milletine bağlı, aydın insanlardır. Tunceli, Türkiye'deki vergi tahsilatında en yüksek tahsilat olan illerden birisi. Yani Tunceli halkı vergi borcunu gününde düzenli ödüyor. Çok namuslu insanlar, dürüst insanlar, vergisine, borcuna sadık, ikili ilişkilerde çok sadık insanlar. Ama maalesef Tunceli'nin bu güzellikleri terör nedeniyle arkada kalıyor, hep öne terör çıkıyor" diye konuştu.

"GENÇLER ALEVİLİKTEN UZAKLAŞIYOR"

Tunceli'de gençlerin Alevilikten uzaklaşarak ateizim ve Alisiz Alevilik girdabına girdiklerini belirten Vali Kaymak, "Gençler maalesef Alevilikten uzak. Yaşlı, olgun, yaşı ilerlemiş insanlarımız gerçekten Hz. Ali'den, Hz, Hasan ve Hz. Hüseyin efendimizden bahsedildiğinde duygulanıyorlar, gözleri doluyor. Ama gençler maalesef ateizmin ve Alisiz Aleviliğin girdabındalar." dedi.

"CEMEVLERİMİZİ DESTEKLİYORUZ, DEDELERİN MAAŞLARINI BİZ VERİYORUZ"

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli Belediye Başkanvekiliğine görevlendirilmesinin ardından Cemevlerinde görevli Alevi dedelere maaş bağladıklarını belirten Vali Kaymak, bu uygulamayı Türkiye'de ilk kez Tunceli'de gerçekleştirdiklerini söyledi. Vali Kaymak, "Cemevlerimizin giderlerini ve dedelerin maaşlarını bizler ödüyoruz. Biz bunu Tunceli'de ilk kez başlattık. O anlamda benim kanaatim şudur; Cemevlerinin  ihtiyaçlar geldikçe karşılanması lazım. Dedenin işi sadece orada Cem yapmak ve Alevi kültürünü yaşatmak olsun. Bu çerçevede de ben doğru yaptığımızı düşünüyorum ve çalışmalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Vali Kaymak'ın konuşmasının ardından Konya'dan gelen Türk Tasavvuf Müziği topluluğu korusunun seslendirdiği ilahilerden sonra iftar yemeği sona erdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-İftar yemeği alanından görüntü

-İftar programına katılanlar

-Valinin konuşması

-İftarın açılması

-İlahi dinletesi

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ferit DEMİR / TUNCELİ,

====================================

19)PROF.DR. SARI: MARMARA'DAKİ RENK DEĞİŞİMİ BALIK BOLLUĞUNA NEDEN OLACAK

BANDIRMA 17 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde son günlerde yaşanan renk değişiminin doğa olayı olduğunu ve hiçbir tehlike oluşturmadığını açıkladı. Prof.Dr. Sarı bu değişimle önümüzdeki 2-3 yıl içersinde avlanan hamsi, lüfer ve sardalya da artış olacağını söyledi.

Marmara Denizi'nde yaşanan ve Bandırma'da da gözlenen denizdeki renk değişiminin hiçbir sıkıntısının olmadığını açıklayan 17 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Sarı, yaşanan bu değişimin alg patlaması olduğu  bilgsini verdi. Sarı, "Yaklaşık on gün önce Sahra Çölü'nden gelen tozların Karadeniz Bölgesi'ne taşınmış olması ve gündüz vakti yağmurların yağıyor olması renk değişiminin en önemli nedeni. Çünkü sahradan taşınan tozlar bir demir deposu gibi denizlerin gübrelenmesi gibi bir fonksiyon üstleniyor.Özelikle gündüz yağan yağmurlarla birlikte biyolojik olarak elde edilebilen demir deniz suyuna karıştığında,  'Emilianahuxley' dediğimiz fitoplankton bolca çoğalmaya başlıyor, denizin rengini değiştirmiş oluyor. Denizdeki verimliliği de değiştirmiş oluyor.Şu anda gördüğümüz renk değişimi aslında bir fitoplankton patlaması sonucu oluştu. Bu mevsimde aslında biz bunu beklemeyiz. Çünkü daha çok Mart ve Nisan ayı başında böyle alg patlamalarının olması beklenen bir durumdur.Ancak gündüz yağan yağmurlarda çöl tozlarının bu bölgeye taşınması sonucunda gerçekleşmiş oldu. Marmara Denizi'nin yüzey suları tamamen Karadeniz'den gelen sulardan oluşuyor. Alttan da Akdeniz'in tuzlu ve sıcak suları Karadeniz'e doğru akıyor.Marmara'da sürekli iki akıntı sürekli ters bir şekilde akıyor" dedi.

BALIKLARIN ÜREMESİNE OLUMLU ETKİSİ OLACAK

Renk değişiminin gece yakamoza dönüştüğünü de anlatan Prof.Dr. Sarı "Besin zenginleşmesi var. Buna bağlı olarak alg artışı. Sevindiğimiz şey bu rengin değişmesi insan etkisiyle, evsel atık ya da kirlikten kaynaklanmıyor olması. Çölden taşınan tozlardan kaynaklanıyor. Kesinlikle bu balıkların lehine bir durum. Balıkların şimdi üreme zamanı. Üreme zamanındaki besinin bolluğu önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde balıkların bol olacağını bize gösterir. Lüferi, hamsi ve sardalya yı bol bekleyebiliriz. Bunlar için uygun ortam oluşmuş durumda" diye konuştu.

Prof.Dr. Sarı, denizden yaşanan alg patlamasının en fazla on gün daha devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Bandırma körfezi

-Harita üzerinden Prof. Dr. Mustafa Sarı anlatıyor

-Uydu görüntülerinden anlatıyor

Haber: Erdem Özcan-TufanDALGIÇ / BANDIRMA(Balıkesir),(DHA )

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612237

======================================

20)POLİS ÇİFTE, NİKAHTA ARKADAŞLARINDAN KELEPÇE ŞAKASI

GAZİANTEP'te ikisi de komiser yardımcısı olarak görev yapan Halil Demir ile Sibel Şimşek çiftine, polis arkadaşları nikah töreninde kelepçe takıp uzun süre kilidini açmadı.

Güven Polis Merkezi Amiri 26 yaşındaki Halil Demir ile İbrahimli Polis Merkezi Amiri 25 yaşındaki Sibel Şimşek düzenlenen törenle evlendi. Çiftin Şahinbey Evlendirme Dairesi'nde kıyılan nikah töreninde Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Sezai Çakır, çiftin aileleri ve polisler katıldı. Çiftin nikah şahitliğini yapan Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, personellerine mutluluklar dileyip, aile cüzdanını geline verdi. Polisler, nikah sonrası genç çifti kelepçeleyip şaka yaptı. Uzun süre kelepçeli kalan çift, davetlilerle fotoğraf çektirdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Evlendirme Dairesi

Nikah törenine katılanlar

Nikahın kıyılması

İl Emniyet Müdürü'nün konuşması

Çifte kelepçe takılması

Çiftin davetlilerle fotoğraf çektirmesi

Damat ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera  Mücahit YOLCU-GAZİANTEP-DHA)

12.06.2017 - Haber Kodu : 170612226

============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaburun Karayazı Tunceli Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title