Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İftira kampanyalarıyla Katar'ı adeta bir suçlu gibi göstermenin bölgeye hiçbir faydası yoktur.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İftira kampanyalarıyla Katar'ı adeta bir suçlu gibi göstermenin bölgeye hiçbir faydası yoktur. Türkiye olarak bu ülkede, biz bir defa neyin ne olduğunu gayet iyi biliriz. Ama PKK'nın yavruları olan PYD'ye ve YPG'ye sahip çıkanlar, bu verdikleri kararlarla bedeli ödenmeyecek yanlış adımlar atıyorlar. PKK'yı, PYD'yi, YPG'yi birbirinden ayıramazsınız. YPG de PYD de bunların her ikisi de PKK'nın düşük çocuklarıdır, bunu böyle biliniz." dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bir ülkenin halkını yiyecek ve iceceğinden, seyahatine, ticaretinden ibadetine kadar her alanda tecrit etmeye kalkmanın insani ve İslami olmadığını belirtti.

Pek çok terör örgütüyle aynı anda mücadele eden, bu nedenle son 35 yılda 40 bin vatandaşı ve güvenlik görevlisini kaybeden Türkiye'nin terör konusunda çok fazla hassasiyeti bulunduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin dahi kesinlikle kabul etmediği yöntemlerin, teröre destek ithamıyla bağımsız bir ülkeye karşı uygulanmaya çalışılmasının kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Üstelik Katar, teröre destek veren değil tam tersine bölgemizde çok ciddi yıkıma ve acıya yol açan terör örgütü DEAŞ'a karşı Türkiye ile birlikte en kararlı duruşunu gösteren ülkedir. İftira kampanyalarıyla Katar'ı adeta bir suçlu gibi göstermenin bölgeye hiçbir faydası yoktur. Türkiye olarak bu ülkede, biz bir defa neyin ne olduğunu gayet iyi biliriz. Ama PKK'nın yavruları olan PYD'ye ve YPG'ye sahip çıkanlar, bu verdikleri kararlarla bedeli ödenmeyecek yanlış adımlar atıyorlar. PKK'yı, PYD'yi, YPG'yi birbirinden ayıramazsınız. YPG de PYD de bunların her ikisi de PKK'nın düşük çocuklarıdır; bunu böyle biliniz."

Bunu, ilgili her yerde söylediklerini belirten Erdoğan, "Yanlış yapıyorsunuz, iyi terörist, kötü terörist olmaz. Bunların her ikisi de kötüdür. Bunlarla sizin beraber olmanız hele hele Amerika'ya hiç yakışmaz." dediklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika olarak biz sizlerle NATO'da beraber miyiz? Beraberiz. Stratejik müttefik miyiz? Müttefikiz. O zaman Rakka operasyonunu biz beraber yaparız, niçin siz terör örgütleriyle bunu beraber yapıyorsunuz? Gelin bunu beraber yapalım. Bir ülkeyi terör örgütlerine maddi, yardımda bulunmak, aynı zamanda ayni yardımlarda bulunmakla suçlayacaksınız ama öte taraftan kalkıp PYD'ye, YPG'ye silah aktaracaksınız. Bunu ne ile izah edeceğiz. Bunlar bilinmiyor mu, görülmüyor mu? Her şey ortada. Şu anda PYD'ye, YPG'ye verilen silahların benim ülkeme tehdit oluşturmadığını bana kim garanti edecek?" diye konuştu.

Dostların acı ama gerçekleri söylediğini belirten Erdoğan, 15 Temmuz'da, kimlerin darbelere karşı olduğunu çok iyi bildiklerini ifade ederek, "Şu anda Körfez'de oynanan oyunun içerisinde de bu aktörlerin rol almadığını kimse iddia edemez." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi darbeyle indirenin bilindiğine işaret ederek, bu kişinin ülkenin Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı olduğunu kaydetti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimdi bu zat? Mursi'nin savunma bakanıydı, aynı zamanda genelkurmay başkanıydı ve darbeyi yapan o. Ama ondan sonra el bebek gül bebek, eller üzerinde kaldırıldı ve taşınıyor. Eğer demokrasi, darbeler sistemiyse bunu bize tanımlayın da biz de bilelim. Ama yok değil, halkların bu noktadaki iradesinin tecellisiyle bunun halkların iradesinin tecellisiyle yakından uzaktan alakası yoktur. Şayet Türkiye ve Katar'ın desteği olmasaydı, Suriye'deki muhaliflerin DAEŞ ve zalim rejime karşı direnebilmesi mümkün değildi. Katar'ı sadece doğal kaynakların zenginliğinden ibaret bir ülke olarak görmemek gerekiyor. Her şeyden önce Katar İslam dünyasının son dönemde yaşadığı sıkıntılar karşısında bağımsız duruş sergileyebilen, kendi politikalarını oluşturabilen bir ülkedir. Bu bakımdan Katar, bölge ve dünya siyasetinin iki buçuk milyon nüfusundan ve 11,5 milyon kilometrekare yüzölçümünden çok daha fazlasını ifade ediyor. Öz önemli, biz buraya bakarız. "

"Fransa cumhurbaşkanı ve Katar emiri ile üçlü olarak görüşme yapacağız"

Bu meselenin mümkün olan en kısa sürede çözüme kavuşturulmasının bölgedeki tüm ülkeler ve halkaların yararına olacağına dikkati çeken Erdoğan, "Bunun için de çok ciddi bir telefon diplomasisi sürdürdük, sürüyoruz. Bugün de bir telekonferansla Fransa Cumhurbaşkanı ve Katar emiri ile üçlü olarak görüşme yapacağız, gelişmeleri tekrar değerlendireceğiz." diye konuştu.

İslam aleminin Ramazan Bayramı'nın anlamı ve ruhuna uygun şekilde girmesini temenni eden Erdoğan, böyle bir ayda Körfez'de bu olayların patlak vermesini izah etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete ve tüm siyaset dünyasına şöyle seslendi:

"Efendim işte, 'Şu kadar küçük nüfusuyla, şu kadar küçük bir yeriyle, devasa, yüz milyona kafa tutmak, karşı çıkmak, bunlar olacak şeyler midir?' ya kafa tutan diye bir şey yok ki. Hakkında adeta bir idam kararı verilen bir ülke söz konusu. Gıdası, ilacı aklınıza ne gelirse, her şeyini kesmek suretiyle böyle bir sıkıştırmayla yok uçuş alanlarını kapatmakla karşı karşıya kalan bir ülke var. Bunlar düne kadar, bu kadar birbirleriyle samimi hatta akrabalık bağları olanlar bile var aralarında, bu kadar ileri derecede ve ondan sonra kalkıp bunu yapacaksızın. Bu olacak iş değil. Onun için geçen söyledim, bugün yine söylüyorum, 'Hadimul Haremeyn Eş Şerifeyn, Suudi Arabistan Kralı, Körfez'in büyüğü olarak bu işi çözmelidir, bu iş için atılması gereken adımlara öncülük etmelidir' diye özellikle düşünüyorum."

AK Parti'nin bu yazı iyi değerlendirmesi, il ve ilçe kongreleriyle ilgili hazırlıkların tamamlanması ve sürecin yıl sonuna kadar nihayete erdirilmesi gerektiğini anlatan Erdoğan, başarılı teşkilatların yoluna devam edeceğini, metal yorgunluğu gösteren tüm il, ilçe teşkilatlarının yenilenmesi veya takviye edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bakanların 180 günlük kısa vadeli eylem programlarının hazırlıklarını bu ay içerisinde bitirip, önümüzdeki aydan itibaren uygulamasına geçeceklerini aktaran Erdoğan, kısa vadeli eylem programının hazırlığı ve uygulama başarısının, 2019'a kadar olan takvim için büyük öneme sahip olduğuna işaret etti.

"Mevcut İçtüzük bitmiştir"

Mecliste de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uyum yasaları başta olmak üzere, gündemdeki öncelikli meselelerle ilgili yasama faaliyetlerinin sıkı bir şekilde takip edilmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Burada da yine Sayın Başbakan ve grup üyelerine diğer arkadaşlarımıza özellikle söylüyorum, İçtüzük değişikliğiyle ilgili, girişimlerimizi sürdürmekte fayda var. Ana muhalefet katılmamış, hayırlı olsun. Onda da bir hayır var, katılmasın. Şu anda AK Parti ve MHP el ele verirler ve bu içtüzüğü hayırlısıyla bitirip, parlamentomuzun daha işlevli güçlü hale gelmesi sağlarlar. Çünkü, mevcut İçtüzük bitmiştir, tükenmiştir, bununla parlamento çalışmaz, çalıştırılmaz, bunu görüyoruz. Dolayısıyla süratle artık bunu bitirmemiz lazım."

"Yılladır hep konuştuk ama İçtüzük sorununu halletmedik." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu anda grup başkanvekili, grup başkanımız, diğerleri hepsi karşımda, buradalar ve diyorum ki hiç bu işi geciktirmeyelim. Zaten aldığımız mesafe var ve bu konuda hemen atılacak son adımları da atalım ve İç tüzüğü halledelim ve parlamentomuzu daha aktif hale getirmiş olalım. Çünkü bizim üretime ihtiyacımız var. Yasal üretimleri çok daha hızlı bir şekilde yapmaya ihtiyacımız var. Bu konuda netice alamasak bile gündemimizdeki hususları titizlikle hayata geçirmekte kararlıyız. Tüm arkadaşlarımızdan hazırlıklarını buna göre yapmalarını bekliyorum. Bu hafta sonu nasıl ki tatil yok diyorlarsa, İçtüzük çıkana kadar tatil olmamalı ve bu iş bitmeli. Bu konuda hemfikir miyiz? İsterseniz burada demokratik bir işlev yapabiliriz, kabul edenler etmeyenler deriz, kabul edilmiştir."

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Katar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title