Haberler

Dha Yurt Bülteni-18

GENÇ'TE ÇATIŞMA: 2 ASKER YARALI

BİNGÖL'ün Genç İlçesi kırsalında devam eden operasyon kapsamında güvenlik güçlerinin sıcak temas sağladığı teröristlerle çıkan çatışmada, 2 asker yaralandı.

Genç İlçesi Yeniyazı bölgesinde devam eden operasyon kapsamında akşam saatlerinde, güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateşle birlikte 2 asker yaralandı. Yaralı 2 asker, çatışma bölgesinden alınarak ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada tedavi altına alınan askerlerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yaralı askerleri taşıyan ambulansların hastaneye gelişi

-Yaralı askerin ambulanstan sedye ile taşınması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: BİNGÖL,

===============================================

ŞEHİDİN ASKER AĞABEYİ: GÖREV AŞKIYLA DAĞA ÇIKMIŞTI (3)

ŞEHİDİN AĞABEYİ: BİZDE RAMAZANLAR BİTMEZ

Şehit Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan'ın ağabeyi Uzman Çavuş Önder Aydoğan, tören sırasında kardeşinin tabutunun başında, "Buradan vatansızlara sesleniyorum. Bizde Ramazanlar bitmez. İki evladım var. Bu vatan için feda olsun."dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Ağabeyin haykırışı

Haber- Kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA,

==============================================

ZONGULDAK'TA 21 SANIKLI FETÖ DAVASINDA 13 TAHLİYE

ZONGULDAK'ta, aralarında eski rektör yardımcısı, dekan, öğretim görevlilerinin bulunduğu 18'i tutuklu, 21 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasında 13 kişi tahliye edildi.

Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, dün başlayan ve bugün akşam saatlerinde sona eren duruşmada 18'i tutuklu 21 sanık, 'Silahlı terör örgütüne üye olma', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' ve 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçlarından ilk kez hakim karşısına çıktı. 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanan sanıkların ifadeleri tamamlandı.

Soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kadın Hastalıkları ve Doğum Doktoru Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. Ahmet Şahbaz, 2013'un Haziran ayında evlendiğini ve eşine takılan takıları Bank Asya'dan 1 yıllığına kiraladığı kasaya koyduğunu belirterek, "1 yıl olmadan takıları aldım ve kasayı boşalttım. Hesap açıldığından haberim yoktu. FETÖ/PDY'nin düzenlediği hiçbir sohbete katılmadım. Bu örgütün okullarına dershanelerine gitmedim. Ailemden vatan sevgisi terbiyesi aldım. Beni en çok da yaralayan bu. 10 aydır tutukluyum. Maddi ve manevi çöküntü içerisindeyim. Psikolojim bozuldu. Tahliyemi veya tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum." dedi.

Diğer sanıkların dinlenmesinin ardından, avukatlar savunmalarını yaptı. Mahkeme heyeti, tutuklulukta geçirdikleri süre ve suç vasfının değişme ihtimalini göz önünde bulundurarak eski BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, eski BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Aydın'ında aralarında bulunduğu13 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine, 5 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Adliye binası

-Önlem alan polisler

-Cezaevi aracının gelmesi

-Sanıkların cezaevi aracından inip adliyeye girmeleri

Süre: (03.05) Boyut: (210 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

===============================================

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI TEMURCİ: SİLAHLA BARIŞ OLMAZ, SİLAHLA HAK ARANMAZ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Diyarbakır'da Şeyh Said Meydan'ında partisince düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, "Şiddetin ve kanın olduğu yerde, canların yere düştüğü bir yerde neyin önemi olabilir? Silahla siyaset olmaz, silahla barış olmaz, silahla hak aranmaz" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde bulunan Şeyh Said Meydanı'nda 5 bin kişinin katılımıyla iftar programı düzenlendi. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan iftar programına AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar'ın yanı sıra çok sayıda partili de yer aldı.

"ÖLDÜRMEYİM, İNSANLARI YAŞATALIM"

İftar öncesi Şeyh Said Meydanı'nda kurulan sahnede bir konuşma yapan  AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Temurci, konuşmasında teröre de değinerek, şunları söyledi:

"Yüce Allah'ın bize bahşettiği bütün farklılıkları bir zenginlik olarak görüyoruz. Bizim tenlerimiz, dillerimiz farklıysa bu rabbimizin bir ayetidir diyoruz. Biz buna iman ediyoruz. Onun için diyoruz ki, biz her meseleyi, her sorunu konuşalım. AK Parti olarak saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın başkanlığından reti, inkarı, asimilasyonu elimizin tersiyle ittik ve doğuda yaşayan bütün kardeşlerimizi kucakladık. Her türlü konuyu konuşalım, her türlü müzakareyi yapalım, sabahlara kadar konuşalım ama bizim bir kırmızı cizgimiz var, öldürmeyim, insanları yaşatalım. Şiddetin ve kanın olduğu yerde, canların yere düştüğü bir yerde neyin önemi olabilir? Yetim bir çocuğu, çocuğunu kaybetmiş bir anneye siz dünyaları verseniz ne yapabilirsiniz. Silahla siyaset olmaz, silahla barış olmaz, silahla hak aranmaz. Terörle demokrasi olmaz. Kardeş ve beraber olacağız ve kucaklaşacağız. Annelerin gözyaşları üzerinde çözüm üretmeye çalışanlar, rant çıkarmala çalışanlar, her zaman uzattığımız o demokrasi ve özgürlük elimizi ittiler. Kürt çocuklarını hendeklere doldurdular. Ama o hendeklere dolduranların çocukları dünyanın en iyi okullarında okudular. İşte bizim isyanımız bunadır. Diyarbakırlı kardeşlerimizin yakalarında elinizi çekin. Allah'ın izniyle bizim Kürt kardeşlerimiz terörün oynuna gelmedi." Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanları meydana gelen vatandaşlarla iftarını açmalarıyla program son buldu.

Görüntü Dökümü:

-Meydandan görüntü

-İftara katılanlar

-Temurci'nin konuşmaları

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

================================================

BİRLİKTELİK YAŞADIĞI KADINI ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETTİ

KONYA'da 73 yaşındaki Ekrem Gezer, 4 aydır birliktelik yaşadığı iddia edilen 36 yaşındaki Menekşe Sevgen'i tüfekle başından vurarak öldürdü. Daha sonra polisi arayarak, birini öldürdüğürü ve kendisinide öldüreceğini söyleyen Gezer, aynı tüfekle intihar ederek yaşamına son verdi.

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Dumlupınar Mahallesi Avdanlık Sokak üzerinde bulunan İnsuyulular Apartmanının birinci katında meydana geldi. İddiaya göre, 4 çocuk babası olan ve 2 yıldır yalnız yaşayan işçi emeklisi Ekrem Gezer, eşi hapishanede olduğu öğrenilen komşusu Menekşe Sevgen ile yaklaşık 4 aydır birlikteydi. Sevgen, bu akşam tekrar Gezer'in evine gitti. Burada ikili arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma sonrası Gezer, kendisine ait av tüfeği ile Sevgen'i başından vurarak öldürdü.

OĞLUNA VE POLİSE HABER VERDİ

Ekrem Gezer, daha sonra önce bir mağazada çalışan oğlu Abdullah Gezer'i arayarak, "4 aydır birlikte oluğum kadın bana yanlış yaptı. Onu öldürdüm, sıra bende" dedi. Daha sonrada 155'i arayan Ekrem Gezer, "Birlikte olduğum dostumu öldürdüm. Şimde kendimi öldüreceğim" dedi. Bu ihbar üzerine olay yerine giden polis, kapıyı açarak içeri girdi. Polis, Gezer ve Sevgen'in yarı çıplak vaziyette cansız bedenleriyle karşılaştı. Olayı duyan Gezer ve Sevgen'in yakınları sinir krizleri geçirdi. Evede girmek isteyen yakınlarını polis güçlükle engelledi.

6 ay sonra eşinin cezaevinden çıkacağı belirtilen Menekye Sevgen ve Ekrem Gezer'in cenazesi olay yeri incelemelerinin ardından otopsi işlemleri için morga kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

------------------------------------

Olay yeri detay

Polisin incelemeleri

Genel ve detaylar

Haber: Tolga YANIK Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA,

================================================

PARK HALİNDE ALEV ALAN OTOMOBİLDEKİ ÇOCUK ÖLDÜ

GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde park halindeyken bilinmeyen nedenle alev alan otomobilde bulunan 5 yaşındaki Yusuf Şahin yaşamını yitirdi.

Olay, öğleden sonra Fevzi Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. Yusuf Şahin, iddiaya göre, yakını olduğu belirtilen B.Z.'ye ait park halinde bulunan ve kapısı açık 27 NT 008 plakalı otomobile girip oyun oynadı. Otomobil, bir süre sonra bilinmeyen nedenle alev alınca küçük Yusuf içeride mahsur kaldı. Otomobilin yandığını görenlerin ihbarıyla gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken  Yusuf Şahin yaralı çıkarılıp sağlık görevlileri tarafından ambulansla Nizip Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Mehmet Cankesen Acil Servisi'nde tedaviye alınan Yusuf Şahin, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Küçük Yusuf'un cesedi otopsi için morga konulurken, itfaiyenin müdahalesi sonucu södürülen otomobil kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------

Olay yeri

Sağlık görevlilerinin çocuğun yakınlarına müdahalesi

İtfaiye ve polisin çalışması

Yanan otomobil

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin İLİKSOY-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 39 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Yusuf Şahin İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli?
title