Haberler

Dha Yurt Bülteni 1

1)GENÇ'TE ÇATIŞMA: 2 ASKER YARALI

BİNGÖL'ün Genç İlçesi kırsalında sürdürülen operasyonlar sırasında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, 2 asker yaralandı. Genç İlçesi Yeniyazı bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateşte, 2 asker yaralandı. Yaralılar, helikopterle bölgeden alınarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan askerlerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Çatışmanın ardından bölgeye takviye kuvvetler sevk edilirken, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyonların devam ettiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Yaralı askerleri taşıyan ambulansların hastaneye gelişi

-Yaralı askerin ambulanstan sedye ile taşınması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: BİNGÖL,

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613252

===================================================

2)ÇOCUK KAVGASINI AYIRMAK İÇİN POLİS TOMA İLE MÜDAHALE ETTİ

BURSA'da iki çocuk arasında yaşanan kavgaya aileler karıştı. Yaklaşık yüz kişinin birbirine girdiği kavgada onlarca çadır ve bir araba ateşe verildi. Sahur vaktine kadar süren olaylara Çevik Kuvvet ekipleri Tomalarla müdahale etti. Merkez Yıldırım İlçesi Değirmenönü Mahallesi Şehitler Caddesi Dokuz Gözler Mevkiinde boş alanda kalan geçimlerini dilencilik ve dağlardan salep toplayarak sağlayan göçebe iki ailenin çocukları dün öğle saatlerinde kavga ettiler. Akşam saatlerinde ailelerin gelmesi üzerine yaşanan tartışma sonrası iki gurup birbirine taş ve sopalarla saldırdılar. Daha sonra  birbirlerinin çadırlarını dağıtan ve bir aracı ateşe veren şahısların kavgası büyümeye başladı. Olay yerine gelen itfaiye ve polis ekiplerini taşlayarak bölgeye sokmayan ailelere Çevik Kuvvet ekipleri sahur vaktinde  tomalarla müdahale ederek ayırdılar. 5 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı kavgada İstanbul'dan kavga etmek için geldikleri öğrenilen  çok sayıda kişi ifadeleri alındıktan sonra geldikleri araçlarla birlikte polis eskortuyla şehir çıkışana kadar götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------

Polis ekipleri

Tomalarla müdahale ve yanan ateşin söndürülmesi

Yanan aracın görüntüsü

Kavgaya karışanların görüntüsü

Röportajlar

Bölgenin görüntüsü ve Detaylar

BURSA/DHA

=======================================================

3)KAFASINA  KAYA PARÇASI DÜŞEN GENCİN FECİ ÖLÜMÜ KAMERADA

GÜMÜŞHANE'de okuldan çıktıktan sonra yurda gitmek üzere yola çıkan Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu, yamaçtan düşen kaya parçalarının başına isabet etmesiyle olay yerinde yaşamını yitirdi. Gencin o anları saniye saniye  kaydedildi.. Olay akşam saatlerinde yaşandı. Okuldan çıkan 3. sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu, arkadaşları ile birlikte Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Erkek Öğrenci yurduna gitmek üzere yola çıktı. Bağlarbaşı Mahallesi Şahbenderler Semti Maden mevkiine gelen talihsiz öğrencinin kafasına, yamaçtan düşen kaya parçaları düştü. Feci şekilde yaralanan ve kanlar içinde kalan Öztürkmenoğlu olay yerinde hayatını kaybetti.  Olay anında  Öztürkmenoğlu'nun  yanında bulunan  arkadaşı ve yoldan geçen araçlar kazadan kıl payı kurtuldu. Denizli nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Öztürkmenoğlu'nun cenazesi Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------Güvenlik kamerası

-İki genç yürüyorken

-Kaya parçasının düşmesi

-Gencin kaçmaya çalışırken kaya parçasının altında sürüklenmesi

GÜMÜŞHANE/DHA

=====================================================

4)DENİZLİ'DE YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ

DENİZLİ'de dün dolu yağışının ardından başlayan şiddetli yağmur kent merkezinde yaşamı etkiledi.Çok sayıda işyeri ve evi su basarken, Gazi Bulvarı'nda oluşan sel nedeniyle vatandaşlarda mağazalarda mahsur kaldı.

Denizli kent merkezinde dolu yağışının ardından başlayan sağanak yağmur yağışı etkili oldu. Yaklaşık 45 dakika süren şiddetli yağış sele dönüştü, rögarlar taştı. Dolu yağışı sırasında vatandaşlar, kendileri korumak için saçakların altına ve duraklara gizlenmeye çalıştı. Yağmurun şiddetini artırmasıyla sokaklar ve caddelerde göle döndü. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Denizli'nin yaya trafiği bakımından en işlek yerlerinden olan Gazi Bulvarı'nda Merkez Bankası şubesi önü suyla kaplandı. Denizli Çarşısı girişindeki ve altındaki işyerlerini su bastı. Bu bölgedeki mağazalarda bulunan vatandaşlar da mahsur kaldı. Denizli çarşısındaki işyerlerini su basan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. Vatandaşlar ellerine demir çubuklar alarak rögarları açmaya çalıştı. Çarşı içindeki esnaf da su altında kalan malzemelerini kurtarmaya çabaladı. Çarşının girişi ve altı katı tamamen sular altında kalırken, zemine dolan sel suları yürüyen merdivenden aşağı doğru aktı. Denizli Büyükşehir Belediyesi hizmet binası altında bulunan bir marketi de su bastı. İşyeri çalışanları suları tahliye etmeye çalışsa da başarılı olamadı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Doluda sığınan vatandaşlardan ve yağmurdan

Göle dönen caddeden ve su altında kalan işyerlerinden

Mağazalarda mahsur kalan vatandaşlardan

Esnafların tepki göstermesinden

Suların yürüyen merdivenden akmasından

Genel ve Detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613211

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613224

=======================================================

5)KOÇARLI'DA SAĞANAK YAĞMUR ETKİLİ OLDU; DERELER TAŞTI, EVLERİ SU BASTI

AYDIN'ın Koçarlı İlçesi'nde dün etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Engelli ve Kocaçay dereleri taştı. Birçok evi su basarken, BİRİKEN çamurdan dolayı yollar yaklaşık 3 saat kapandı. Olayda herhangi bir yaralanma ya da can kaybı olmadı.

Koçarlı'da etkili olan yağış nedeniyle akşam saatlerinde Engelli ve Kocaçay dereleri taştı. Sel suları çok sayıda eve girerek maddi hasar oluşturdu. Yaklaşık yarım saat süren yağmur, derenin istinat duvarlarının da çökmesine sebep oldu. Yağmurun durmasıyla Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Devrim Karagöz ve Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulunarak zarar gören evlerin bulunduğu mahallelerde incelemelerde bulundu.

"DSİ'Yİ DAHA ÖNCE UYARMIŞTIK"

Güdüşlü Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Devrim Karagöz, "Çok yoğun bir yağış nedeniyle dere taşmış. Allah'tan kısa sürmüş yağmur. Biraz daha sürse daha büyük sıkıntı yaşanabilirdi. Can ve mal kaybımız, yok ama köyün içini su basmış. Bizim yağmurdan önceden haberimiz oldu. Ekiplere de bu konuda talimat vererek önlem almalarını istedik. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Koçarlı Belediyesi ve ASKİ ekipleri buradalar. Yolların açılması ve derenin temizlenmesi noktasında iş makineleriyle çalışıyorlar. İtfaiye ekipleri burada, yine vidanjörle su basan evlerin sularını boşaltıyoruz. Selden zarar gören evlere sıcak yemek dağıtılacak. Sabah erkenden gelerek tüm köyün temizliğini yapacağız. Tabi ki önceden bu konuda daha ciddi önlemler alınması gerekiyor. Yasal olarak derelerin ıslahı ve sorumluluğu Devlet Su İşleri'ndedir (DSİ). Aydın'daki tüm derelerle ilgili daha önce DSİ'ye yapmış olduğumuz uyarılar var. Biz DSİ ile ortaklaşa çalışarak her türlü önlemleri almak ve böyle felaketler olduğunda da iş birliği ile zarar en aza indirmek için çalışmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"FELAKETİ YAŞADIK"

Olayın ardından gelen Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk ise "Öncelikle vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Yağmur yağarken bizde zaten yoldaydık. Anında haberimiz oldu. Tekeli, Kumbahçe, Güdüşlü ve ilçe merkezinde de büyük afet yaşadık. Yalnız şuna şükrediyoruz. Can ve mal kaybımız yok" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Taşan derelerden görüntü

Çevreden görüntü

Devrim Karagöz ile röp.

Mutlu Öztürk ile röp.

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN,

14.06.2017 - Haber Kodu : 170614016

=====================================

6)ŞEHİT AYBÜKE ÖĞRETMENİN ADI MEMLEKETİNDE BİR OKULA VERİLDİ

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde teröristlerin saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adı, memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'ndeki bir okula verildi.

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde 4 gün önce okulunda karne dağıttıktan sonra evine giderken PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adının, memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'nde bir okula verilmesi için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz talimat verildi. Bunun üzerine Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 okul belirlendi. Şehit Yalçın'ın ailesinin istediği üzerine adı Osmancık Ortaokulu'na verildi. Okulun adının değiştirilmesinin ardından yeni tabelası okul girişine asıldı. Okulun yeni adı 'Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu' oldu. Şehit kızının adının verildiği okula gelen baba Sadık Yalçın, burada vatana ve millete hayırlı bireyler yetişmesini dilediğini söyleyerek teşekkür etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Okulun dışından detay

-Okulun tabelasının değiştirilmesi

Haber-Kamera: Mustafa ULUSOY/ OSMANCIK(Çorum),

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613209

======================================================

7)UYUŞTURUCU ÇETELERİNİN HESAPLAŞMASI GÜVENLİK KAMERASINDA

KOCAELİ'nin Çayırova İlçesi'nde geçtiğimiz ay iki uyuşturucu çetesinin alacak verecek meselesinden çıkan silahlı çatışmada 1 kişi ölmüş 1 kişi de yaralandı. Çatışma anına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Olay, Kocaeli'nin Çayırova İlçesi Emek Mahallesi 1. Sokak üzerinde geçtiğimiz ay meydana geldi.  Sokak yürüyen G.Ç, Y.F, M.Y. ve A.M. Bosna Caddesi üzerinden bir araçla gelen O.A, Y.S, G.A. ve M.A.'nın silahlı saldırısına karşılık verince ortalık çatışma alanına dönmüştü. Çatışma sırasında vurulan A.M. olay yerinde hayatını kaybederken Y.F.'de ayağından yaralanmıştı. Araçla gelen O.A, Y.S, G.A. ve M.A. olaydan sonda kaçarak kayıplara karışmıştı. Silahlı saldırıya uğrayan G.Ç, Y.F. ve M.Y. olaydan sonra yakalanarak adliyeye sevk edilmiş mahkemeye çıkartılan 3 kişi de serbest kalmış ve kaçan diğer zanlıların yakalanması için çalışma başlatılmıştı. İl Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri şahıslardan O.A. ve Y.S. isimli iki şahsı İzmit'te G.A. ve M.A. isimli iki şahsıda Çayırova ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonla yakaladı. Şahısların olayda kullandıkları 2 adet otomatik tüfek ile 2 adet 9 mm tabanca Çayırova'da boş bir arazide çalılıklara gizlenmiş şekilde bulunmuştu. Gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen zanlılar O.A, Y.S, G.A. ve M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca çatışma anına ait güvenlik kamera görüntüleri de iki gurup arasında birbirlerine tabancalarla ateş etme görüntüleri yer alıyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Güvenlik kamera kaydında çatışma anı

-Yakalanan şahıslar adliyeye sevk edilmeleri

Haber: Faruk KIYAK / İZMİT(Kocaeli),

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613238

==================================

8)BİRLİKTE YAŞADIĞI KADINI ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETTİ

KONYA'da 73 yaşındaki Ekrem Gezer, 4 aydır birlikte yaşadığı 36 yaşındaki Menekşe Sevgen'i tüfekle başından vurarak öldürdü. Daha sonra polisi arayarak, birini öldürdüğünü ve kendisinide öldüreceğini söyleyen Gezer, aynı tüfekle intihar ederek yaşamına son verdi.

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Dumlupınar Mahallesi Avdanlık Sokak üzerinde bulunan İnsuyulular Apartmanının birinci katında meydana geldi. İddiaya göre, 4 çocuk babası olan ve 2 yıldır yalnız yaşayan işçi emeklisi Ekrem Gezer, eşi hapishanede olduğu öğrenilen komşusu Menekşe Sevgen ile yaklaşık 4 ay önce birlikte yaşamaya başladı. Sevgen, dün akşam tekrar Gezer'in evine gitti. Burada ikili arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma sonrası Gezer, kendisine ait av tüfeği ile Sevgen'i başından vurarak öldürdü.

OĞLUNA VE POLİSE HABER VERDİ

Ekrem Gezer, daha sonra önce bir mağazada çalışan oğlu Abdullah Gezer'i arayarak, "4 aydır birlikte olduğum kadın bana yanlış yaptı. Onu öldürdüm, sıra bende" dedi. Daha sonrada 155'i arayan Ekrem Gezer, "Birlikte olduğum dostumu öldürdüm. Şimdi kendimi öldüreceğim" dedi. Bu ihbar üzerine olay yerine giden polis, kapıyı açarak içeri girdi. Polis, Gezer ve Sevgen'in yarı çıplak vaziyette cansız bedenleriyle karşılaştı. Olayı duyan Gezer ve Sevgen'in yakınları sinir krizleri geçirdi. Evede girmek isteyen yakınlarını polis güçlükle engelledi.

6 ay sonra eşinin cezaevinden çıkacağı belirtilen Menekşe Sevgen ve Ekrem Gezer'in cenazesi olay yeri incelemelerinin ardından otopsi işlemleri için morga kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Olay yeri detay

Polisin incelemeleri

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK-Hasan DÖNMEZ / KONYA,

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613256

==============================================

9)PARK HALİNDE ALEV ALAN OTOMOBİLDEKİ ÇOCUK ÖLDÜ

GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde park halindeyken bilinmeyen nedenle alev alan otomobilde bulunan 5 yaşındaki Yusuf Şahin yaşamını yitirdi. Olay, dün öğleden sonra Fevzi Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. Yusuf Şahin, iddiaya göre, yakını olduğu belirtilen B.Z.'ye ait park halinde bulunan ve kapısı açık 27 NT 008 plakalı otomobile girip oyun oynadı. Otomobil, bir süre sonra bilinmeyen nedenle alev alınca küçük Yusuf içeride mahsur kaldı. Otomobilin yandığını görenlerin ihbarıyla gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken  Yusuf Şahin yaralı çıkarılıp sağlık görevlileri tarafından ambulansla Nizip Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Mehmet Cankesen Acil Servisi'nde tedaviye alınan Yusuf Şahin, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Küçük Yusuf'un cesedi otopsi için morga konulurken, itfaiyenin müdahalesi sonucu södürülen otomobil kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Olay yeri

Sağlık görevlilerinin çocuğun yakınlarına müdahalesi

İtfaiye ve polisin çalışması

Yanan otomobil

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY / GAZİANTEP,

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613253

==================================================

10)TOP OYNARKEN DÜŞTÜ, BACAĞINA DEMİR SAPLANDI

DENİZLİ'de sitenin bahçesinde top oynarken düşen 12 yaşındaki Ali Çakal'ın bacağına, inşaat demiri saplandı. İtfaiye ekiplerince kurtarılan Çakal, ayağındaki demirle hastaneye kaldırıldı.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında, Bahçelievler Mahallesi Mavi Evler Sitesi'nde meydana geldi. Oturdukları sitenin bahçesinde top oynarken düşen Ali Çakal'ın bacağına yerdeki inşaat demiri saplandı. Sol bacağına yaklaşık 15 santimetrelik demir saplanan Ali Çakal'ın çığlıklarına site sakinleri koştu, olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri çağırıldı.

Gelen itfaiye ekipleri, spiralle demirin yerde bulunan uzun kısmını kesti. Çakal, bacağına saplı demirle ambulansla Servergazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan operasyonla Çakal'ın bacağındaki demir parçası başarılı bir şekilde çıkarıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Çocuğun ayağındaki demirin kesilmesi

Olay yerinden görüntü

Çocuğun hastaneye getirilmesi

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613239

====================================

11)HAVAİ FİŞEK DEPOSUNDAKİ YANGIN PANİĞE NEDEN OLDU

ANTALYA'da bir havai fişek işletmesinde elektrik aksamındaki kısa devreden çıkan yangın paniğe neden oldu. 'Patlayabilir' uyarısına aldırış etmeyen mahalle sakinleri çalışmaları film gibi izledi. Olay, Muratpaşa İlçesi Altındağ Mahallesi Teomanpaşa Caddesi üzerindeki 7 katlı apartmanın zemin katındaki Burak Konyar'a ait havai fişek deposunda meydana geldi. Depodan yükselen dumanı gören çevre sakinleri durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Polis caddeyi araç ve yaya trafiğine kapatarak önlem alırken, itfaiye ekipleri içeri girerek yangına müdahale etti. Elektrik aksamındaki kısa devreden çıktığı belirlenen yangın, kısa sürede söndürülürken olası bir facianın önüne geçildi.

Soğutma çalışmaları devam ederken bazı vatandaşların polisin yaptığı 'Patlayıcı madde, buradan uzaklaşın' uyarılarına aldırış etmeden çalışmaları film gibi izledikleri görüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-İtfaiye ekipleri detay

-Çalışmalardan detay

-Kapatılan yoldan detay

-İzleyene kalabalık detay

-Havai fişek deposundan yükselen dumanlar detay

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR / ANTALYA,

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613264

========================================

12)KUYUYA DÜŞEN İNEK TELEF OLDU

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde yaklaşık 3 metrelik yağmur suyu kuyusuna düşen hamile inek, telef oldu.Olay, Kartepe İlçesi Suadiye Mahallesi'nde meydana geldi. Muammer Bilim'e ait inek otlarken üstü tahta ile kapatılan yaklaşık 3 metrelik kuyuya düştü. Durumu fark eden Bilim, itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Olay yerine sevk edilen ekipler, 8 aylık hamile ineği kurtarmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 1 saatlik çalışmayla halata bağlanıp vinçle çıkarılan ineğin, havasız kaldığı için karnındaki yavrusuyla birlikte telef olduğu belirlendi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Kuyuya düşen inek

-İtfaiyenin kurtarma çalışmaları

-İneğin çıkartılışı

Haber: Faruk KIYAK / KARTEPE(Kocaeli)

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613261

========================================================

13)LÖSEMİLİ POYRAZ'IN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN DESTEK

MANİSA'da yaşayan lösemi hastası 5 yaşındaki Poyraz Aydemir'in akülü motosiklet hayalini, LÖSEV gerçeğe dönüştürdü. Hayırseverlerin desteğiyle alınan motosikletin teslim edilmesi sırasında Poyraz'ın gülümsemesi, herkesin içini ısıttı.Şehzadeler İlçesi Aşağıçobanisa Mahallesi'nde yaşayan ev kadını Aysun Aydemir ve fabrika işçisi Kenan Aydemir, 4 ay önce oğlu 5 yaşındaki Poyraz Aydemir'in hastalığıyla sarsıldı. Aydemir çifti, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye götürdüğü Poyraz'ın, konulan teşhiste lösemi olduğunu öğrendi. Celal Bayar Üniversite Hastanesi'nde tedaviye alınan Poyraz Aydemir'e, kemoterapi tedavisi uygulandığı belirtildi. Tedavisi süren minik Poyraz'ın sokakta oynayan çocuklardan görüp özendiği akülü araç hayali ise Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından gerçekleştirildi. Ailenin ulaştığı vakıf yetkilisi Gamze Berçin Edirne, hayırseverlerin desteğiyle alınan akülü motosikleti Poyraz'a ulaştırdı. Küçük çocuğa sürpriz yapan LÖSEV'in İzmir Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Berçin Edirne, Poyraz'ın yüzünü güldürdü. Uygun donör bulunması için beklediklerini belirten anne Aysun Aydemir, "Şimdi ilaçla hastalığı ilerlemesin diye tedavi devam ediyor. Celal Bayar Üniversite Hastanesi'nde tedavi görüyor. İlk zamanlar tedaviye cevap vermiyordu. Şimdi tedaviye cevap veriyor. Bizden ilik için örnek alındı, ama uymadı. Türkiye genelinde sıraya geçtik" diye konuştu. Yaşadıkları mahallede sokakta oynayan çocukların oyuncak arabalara bindiğini gören Poyraz'ın da aynı oyuncağı istediğini anlatan Aysun Aydemir, "Biz alamamıştık. LÖSEV'i aradım. Onlar yardımcı oldular. Şimdi oyuncak motosikleti geldi. Poyraz çok mutlu oldu. O mutlu olduğu zaman bende mutlu oluyorum" dedi.

Anne Aysun Aydemir, diğer çocukların da yüzünün gülmesi için LÖSEV'e bağış çağrısı yaptı.

Lösemili Poyraz'ı sevindiren LÖSEV yetkilisi Gamze Berçin Edirne ise, "Poyraz bizden akülü bir araba istemişti. Biz de onun bu arzusunu yerine getirmek istedik. Ona arabasını getirdik. LÖSEV olarak bize kayıtlı 25 binden fazla aileye yardımlarımızı iletiyoruz. LÖSEV'e fitre ve zekatlarınızı bağışlayarak lösemili çocuklara destek olabilirsiniz. Bağışlarla Poyraz gibi çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürebilirsiniz" dedi.

Sadece lösemili çocuklara değil, kanserli yetişkin hastalara da yardımcı olduklarını belirten Edirne, "Ailelere burs yardımımız var. Kendimize ait biz hastanemiz var. Hastanede başarı oranımız yüzde 92. Bize başvuran çocukları kontenjan olması durumunda kendimiz tedavi ediyoruz. Diğer hastanelerde tedavi gören çocukların ailelerine ayni ve nakdi yardımlar dağıtıyoruz. Hastanelerde tedavi gören lösemi hastası çocukların aileleri konaklama konusunda çok sıkıntılar yaşıyor. Biz bu sıkıntıyı çözmek için Ankara'da lösemili çocuklar köyü inşa etti. Bu köyde aileler ücretsiz şekilde konaklıyor" diye konuştu.

'BABALARIMIZI UNUTMAYALIM'

Hastalığın anne ve babayı psikolojik olarak etkilediğini anlatan Edirne, özellikle babaların 'güçlü olmalıyım' psikolojisi ile duygularını belli edemediğini anlattı. Bunun için 'Babalarımızı unutmayalım' projesi başlattıklarını kaydeden Edirne, "Hastalığın psikolojik yönünde anne ve babaya destek olmak için psikolog ve sosyologlarımız çalışmalar yürütüyor. Baba hastalık sırasında en çok yükü yüklenen insan. Güçlü olmalı. Ailesinin geçimini sağlamak zorunda. Anne çocuğun yanında ama-baba hastane bahçesinde banklarda uyuyabiliyor. Biz de bunu bildiğimiz için aile olarak ele alıyoruz. Babalara da destek veriyoruz" dedi. Özellikle LÖSEV'in ismini kullanarak dolandırıcılık yapan kişiler olduğuna dikkat çeken Edirne, "LÖSEV adına bağış toplamak isteyen dolandırıcılar var. Dergi, gazete, bülten satmaya çalışıyorlar. Böyle bir şey yok. Lütfen bu vicdansız kişilere kanmayın" dedi. Akülü motosikletine kavuşan Poyraz da 7 yaşındaki abisi Kaan Aydemir'in de yardımı ile oyuncağına bindi. Uzun zamandır istediği oyuncağına kavuşan Poyraz, sevincinden kahkahalarla güldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Evin balkonunda Poyraz'ın görüntüsü

LÖSEV yetkililerinin oyuncak motosikleti kurması

Poyraz'ın görüntüsü

Anne Aysun Aydemir'in konuşması

LÖSEV yetkilisi Gamze Berçin Edirne'nin konuşması

Lösemi hastası Poyraz'ın arabasına binmesi ve oynaması

Haber-Kamera: Nermin UÇTU / MANİSA,

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613221

====================================

14)KAHRAMAN İTFAİYECİLER 'MUCİZE KURTULUŞU ANLATTI

DENİZLİ'nin Sarayköy ilçesinde, jeotermal borusu döşemek için açılan kanalda çalışırken toprak altında kalan 40 yaşındaki Benhur Elmas'ı zaman zaman elleriyle toprağı kazıp, nefes almasını sağlayarak kurtaran itfaiye erlerinden Muharrem Mumcu, mesleğiyle gurur duyduğunu belirtirken, Harun Yertürk ise itfaiyecilerin sadece yangına müdahale etmediğini gösterdiklerini söyledi.Önceki gün saat 18.00 sıralarında, Tekke Mahallesi Hamamlar Mevkisi'ndeki jeotermal borusu döşenmesi için yürütülen çalışmada kazılan 3 metre derinliğindeki kanalda çalışan işçilerden Behur Elmas, toprak altında kaldı. Diğer işçilerin durumu bildirmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri Elmas'ı toprak altından yaralı olarak kurtardı. Elmas, ambulansla Sarayköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Vücudunda kırıklar bulanan Elmas'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

"PARMAĞIMLA AĞZI VE BURNUNDAKİ TOPRAKLARI ÇIKARDIM"

Toprağı elleri ile kazarak Elmas'ın nefes alıp, hayata tutunmasını sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nde görevli itaiye eri Muharem Mumcu ile Sarayköy İtfaiye Grubu'nda görevli iftaiye eri Harun Yertürk, 'mucize kurtuluşu' anlattı. İhbar üzerine ellerinden gelen en kısa sürede olay yerine ulaştıklarını belirten itfaiye eri Harun Yertürk, "Olay yerine gittiğimizde arkadaşlarla birlikte sıkıntılı bir süreç başladı bizim için. Toprağın altındaki işçinin çıkarılması için bir an önce müdahale etmemiz gerekiyordu. Ekip arkadaşlarımla birlikte canla başla, kazma ve kürekle kazmaya başladık. Belli bir süre kazdıktan sonra kazazedenin başına ulaştık. Hep birlikte çıkarmak için seferber olduk. Nabzını kontrol ettim, düşüktü. Kazazede toprak altında kaldığı için ağzı ve burnu toprakla dolmuştu. Parmağımla ağzındaki ve burnundaki toprakları çıkarıp, tekrar nefes almasını sağladım. Sonra, 112 Acil Servis ekibi, oksijen tüpüne bağlayarak, daha rahat nefes alması sağladı. Ardınan etrafındaki toprağı kazarak, kendisini kurtarıp, kanaldan çıkadık. İşçinin hayatını kurtarıp, itfaiyecilerin sadece yangına müdahale etmediğini gösterdik" dedi.

"MESLEĞİMLE GURUR DUYDUM"

Kurtarma çalışmasına katılan bir diğer itfaiye eri Muharrem Mumcu, toprak altında kalan işçiyi kurtarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İhbarı alınca Denizli'den Sarayköye hareket ettiklerini belirten Mumcu, "Olay yerine geldiğimizde ekip çalışması yürüttük. Ümitsizdik ama işçiyi kurtardığımızda mesleğimle gurur duydum. 40 dakika toprak altında kalmış olan işçiyi, 2.5 saatlik bir çabayla bulunduğu yerden kurtardık. Mesleğimle gurur duydum. Böylesine bir olayda, bir canı kurtararak meslek hayatımın eng üzel günlerinden birini yaşamış oldum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-İtfaiyecilerin koşarak araçlarına binmeleri

-İtfaiye araçlarının siren çalarak harekete etmesi

-İtfaiye eri Harun Yertürk ile röp.

-İtfaiye eri Muharrem Mumcu ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

13.06.2017 - Haber Kodu : 170613240

====================================

15)YAVRU TİLKİYİ BİBERONLA BESLEDİLER

KARS'ın Arpaçay ilçesine bağlı Tepeköy Köyü kırsalında hayvanlardan korkup kaçarken çalılara sıkışan yavru tilkiyi kurtaran köylüler önce ekmek yedirdiler sonra da bakımı için evlerine götürdüler. Tilkiyi bulan İsmail Aydın'ın kendi elleriyle ineklerinden sağdığı sütle beslediği yavru tilkiyi, Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürülmesi için Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.  Yavru tilki gerekli tedavi ve bakım yapıldıktan sonra yeniden doğaya bırakılacak.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Tilkiye bulunduğu an ekmek yedirilmesi ve o an çekilen fotoğrafları

-Evden detay ve köy yaşamından detaylar

-İsmail Aydın'ın ahırda inekten süt sağması

-Biberonla sütü eve götürmesi

-Tilkinin evdeki görüntüsü

-Biberonla süt içirilmesi

-Çocukların tilkiyi sevmesi

-İsmail Aydın'ın konuşması

-Gazetecilerin tilki yavrusunu görevlilere teslim etmesi

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Bingöl PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
title