Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- TONLARCA AĞIRLIKTAKİ KABİNİN ALTINDA KALMAKTAN SON ANDA BÖYLE KURTULDUİhmal can alıyorduVinç ile kaldırılan zırhlı güvenlik kabininin üzerine çıkan TIR sürücüsünün ölümden döndüğü an kameraya yansıdı.

1- TONLARCA AĞIRLIKTAKİ KABİNİN ALTINDA KALMAKTAN SON ANDA BÖYLE KURTULDU

İhmal can alıyordu

Vinç ile kaldırılan zırhlı güvenlik kabininin üzerine çıkan TIR sürücüsünün ölümden döndüğü an kameraya yansıdı.

Halat kopunca tonlarca ağırlıktaki kabin yere düştü, üstündeki TIR sürücüsü altında kalmaktan son anda kurtuldu. O anlarda çevrede bulunanlar büyük panik yaşadı, çığlıklar yükseldi.

Haber : İhsan YALÇIN / İstanbul DHA

Vinç ile kaldırılan güvenlik kabini  üzerine çıkan kişinin ölümden döndüğü anlar amatör kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olay Ankara Sincan'daki Organize Sanayi'nde meydana geldi.  TIR dorsesindeki zırhlı güvenlik kabini vinç yardımıyla yere indiriliyordu. Oldukça ağır olan kabin kaldırılırken üzerine TIR şoförü çıktı. Kabin kaldırılırken bir anda halat koptu. Tonlarca ağırlıktaki  kabin, TIR ile vincin arasına düştü. Bu sırada yere düşen TIR şoförü kabin altında kalmaktan son anda kurtuldu. O anlar da çevredeki işçilerden çığlıklar yükseliyor. Çevredekiler hemen ölümden dönen TIR sürücüsünün yanına koşuyor. TIR sürücüsü uzun süre olayın şokunu atlatamıyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

AMATÖR KAMERA

//////////////////////////////////

-Güvenlik kulübesinin yere indirilmesi

-Kulübe üzerindeki TIR şoförü

-Halatın kopması

-Kulübenin devrilmesi

-Şoförün yere düşmesi

-Çığlıkların yükselmesi

DHA FEED

================================

2- D-100'DE BARİYERLERE ÇARPAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

D-100 Karayolunda bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti.

Kaza, D-100 Karayolu Avcılar istikameti İncirli mevkiinde saat 11.30 sıralarında meydana geldi.

Doğan Dervişoğlu motosikletinin direksiyon hakimiyetini kaybetti. D-100 karayolu ve yan yolu birbirinden ayıran bariyere çarpan motosikletin sürücüsü can verdi. Çarpmanın etkisiyle motosiklet ikiye ayrıldı. Motosikletin arka kısmı metrelerce sürüklendi.  Çevredeki diğer sürücülerin haber etmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. İnceleme başlatan ekiplerce D-100 üzerinde trafik akışı kontrollü bir şekilde sağlandı. Yaklaşık 1 saat sonra cenaze araca konarak Adli Tıp Kurumu Morgna kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

MOTOSİKLETİ İLE I VARMIŞ

Geriye sosyal medyada paylaştığı fotoğrafları kaldı. Bazı fotoğraflarda Dervişoğlu'nun kaza yaptığı motosikletle birlikte görülüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Olay yeri

-Cenazenin görüntüsü

-Polis ekipleri

-Trafikten detaylar

-Motosikletin parçaları

-Motosikletn görüntüsü

-Tabutun cenaze aracına konması

-Dervişoğlu'nun fotoğrafları

-Genel ve detaylar

14.06.2017 - 12.42 Haber Kodu : 170614085_

14.06.2017 - 12.58 Haber Kodu : 170614088

=======================

3- KADIKÖY'DEKİ ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLEN İNANÇ ÖZKESKİN'İN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMUNDAN ALINDI

Polis geniş güvenlik önlemleri aldı

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

Kadıköy'de dün bir eve düzenlenen operasyonda öldürülen İnanç Özkeskin'in cenazesi geniş güvenlik önlemleri altında Adli Tıp Kurumu morgundan alındı.

Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri tamamlanan Özkeskin'in cenazesi ailesine verildi. Bu sırada Adli Tıp Kurumu önünde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Özkeskin'in cesedinin bulunduğu cenaze aracı 3 zırhlı, 4 çevik kuvvet, 6 sivil polis aracı eşliğinde Adli Tıp Kurumu'ndan çıkarılarak Karacaahmet Mezarlığı'na götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Adli Tıp'taki güvenlik önlemi

-TOMA ve çevik kuvvet polisleri

-Cenaze aracının zırhlı araçlar eşliğinde çıkışı

-Genel ve detaylar

=====================

4- DEAŞ DAVASINDA 12 TAHLİYE

Örgütün talimatı doğrultusunda TBMM, Ak Parti İl Başkanlığı ve Zeynebiye Camii'nde keşif yaptıkları, Sultanbeyli'deki sözde okullarda çocuklara "TC'yi, mahkemelerini, askerliği ve Atatürk'ü ret" dersleri verdikleri belirlenmişti.

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

"DEAŞ terör örgütü üyeliği" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 17'si tutuklu 35 sanığın yargılandığı davada, 12 kişi için tahliye kararı verildi. Mahkeme 5 sanığın tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

17'Sİ TUTUKLU 31 SANIK KATILDI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, 17'si tutuklu 31 sanık hazır bulundu. Mahkemeye ulaşan belgelerin okunmasının ardından sanık avukatları tahliye talebinde bulundu. Daha sonra söz alan duruşma savcısı, "sanıklar üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, sanıklara yüklenen suçun katalog suçlardan olması" gerekçesiyle sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Daha sonra tutuklu sanıklar da söz alarak suçlamaları kabul etmediklerini belirterek tahliye talebinde bulundu.

5 SANIK İÇİN "TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMI" 12 SANIK İÇİN "TAHLİYE" KARARI VERİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Ali Karataş, Orhan Küçük, Selim Sürmeli, Emin Güneş ve Serdar Kerim'in, "mevcut delil durumu, dijital kayıtlar, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması sanıklara yüklenen suçun tutuklamayı gerektiren katalog suçlardan olması ve adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağı" gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu diğer 12 sanık hakkında ise, tutuklulukta geçirdikleri süreyi dikkate alarak yurtdışı yasağı ve polis merkezine imza atma şartıyla tahliyelerine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından hazırlanan iddianamede 6 sanık hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Savcılık, tüm şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası talep ediyor.

ÖRGÜTÜN SULTANBEYLİ'DEKİ KURUMLARI

İddianamede, şüphelilerin İstanbul Sultanbeyli'de 'Ribat eğitim kurumu" ve 'sübyan okulu' adı altında kurulan sözde okullarda, çatışma bölgesinde bulunan ya da ölen DEAŞ mensuplarının çocuklarına özel dersler verdiği belirtiliyor. İddianamede DEAŞ militanlarının bu çocuklara öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Devletini, mahkemelerini, askerliği, Atatürk ilke ve inkılaplarını reddetme dersleri verdiğinin altı çiziliyor. Dosyada söz konusu eğitimin verildiği yerler ve çocukların fotoğrafları da yer alıyor.

TBMM, AK PARTİ VE CAMİDE KEŞİF YAPTILAR

DEAŞ terör örgütü mensuplarına yönelik hazırlanan iddianamede şüpheli Selim Sürmeli'nin, DEAŞ'ın talimatı doğrultusunda 12 Ekim 2016 tarihinde, Ankara'da TBMM'de ve Ak Parti İl Başkanlığı civarında, İstanbul'da da Caferilerin kullandığı Zeynebiye Cami çevresinde keşif amaçlı dolaştığı tespitine yer verildi. Alınan istihbarat sonucu teknik ve fiziki takibe alınan şüphelinin dikkat çekmeyecek şekilde giyindiği, sakallarını kısalttığı anlatıldı.

görüntü dökümü  (arşiv)

------------------------

sözde okulların bulunduğu bina

operasyonda ele geçenler

========================

5- ŞİŞLİ BELEDİYESİ BAŞKAN YARDIMCISININ ÖLDÜRÜLMESİ DAVASINDA 1 TAHLİYE (SON)

Hayati KILIÇ, İstanbul DHA

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın 18 Temmuz'da belediye binasında başından vurularak öldürülmesine ilişkin 4'ü tutklu 6 şüphelinin yargılandığı davada sanıklardan Metin Şentürk tahliye edildi.

SANIKLARIN TAMAMI KATILDI

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Şenol şahin, Hacı Avcı, Engin Gölve, Metin Şentürk ve  başka suçtan tutuklu Mihhat Yılmaz katıldı. tutuksuz sanık  Bilal Yaman ise duruşmaya gelmedi. Öldürülen Cemil Candaş'ın eşi Nurcan Candaş ve kardeşleri, Camal, Nedim Nevzat ve Naci Canbaş duruşmada hazır bulundular.

Duruşmada taraf avukatlarının talepleri alındı. Sanık avukatları müvekkillerinin tahliyelerini talep etiler. Duruşma sonunda, Metin Şentürk'ün tahliyesine karar verildi. Şentürk hakkında, adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanması kararlaştırıldı. Dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşma ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tetiği çeken Şenol Şahin'in "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. Tutuklu sanıklardan Mithat Yılmaz'ın da cinayeti azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.  Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan diğer şüpheliler Engin Gölve, Hacı Avcı, Metin Şentürk ve Bilal Yaman'ın ise "Kasten öldürmeye yardım etme" suçundan cezalandırılmaları isteniyor.

======================

6- ATATÜRK HAVALİMANI'NDA TOMOGRAFİ CİHAZLARIYLA TEST BAŞLADI

Faik KAPTAN-İbrahim YILDIZ, İstanbulDHA

Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye gidecek yolcuların uçaklarına binerken yanlarındaki el çantası, laptop, tablet ve sıvı dolu çeşitli eşyalarının içinden geçirileceği tomografi cihazlarının 227 nolu köprüdeki montajlarının tamamlandığı ve test çalışmalarına geçildiği belirlendi. Tomografi cihazlarının birkaç gün içinde hizmete gireceği öğrenildi. Bu arada, aynı elektronik cihaz yasaklamasını getiren İngiltere yolcuları için de 701 nolu köprüye 2 adet x-ray cihazı konuldu ve cihazlar bugünden itibaren hizmete başladı.

ABD ve İngiltere'nin Türkiye'den uçuşlara getirdiği belli ölçüler büyüklüğündeki elektronik cihaz yasağının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından getirilen önlemler çerçevesinde alınması planlanan dört adet tomografi cihazından ilk ikisi geçtiğimiz hafta Atatürk Havalimanı'na getirildi. 227 numaralı yolcu köprüsünün arınmış salonuna yerleştirilen tomografi cihazlarının montajı yetkili firma tarafından yapıldı. Montajı tamamlanan 2 cihazın test çalışmaları yetkili firma ve görevlileri tarafından bu sabahtan itibaren başlatıldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) uzman personelinin gözetiminde yapılan montaj işleminin tamamlanmasından sonra cihazların başında uzman TAV Güvenlik elemanlarının olacağı belirtildi.

PERSONEL EĞİTİMİ YARIN.

Yolcuların arınmış salonda köprüden uçağa bineceği sırada yanındaki eşyalarını koyacağı tomografi cihazının başında olacak ve kontrole edecek personel için TAV Güvenlik'ten 40  elemanın görevlendirildiği, adlarının da DHMİ'ye bildirildiği, yarın da  bir gün sürecek eğitime alınacağı öğrenildi. Daha önce de son bagaj aramasının yapıldığı bölgedeki x-ray ve tomografi cihazlarında çalışan tecrübeli personel arasından seçilen elemanların bir günlük eğitimden sonra 227 nolu köprüde ve iki gün içinde de yeni x-ray cihazı konulacak olan hem ABD hem de İngiltere yolcularının geçeceği 209 numaralı köprüde de görev yapacakları bildirildi.

Edinilen bilgiye göre tomografi cihazlarının bulunduğu köprüde en geç 19 Haziran Pazartesi gününden itibaren ABD yolcularının el bagajları ile elektronik eşyalarının iki adet tomografi cihazından geçirilerek boarding yapılacağı öğrenildi.

701 NOLU KAPIYA DA X-RAY

Bu arada, yetkililerden alınan bilgiye göre İngiltere yolcularının uçağa alındığı 701 numaralı köprüye de bu sabahtan itibaren iki adet yeni x-ray cihazı konuldu. Yetkililer THY'nin talebi üzerine bu köprüye x-ray cihazı konulduğunu gerekçe olarak da hizmetin hızlandırılması ve güvenliğin üst düzeye çıkarılması olduğunu söylediler. Yolcuların  el bagajlarının ve bagaja alınan elektronik cihazlarının el araması yapılmadan x-ray'den geçirilerek hizmetin ve güvenliğin hızlı bir şekilde olmasının sağlandığı bildirildi.

Görüntü dökümü

----------------------

Tomografi cihazlarından görüntüler

-Cihazların test edilmesi

-X-RAY cihazlarından görüntüler

-Detay görüntüler

14.06.2017 - 13.31 Haber Kodu : 170614097_

==================

7- ATAŞEHİR'DE GECEKONDULARA UYUŞTURUCU BASKINI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde satışı yapan kişilere yönelik geçtiğimiz hafta 2 farklı operasyon düzenledi. İki gecekondu da uyuşturucu yetiştirildiğini belirleyen ekipler, evlere baskın düzenledi. Polis ekipleri gecekonduların uyuşturucu serasına çevrildiğini belirledi. Evlerde yapılan aramalarda 113 kök halinde yaklaşık 4  kilo 500 gram ağırlığında hint keneviri, 664 gram esrar, 216 adet ekstacy hap, ruhsatsız tabanca ile 34 mermi ele geçirildi.  Operasyon kapsamında A.T., S.E. ve 18 yaşından küçük M.E. yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Yapılan operasyonda ekiplerin girdiği gecekondunun sera haline getirilip uyuşturucu yetiştirilen bahçesi polis kameraları tarafından görüntülendi.

Görüntü Dökümü

-----------

(Polis Kamerası)

-Gecekondu bahçesindeki uyuşturucular

-Gözaltına alınan 1 şüphelinin polis aracına bindirilmesi

-Genel ve detay görüntüler

======================

8-  TEV YENİ YURTDIŞI BURSİYERLERİNİ TANITTI

TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Koç,

" 'UMUT' teması altında birleştirdiğimiz 50'inci yıl çalışmalarımız kapsamında Türkiye'ye yayılan kapsamlı bir iletişim kampanyasıyla geniş kitlelerle buluşacağız, Türkiye'nin vakfı olduğumuzun altını çizeceğiz"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA - İSTANBUL DHA

Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından verilen 'yurt dışı yüksek lisans doktora ve üst ihtisas bursundan' yararlanacak 46'sı kız öğrencilerden oluşan 86 bursiyer öğrenci, düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

Toplantıya TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Koç, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu George Birgelen, Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, TEV yönetim kurulu üyeleri, bursiyerler ve bağışçılar katıldı.

Toplantıda konuşan  Ömer Koç, 1967'de kurulan TEV'in 50 yıldır edindiği donanım ve aydınlık yarınlar için verdiği hizmetle artık kendi kültürüne sahip köklü bir kurum ve Türkiye'nin eğitim vakfı olduğunu belirterek, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

TEV'İN 50. YIL ÇALIŞMASI

Ömer Koç, toplantı kapsamında tanıştırılan 86 yeni bursiyerin, dünyanın 9 farklı ülkesinde Türkiye'yi temsil edeceğine dikkat çekerek, "Öğrencilerimizin daha rahat bir eğitim desteği almaları, yarınlara umutla bakmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarda, bizi başarıya götüren en büyük gücümüz elbette ki bağışçılarımızdır. TEV, gençlerin geleceklerinde umut ışığı yakma hedefini gerçekleştirmek üzere yola çıkmıştı. 50'inci yılımızı kutladığımız bu dönemde, TEV'in, gençlerimizin eğitim fırsatlarına erişimi konusunda oynadığı rol ve eğitim kalitesinin artırılması amacıyla aldığı sorumluluk, kuruluş günlerinde saptanan bu hedefe vardığımızı gösteriyor. Amacımız, gençlerimizin Cumhuriyetin değerlerine bağlı, özgüven sahibi, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim desteğini sağlamaktır. 'UMUT' teması altında birleştirdiğimiz 50'inci yıl çalışmalarımız kapsamında Türkiye'ye yayılan kapsamlı bir iletişim kampanyasıyla geniş kitlelerle buluşacağız, Türkiye'nin vakfı olduğumuzun altını çizeceğiz. TEV'in umutla pekişen ruhunu el ele, omuz omuza yayarak daha da güçleneceğiz" şeklinde konuştu.

BURSİYERLERDE KIZ ÖĞRENCİ ÇOĞUNLUĞU

Rona Yırcalı ise, "2017-18 yurtdışı bursiyerler seçimi süremiz başarıyla tamamlanmıştır. Bu yıl seçilen 46'sı kız 86 öğrenci önümüzdeki aylarda yurtdışında dünyanın çeşitli yerlerinde eğitimlerine devam edecektir" dedi.

Kırcalı, "Bu arkadaşlarımız, Türk Eğitim Vakfı'nın, Türkiye'nin eğitim vakfı olduğu için 81 il içinde, 40 farklı ilden ve 26 farklı üniversiteden başvurarak bir seçim neticesine bu seviyeye gelmişler, bu hakkı kazanmışlardır. Aynı zamanda yurtdışında yüksek lisans öğrenimini başarı ile tamamlayıp çeşitli üniversitelerden burs alan 144 bursiyerimiz de doktora öğrenimine yurt dışında devam etmektedir. Tabiyatıyla büyük bir memnuniyetle bu programı devam ettirmekteyiz ve TEV olarak her yaklaşık 1 milyon dolarlık bir burs fonu bu konuya ayırmaktayız. Katkı yapan diğer değerli kuruluşlarla bu projenin yıllık 4 milyon civarında olduğunu da ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Rona Yırcalı, "Son zamanlarda önem verdiğimiz kız yurtları var. Türkiye'nin şartlarını da göz önüne alarak 3 ilimizde bu yurtları açtık. ve bunun için de daha fazlalaştırmak, kendi imkanlarımız için de fazlalaştırmak için de çabalıyoruz" şeklinde konuştu.

"ALMANYA TÜRKİYE'DEKİ ÖĞRENCİLER İÇİN CAZİP BİR ÜLKE"

Almanya İstanbul Başkonsolosu George Birgelen de toplantıda  konuştu. Birgelen, "Bu yıl TEV desteği ile birçok öğrencinin Almanya'ya gitmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Almanya Türkiye'deki öğrenciler için cazip bir ülke. Almanya'nın yabancı öğrenci kazanımında uzun bir geçmişi var. ABD ve İngiltere'den sonra yabancı öğrenci kazanımında  Almanya üçüncü sırada yer alıyor. Almanya'daki üniversitelerde 600'den fazla İngilizce eğitim veren yüksek lisans programı bulunuyor. Almanya'daki üniversiteler uluslararası arenada araştırmacı kimlikleri ile tanınıyorlar, en güçlü üçüncü ülke konumunda. Türkiye Avrupa Birliği'nin Erasmus programına dahil olduğundan beri, Almanya Türkiye'den öğrenciler arasında en çok tercih edilen ülke" diye konuştu.

CEM YILMAZ'IN GÖNÜLLÜ DESTEĞİ

Cem Yılmaz'ın gönüllü desteği ile seslendirdiği, 4 Mayıs'ta bursiyer öğrencilerle çekilen TEV'in tanıtım filmi gösterildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Koç'un konuşması

Yırcalı'nın konuşması

Birgelen'in konuşması

Öğrencilerin görüntüsü

Tanıtım filminin gösterilmesi

Toplu fotoğraf çekimi

Detaylar

14.06.2017 - 13.11 Haber Kodu : 170614094_

============================

9- TİŞÖRTLÜ KÜRSÜ

İBB'nin CHP'li üyesi Hüseyin Sağ, Mescis konuşmasını, Mehmet Özhaseki'nin 'Tüm hırsızlıklar imardan geliyor' açıklamasının yer aldığı Hürriyet Gazetesi'nin manşetini bastırdığı tişörtüyle yaptı.

Ezgi ÇAPA, İstanbulDHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)'nin CHP'li meclis üyesi Hüseyin Sağ, dün yapılan meclis toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin 'Tüm hırsızlıklar imardan geliyor' açıklamasının yer aldığı Hürriyet Gazetesi'nin manşetini tişörtüne taşıdı. Meclis üyelerine seslendiği konuşmasında, Bakan Özhaseki'nin açıklamalarına yer veren Sağ, "Türkiye'de en çok plan değişikliği burada, bu mecliste yapılıyor. 3 yılda 5 bin 89 dosya. Dönemi 10 bin dosya ile kapatırız" diye konuştu.

"BİR GÜN SIRA İMAR RANTLARINA GELECEK"

CHP'li meclis üyesi Hüseyin Sağ, İBB Meclisi'nin Haziran ayı oturumlarında söz alarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin 'Tüm hırsızlıklar imardan geliyor' açıklamasının yer aldığı bir konuşma yaptı. Özhaseki'nin konuşmasından dersler çıkarılması gerektiğini söyleyen Sağ, "Şunu unutmayalım, Türkiye'de neredeyse operasyon yapılmayan konu kalmadı. Bir gün sıra bu imar rantlarına gelecek, hiç kuşkunuz olmasın. Türkiye'nin neresinde olursa olsun kim, nerede, nasıl, kiminle, hangi iş adamına, hangi holdinge, Bakan'ın dediği gibi 'Tüm hırsızlıklar imardan geliyor' açıklamasının çerçevesinde yargılamalar başlayınca o zaman göreceğiz" dedi.

"İBB MECLİSİNDEN 3 YILDA 5 BİN 89 DOSYA GEÇTİ"

İBB Meclisinin TBMM'den sonra Türkiye'nin ikinci büyük meclisi olduğunun altını çizen Sağ, "Türkiye'de en çok plan değişikliği burada, bu mecliste yapılıyor. 3 yılda 5 bin 89 dosya. Dönemi 10 bin dosya ile kapatırız. AK Partili Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki en çok plan değişikliğinin İBB Meclisi'nde olduğunu, İBB'nin imar değişiklikleri ile olumsuz anlamda en çok haber olan meclis olduğunu biliyor. İstanbul'un silueti derken silueti bozan plan değişikliklerinin bu mecliste karar altına alındığını biliyor. 'Tüm hırsızlıklar imardan geliyor' derken Sayın Mehmet Özhaseki acaba hangi meclisi ima etti" diye sordu. Sağ, " Sizi burada binlerce defa uyardık ama dinlemediniz. Bir şey değişecek mi, kesinlikle hayır. Ama bu sefer işin sonu kötü. Cumhurbaşkanı kendi söylemi ile bizzat takip ediyor" ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ ÜYEDEN TİŞÖRT ELEŞTİRİSİ

Sağ'ın sözlerine yanıt veren AK Parti Grup Başkan vekil yardımcısı Faruk Aydın, "Tişörtle çıkıp yayınlar yapıyorsunuz, bunun doğru olmadığını, Türkiye'nin ikinci büyük meclisine yakışmadığını düşünüyorum" dedi. Aydın, "Şehirler yaşayan canlı organizmalar, plan tadilatları kaçınılmaz, doğanın akışı gereği olmak durumunda. Burada imar tadilatları ile kast edilen değişikliklerle yapılan yolsuzluklarla ilgili. Adalet bu yüzden var" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

Meclisten görüntü

CHP Meclis üyesi Sağ'ın konuşması

AK Parti Meclis üyesi Aydın'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

14.06.2017 - 12.45 Haber Kodu : 170614086

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özhaseki Avrupa Birliği Ak Parti Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title