Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)ADANA'DA ANİDEN BASTIRAN YAĞMUR ISLATTI (HABERİNE EK GÖRÜNTÜ)

Görüntü Dökümü

------------------------

Bulutlu hava görüntüsü ve gök gürültüsü

Su giderinden yağmur suyunun akması

Yere düşen yağmur damlalarının görüntüsü

Yoldan geçen arabaların görüntüsü

Yolda yürüyen şemsiyeli vatandaşların görüntüsü

Su giderinin görüntüsü

SÜRE: 01'14"    BOYUT: 76 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ  -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

==================================================

2)GAZİANTEP'TE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

GAZİANTEP ve İslahiye İlçesi'nde, aniden etkili olan gök gürültülü sağanak yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Kent merkezi ve İslahiye İlçesi'nde öğleden sonra aniden sağanak yağmur etkili oldu. Gök gürültülü yağmura hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı. Yağmur nedeniyle sürücüler araçlarıyla trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Bazı yollarda su birikintilerinin oluştuğu sağanak nedeniyle polisler sürücüleri yönlendirip trafik akışını sağlamaya çalıştı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise kapalı mekanlara sığınarak ıslanmamaya çalıştı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-  Kent Merkezi

Yağan yağmur

-  Yağmurda koşuşturanlar

-  Kapalı alanlara sığınan vatandaşlar

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU : 45 MB

======================================

3)FETÖ'NÜN TOKAT İMAMI VE EŞİ ADLİYEDE

FETULLAHÇI Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'Tokat imamı' olduğu iddia edilen Abdulkadir Baş ve eşi Bedia Baş adliyeye sevk edildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Tokat'ta başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün il imamı olarak görev yaptığı iddia edilen Abdulkadir Baş'ın yakalanması için çalışma başlattı. Yaklaşık 10 ay süren çalışmalar sonrasında Ankara'da sahte kimlik ile yakalanarak Tokat'ta getirilen Abdulkadir Baş ve bir gün önce İstanbul'da gözaltına alınarak Tokat'ta getirilen Bedia Baş, İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Şüphelilerin hastaneye getirilmesi

-Polis araçlarından görüntü

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT, -

(53 mb)

=================================================

4)SULAMA KANALININ KENARINDA CESEDİ BULUNDU

DENİZLİ'nin Pamukkale İlçesi'ndeki sulama kanalında, 35 yaşındaki Mehmet Ali Özen'in cesedi bulundu. Başından ve göğsünden pompalı tüfekle vurulan Özen'i, kimin öldürdüğünün belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Kayhan Mahallesi'ndeki su kanalının kenarında, bir erkek cesedi olduğunu gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri inceleme yaptı. Yapılan araştırmada, ölen kişinin Mehmet Ali Özen olduğu belirlendi. Özen'in, pompalı tüfekle başından ve göğsünden vurulduğu tespit edildi. Ekipler, kanal ve çevredeki tarım arazilerinde detaylı inceleme yaptı. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Özen'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Özen'i kimin öldürdüğünün belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Olay Yerin'den detaylar

Cesetten detay

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasından detay

Cesedi bulan Ahmet Göker'den rop,

-Cesedin Adli Tıp kurumu morguna kaldırılması

(Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

============================================

5)RTEÜ TIP FAKÜLTESİ DEKANI, HASTALARLA DİYALOGLARINI KİTAPLAŞTIRDI

RİZE, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şaban Şimşek, kendisinin ve meslektaşlarının hastalarla yaşadıkları ilginç diyalogları, 'Doktor Ne Yaşar Ne Yaşamaz' adlı kitapta derledi. İlginç anıların yer aldığı kitapta, yüzde 60 görme oranı nedeniyle silah taşıma ruhsatı almasına uygunluk raporu verilmeyen hastanın valiye çıkarak, "Bu tabanca ile sanki sinek mi vuracağım? Vursam vursam adam vuracağım. Onu yüzde 60'la da görürümö şekindeki ifadeleri de yer aldı.

RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek, doktorların ne yaşadığını, nasıl yaşadığını ve olaylara nasıl baktığını, hastalar ve yakınlarının anlaması ile hastalarında ne hissettiğinin genç doktorlar tarafından algılanabilmesi için kendisi ve meslektaşlarının yaşadıkları ilginç anıları, 'Doktor Ne Yaşar Ne Yaşamaz' adlı kitapta derledi. Yaşanan anekdotları mizahi dille sayfalara taşıdığına işaret eden Şimşek'in kitapta yer verdiği anıların bazıları şöyle:

"- Oğluna göz nakli gerekli bir baba bize, 'Hocam ben yaşımı aldım, beni gözümü alın çocuğuma nakledin' diyor. Halbuki daha 32 yaşında. Genç yaşta ve çok yaşamış sözde. Genç doktor bunu hissederse hastaya bakışı farklı olacaktır.

Bir teyzemiz ölüm döşeğinde ve birçok şeyi hatırlamıyor. Ona, 'Bunu tanıdın mı?' diye soruyorlar. O da, 'O bizim Şaban, beni selamete o çıkardı' diyor. Halbuki ölüm döşeğinde ve belki de birkaç saat sonra ölecek. Birkaç yıl önce bacağı kırılmıştı, ben de  onu ameliyat ettirmişim. Onun için benim onu selamete çıkardığımı anlatıyor.

-  Bir hasta hastanede, 'pavyon' tabirini bilmiyor. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde birinci, ikinci pavyon var. Bir genç kız oraya götürülürken babasına dönüyor, 'Ben yine pavyona düştüm' diye bağırıyor.

Hastanın biri ameliyata indirilmiş, sonrasında anlatıyor; Bana bir kadavra gibi baktılar. Kendimi ölmüş gibi hissettim. Birisi beni dürttü, 'allerjin var mı?' diye sordu. O zaman yaşadığımı ve benden ümit kesmediklerini anladım.

Hastanın birine göz nakli yaptım. Gün geçtikçe ilaçlarını azaltıyoruz. Hastaya 'Senin damlalarını biraz azaltacağım' dedim. O da bana, 'Zaten günde bir damla damlatıyorum. Onu nasıl yarım damlaya ayarlayacağım' diye çıkıştı. Biz ona gün aşırı damlat diyecektik. O ise, 'Damlanın yarısını nasıl damlatacağım?' diye soruyor.

Tabanca taşıma ruhsatının süresini uzatmak isteyen yaşlı bir hacı amcaya 'gözü yüzde 60 görüyor' raporu verdik. Valiye kadar çıktı.  Valide silah ruhsatına sıcak bakmıyor, 'Ne yapalım, doktor rapor vermemiş sana' diyor. O da Valiye, 'Bu tabanca ile sanki sinek mi vuracağım? Vursam vursam adam vuracağım. Onu yüzde 60' la da görürüm' diye yanıt veriyor.

- Genç doktorlara küçük bir kuvvetle büyük bir kuvvetin nasıl yenileceğini anlatıyoruz. Bir gün bir turnuvaya gittik. Finale öğretmenler ve askerler kalmış. Bir grup jandarma '3,5,7,10 Jandarma şampiyon' diye tezahürat ediyor. 28 Şubat sürecinin olduğu dönem. Sivillerin sesi askere karşı çıkamıyor. Bir ara bir grup öğrenci öğretmenleri desteklemek için '3,5,7,10, Jandarma'ya biberon' diye bağırmaya başladı. Bunu duyan askerle şaşırdı ve sustu. Büyük bir gücü yenmeye bunu örnek olarak anlatırım."

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Tıp fakültesi detayları

-Prof. Dr. Şaban Şimşek'ten detay ve açıklama

-Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Süre: 7.30 dk.       Boyut: 241 mb.

==================================================

6)EDİRNE VE TEKİRDAĞ'DA JANDARMA,  178'NCİ KURULUŞ YILINI  KUTLADI

JANDARMA Teşkilatı'nın 178'inci kuruluş yıldönümü, Edirne ve Tekirdağ'da düzenlenen törenlerle kutlandı. Edirne'deki törende özel eğitimli köpeklerin gösterileri ilgiyle izlendi Edirne'de düzenlenen törene Edirne Valisi Günay, Özdemir, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve bazı kurum müdürleri ile şehit aileleri katıldı. Saygı duruşu İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören konuşmaların ardından, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı bahçesindeki törende özel eğitimli arama, iz ve narkotik köpekleri de gösteri yaptı. Senaryo gereği labrador cinsi Çizik isimli iz takip köpeği, söylenen komutları yerine getirerek gösteri yaptı. Ardından sahneye çıkan 'Alem' isimli bomba aramacı köpek ise çantada saklı bombayı buldu. Son olarak gösteri için sahne alan Belçika kurdu 'Caka' ise otomobile gizlenmiş uyuşturucuyu kısa sürede bularak büyük beğeni topladı. Köpeklerin gösterileri engelli  parkurlardan geçmeleriyle son buldu.

TEKİRDAĞ'DA JANDARMA SERGİSİ

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'nda tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ  Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi  Rektörü Prof Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren ve kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. Tören saygı duruşu İstiklal Marşı okunmasıyla başlandı. Konuşmaların ardından  düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve başarılı askeri personele ödüller verildi. Ardından protokol jandarma teşkilatının çalışmalarını anlatan fotoğraf sergisini ziyaret etti.

Görüntü Dökümü

--------------------------(EDİRNE)

Törene katılanlar genel detay

Saygı duruşu İstiklal Marşı

Dereceye girenlere ödüllerin verilmesi

Köpeklerin gösterileri

(TEKİRDAĞ)

Törene katılanlar

Saygı duruşu, İstiklal Marşı

Ödül töreni

Fortoğraf sergisinin gezilmesi

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Ruhan YALÇIN, EDİRNE/TEKİRDAĞ,

=====================================================

7)DENİZ ÜZERİNDEKİ HAVALİMANINA DVOR CİHAZI KURULUYOR

ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine ilk kurulan Ordu-Giresun Havalimanı'na uçakların sisli havalarda daha kolay iniş yapmaları için DVOR cihazı inşaa edildiğini söyledi.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk deniz üzerine kurulan Ordu-Giresun Havalimanında, açıldığı günden beri 1 milyon 250 binden fazla yolcu seyahat ederken, sisli havalarda iniş yapamayan uçaklar Trabzon ve Samsun Çarşamba Havalimanı'na iniyordu. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eksikliği olan DVOR cihazının inşaatının halen devam ettiğini belirterek, "Ordu-Giresun Havalimanı bölge halkı tarafından yoğun ilgi görüyor. Uçak sefer sayısı ve taşınan yolcu sayısı beklenenin çok çok üstünde. Havalimanı ile kentimizde ciddi bir hareketlilik yaşandı. Ankara, İzmir, Antalya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne seferler yapılıyor. Önümüzdeki haftalardan itibaren havalimanımızdan artık karşılıklı olarak Amanya Köln, Münih, Stuttgart ve Düsseldorf seferleri de başlayacak" dedi.

Vali Balkanlıoğlu, çalışmaları devam eden DVOR cihazının kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını da sözlerine ekledi.

-Görüntü Dökümü

------------

-DVOR çalışmasından görüntü

-Havalimanından görüntü

(SÜRE: 02.34 Dk)  (BOYUT: 152 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN –ORDU-DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şaban Şimşek Tekirdağ Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
title