Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

1)4 YAŞINDAKİ KIZININ GÖZÜ ÖNÜNDE KENDİNİ OTOMOBİLİN ÖNÜNE ATTIKÜÇÜK KIZ ÇARPMANIN ETKİSİYLE DÜŞÜP YARALANAN BABASINA ÇARESİZCE BÖYLE BAKTIİZMİR'in Bayraklı ilçesinde, adliyeye bir dava için gelen ve iddiaya göre eşi Şükran İ. ile tartışan Murat İ.

1)4 YAŞINDAKİ KIZININ GÖZÜ ÖNÜNDE  KENDİNİ OTOMOBİLİN ÖNÜNE ATTI

KÜÇÜK KIZ ÇARPMANIN ETKİSİYLE DÜŞÜP YARALANAN BABASINA ÇARESİZCE BÖYLE BAKTI

İZMİR'in Bayraklı ilçesinde, adliyeye bir dava için gelen ve iddiaya göre eşi Şükran İ. ile tartışan Murat İ., 4 yaşındaki kızının önünde kendini aracın önüne attı. Hızı yavaş olan sivil polis aracının önüne atlayan Murat İ. çarpmanın etkisiyle yere düştü. Yere düşen ve yaralanan Murat İ. hastaneye kaldırılırken 4 yaşındaki kızı yerde yatan babasına çaresizce baktı.

Olay, bugün saat 13.00 sıralarında, İzmir Adliyesi önündeki Şehit Fethi Sekin Caddesi'nde meydana geldi. Adliyede bir davadan çıkan Murat İ. (31) ve eşi Şükran İ. (27) 4 yaşındaki kızlarının önünde iddiaya göre tartışmaya başladı. Salhane yönünden Bayraklı yönüne giden B.S. yönetimindeki 35 YP 153 sivil polis aracı geçtiği sırada, Murat İ. kendini aracın önüne attı. Hızlı olmayan araç bir anda önüne atlayan Murat İ.'ye çarptı. Çarpmanın etkisiyle Murat İ. yere düştü. Araçtan inen sivil polisler yaralıya yardıma koşarken durumu 112 sağlık ekiplerine bildirdi. Eşi Şükran İ. ile küçük kızı, yerde yatan Murat İ.'yi gözyaşları içinde izledi. Şükran İ. eşinin durumunu telefonla yakınlarına bildirirken küçük kız ise etrafa bakınarak ne olduğunu anlamaya çalıştı. Daha sonra  çevredekilerin uyarısı ile anne küçük kızı babasının başından uzaklaştırdı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Murat İ.'yi ambulans ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi  Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Murat İ.'nin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruştarma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Kaza yerinden görüntü

Yerde yatan Murat İ, görüntü

Küüçk kız ve eşi bakarken genel görüntü

Vatandaşlar yerde yaralı yatan Murat İ'nin başına güneş gelememesi için dosya tutarken görüntü

Ambulansla götürülürken görüntü

İZMİR/DHA

=========================================================

NARKOTİK TİMLERİNDEN İZMİR MERKEZ VE İLÇELERİNDE DEV OPERASYON

2)BİN 500 POLİSLE BÜYÜK OPERASYON

İZMİR Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın talimatıyla çalışma yürüten Narkotik Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, bin 500 polisin katılımıyla operasyon yapıldı. Operasyonda, şu ana kadara 57 kişi gözaltına alındı. Ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Göreve geldiği günden beri uyuşturucuyla mücadele konusunda önemli operasyonların gerçekleşmesini sağlayan Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın talimatıyla Narkotik Suçlarıyla Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri, çalışma yaptı. Çalışmalar sonrasında, İzmir kent merkezi ile ilçelerinde bin 500 polisin katılımıyla operasyon yapıldı. Jandarma bölgesinde yapılan denetimlerde toplam 57 kişi yakalandı. Gözaltına alınanların uyuşturucu konusunda kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu öğrenildi. Denetimde ayrıca, ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polisin operasyonundan görüntü.

İZMİR /DHA

================================================================

3)ZEYTİN TASARISININ GERİ ÇEKİLDİ ANCAK ÜRETİCİ YİNE DE TEDİRGİN

MANİSA'nın 12 milyon ürün veren zeytin ağacına sahip ilçesi Akhisar'da, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nun, zeytinlik sahalarla ilgili maddeyi, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'ndan çıkarması sevinçle karşılandı. Zeytin üreticileri ve sektör temsilcileri, tek kaygılarının tasarının ileride tekrar karşılarına çıkarılması olduğunu söyledi.

Kamuoyunda haftalardır tartışılan yasa tasarısındaki "zeytinliklerin sanayileşmeye açılmasına olanak sağlayan madde", TBMM Sanayi Komisyonu'nda geçen Salı günü yapılan görüşme sonrası tasarıdan çıkarıldı. Üretim Reformu Tasarısı'ndan komisyona çekilen zeytinlikler ile ilgili hükümlerden tamamen vazgeçildi.  Böylece zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç zeytinliklerin gelişmesine mani olacak hiçbir tesis kurulamamasına ilişkin madde değiştirilmemiş oldu.

3573 Sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkındaki Kanun'da yapılmak istenen değişikliğin rafa kaldırılmasına sevindiklerini ifade eden Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, "Teklif, yıllardan beri zeytincilik üreciliği yapan bizleri gerçekten tedirgin etmiştir. Tabiki geçtiğimiz günler içerisinde Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin girişimleri ve bazı sivil toplum örgütlerinin girişimleri ile doğru bir karar verildi. Zeytin tasarının geri çekilmeseydi üretici gerçekten mağdur olacaktı" dedi.

"ZEYTİN SEVDALILARI TASARININ GERİ ÇEKİLMESİNE ÖNEMLİ ROL OYNADI"

Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahattin Alkın da yanlıştan dönüldüğünü belirtip, "Bu tasarı gündeme geldiği ilk günden itibaren biz zeytin ile ilgili sağlıklı bir üründen bahsederken diğer taraftan sanayiden bahsetmeye çalıştık. Bunu da diğer sivil toplum örgütleri ile de paylaştık. Tabiki bu süreç içerisinde bakanlık nezdinde tarafımızdan görüş alınmak istendiğinde sağ olsun yönetim kurulu başkanımız Alper Alhat ile beraber Ankara'ya gidildi. Ankara'da bakanlık nezdinde fikrimizi beyan ettik. Burada fikrimizi çok iyi ifade ettiğimizi düşünüyoruz. Çünkü sağ olsun orada bulunan bakanlarımız da bizden aldıkları görüş ile beraber hemen akabinde tasarı geri çekilmiş oldu. Bunu tabiki sadece bizim başarımız olarak söylemek doğru olmaz bu aynı zamanda tüm yurttaki zeytin sevdalıların da başarısıdır" dedi.

"TASARININ AYNI ŞEKİLDE TEKRAR GELMESİNDEN KAYGI DUYUYORUZ"

Tasarının yine aynı şekilde kamuoyunun gündemine gelmekten kaygı duyduklarını ifade eden Alkın, "Herkes biliyor ki biz sadece tüketilen bir üründen bahsetmiyoruz. Biz aynı zaman da sağlıklı bir üründen bahsediyoruz ve bizim bahsettiğimiz zeytin ağaçları bizim tarihimizi, kültürümüzü, coğrafyamızı, sağlığı ve barışı bu coğrafyadaki tüm medeniyetleri temsil ediyor. Bu anlamda tasarının geri çekilmesi için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Kaygımız önümüzdeki dönemde bu tasarının yeniden gündeme gelmesi olur. Eğer gündeme gelecekse de bakanlık ve ya hükümet nezdinde çok doğru bir çalışma yaparak en azından kamuoyuna sunulması gerekiyor. Sadece genel anlamda zeytin tasarısı olarak sunulması insanları rahatsız ediyor. Tasarının geri çekilmiş olması demek bitmiş rafa kaldırılmış olması demek değil. Bu defalarca kanun tasarısı olarak önümüze geldi" dedi.

Ağaçların kesilmesi ve talan edilmesinin büyük bir kayıp olacağına vurgu yapan Akhisarlı zeytin üreticisi Ata Ansal, "Bu tasarının geri çekilmesini, çiftçiler olarak olumlu karşılıyoruz. Zeytin ağaçlarımızın heder olmaması bizim için çok güzel. Çünkü biz yıllardır bu toprakta ve bu ağaçlardan ekmek yiyiyoruz. Ağaçların kesilmesi ve talan edilmesi bizim için çok büyük bir kayıp olurdu. Ekonomik olarak da çok ciddi bir kayba neden olurdu. İnşallah böyle bir tasarı bir daha Meclise gelmez" dedi.

AKHİSAR EKONOMİSİNİ FİNANSE EDEN ZEYTİN

Bu tasarının geri çekilmesinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Ansal, "Akhisar ekonomisini şu an finanse eden zeytindir. Çünkü Akhisar,

Türkiye'nin yeşil zeytin üretiminin yüzde 70 - 75'ini üretiyor. Siyah zeytinin de yüzde 40 - 50'sini biz üretiyoruz ve Akhisarlı firmalar bunu Türkiye'de pazarlıyor" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ile röp.

-Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahattin Alkın ile röp.

-Zeytin Üreticisi Ata Ansal ile röp.

-Zeytinliklerden görüntü

(Haber-Kamera: Barış GEZİCİ / AKHİSAR (Manisa),

====================================================

4)MAHALLELERİNİN İMARA AÇILMASI İÇİN EYLEM YAPTILAR

KOCAELİ'nin Çayırova İlçesi'nde Emek ve İnönü Mahallesi sakinleri her iki mahallenin imara açılması amacıyla Çayırova Belediyesi önünde eylem yaptı.Çayırova Emek ve İnönü Mahalleleri Güzelleştirme Derneği Başkanı Murat Koca ve yaklaşık 100 kişiden oluşan mahalle sakinleri oturdukları mahallelerin imara açılması için Çayırova Belediyesi'ne giderek dilekçe verdi. Belediye önünde mahalle sakinleri "Barınma haktır engellenemez", "Evimiz namusumuzdur", "Şevki söz namustur" şeklinde sloganlar atıp AK Partili Belediye Başkanı Şevki Demirci'nin açıklama yapmasını istediler.

Verilen sözlerin tutulmasını istediklerini söyleyen Dernek Başkanı Murat Koca, "Biz burada kimseden hakkımız olmayan bir şeyi istemeye gelmedik ve biz evlerimizi yani namusumuzu savunmaya geldik. Başkan Şevki Demirci bize söz verdi ve verdiği sözü tutmasını istiyoruz. Ramazan ayında  kendileri klimalı odalarında serin serin otururken bizleri oruçlu bu sıcakda bizleri hak aramaya mahkum ediyorlar. Bizler verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz." diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Mahalle sakinlerinin belediye önünde protestosu

-Dernek Başkanı Murat Koca açıklaması

Haluk TURGUT/ÇAYIROVA(Kocaeli)-

=================================================

5)KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL BEDENSEL ENGELLİYE ÇARPTI

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde kontrolden çıkan otomobil, yol kenarında tekerlekli sandalyesi ile giden bedensel engelli 28 yaşındaki Furkan Kuzuoğlu'na çarptı. Hafif yaralanan Kuzuoğlu, hastanede tedavi altına alındı.

Kaza, Çerkezköy'ün Namık Kemal Bulvarı üzerinde bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Murat Bayram, kullandığı 25 AN 090 plakalı otomobilin kontrolünü yitirince, yol kenarında akülü tekerlekli sandalyesi ile seyir halinde olan bedensel engelli Furkan Kuzuoğlu'na çarptı.

Çarpmanın etkisiyle akülü aracından düşen Kuzuoğlu, yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıkları Kuzuoğlu'nu ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.  Kavşak üzerinde başka bir aracın sıkıştırması sonucu kontrolden çıkarak kazaya karıştığını iddia eden otomobil sürücüsü Murat Bayram, polis tarafından gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Sürücünün kazayı anlatması

-Yaralının sedyeye alınması

-Yaralıya müdahale

-Olay yerinden detaylar

Haber-Kamera: Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),

==========================================

6)Halk Sağlığı Müdürü Söyiler: Bingöl'de bebek ölümlerinin temel sebebi akraba evliliği

BİNGÖL Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler, kentte yaşanan bebek ölümlerinin temel sebebinin akraba evliliğinden kaynaklandığını söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafındandan açıklanan istatistislere göre, 2016 yılında bebek ölüm hızında yüzde 18.1 ile Bingöl en yüksek il olurken, bu verileri değerlendiren Bingöl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler, kentte ölen bebeklerin yüzde 33'ünün akraba evliliği kaynaklı olduğunu söyledi. Söyiler, "2015 yılında iyi bir başarı yakalamıştık. Türkiye'de bebek ölüm hızı artarken, 16 il içerisinde Bingöl bebek ölüm hızını düşüren illerden biri olmuştu. 2016 yılında, TÜİK'in verdiği veriler de gösteriyor, bizim de istemediğimiz bebek ölümleri gerçekleşmiştir. Ölen bebeklerimizin annelerinin yaş ortalaması 28'dir. Annelerin yüzde 15'i gebelik açısından riskli yaş grubundadır. Yüzde 20'sinde iki doğum arasında beklenen süre risk grubundadır.  En önemli husus, ölen bebeklerimizin ailelerinin yüzde 33'ünde akraba evliliği mevcuttur" diye konuştu.

2016 yılında ölen 99 bebekten 42'sinin akraba evliliği, 33'ünün de zamanından önce doğum kaynaklandığını aktaran Söyiler, "Annelerin yüzde 56'sı ilkokul ya da okur-yazar olmayan kadınlarımızdan oluşmaktadır. Babaların yüzde 30'u işsizdir. Geçen yıl maalesef 99 bebeğimiz hayatını kaybetti. 8'i ölü doğdu, bebek grubuna girmeyen bir gruptur. 3 tanesi bizim ilimize ait olmayan ölümdü. 2016 yılında immatürite yani zamanından önce doğan bebek sayısı 33, akraba evliliğinden yani metabolik ve kalıtsal nedenlerden dolayı 42 ölüm gerçekleşti. Ölümlerin yüzde 90'ı hastanede, yüzde 10'u da evde gerçekleşti. 2017 verilerimiz geçen yıla oranla daha iyi" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Halk Sağlığı Müdürlüğünden görüntçü

-Söyiler'in açıklamaları

-Genel ve Detay görüntüler

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

=========================================================

7)TELEFON DOLANDIRICILARI SUÇÜSTÜ YAKALANDI

ZONGULDAK'ta, telefonda kendilerini polis olarak tanıttıkları kişiyi dolandırmak isteyen 2 kişi, parayı almak için evine gittiklerinde polis tarafından suçüstü yakalandı.

Başka bir kentten Zonguldak'a gelen 36 yaşındaki Y.B. ve 35 yaşındaki M.Y., telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıttıkları kişinin, "Kimliğinizle kuyumcu soyulmuş. İstediğimiz parayı verirseniz sizi kurtarabiliriz" diyerek 8 bin lirasını aldı. Y.B. ve M.Y., ardından aynı yöntemle başka bir kişiyi dolandırmak istedi. Telefonla aradıkları yaşlı adam dolandırıcılara parayı vermeyi kabul ettikten sonra şüphelenerek polisi aradı. Yaşlı adamın evine giden polis, parayı almak için gelen şüphelileri suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan Y.B. ve M.Y.'nin üzerinde bulunan 8 bin liraya el konuldu. Suçlamayı kabul eden şüpheliler, Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Polis araçlarının adliyeye gelmesi

-Şüphelilerin adliyeye götürülmesi

-Adliyeden detay

Süre: (1.27) Boyut: (47 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çayırova Bayraklı Akhisar Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title