Haberler

Dha Yurt Bülteni-15

MİKROSKOP KAMERASI GÖZ AMELİYATINDA DEPREMİ KAYDETTİEGE Denizi'nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin yarattığı sarsıntı, Manisa'da Prof. Dr. Süleyman Sami İlker'in göz ameliyatında kullandığı mikroskop kamerası tarafından kaydedildi.

MİKROSKOP KAMERASI GÖZ AMELİYATINDA DEPREMİ KAYDETTİ

EGE Denizi'nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin yarattığı sarsıntı, Manisa'da Prof. Dr. Süleyman Sami İlker'in göz ameliyatında kullandığı mikroskop kamerası tarafından kaydedildi. Yaşadığı ilginç anları anlatan İlker, deprem anında gözü görüntüleyen mikroskobun çalıştığını ve depremin anbean gözde yarattığı sarsıntının kaydedildiğini söyledi.

Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin yarattığı sarsıntı, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde gerçekleşen göz ameliyatında kullanılan mikroskop kamerasına yansıdı. CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Göz Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, göz ameliyatındayken depreme yakalandı. 9 katlı hastanenin 2'inci katında saat 15.20'de katarakt rahatsızlığı olan hastanın ameliyatına başlayan Prof. Dr. İlker, ameliyatın yarısındayken depremin başladığını anlattı. Yaşadığı ilginç anları aktaran İlker, deprem anında gözü görüntüleyen mikroskobun çalıştığını ve depremin anbean gözde yarattığı sarsıntının kaydedildiğini söyledi. O anları anlatan Prof. Dr. İlker, "12 Haziran Pazartesi günü katarakt ameliyatına başlamıştık. Gözün içinde ameliyat devam ederken birden deprem başladı. Ameliyat mikroskop üzerinden kayıt altına alınıyordu. Depremin başladığını hissedince hafif bir depremdir diye düşünerek hareketsiz kaldım. Fakat giderek şiddeti artınca ameliyat ampulleri ve aydınlatmalar sallanmaya başladı. Yapacak bir şeyimiz yoktu, kaçacak bir durumumuz yoktu. Ameliyatın yarısında olan bir hasta bekliyordu" diye konuştu.

"İZLEYİNCE ÇOK ŞAŞIRDIM"

Deprem anındaki görüntüleri daha sonra izlediğini ve çok şaşırdığını kaydeden Prof. Dr. İlker, ameliyatı ise başarıyla bitirdiklerini dile getirdi. Hastanın ameliyat sırasında uyutulmadığını, sadece uyuşturulduğunu kaydeden Prof. Dr. İlker, hastanın da depremi hissettiğini belirterek, "Deprem anındaki görüntüleri izlediğimde çok şaşırdım. Ben kayıt aldığımızı bile unutmuştum. Sonradan geriye dönüp hatırladığımızda fark ettim. Hem hasta sallanıyor hem de mikroskop sallanıyor. Ameliyat esnasında tesadüfen ilk defa böyle bir görüntü kaydedildi. Gerçekten ilginçti. Kaygılandık, ama deprem sona erince kaldığımız yerden devam ettik. Zor bir ameliyattı. Ama başarı ile sonuçlandı. Hasta da şiddetli şekilde depremi hissetmiş. Belki bugüne kadar binlerce ameliyat yaptım ama bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Tamamen tesadüfen oldu. Depremin ciddiyetini ve şiddetini hem kendimiz yaşadık, hem de mikroskopla kayıt altına almak mümkün oldu. Ameliyat yaklaşık 20 dakika sürdü" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Mikroskop kamerasından gözdeki şiddetli sarsıntının görüntüsü

Prof. Dr. Süleyman Sami İlker'in yaşadığı anları anlatması

Detay görüntüler ve hastanenin dışarıdan görüntüsü

Haber- Kamera: Nermin UÇTU / MANİSA,

==============================================

DOÇ: DR. POLAT: "KARABURUN DEPREMİ SİNSİCİ MEYDANA GELDİ"

DOKUZ Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü İzmir Karaburun Depremi Sismolojik Ön Değerlendirme Raporu hazırlandı. Sismoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Orhan Polat, Midilli Fayı'nın ürettiği bu depremin 17 Ağustos 1999 Kocaeli-İzmir depremi gibi hiçbir belirti göstermeden aniden, sinsice meydana geldiğini, aynı büyüklükte yeni bir deprem olma ihtimalinin zayıf olduğunu söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, düzenledikleri basın toplantısıyla 12 Haziran'da meydana gelen Karaburun Depremi'yle ilgili hazırladıkları Sismolojik Ön Değerlendirme raporunu açıkladı. Sismoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Orhan Polat, 30'a yakın deprem ölçüm istasyonuyla yerel deprem gözleme merkezi konumunda olduklarını, Karaburun depremiyle ilgili verileri topladıklarını, yerinde de gözlemlerde bulunduktan sonra raporu hazırladıklarını söyledi.

"BEN GELİYORUM" DİYEN ÖNCÜ SARSINTI YOKTU

Polat, 12 Haziran 2017 İzmir-Karaburun depremi öncesi son 1 yıllık dönemde büyüklükleri 1.1- 3, 4, derinlikleri ise 3-26 kilometreler arasında değişin 177 deprem oluştuğunu söyledi. Anaşok adını verdikleri 6.2 büyüklüğündeki depremden önceki son bir ayda bir iki küçük deprem haricinde herhangi bir belirgin öncü sarsıntı aktivitesi gözlemlenmediğini belirten Polat "Bu haliyle Karuburun depreminin 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Kocaeli-İzmir depremi öncü aktivitesine benzer şekilde hiçbir belirti göstermeden aniden meydana geldiği gözlemlenmektedir. Ne son bir yıl ne de son bir ay içinde 'ben geliyorum' diyen öncü sarsıntısı yok. 1999 depremi gibi çok sinsi ve birdenbire meydana geldi" dedi.

"MİDİLLİ FAYI 6.8 DEPREM ÜRETEBİLİR"

Doç. Dr. Polat, 6.2 büyüklüğündeki depremden sonra 500'e yakın artçı meydana geldiğini, bunlardan ikisinin 4.9 büyüklüğünde olduğunu söyledi. Enerjinin boşaldığının görüldüğünü belirten Polat "Ana şoka (6.2) yaklaşan veya geçen başka deprem olma ihtimali bu nedenle zayıf görülüyor. Yine de vatandaşlar dikkat etmelidir. Bu depremi meydana getiren Midilli fayıdır. Yaklaşık 30 kilometre uzunluğundadır. Bu büyüklükte bir fay 6.8 büyüklüğüne kadar deprem üretme potansiyeline sahiptir. Artçıları incelediğimizde fayın Türkiye'ye Foça'ya bakan tarafında 25 kilometre uzunluğunda bir bloğun kırıldığını görüyoruz. Bu kırılan blokla enerjinin boşaldığı görülüyor. Bu alanlarda ülkemize doğru ileride bir enerji birikimi, gerilme söz konusu. O yüzden dikkatli olmalıyız" dedi.

"TSUNAMİ ÜRETEBİLİR"

Deniz içinde düzey hareketle meydana gelen bu depremlerin tsunami yaratma potansiyeline sahip olduğunu belirten Polat,  "Midilli fayı 6.8 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeline sahip. Uzun vadede eğer bu fayda 6.8 büyüklüğünde bir deprem olursa gözle görülebilir dalgalar üretebilecek bir tsunami olabilir. Ancak, bu Endenozya'daki tsunami gibi olmaz" dedi.

DEPREM TAHMİNİ YAPMAK GÜÇ

Doç. Dr. Polat,  depremin yeri, zamanı ve büyüklüğünün üçünü birden bugünkü teknolojiyle bilmenin mümkün olmadığını söyledi.  Kamuoyunu tedirgin eden sansasyonel açıklamalara tepki gösteren Polat, şöyle dedi: "Deprem tahmini yapmak çok zor.  Sansasyonel haberler bunlara itibar etmemek gerekiyor Yeri, zamanı ve büyüklüğüyle ilgili kim konuşuyorsa ancak tahmin yürütüyordur.  Hiçbir bilim insanı elinde somut veri olmadan bunu söylememesi gerekir. Kaynağa inip gözlem yapamıyoruz. Deprem en sığ 10 km derinlikte meydana geliyor. Görmeden nasıl davranacağını bilmek zor. Midilli fayı bağımsız bir fay. İzmir'i etkileyecek fay sistemleriyle ilgili olup olmadığı belirsiz. İzmir'de deprem üreten fay sistemleri ile doğrudan ilişkili değil. Manisa'da geçtiğimiz ay meydana gelen depremlerle Karaburun depreminin ilgisi olduğunu sanmıyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Doç. Dr. Orhan Polat'ın açıklamaları

Dinleyici detayları

Slaytlardan detay

Haber: Utku BOLULU / Yasin TİNBEK, (İZMİR, DHA)

==============================================

KLAS HAMAL BAĞIŞLARA DEVAM EDİYOR

KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'nde yaşayan "Klas Hamal" olarak tanınan ve 20 yıldır hamallık yaparak geçimini sağlayan 45 yaşındaki Mehmet Ateş çektiği kurada bir hayır kurumuna her ay bir günlük yevmiyesini bağışlıyor.

Kandıra'da yaşayan Mehmet Ateş 'Ya boş yaşayacağız ya hoş yaşayacağız' diyerek çıktığı yolda her ay hamallıktan kazandığı bir günlük kazancını çalıştığı arkadaşları ile çektiği kurada bir hayır kurumuna bağış yapıyor. Mehmet Ateş "Ben hamallık yapıyorum 45 yaşındayım ve işimiz gücümüz hamallık. Okumayınca bu meslek bize kaldı. Bunu yaparken de boş yaşamayalım diye düşündüm ne yapabiliriz diye düşünürken arkadaşlarla beraber bir projeye başladık. Aylık bir günlük kazancımızı bir hayır kurumuna bağışlayalım dedik ve böyle bir proje ortaya çıktı. Kura çekiyoruz hangi gün çıkarsa kurada o günün kazancı bir hayır kurumuna gidiyor hayır kurumunu da kura çekiyoruz ki diğer hayır kurumlarına haksızlık olmasın kazanç konusunda. Bizim belirli bir miktarımız yok yani günlük kazancımız belli değil ne kazanırsak o gün ne iş çıkarsa ona göre böyle bir proje yaptık devam ediyoruz." dedi.

Bugün Çocuk Esirgeme Kurumu yararına çalıştığını söyleyen Klas Hamal Mehmet Ateş, "Birkaç iş yaptık iyi geçti sayılır bugün devam edecek bir kamyon çimentomuz var. Kaynarca'da onu indireceğiz oradan gelecek gelirde oraya ait olacak. Devam ediyoruz kuralara, 12 ay boyunca devam edeceğiz. 2018'in Ocak ve Şubat ayıda var. Ben tek başına yaşayan bir insanım eşim çoluğum çocuğum yok. Tek başına yaşamanın zorlukları da oluyor. Biz mümkün olduğu kadar bu topluma bu millete bu vatana hizmet etmek için çalışıyoruz. Kendi çapımızda böyle bir proje ile hizmete başladık. Yaşım benim 45 ben bu yaşa kadar topluma ne vermiş ne hizmet etmişin veya ne yararım olmuş diye düşünürken boş yaşadığım aklıma takıldı. Yani boş boş yaşıyoruz gibime geldi. Sonra düşündüm ya boş yaşayacağız ya hoş yaşayacağız diye düşündüm. Hoş yaşamaya çalışmaya başladım bunu da bu proje ile başlattım. Bundan sonraki dönemlerde daha iyi projelerle ya hoş insandır ya da boş insandır derler. Bu senenin Ocak ayından itibaren başladık ve devam ediyoruz. Kazancımızın en yükseği 335 lira ile Mehmetçik Vakfı Mart ayı oldu. 200 liranın altına hiç düşmedik" dedi.

Görüntü Dökümü

-Mehmet Ateş ile rop

-Hamal Mehmet Ateş yük indirirken

-Taşıma yaparken

Haber: Orhan UZUN-Faruk KIYAK/KANDIRA(Kocaeli)

===============================================

USTAYA KIZIP, KENDİNİ VE OTOMOBİLİNİ YAKMAK İSTEDİ

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 35 yaşındaki A.Ç. (Ahmet Çirkin) tartıştığı boya-kaporta ustasına kızıp, yeni boyanan otomobiline ve kendi üzerine benzin döküp, ateşe vermek istedi. Çevredekilerin dalgın bir anından yararlanarak, yangın söndürme tüpü ile müdahale ederek, etkisiz hale getirip elindeki benzin bidonunu aldığı A.Ç., bu defada kendini işyerinin tuvaletine kilitledi. Polisin 45 dakikalık çabası sonucu dışarı çıkmaya ikna edilen A.Ç., gözaltına alındı.

Bodrum'da yaşayan A.Ç., 48 BY 140 plakalı otomobilini geçen 11 Haziran'da boyanması için Konacık Sanayi Sitesi'ndeki boya-kaporta atölyesine bıraktı. Bugün otomobilini almaya giden A.Ç., burada boya ustası Mustafa Kale ile tartıştı. Tartışmanın uzaması üzerine sinirlenen A.Ç., otomobilini de kendini de yakacağını söyleyip, işyerinden ayrıldı. Bir süre sonra elinde bir bidon benzin ile dönen A.Ç., otomobiline ve üzerine boşaltıp, bağırmaya başladı. Çevredeki esnaf, telaşla durumu polis, itfaiye ve 112 Acil Servis'e bildirdi. Esnaf, bir yandan da A.Ç.'yi ikna etmeye çalıştı. Ancak, A.Ç., yanına kimseyi yaklaştırmayıp, direndi. Ancak, buna rağmen esnaf, A.Ç.'nin kendini ateşe verme ihtimali üzerine ellerinde yangın tüpleriyle beklemeye başladı. A.Ç.'nin bir anlık dalgınlığından yaralanan esnaf, yangın tüpleriyle A.Ç.'ye köpük sıkıp, etkisiz hale getirdi. Elindeki, benzin bidonu alındı. Ancak, bu sırada gelen polisleri farkeden A.Ç., bu defa kendini işyerinin tuvaletine kilitledi. Polis, 45 dakikalık çaba sonucu A.Ç.'yi tuvaletten çıkmaya ikna etti. A.Ç., gözaltına alınıp, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polisin ifadesine başvurduğu oto boyacısı Mustafa Kale, "A.Ç., otomobilini boyanması için üç gün önce bize bıraktı. Bugün de boyanan otomobilini gelip, aldı. Ancak, fren sistemindeki mekanik arızanın neden yapılmadığını, sorup benimle tartışmaya başladı. Ben de kendisine boya ve kaportacı olduğumuzu mekanik arızadan sorumlu olmadığımızı işin başında söylemiştim. Ancak, buna rağmen otomobiliin mekanik arızanın giderilmemesine tepki gösterip, çılgına dönüp, uzaklaştı. Daha sonra elinde benzin bidonu ile dönünce biz de şoke olduk" dedi. Kale, A.Ç.'den şikayetçi olmadı. A.Ç.'ye yangın tüpüyle müdahale ederek, kendisini ateşe vermesine engel olan oto tamircisi Sinan Yetişoğlu, "Elinde bidonla 'Otomobilimi ve kendimi yakacağım' diye bağıran kişiyi görünce hepimiz çok korktuk. Çünkü etraf, otomobil doluydu. Olası bir durumda, alevler, diğer işyerlerine de sıçrayabilirdi. Bu nedenle hemen yangın tüplerini alıp, ikna etmeye çalıştık. Ancak, üzerine ve otomobiline benzin döktüğünde müdahale etmek zorunda kaldık" dedi. A.Ç.'nin ise polisteki ifadesinde, istediği işlerin yapılmaması üzerine sinirlenip, kendini kaybettiğini söylediği öğrenildi. A.Ç.'nin üzerine benzin döktüğü otomobili ise çekici yardımıyla Sanayi Sitesi'nden alınarak yediemin otoparkına çekildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-A.Ç.'nin (Ahmet Çirkin) üzierine benzin döktüğü otomobilinden görüntü

-Kendisini tuvalete kilitleyen A.Ç.'nin görüntüsü

-Polis ve sanayi esnafından görüntü

-İtfaiye ve polis araçlarından görüntü

-A.Ç.'nin ekip otosuna bindirilip, götürülmesi

-Benzin bidonundan görüntü

-A.Ç.'ye yanın söndürme tüpü ile müdahale eden oto-tamircisi Sinan Yetişoğlu ile röp.

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

==============================================

HIRSIZ CAMİNİN VANTİLATÖRÜNÜ ÇALDI

ANTALYA'da, camiye ait vantilatör kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından çalınırken, hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Muratpaşa İlçesi Balbey Camii'ndeki olay, sabah saatlerinde yaşandı. Caminin kapısını açan görevlinin gitmesini fırsat bilen kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, içerdeki vantilatörü alarak uzaklaştı. Bir süre sonra gelen görevli vantilatörü yerinde göremeyince güvenlik kamerası kayıtlarını kontrol etti. Vantilatörün çalındığını belirleyen görevli, durumu polise bildirdi. Kamera kayıtlarını inceleyen polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Görüntülerde camiye giren şüphelinin önce içeriyi kontrol ettiği, kimsenin olmadığından emin olduktan sonra sadaka kutusuna yöneldiği görülüyor. Kutunun boş olması nedeniyle içerdeki vantilatörü alan hırsızın hızla dışarı çıkarak uzaklaştığı görüntülerde yer alıyor. Hırsızın toplam 30 saniye içerde kaldığını belirten cami görevlisi, "Bu kişi önce sadaka kutularımızı boşalttı. Daha sonra cemaatimizden bir kişiye ait bavul çalındı. Ancak, hırsız bununla yetinmedi. Şu ana kadar 4 vantilatörümüz çalındı" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Güvenlik kameralarından hırsızın görüntüsü

-Sadaka kutusunu incelemesi

-Cami içini kontrol etmesi

-Cami içinden vantilatörü alıp çıkması

-Detaylar

"49 MB- 1 DK 32 SN"

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

==============================================

EN AZ SEZARYEN YAPTIRANA BAŞARI BELGESİ

HATAY Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde görevli kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktorlar arasında son 2 yılda sezaryenle en az doğum yaptıranlara başarı belgesi verildi.

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sebahattin Yılmaz, Hatay Valiliği tarafından hazırlanan başarı belgelerini, son 2 yıl içinde en az sezaryen doğumu gerçekleştiren doktorlara düzenlenen törenle verdi. Doktorlara belgelerini verdikten sonra kısa bir açıklama yapan Dr. Sebahattin Yılmaz, "Birliğimize bağlı Devlet Hastanelerinde görevli tüm kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının 2015-2016 yılları içerisinde gerçekleştirmiş oldukları doğum sayıları incelenerek yapılan çalışma sonrasında, sezaryen oranı en düşük olan Uzm. Dr.Selin Tertemiz, Uzm. Dr. Cafer Miçoğulları, Uzm. Dr. Mehmet Açıkgöz ve Uzm. Dr. Teyma Rende Başarı, Hatay Valiliği tarafından düzenlenen başarı belgelerini teslim ettik" dedi.

Haber: Ramazan ÇELİK/HATAY,

==============================================

ADIYAMAN'DA POLİSTEN SOYGUN TATBİKATI

ADIYAMAN'da Emniyet Müdürlüğü tarafından kuyumcu soygunu tatbikatı düzenlendi.

İl Emniyet Müdürü Metin Alper'in de katıldığı tatbikatta senaryo gereği bir kuyumcuyu tabancayla soyup bir kişiyi de yaralayan şüphelilerin yakalanması için canlandırıldı. Senaryo gereği 'kapan' kullanılarak otomobilin tekerlekleri patlatılarak otomobilde bulunan 2 şüpheli yakalanarak etkisiz hale getirildi. Otomobilde bulunan altınlar ise muhafaza altına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından suç ve suçlularla mücadelede etkin rol almak için tatbikat gerçekleştirdiklerini belirten Emniyet Müdürü Metin Alper, şöyle dedi:

"Suç ve suçlularla mücadelede etkin rol oynayan Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerimiz tarafından bugün bir tatbikat icra edildi. Bizim gerçek yaşamda bu kadar daha kolay olmuyor işlerimiz, bu sonuçta bir tatbikattı ama arkadaşlarımızın hazır olup olmadıklarını test etme adına veya hazır olmaları için neler yapmamız gerektiğini bir kez daha alanda görmemiz adına iyi bir çalışma olduğunu düşünüyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Telsizle anons edilmesi

Otomobile kapan atılması

Otomobil durdurulması

Polisin önlem alması

Polislerin tabanca doğrultması

Şüpheli iki soyguncu etkisiz hale getirilmesi

Soyguncular muhafaza altına alınması

Otomobilde yapılan aramada altınlar bulunması

Emniyet Müdürü Metin Alper'in açıklaması

Sorgun girişimi sonrası havadan görüntülenmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 190 MB

================================================

YÜZEN SERVETLER BODRUM'DA GÖRÜCÜYE ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR

MUĞLA'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Mahallesi'ndeki Palmarina Bodrum'da basın açılışı yapılan Yacht Show Eurasia Fuarı'nda milyon dolarlık yatlar basın mensupları için tanıtıldı.

Via Fuarcılık tarafından Palmarina Bodrum'da 14 - 18 Haziran tarihlerinde organize edilen, deniz üzerinde 11 tanesi lansman teknesi olmak üzere 180 teknenin satışa sunulacağı Yacht Show Eurasia Fuarı'nın basın tanıtımı yapıldı. Fuarda Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Rusya, Azerbaycan gibi ülkelerden iş adamlarının yatları inceleyeceği belirtildi. Birçok ünlü ismin teknesinin de satışa çıkacağı Yacht Show Eurasia'da, boyları 3 metre ile 40 metre arasında, değerleri ise 60 bin TL ile 36 milyon TL arasında değişen tekneler, göz kamaştırdı. Motoryat, ahşap yelkenli tekneler ve polyester teknelerin yer aldığı tekneler açılışın ardından meraklıları ile buluşmaya başlayacak.

Yacht Show Eurasia Via Fuarcılık Direktörü Dilek Karaduman, "Yacht Show Eurosia Fuarı 14 Haziran akşamı Palmarina Bodrum'da açılacak. Fuarda irili ufaklı 180'nin üzerinde tekne sergileniyor. Boyları 3 metre ile 40 metre arasında değişen teknelerin fiyatları ise 60 bin TL'den 36 milyon TL'ye kadar yükseliyor. Burada hem ikinci el tekneler hem de sıfır stoktan tekneler sergileniyor. İkinci el teknelerde hem fiyat avantajları hem de modellerde daha uygun fiyatlar bulabiliyorsunuz. Sıfır, stoktan teslim teknelerde de sezon öncesinde eğer teknenizi almadıysanız buradan alıp kullanabilirsiniz. Aynı zamanda ekipman ve aksesuar firmalarımız da var. Bununla beraber içeride üniversiteler arası yelken yarışları etkinliklerimiz var, fuarın içinde çeşitli etkinliklerimiz de olacak. Ziyaretçilerimiz fuarı 16.00 ile 23.00 arasında ziyaret edebilirler" dedi. Hem motoryat hem de yelkenli tipi teknelerin sergileneceğini kaydeden Karaduman, "Büyük teknelerde kamara sayısı 5 oluyor. Her kamaranın içerisinde duşu, banyosu giyinme odası var. Çok büyük bir evin konforunu bulabiliyorsunuz. Uygun fiyatlı olan ucuz teknelerimizi ele alırsak, buradaki en ucuz teknemizin içerisinde kamara var, tuvaleti var kendine özel. Genelde uygun fiyatlı tekneler sürat tekneleri olur ama buradaki teknelerde kamarası olan da var" dedi. Bölgede bu boyutta bir fuarın ilk kez yapıldığına dikkat çeken Palmarina Bodrum Genel Müdürü Akbulut Kahraman ise kendileri için sezonun başladığını kaydetti. Fuarın açılışını bu akşam CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Yachtshow Eurasia Direktörü Dilek Karaduman ve Palmarina Genel Müdürü Akbulut Kahraman yapacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Fuardan genel detay görüntüler,

-Teknelerden genel detay görüntüler,

-Yacht Show Eurasia Via Fuarcılık Direktörü Dilek Karaduman ile röp.

-Palmarina Bodrum Genel Müdürü Akbulut Kahraman ile röp.

Haber: Nilüfer DEMİR, Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), DHA)

===============================================

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

ULUSLARARASI Antalya Üniversitesi ilk mezunlarını verdi. Törende konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "İyi eğitim vermek meseleleri çözmüş olsaydı 15 Temmuz'u bu toplum yaşamazdı, kurşun yağdıranlar bu ülkenin en iyi eğitim almış kişileriydi" dedi.

Beş yıl önce kurulan Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin ilk mezuniyet töreni, üniversitenin Döşemealtı İlçesi'ndeki yerleşkesinde gerçekleştirildi. Üniversitenin ilk mezunlarını verdiği törene Vali Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, üniversitenin mütevelli heyeti başkanı iş adamı Fettah Tamince, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, mezun olan 217 lisans ile 35 yüksek lisans öğrencisi ve aileleri katıldı.

'MİLLİ VE YERLİ DEĞİLLERDİ'

Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Münir Karaloğlu, üniversitenin henüz çiçeği burnunda olmasına rağmen belli marka değerinin oluştuğunu söyledi. Sadece iyi eğitim vermeyi hedeflemediklerini belirten Karaloğlu, "İyi eğitim vermek meseleleri çözmüş olsaydı 15 Temmuz'u bu toplum yaşamazdı. 15 Temmuz'da bu topluma kurşun yağdıranlar bu ülkenin en iyi eğitim almış kişileriydi. Ama milli ve yerli değillerdi. Fazilet ve şahsiyet sahibi değillerdi ki milletin silahını millete doğrulttular. Biz bunu aşmak istiyoruz. Biz şahsiyetli, onurlu, toplumsal değerlerine sahip çıkan gençlik yetiştirmek istiyoruz" dedi. Vali Karaloğlu, mezun olan yabancı öğrencilerin de gönüllü elçilik yapmalarını istedi.

80 ÜNİVERSİTEDEN ÖĞRENCİ

Rektör Prof. Dr İsmail Yüksek da 80 ülkeden öğrencilerinin olduğunu söyledi. Yatırımların en iyisinin insana yapılan yatırım olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yüksek, öğrencilerine, "Bildiklerinizle yetirmeyin. Başardıklarınız sonraki mezunlara kapı açacaktır. Ülkemizin sizin birikimlerinize ihtiyacı var" diye konuştu.

'ZİRVEYİ GÖRDÜNÜZ, SIRA UFUKTA'

Üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Fettah Tamince de ailelerin doğru bir üniversiteye öğrenci gönderdiğini söyledi. Üniversite eğitiminin zirve olarak görülebildiğini belirterek, şöyle konuştu: "Sizler bugün zirveyi gördünüz. Zirvelerle iş bitmiyor. Sonrasında ufukla karşılaşacaksınız. Zirve hesaplanabilir ama ufuğu hesaplamak zordur. Asıl mücadele yeni başlıyor, ufuk da yeni görünüyor. Burası çok uluslu ve kültürlü bir üniversite olsun istedik. İstediğimiz dünyalı olmaktı, bunu başardık."  Tamince, yabancı öğrenciler için de İngilizce konuşma yaptı. Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler mezuniyet yeminini Türkçe ve İngilizce okudu. Üniversiteyi birincilikle tamamlayan Durmuş Alp Emre Acar ise yaş kütüğüne dönem plaket çakan ilk öğrenci oldu. Tören, fakültelerini birincilikle tamamlayan öğrencilere plaket verilmesiyle sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Salondan detay görüntüler

Mezun olan öğrencilerden detay görüntüler

Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek'in konuşması

Mütevelli heyet başkanı Fettah Tamince'nin konuşması

Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun konuşması

Üniversite birincisine Vali Karaloğlu'nun plaket vermesi

Birincinin yaş kütüğüne plaket çakması

197 MB /// 04.07"

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ateş Sami İlker Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title