Haberler

Enis Berberoğlu'na Hapis Cezası ve Tutuklama

Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında tutuklama ve 25 yıl hapis cezası verilmesi kararına ilişkin, "Türkiye'de gazetecilik yapılmasını engellemeye yönelik bir davadır.

Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında tutuklama ve 25 yıl hapis cezası verilmesi kararına ilişkin, " Türkiye'de gazetecilik yapılmasını engellemeye yönelik bir davadır. 'Bir haber yaptınız, biz size müebbet hapis veriyoruz' şeklindeki bir yaklaşımla bugün karşı karşıya kaldık." dedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince, MİT tırlarının durdurulması olayına ilişkin, "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan yargılanan ve dosyasının ayrılmasına karar verilen Erdem Gül, Berberoğlu'na verilen 25 yıl hapis cezası kararının ardından, adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Uzun söze ve TCK maddelerini açıklamaya gerek olmadığını söyleyen Gül, çok uzun süredir gidip geldikleri bu yargılamanın iki haber sonucunda müebbet çıkardığını belirtti.

Davanın doğrudan doğruya bariz bir gazetecilik olduğunu savunan Gül, " Türkiye'de gazetecilik yapılmasını engellemeye yönelik bir davadır. 'Bir haber yaptınız, biz size müebbet hapis veriyoruz' şeklindeki bir yaklaşımla bugün karşı karşıya kaldık. Gazetecilik açısından hakikaten vahim bir durumdayız." diye konuştu.

Dosyada iki haber dışında ortaya konulmuş hiçbir delil bulunmadığını iddia eden Gül, şöyle devam etti:

"Normal hukukçular değil, halk yargılamayı yapsaydı, ille de ceza verin denilseydi daha başka daha akıllı bir durumla karşı karşıya kalırdık şimdi. Kopkoyu bir hukuksuzluğun ortasındayız. Sonuçta bütün bunları kazıdığımızda, altında iki tane haber çıkacaktır. Üzüntülüyüz, aynı zamanda bir milletvekili, geriye dönerseniz gazeteciliğinin olduğunu da hatırlarsınız. Dolayısıyla bu davanın neresinden elini uzatsanız bir gazetecilik davasıdır, bir cezalandırma girişimidir, üzgünüz. Söyleyeceğimiz bir şey yok."

Gül, CHP Milletvekili Berberoğlu'nun duruşmadan sonra, "Ben bu işten alacaklı çıkarım. Kimsenin üzülmesini istemiyorum. Yapılacak şey, Türkiye'de bütün özgürlükleri sağlamak için mücadele etmek ve sürdürmektir. Ben şu ana kadar mücadelemi sürdürdüm, hapishanede imkanlar kısıtlı, dolayısıyla kalan insanlar otursunlar düşünsünler, ellerini başlarının ortasına alsınlar. Özgür medya, ifade özgürlüğü için mücadeleyi sürdürsünler." ifadelerini kullandığını belirtti.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün de şunları kaydetti:

"Az önce mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu haksızlığa, hukuksuzluğa uğramıştır. Müvekkilim, FETÖ ile mücadele etmiş bir basın mensubu olarak, bugün burada FETÖ'cülükle suçlanıp mahkum olmaktan utanç duyuyor. Ama utancımızın kaynağı biz veya bizim yaptığımız eylemler değil, hukuk adına bize yapılandır. Hukuk adına utanıyoruz, Enis Berberoğlu'nun avukatı olmaktan gurur duyuyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Enis Berberoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title