Haberler

Dha Yurt Bülteni-18

Nusaybin'de teröristlerin tuzakladığı EYP imha edildi

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerince bulunup, imha edildi. Patlama, ilçe merkezinde paniğe neden oldu.

Nusaybin'de, hendek ve barikat operasyonları sırasında sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve yasağın halen devam ettiği 6 bölgeden biri olan Abdülkadir Paşa Mahallesi Şirin Bulvarı yakınlarında, bugün öğle saatlerinde polis tarafından el yapımı patlayıcı tespit edildi. PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcı, alınan güvenlik önlemlerinin ardından bomba imha uzmanınca imha edildi. Şiddetli patlama, ilçe merkezinde paniğe neden oldu. Yetkililer, bölgede halen tuzaklanmış el yapımı patlayıcıların bulunduğunu söyledi.

Haber: NUSAYBİN(Mardin),

============================================

Samsun'daki kazada şehit olan askerin cenazesi Silvan'da gözyaşlarıyla karşılandı

SAMSUN'da 5 gün önce askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve tedavi için kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra şehit olan Er Sabır Binen'in naaşı, memleketi Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında karşılandı.

Tokat'tan acemi askerleri alıp Samsun-Çarşamba Havalimanı'na götüren yolcu otobüsü, Samsun'un Kavak İlçesi'nde 5 gün önce devrilmesi sonucu  yaralanan 49 asker arasında bulunan Diyarbakırlı Er Sabır Binen, yaralı olarak kaldırıldığı Kavak Devlet Hastanesi'nde bugün şehit oldu. Şehit Er Sabır Binen'in naaşı, Samsun'da yapılan askeri törenin ardından cenaze saat 14.30'da uçakla memleketi Diyarbakır'a getirildi. Diyarbakır'dan askeri helikopterle Silvan İlçesine getirilen Şehit Er Binen'in naaşı, daha sonra Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi. Burada bekleyen yakınları tarafından Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları ile karşılanan şehit Er Binen'in naaşı, Samsun'dan gelmesi beklenen anne ve babasının da katılacağı bir törenle yarın ilçe merkezindeki Karabehlülbey Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Cenaze aracından görüntü

-Hastane önünde toplanan kalabalıktan görüntü

-Şehidin yakınlarının Kürtçe ağıtları

-Askeri araçlar

-Askeri personelden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İhsan YILMAZ/SİLVAN (Diyarbakır),

==============================================

Antalya'da denizde 194 kaçak yakalandı

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde, yasadışı yollardan yurtdışına gitmeye çalışan çoğunluğu Suriyeli ve Pakistanlı 194 kaçak, denizde yakalandı.

Finike İlçesi'nin yaklaşık 30 kilometre açığında seyreden bir teknede çok sayıda kaçak bulunduğu ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri bölgeye gitti. Ekipler, güvertesinde aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 'Haje 2' adlı tekneyi durdurdu.  Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, kaçakların içinde bulunduğu tekneyi kontrollü şekilde Finike Yat Limanı'na getirdi.  Finike İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin limanda güvenlik önlemi almasının ardından Suriye, Pakistan ve Iraklı toplam 194 kaçak tekneden indirildi. Üstleri ve çanları aranan kaçaklar, kimlik tespiti yapılamak üzere Finike Spor Salonu'na götürüldü.  Deniz yoluyla Yunan adalarına gitmeye çalıştığı belirlenen kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu kaçaklar, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi'ne teslim edilecek.

Polis, olayla ilgili teknenin yabancı uyruklu kaptanı dahil 3 kişiyi gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Teknedeki kaçaklar

Haber- Kamera: Suat SÖĞÜT/FİNİKE (Antalya),

================================================

Edremit'te şehit Öğretmen Aybüke anıldı

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde basın açıklaması düzenleyen eğitimciler, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ı andı. Topluluk eylemde, "Mustafa Kemal'in öğretmenleriyiz' sloganları attı.

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde AK Partili Belediye Başkanı'nın aracına düzenlenen silahlı saldırı sırasında bölgeden geçen başka bir araçta bulunan Şenay Aybüke Yalçın'ı şehit olmuştu. İlk, orta ve lise eğitimini Edremit'te tamamlayan Şehit Aybüke Öğretmen için Eğitim-İş Edremit temsilciliği öncülüğünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya farklı görüşlerdeki siyasi partiler ve sendikalar da katıldı. Yaklaşık 150 kişilik topluluk, "Aybüke'ler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Mustafa Kemal'in öğretmenleriyiz" sloganları attı.

Şehit Aybüke Yalçın'ın müzik öğretmeni Mustafa Çakmak tarafından söylenen İstiklal Marşı ile etkinlik başladı. Basın açıklamasını Eğitim-İş Edremit İlçe Temsilcisi Feride Güçlü yaptı. Güçlü, "Aybüke öğretmen 23 yaşında bir fidandı. Müzik öğretmeniydi. Öğretmenliğe başlayalı 7 ay olmuştu. Batman'da, PKK'nın hain saldırısında şehit düştü. Aybüke Yalçın'ın şehadeti öğretmen kamuoyunda ve milletimizin vicdanında derin bir yara açtı. PKK'yı ve onun ipini tutan emperyalizmi alt etmenin, bir kere daha denize dökmenin tek yolu onlardan korkmadığımızı, kararlı olduğumuzu göstermek olacaktır. 'Hepimiz Aybüke'yiz' demek yetmez, göstermek zorundayız. Terörün ve onu milletimize karşı kullanan emperyalizmin karşısında birleşmek zorundayız. Bu coğrafyanın her köşesinde vatanın bölünmez bütünlüğü için görev yapan öğretmenlerimizi, askerlerimizi, polislerimizi kucaklıyoruz. Şehit olan evlatlarımızı rahmetle anıyoruz. Unutulmasın ki bu ülke sahipsiz değildir. Bu ülkenin öğretmenleri yurdun her yerinde görev yapmaya devam edecektir. Öğretmenler için şimdi ayağa kalkma vaktidir. Türk Milleti bu hain terör örgütünden, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın hesabını soracaktır. Şehit öğretmen Aybüke Yalçın için Türk bayraklarımızla, Atatürk posterlerimizle, meşalelerimizle bölücülüğün, gericiliğin, karanlığın üzerine yürüme vaktidir. Eli kanlı terör örgütlerine ve onların hamilerine verilecek en büyük cevap tam bağımsız Türkiye çizgisinde beraber olmaktır" dedi. Etkinliğe Edremit Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka da katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Katılımcı detay

Müzik öğretmeni Mustafa Çakmak öncülüğündeki İstiklal Marşı

Basın açıklaması

Atılan sloganlar

Haber- Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT / Balıkesir,

===================================================

Tokat'ta jandarmanın 178'inci yılı kutlandı

TOKAT'ta Jandarma Teşkilatı'nın 178'inci kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene Vali Cevdet Can, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz,  48'inci Piyade Alay Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile birlikte il protokolü katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hidayet Arıkan, "Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücüyle kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatıdır" dedi. Daha sonra jandarma haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler şiirlerini okuduktan sonra hediyeleri takdim edildi. Ardından bomba arama köpeği 'Uygun' bir otomobil içerisine saklanan patlayıcıyı buldu.  Ayrıca düzenlenen törende,  jandarma personelinin arazide kullandığı araç ve gereçler tanıtıldı.

Görüntü Dökümü:

-Törenden görüntü

-Tokat İl Jandarma Komutanı Arıkan'ın konuşması

-Jandarma köpeğinin gösteri

-Jandarma silahlarından görüntü

-Genel detaylar

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

(122 mb)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin Mardin Tokat PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title