Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

Ceylin'in katil zanlıları tutuklandıİzmir'in Ödemiş İlçesi'nde Cumartesi günü oyadığı parkta kaybolan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in pazartesi günü komşusunun evniden cansız bedeni çıkarılmıştı.

Ceylin'in katil zanlıları tutuklandı

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde Cumartesi günü oyadığı parkta kaybolan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in pazartesi günü komşusunun evniden cansız bedeni çıkarılmıştı. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan komşuları Ş.T, S.T ve bir kişi daha sevk edildikleri Ödemiş Adliyesi'nde tutuklandı

Görüntü DÖkümü

-------------------------

-ARŞİV

-Ceylin Atik'in bulunduğu evden görüntüler

-Ceylin'in cenazesinin çıkarılması

Haber: İZMİR,

===========================================

Kulp'a bağlı 25 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi kırsalında düzenlenecek operasyon öncesi sivil vatandaşların zarar görmemesi için Kulp İlçesi'ne bağlı 25 köy ve bağlı mezralarında bugün saat 05.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Kulp İlçesi'ne bağı 25 köy ve bağlı mezralarında, düzelenecek operasyon öncesi bugün ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Kulp ilçesi mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve  işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Kulp İlçesi'ne bağlı olan; Yaylak Köyü, Ağıllı Köyü, Akdoruk Köyü, İslamköy Köyü, Dolun Köyü, Narlıca Köyü, Kaynakköy Köyü, Ağaçlı Köyü, Aşağı Elmalı Köyü, Çağlayan Köyü, Karpuzlu Köyü, Zeyrek Köyü, Güllük Köyü, Özbek Köyü, Kurudere Köyü, Karaağaç Köyü, Kamışlı Köyü, Çukurca Köyü, Demirli Köyü, Akbulak Köyü, Düzce Köyü, Temren Köyü, Güleç Köyü, Barın Köyü, ve Taşköprü Köyü ile mezralarında) 15 Haziran 2017 günü saat 05.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Bölgeden görüntü

-Kontrol noktalarından görüntü

-Polis ve askerin güvenlik önlemleri

-detaylar

Haber: DİYARBAKIR

=======================================

Adana merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 12 gözaltı

ADANA merkezli 3 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında açıkta ve ihraç edilmiş polislerin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle bağlantısı olduğu öne sürülen kişilerin adreslerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince operasyon düzenlendi. Adana merkezli Ankara ve Mersin'de yapılan operasyonda ekipler, açıkta ve ihraç edilmiş polislerin de bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı. Adana'da gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolü ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, diğer illerde alınan şüphelilerin aynı gün içinde Adana'ya getirileceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-gözaltına alınanların görüntüsü

-detaylar

Haber: Gökhan KESKİNCİ/ADANA, -

==========================================

Bylock kullanan 17 kişi gözaltına alındı

KOCAELİ'de Fettuhlahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 'Bylock' kullandıkları iddia edilen aralarında doktor, eczacı ve avukat olan 11 şüpheli ile TÜBİKAT'ta görevli 6 mühendis gözaltına alındı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları eş zamanlı operasyonla ihraç edilen ve aralarında doktor, eczacı ve avukat olan 11 şüpheli ile TÜBİKAT'ta görevli 6 mühendis 'Bylock' kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haber: Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli)-

=============================================

Kütahya'da 2 otomobil çarpıştı: 9 yaralı

KÜTAHYA'da 2 otomobilin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 9 kişi yaralandı.

Kaza gece saat 01.00 sıralarında Kütahya-Eskişehir karayolunun 7'nci kilometresindeki İnköy kavşağında meydana geldi. Eskişehir istikametinden kent merkezine gelmekte olan Emin Genç yönetimindeki 43 LP 040 plakalı otomobil, karşı yönden gelen İsmet Görgün'ün kullandığı 43 FD 737 palakalı otomobile çarptı. Kazada 43 FD 737 plakalı otomobil sürücü İsmail Görgün, aynı araçta bulunan Tercan Görgün ve İsmail Gönen ile 43 LP 040 plakalı otomobilin sürücüsü Emin Genç, aynı araçtaki Yunus Genç, Naime Yıldız, Ayşe Genç, Büşra Yılmaz ve Mustafa Yıldız yaralandı. Yaralı 9 kişi ambulanslarla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

-Kaza yerindeki araçların,

-Yaralıların ambulans beklerken,

-Kaza yerinden detay görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

================================================

Ayvacıklı depremzedeler yeni evlerini bekliyor

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan depremzedeler, aradan geçen 4 aylık sürede hala evlerine kavuşamadı. İzmir depreminin hissedildiği kentte korkuyu bir kez daha yaşayan depremzedeler, evlerinin yapımının geciktiğini söyleyerek sitem etti. AFAD ise taleplerin toplanmaya başladığını açıkladı.

Geçen şubat ayında Ayvacık İlçesi'ne bağlı birçok köyde büyük çapta yıkıma neden olan deprem fırtınasının mağduru vatandaşlar, yaz mevsimine de konteyner evlerde girdi. Özellikle yaşanan depremlerin merkez üssü Gülpınar, Tuzla ve Yukarıköy'de yaşayanlar, AFAD'ın kurduğu konteyner evlerde yaşamlarını sürdürüyor.

ENKAZLAR ARASINDA YEMEKLER PİŞİYOR

Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında geçen pazartesi günü meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle korkuyu tekrar yaşayan, şubat ayındaki depremin en fazla yıkıma neden olduğu Yukarıköy sakinleri, bir yandan günlük yaşamlarını sürdürürken, diğer yandan yetkililerden gelecek güzel haberi bekliyor. Gezek denilen ramazan ayı geleneği nedeniyle her gün bir aile, iftar yemeği hazırlayarak cami önünde köylülere ikram ediyor. Köylüler, güç koşullara rağmen bu geleneği devam ettiriyor. Yıkılan evlerin enkazları arasında yakılan ateşlerin üzerinde kazanlarda yemekler pişiriliyor. Depremzedeler tarla ve bahçelerde günlük yevmiye ile çalışıp, geçimlerini sağlıyor. Yaşlılar ise AFAD'ın kendilerine temin ettiği konteynerlerin gölgesinde oturarak zaman geçiriyor.

BEKLEMEYE TAHAMMÜLERİ KALMADI

Konteyner evlerde kışın soğuk havanın şimdi de sıcak havanın zorluklarıyla mücadele eden depremzedeler, bugüne kadar kendilerine sunulan barınma, yiyecek ve giyecek imkanları nedeniyle devlete minnettar olduklarını söyledi. Ancak evlerinin yıkıldığı ilk günden itibaren devletin birçok yetkilisinin yenilerinin en kısa sürede yapılacağını açıklamasına karşın, halen yapılamayan konutlar nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti. Depremzedeler, artık daha fazla beklemeye tahammüllerinin kalmadığını söyledi.

"AKLIM ÇIKTI"

Evlerini yaptıracak ekonomik güçlerinin olmadığını anlatan Yukarıköy sakinleri, yetkililerden evlerini yapmasını bekliyor. Depremzedelerden 73 yaşındaki Ünzile Yılmaz, iki gün önceki depremin korkusunu halen üzerinden atamadığını belirterek, "Ben konteynerin yanında oturuyordum. Pek hızlı sallandık. Aklım çıktı. Yüreğim eriyiverdi. İki üç kadın beraber, oturuyorduk" dedi. Yıkılan evlerinin tekrar yapılması için bir çalışma olmadığını belirten Yılmaz, "Şubat ayındaki depremde evlerimizde meydana gelen çatlaklar, daha da fazlalaşmış. Evlerine varanlar öyle söylüyor. Evlerimizin ne zaman yapılacağını bilmiyoruz. Gelen giden yok. Konteynerlerde oldukça zor. Çok sıcak oluyor. Evlerin yapılmasını istiyoruz. Önümüz kış, nerede yatacağız. Sobayı nereye kuracağız" dedi.

VERİLECEK KREDİNİN ÖDEMESİ SORUN

Depremzedelerden 62 yaşındaki Mevlidiye Köse ise evlerinin yapılması için kendilerine faizsiz kredi imkanı sağlanacağını söyledi. Köse, "Devlet 55 bin lira kredi çıkartacakmış. İlk 2 yıl geri ödemesiz, toplam 18 yılda ödenecekmiş. Ancak eşim ve ben çalışmıyoruz. Bunu ödeyemeyiz deyince, almamaya karar verdik. Bakalım ne yapacağız. Bizim istediğimiz evlerimizin yapılması. Ama istenen parayı da ödeyemeyeceğiz. Bu duruma üzüldük kaldık" diye konuştu.

TALEPLER TOPLANMAYA BAŞLADI

AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz ise deprem bölgesinde hasar tespitinden sonra afetzedelerin hak sahibi olup olmayacaklarını belirlemek için talepleri toplamaya başladıklarını söyledi. İki aylık sürecin 26 Haziran'da tamamlanacağını ve hak sahibi olmak isteyen depremzedelerin bayramdan sonra belirleneceğini ifade eden Yılmaz, "Ona göre de evlerinin yapılması için bir yöntem belirlenecek. Bu yöntem TOKİ, ihale yada evini yapana yardım şeklinde olabilir. Yöntem belirlendikten sonra evler yapılmaya başlanacak. Hak sahibi olmak isteyenler muhtarlıklara, kaymakamlıklara ve AFAD'a başvurabilecekler. Bizim yaptığımız tespitlere göre bölgede, 1071 tane ağır ve yıkık hasarlı bina, 134 ahır ve 10 işyeri bulunuyor. Bu süreç sonunda kaç hak sahibi ortaya çıkacağı belli olacak ve evlerin yapım ile ödeme koşulları şekillenecek" diye konuştu.

BAŞBAKAN VE BAKANLAR ZİYARET ETMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesindeki Yukarıköy Köyü'nü ziyaret etmiş, yaraların en kısa zamanda sarılacağı sözünü vermişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Deprem bölgesindeki yıkık evler ve enkazlardan görüntü

Enkazlar arasında yemek yapan kadınlardan görüntü

Konteyner kentte yaşamını sürdüren depremzedelerden görüntü

Ünzile Yolmaz açıklama görüntü

Mevlide Köse açıklama görüntü

Yukarıköy köyünden genel görüntü

Tuzla'daki konteyner kentten görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

==============================================

Obezite ameliyatıyla yeni bir hayata başladılar

İZMİR'de yaşayan 27 yaşındaki ikiz kardeşler Ceren Gümüş ve Cemre Bengil, 2.5 yıl önce gastrik by-pass (mide by-pass'ı) ameliyatı oldu. Annelerine ait giyim mağazasında çalışan ikizlerden Ceren Gümüş 135 kilodan 75'e, Cemre Bengil de 128 kilodan 75 kiloya düştü. 2011 yılında evlenen Cemre Bengil, bu ameliyatın ardından hamile kalıp bebek sahibi de oldu.

Karşıyaka ilçesinde, anneleri Zübeyde Demir'in işlettiği abiye giyim mağazasında çalışan tek yumurta ikizleri Ceren Gümüş ve Cemre Bengil, aşırı kilo alıp, yaptıkları diyetlerle zayıflayamayınca ameliyat olmaya karar verdi. Lise mezunu ikizlere, 2014 yılı Kasım ayında, İzmir'in Torbalı ilçesindeki Özel Medifema Hastanesi'nde, genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Metin Karadeniz tarafından, birer gün arayla gastrik by-pass ameliyatı yapıldı. Ameliyatın ardından hızla zayıflamaya başlayan kardeşlerden Ceren Gümüş 135 kilodan 75'e, Cemre Bengil ise 128 kilodan 75 kiloya düştü. Toplam 53 kilo veren kardeşlerden daha önce şişmanlığı nedeniyle çocuk sahibi olamayan Cemre Bengil, ameliyat sonrasında normal yollardan hamile kalıp, Devrim adını verdikleri bir erkek bebek dünyaya getirdi. 60 kilo veren ikizi Ceren Gümüş de nişanlandı.

Yeni bir hayata başlayan kardeşlerden Cemre Bengil, "Aslında benim mesleğim aşçılık. Ancak fakat kilolarım yüzünden kimse bana iş vermiyordu. Çalıştığım yerlerde kendimi ispat edebilmek için zaman zaman garsonluk da yapıyordum. Ayrıca giyim mağazamız olmasına rağmen kıyafet de bulamıyorduk. Şimdi çok mutluyum, hayatım değişti. 3.5 ay önce normal doğumla 3 kilo 250 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirerek hayalimi gerçekleştirdim" dedi.

"EVDEN DIŞADI ÇIKMIYORDUK"

Hastalık süresince birbirlerine destek olduklarını söyleyen ikizlerden Ceren Gümüş de "Hem kıyafetsizlikten hem de psikolojimizin bozuk olmasından evden dışarıya çıkmaz olmuştuk. Bu yüzden çok kitap okuyan, asosyal bir yapımız oluşmaya başlamıştı. Bizim şansımız ikiz olmamız, birbirimize sürekli destek olduk" diyerek o zor günleri anlattı. Çocukluk yıllarından beri kilolu olduklarını söyleyen Gümüş, "En çok sevindiğim şeylerden biri de artık bacak bacak üstüne atabiliyor olmam" dedi.

"SAĞLIK SORUNLARI BAŞLAMIŞTI"

İkiz kardeşlerin annesi Zübeyde Demir, "Çocuklarımda sağlık soruları başlamıştı. İnsülin direnci ve kalp yetmezliği gibi tehlikeler başgöstemişti. Ayrıca fazla kiloları yüzünden bilekleri de sürekli ağrıyordu, bu yüzden ayağa kalkmaya bile üşeniyorlardı. Sokağa çıktığımızda insanlar önyargıyla yaklaşıyor, bazen alaycı ifadeler kullananlar oluyordu" diye konuştu. Demir, bir arkadaşı aracılığıyla Op. Dr. Metin Karadeniz'e ulaştıklarını ve kızlarının ameliyat kararı aldıklarını belirterek, "Şimdi hepimiz çok mutluyuz, torun sahibi de oldum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İkiz kardeşlerin açıklamarından görüntü

Devrim bebek'ten detay görüntü

İşyerinden görüntü

Zübeyde Demir'in açıklamalarından görüntü

Haber-Kamera: İZMİR,

==================================================

Kalp hastası Çağan Kutay bebek yardım bekliyor

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, yaşayan doğuştan kalp hastası 8 aylık Çağan Kutay bebek sağlığına kavuşabilmek için yardım bekliyor. Minik bebeğin annesi 26 yaşındaki Melike Seçen, "Oğlumun doğuştan kalp hastası ve kalp damarlarındaki darlık nedeniyle ameliyat olması gerekiyor. Ameliyatı karşılayacak gücüm yok. Evladımın yaşaması için yardım istiyorum" dedi.

Karabağlar'ın Yunus Emre Mahallesi'nde yaşayan işçi Osman Seçen (26) ile ev hanımı Melike Seçen çiftinin Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 8 Kasım 2016'da ikinci çocukları olan Çağan Kutay Seçen dünyaya geldi. Doğumdan 13 saat sonra Çağan Kutay bebeğin doktoru ten renginden şüphelendi. Bebeğin morarmaya başladığı fark edilince yapılan kontrollerde, Çağan Kutay'ın doğuştan kalp hastası olduğu ortaya çıktı. 'Büyük arter transpozisyonu' tanısı konulan Çağan Kutay'ın kalbindeki iki ana damarın ters olduğu anlaşıldı. Yoğun bakıma alınan Çağan Kutay bebeğe 3 günlükken anjiyo operasyonu, 9 günlükken ise açık kalp ameliyatı yapıldı ve ters olan damarlar düzeltildi. Üç ay sonra ise akciğere kirli kan taşıyan toplardamarda darlık olduğu ortaya çıktı. Çocuklarının ameliyat olması için hastane hastane gezen Osman ve Melike Seçen çifti, doktorların 'Ameliyat olur ancak masada kalır' sözleriyle yıkıldı.

"YAŞAMASI İÇİN AMELİYAT OLMASA GEREKİYOR"

Ameliyatı Türkiye'de sadece bir doktorun yapabileceğini söylediğini ve bunun içinde 30 bin lira gerektiğini belirten anne Melike Seçen, "Çağan Kutay doğduktan sonra kalbindeki ana damarların ters olduğu ortaya çıktı. Biri vücuda temiz kanı, diğeri akciğere kirli kanı pompalıyor. Çağan'da bu ters olmuş. Vücuda kirli kan, akciğere temiz kan gidiyormuş. Hastanede yoğum bakıma alındı. Sabah başka bir hastaneye sevk edildi. Burada yapılan kontrollerde de kalbinde 1 milimlik delik olduğu tespit edildi. Bu delik sayesinde hayatta kaldığını öğrendik. Üç günlükken anjiyo oldu. Dokuz günlükken de damar tersliği düzeltildi. 23 gün hastanede yattı. Şu anda kalbinden çıkan akciğer damarında ciddi şekilde darlık var. Mayıs ayında ikinci kez anjiyo oldu. Çağan'ın bir an önce ameliyat olması gerekiyor. Normalde iki yaşından sonra bu ameliyat yapılıyor. Fakat Çağan'ın yaşaması için ağustos ayına kadar ameliyat olması lazım. Zaman kazanmak için balon patlatma yöntemiyle damarı genişletmeyi düşündüler. Ama anjiyo esnasında damar yapısı çok dar olduğu için damar patlayabilir, denilerek balon patlatma yapılmadı" dedi.

"BU AMELİYATI YAPACAK BİR DOKTOR YA DA MADDİ YARDIM İSİTİYORUM"

Çağan Kutay'ın 8 aylık ömrüne 2 anjiyo operasyonu ile bir açık kalp ameliyatı sığdırdığını söyleyen Seçen, oğlunun yaşaması için yardım istediği belirterek, "Çağan Kutay'ın hastalığı hızla ilerliyor. Pulmoner darlık giderilmesi ameliyatı olması gerekiyor. Şu anda akciğer damarının kapakçığı da bitmiş durumda. Yapay kapakçık takılacak. Ameliyatı yapacak doktor bulamıyorum. Doktorlar 'Çağan çok küçük, ameliyat olur fakat masada kalır' diyorlar. Kimse ameliyatı yapmaya yanaşmıyor. Çok zorlu bir süreçteyiz. Ameliyatı Türkiye'de bir doktor yapıyormuş. Kendisi de böyle riskli ameliyatlara girdiğini söyledi. Özel olduğu için ameliyat ücreti karşılayacak durumum yok. Ameliyat için 30 bin lira gerekli. Çocuğumu kaybetmek istemiyorum. Onun öldüğünü rüyamda görüyorum. Uyanıp beşiğine ağlayarak koşuyorum. Oğlumun yaşamasını istiyorum. Çağan'ın şu anda elini kıpırdatacak gücü olmaması lazım. Ama o güçlü bir çocuk. Bu ameliyatı yapacak bir doktor ya da maddi yardım istiyorum. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Sağlık Bakanlığı'nın oğlumla ilgilenmesini istiyorum. Bir anne olarak evladımın yaşamasını istiyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Melike Seçen ile röportaj

Çağan Kutay bebekten görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Timur TARLIĞ / İZMİR,

===================================================

Tunceli'de jandarmanın dedetör köpekleri nefes kesti

JANDARMA Teşkilatı'nın 178'nci kuruluş yıldönümü etkinleri kapsamında Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'da düzenlenen etkinlikte dedektör köpeklerin gösterileri nefes kesti.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 178'nci yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen tören, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemur, Emniyet müdürü Doğu Ateş'in yanısıra kumu kurum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, jandarma olarak halkın yanında olduklarını belirterek, hukuk kurulları çerçevesinde görev yaptıklarını söyledi. Jandarma teşkilatının bütün bireyleri nerede olursa olsun hangi şartta olursa olsun görevlerini icra ederken kanun ve nizamların kendisine verdiği  her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içinde arama yaptığını anlatan Karataş, bugün Türkiye'de terörle mücadele alanında jandarmanın her türlü zorlu şartta terörle mücadelede önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

"ARTIK ESKİDEN OLDUĞU GİBİ CEBERUT DEVLET ANLAYIŞIYLA HİZMET ETMİYORUZ"

Tümgeneral Salih Karataş'ın konuşmasının ardından söz alan Tunceli Valisi Osman Kaymak ise, devlet olarak artık eskiden olduğu gibi ceberut devlet anlayışıyla hizmet vermediklerini söyledi. Son bir yıl içerisinde özellikle Tunceli'deki terörle mücadele tarihinde belki de ilk defa bu kadar etkili sonuçlar aldıklarını anlatan Vali Kaymak, şunları söyledi: "Terörle mücadelede ülkemizi bölmek isteyenler maalesef belli grupları kullanarak illegal yapılar içerisine girmişlerdir. Ama bizimde şahit olduğumuz şudur ki, bunlar tamamen dış destekli devletlerdir. Bir zamanlar Marksist ve Leninist olan PKK, bugün Amerika ile birlikte hareket ederek amacına ulaşmaya çalışmaktadır. Bunların artık bu halka verecek bir şeyi kalmamıştır. Halkı sindiren, halkı korkuyla, baskıyla sindirmeye çalışan PKK, artık sona yaklaşmıştır ve şunu bilmesi lazım ki biz inşallah Tunceli'de ve Türkiye'de PKK'yı tamamen etkisiz hale getirmek, onu halkın üzerinde bir baskı unsuru olmaktan çıkarmak için sonuna kadar mücadele edilecektir. O yönüyle buradan onlara sesleniyorum artık çok güçlü olan Türk ordusu, jandarması karşısında yapabileceğiniz fazla bir şeyiniz yok. Bu dağlarda pisi pisine ölüp gideceksiniz. Gelin Türk adaletine teslim olun."

Konuşmaların ardından jandarmanın terörle mücadele ve uyuşturucu alanında eğittiği uzman dedektör köpekler ile bir gösteri düzenlendi. Dedöktör köpekleri araç içine saklanan uyuşturucuyu başarıyla bulurken yere döşenen mayın ve el yapımı patlayıcıları bulmaları beğeni topladı. Köpekler ve eğitmenleri tarafından düzenlenen gösteri de törene katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ, -

========================================

(ÖZEL) Hayvan pazarı ablukaya alındı, besici isyanda

Hayvancılığın önemli merkezlerinden biri olan Erzurum'da 16 yıldır faaliyette olan Yakutiye ilçesinin Kombina Caddesindeki Canlı Hayvan Pazarı, kapatıldı. Besicilerin kent merkezine 33 kilometre uzaklıkta Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından açılan Hayvan Pazarı'na yönlendirilmesi ise tartışmalara neden oldu. Yetkililerin bu talebine 'Hayır' diyen besicilerin hayvanlarını kapatılan canlı hayvan pazarına getirmemesi için polis ve zabıta ekipleri tarafından abluka altına alındı. Tüm giriş noktalarını tutan güvenlik kuvvetleri hayvan geçişine izin vermezken Erzurum Hancı Besici ve Sütçüler Esnaf Odası Başkanı Sabahattin Bingöl, "Bu bir zulümdür" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Besiciler yolu kesen zabıta ve polis memurlarının önünde durması

-Giriş kapılarında önlem alınması

-Hancı Besici ve Sütçüler Esnaf Odası Başkanı Sabahattin Bingöl ile röp

-Besecilerin topla halde yürüyüşü

-Toplanan imzalar

-Hancı Besici ve Sütçüler Esnaf Odası Başkanı Sabahattin Bingöl ile ikinci röp

-Besicilerin açıklamaları

Haber-Kamera: Turgay İPEK / ERZURUM,

================================================

(ÖZEL) - Gaziantepli baklavacıların 'tatlı' mesaisi

GAZİANTEP'te, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala yurtiçi ve yurtdışından sipariş edilen baklava üretimi için, yoğun bir çalışma var. Baklavaların bayrama hazır olduğunu söyleyen Ayıntap Baklavaları sahibi Levent Aktaş, "Dünyanın ve Türkiye'nin her yerine baklava gönderiyoruz" dedi.

Baklavası ve fıstığıyla ünlü Gaziantep'te baklava üreticileri, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala yurt içi ve yurt dışından gelen siparişleri yetiştirmek için gece-gündüz mesai yapıyor. Hamuru merdaneyle adeta kağıt haline getiren ustalar, yufkayı tek tek tepsiye yerleştiriyor. Üzerine tereyağı ve fıstık dökülen baklava, odun ateşinde yaklaşık yarım saat bekletildikten sonra şerbeti dökülerek müşteriye sunuluyor.

Bayram nedeniyle 'tatlı' mesaisi yaptıklarını ifade eden Levent Aktaş, "Gaziantep denince; fıstığıyla özdeşleşmiş Antep Baklavası akla geliyor. Her zaman olduğu gibi yurt dışı ve yurt içine satışlarımız oluyor. Bütün esnaf bayrama sayılı günler kala yoğun çaba sarf ediyor, baklava yetiştirmeye çalışıyor. Talepler çok olduğundan büyük bir çalışma var" dedi.

'EN ÇOK ARAP ÜLKELERİ BAKLAVAYA İLGİ GÖSTERİYOR'

Müşterilerin isteği üzerine her yıl olduğu gibi Türkiye'nin dört bir yanına  ve dünyanın birçok ülkesine baklava gönderdiklerini ifade eden Aktaş, "Türkiye'de en çok İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlere baklava gönderiyoruz. Yurtdışında ise, en çok Arap ülkeleri baklava siparişi veriyor. Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt gibi. Avrupa ülkelerine de satışlarımız bulunuyor Almanya başta olmak üzere çok sayıda ülkeye baklava veriyoruz.  Şu anda üretim kapasitemizi yüzde 50 oranında arttırdık. Şu anda gece-gündüz çalışarak, müşterilerimizin taleplerini yetiştirmeye çalışıyoruz. Bayram yaklaştıkça üretim kapasitemiz daha da artacaktır. Bayrama bir kaç gün kala kapasitemizi yüzde 100 oranında arttıracağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Yufka açılması

Tepsinin hazırlanması

Tepsiye fıstık serpilmesi

Tepsinin yağlanması

Baklavanın dilimlenmesi

Baklava ve tatlılar

Fıstık

Levent Aktaş'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Ödemiş Gümüş İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title