Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- CHP'DEN MAÇKA PARKI'NDA "ADALET NÖBETİ" (1)Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul DHACHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından dün duyurusu yapılan "Adalet Nöbeti" için Maçka Demokrasi Parkı'nda olağanüstü önlemler alındı.

1- CHP'DEN MAÇKA PARKI'NDA "ADALET NÖBETİ" (1)

Haber : Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul DHA

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından dün duyurusu yapılan "Adalet Nöbeti" için Maçka Demokrasi Parkı'nda olağanüstü önlemler alındı. Polis parka girişlerde güvenlik önlemi aldı. İçeri girenlerin üzerleri arandı.  Maçka Demokrasi Parkı içindeki büyük havuz meydanına platform kuruldu. "Adalet Nöbeti"nin saat 11: 00'de başlaması ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı yürüyüşün İstanbul'da sona ermesine kadar gece gündüz sürmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü:

-----------

Kurulan standan görüntü

Havuz etrafındaki kalabalıktan görüntü

Polisin aldığı önlemlerden detay

15.06.2017 - 10.52 Haber Kodu : 170615057_

==========================

2- CHP'DEN  MAÇKA PARKI'NDA "ADALET NÖBETİ" -  2

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce,

"Tuğrul Türkeş'le Enis Berberoğlu aynı şeyi söyledi"

Haber : Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul DHA

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Maçka Demokrasi Parkı'nda düzenlediği "adalet nöbeti" için kalabalık toplandı.

CHP'li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce parka ilk gelen isimler arasında yer aldı. Gazetecilere açıklama yapan İnce, "Tuğrul Türkeş'le Enis Berberoğlu aynı şeyi söyledi. İkisi de dedi ki, kim inanır Türkmenlere gittiğine bu silahların. Hatta yemin etti Tuğrul Türkeş. Aynı şeyi söyleyen CHP milletvekili hapiste. AKP milletvekili başbaka yardımcısı... Bunların partisinin adında 'Adalet' var. Batsın bunların adaleti. Birgün hesap verecekler. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Nasıl FETÖ'cüler kodesteyse, bunlar da kodeste olacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zaman alacak biraz. En önemlisi belki de bu ülkenin Cumhurbaşkanı yok. O, Cumhurbaşkanı falan değil. Partinin başkanı, yargının başkanı, ordunun başkanı, bir partinin genel başkanı aynı zamanda. Partili Cumhurbaşkanı bu ülkenin sokaklarını kana bulamak istiyor. Bundan hiç kuşkum yok artık. Ama biz sağduyulu davranacağız. Hukuktan şaşmayacağız. Bunların ne mal olduklarını herkese anlatacağız" diye konuştu.

ADALET YAZILI DÖVİZLER TAŞIYORLAR

Parkta toplanan kalabalık adalet yazılı dövizler taşırken sık sık "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan atıyor.

Görüntü Dökümü:

----------

İnce'nin açıklamaları

Detaylar

15.06.2017 - 11.25 Haber Kodu : 170615069

================================

3- BERBEROĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA İTİRAZ EDİLDİ

Ümit TÜRK - Serpil KIRKESER İstanbulDHA

MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada, 25 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutuklanmasına karar verilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, mahkemeye itirazda bulunarak tahliyesini talep etti. Avukat Ergün ayrıca İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 25 yıllık hapis cezasına ilişkin temyiz dilekçesini de İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne sundu.

=============================

4- KADIN SEYYAR SATICIYLA ZABITALAR ARASINDA ARBEDE: 1 YARALI

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: İstanbul DHA

Üsküdar'da zabıta ekipleri kadın seyyar satıcının bıçaklı direnişiyle karşılaştı. Yaşanan arbede sırasında bir zabıta memuru elinden yaralandı, kadın seyyar satıcı ise bayıldı.

Olay dün 23.30 sıralarında Üsküdar Güzeltepe Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre, kamyonetiyle cadde kenarında bezelye satan Reyhan K.'yı, bölgedeki bazı esnaf, belediyeye şikayet etti. Ekipler seyyar satıcıya ait kamyoneti caddeden kaldırmak ve bezelyelere el koymak için harekete geçti. Reyhan K.'ya müdahale eden zabıta ekipleri bıçaklı direnişle karşılaştı. Yaşanan arbedede zabıta memuru Ş.G. elinden yaralandı. Olay sonrası kısa süreli baygınlık geçiren Reyhan K. polis tarafından gözaltına alındı. Olay sırasında yaşananlar amatör kameraya yansıdı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

AMATÖR KAMERA

-Zabıta memurunun kadının elinden bıçağı almaya çalışması

-Kadının direnmesi

-Yaşanan arbede

-Ele geçen bıçak

-Kadının baygınlık geçirmesi

===========================

5 - ATATÜRK HEYKELİYLE DUYGULANDIRAN VEDALAŞMA...

Edirne'de 4 küçük çocuk.. Sanat galerisinin önünden geçerken Atatürk heykelini farkettiler.

Çocuklar Atatürk heykelini dokunarak inceledi. Sanat galerisinin önünden ayrılma vakti geldiğinde ise izleyenleri duygulandıran o anlar yaşandı.

Çocuklar Atatürk'le elini öperek vedalaştı. Atatürk heykelinin elini öpüp başlarını dokunduran çocuklar yollarına devam etti

O anlar sanat galerisinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber: Gökhan DANACI - İSTANBUL DHA

Edirne'de bir sanat galerisinin önünde güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Yoldan oyun oynarak geçen 10 yaşlarında 4 küçük çocuk sanat galerisinin önündeki heykelleri farketti. 2'si kız 4 çocuk heykelleri incelemeye başladı. Önce boğa heykeline baktılar sonra da Atatürk heykeline yöneldiler. Çocuklar Atatürk heykelini dokunarak inceledi. Sanat galerisinin önünden ayrılma vakti geldiğinde ise izleyenleri duygulandıran anlar yaşandı. Çocuklar Atatürk'le elini öperek vedalaştı. Atatürk heykelinin elini öpüp başlarını dokunduran çocuklar yollarına devam etti

Görüntü Dökümü:

-------

GÜVENLİK KAMERASI

-Çocukların sanat galerisi önünde heykellere bakması

-Atatürk heykeline bakmaları

-Heykelin elini öpmeleri

15.06.2017 - 12.01 Haber Kodu : 170615085_

==========================

6- ÖĞRETMENLERE "FETÖ" OPERASYONU : 74 GÖZALTI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü FETÖ/PDY ile bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı çalışan okul müdürü, müdür yardımcısı ve öğretmenlerden oluşan 101 kişiye yönelik sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Bu kişilerin  9'unun açıkta olduğu, 92'sinin ise Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edildiği öğrenildi. Yapılan operasyonda 74 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Polis ekipleri gözaltına aldığı şüphelileri Vatan Caddesi'nde bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, 27 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

==============================

7- SAMATYA SAHİLİNDE DENİZDEN CESET ÇIKTI

İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA

Fatih Samatya sahilinde yürüyüş yapanlar denizdeki  ceseti farkedildi.

Cesedi görenler durumu polise bildirildi.

Sahile gelen ekipler deniz polisine haber verdi. Ceset, deniz polisince sahilde bulunan balıkçı barınağına çıkarıldı.

25-30'lu yaşlarda olduğunu düşünülen bir erkeğe ait cesedin, üzerinden kimlik belgesi çıkmadı. Ceset Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Denizden çıkarılan ceset

-Adli Tıp Kurumu morguna götürülmesi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk İstanbul Maçka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title