Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

Bingöl şehidi gözyaşlarıyla uğurlandıBİNGÖL'de, önceki gün PKK'lılarla girdiği çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan uzman çavuş Abdullah Büyüksoy'un cenazesi düzünlenen uğurlama töreni toprağa verdilmek üzere memleketi Ankara'ya gönderildi.

Bingöl şehidi gözyaşlarıyla uğurlandı

BİNGÖL'de, önceki gün PKK'lılarla girdiği çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan uzman çavuş Abdullah Büyüksoy'un cenazesi düzünlenen uğurlama töreni toprağa verdilmek üzere memleketi Ankara'ya gönderildi. Törende oğlunun tabutuna sarılan annesi Zeliha Büyüksoy, gözyaşlarıylya "Bayrak damatlığın oldu" diye ağıt yaktı.

Genç İlçesi Yeniyazı Bölgesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda 13 Haziran günü ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede dün gece şehit olan uzman çavuş Abdullah Büyüksoy için b.ugün Bingöl havalimanında uğurlama töreni düzenlendi. Vali Yavuz Selim Köşger, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, şehit askerin babası İlhami Büyüksoy, annesi Zeliha Büyüksoy, askeri erkan, şehidin silah arkadaşları, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldığı tören, şehidin naaşının katafalka konulmasıyla başladı.  Şehidin özgeçmişinin okunması ardından Kuran-ı Kerim okundu.

Törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl'de 4 günde 3 şehidin verildiğini belirterek, "Üçüncü şehidimizi memleketine uğurluyoruz. Acımız tarifsiz, katlanarak artıyor. Ciğerimiz yanıyor. Biz bu vatan için ödenmesi gereken bütün bedelleri peşinen ödedik. Ne ödenmesi gerekiyorsa, peşinen ödemiş bu millet. Siz zannediyor musunuz ki, şehit sayımız arttıkça bizi yıldıracaksınız? Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Bu teröristlerin de, bu kahpelerin de, arkalarında her kim varsa onların da bilmesini bir kere daha haykırıyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.

Şehidin babası İlhami Büyüksoy törende metanetini korurken, annesi Zeliha Büyüksoy ise fenalık geçirdiği görüldü. Oğlunun tabutuna sarılan Zeliha Büyüksoy, "Bayrak damatlığın oldu" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. Daha sonra fenalaşan anne Büyüksoy'a sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin başka bir yakını ise, tabutun uçağa nakledilmesi esnasında "Kanın yerde kalmayacak Apo" diye gözyaşı döktü.

Şehit Büyüksoy'un naaşı, düzenlenen törenin ardından hava yoluyla Ankara'nın Sincan İlçesinde defnedilmek üzere gönderildi.

Görüntü Dökümü

-Şehidin naaşının katafalka konulması

-Saygı duruşu, şehidin özgeçmişinin okunması

-Vali Yavuz Selim Köşger'in Konulması

-Şehidin ailesinden detaylar

-İl Müftüsü Mecit Can'ın dua okuması

-Şehit annesinin tabuta sarılması

-Şehit yakınının 'kanın yerde kalmayacak Apo' diye bağırarak gözyaşı dökmesi

-Naaşın uçağa konulması

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Mesut BUDRAÇ / BİNGÖL,

=========================================

Oyuncu Barış Atay gözaltına alındı (2)

SERBEST BIRAKILDI

Hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nde, jandarma tarafından gözaltına alınan dizi oyuncusu 36 yaşındaki Barış Atay'ın serbet bırakıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Barış Atay'ın açıklamaları

Haber-Kamera: MUĞLA

===========================================

İmam nikahıyla yaşadığı kadını kalbinden bıçaklayıp öldürdü

Güvenlik kamerası görüntüleri

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, 57 yaşındaki Mehmet Sabırlı, 15 yıldır imam nikahıyla yaşadığı 51 yaşındaki Dilek Mamalı'yı kıskançlık yüzünden çıkan tartışmada kalbiden bıçaklayarak öldürdü.  Sabırlı'nın olay sonrası kaçış anı bir işyerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde Sabırlı'nın olayın yaşandığı sokaktan çıkarak uzaklaşması yer alıyor.

Olay, bugün saat 06.00 sıralarında Yıldız Mahallesi 206/23 Sokak numara 2'de meydana geldi. Buca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde memur olan Dilek Mamalı ile yine aynı kurumdan emekli olan ve 15 yıldır resmi nikahsız olarak yaşadıkları öğrenilen Mehmet Sabırlı, sabah saatlerinde kıskançlık yüzünden tartışmaya başladı. Mamalı'nın bazı arkadaşlarıyla görüşmesini istemeyen Sabırlı, olumsuz cevap alınca öfkelendi. Sabırlı mutfaktan aldığı ekmek bıçağını Mamalı'nın kalbine sapladı. Talihsiz kadın ağır yaralanırken, Sabırlı durumu sağlık ekiplerine bildirdikten sonra olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, açık olan kapıdan eve girdiklerinde Mamalı'yı yerde kanlar içerisinde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahaleye rağmen Mamalı kurtarılamadı. Olay sonrası çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, Sabırlı'yı kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan Sabırlı'nın ilk ifadesinde, cinayeti kıskançlık krizi yüzünden işlediğini söylediği öğrenildi. Yaşamını yitiren Dilek Mamalı'nın cansız bedeni savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Öte yandan Sabırlı'nın olay sonrası kaçış anı bir işyerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde Sabırlı'nın olayın yaşandığı sokaktan çıkarak uzaklaşması yer alıyor.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Cenazenin evden çıkarılmasından görüntü

Evden görüntü

Güvenlik kamerası görüntüsü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

=================================

CHP Kocaeli İl örgütünden Enis Berberoğlu kararına tepki

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında MİT tırları davasında 25 yıl hapis cezası kararının çıkmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl örgütü verilen karara tepki gösterdi.

Sabri Yalım parkında toplanan yaklaşık 100 partili ellerinde adalet yazılı pankartlarla "Susma sustukça sıra sana gelecek","Adalet istiyoruz" şeklinde sloganlar attı. Yapılan basın açıklamasında İl örgütü adına konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörük, "Ülkedeki adaletin herkes için eşit olması gerektiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: "Adalet bir ülkenin temelini oluşturan kavramlardan bir tanesidir. Adalet demek. Yasaların milletvekilimiz Enis Berberoğlu dahil herkes için eşit şartlarda işlemesi ve suçluların hakkıyla cezalandırılması demektir. Fakat bizim ülkemizde bu terim maalesef adliye duvarlarında asılan içi boş bir terim olmuştur. Adaletin olmadığı toplumlarda bireyler mutsuz olur ve iktidar ülkenin elinden mutluluğu adaletsiz hukuk düzeniyle almıştır. İktidara devlete olan güvenimiz büyük yara almıştır." dedi.

Adaletin bir kılıç gibi olması gerektiğini söyleyen Pekyörür konuşmasını söyle sürdürdü:  "Hakim ve savcıları parti üyeliği göz önünde bulundurarak atayan iktidar vatandaşlarına eşit değil taraflı bir yargı sistemiyle güven vermemektedir. Kendimizi güven içinde hissetmediğimiz bu dönemde güvende olmayan bireylerin ise huzurlu bir şekilde yaşamalarını devam ettirebilmeleri mümkün değildir. Bu nedenle toplumunu yöneten yöneticilerin sahip olması gereken en önemli özellik adaletli olmaktır. Adalet bir kılıç gibi olmalı, haksızlıkların karşısında durarak tüm suçlulara eşit şekilde müdahale etmelidir." diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından partililer sessizce dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Partilerin görüntüsü

-İl Kadın Kolları Başkanının açıklaması

-Partililerin dağılması

HABER: ALİŞAN KOYUNCU-KAMERA: ORHAN UZUN-İZMİT-

=========================================

CHP'liler Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto etti

CHP Antalya İl Örgütü, milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto etti.

CHP Antalya Örgütü'nün bazı üyeleri, milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto amacıyla İstanbul'a yapılacak yürüyüşe katılmak için Ankara'ya gitti. İl Başkanı Mustafa Erdem'in de aralarında bulunduğu partililer 8 otobüsle sabah saatlerinde Ankara'ya ulaştı. Antalya'da ise partililer İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaparak tutuklamayı protesto etti.

Basına açıklama yapan İl Başkan Yardımcısı Mustafa Köleoğlu, asıl suçluların yargılanmadığı, masum insanların hapsedildiği bir dönem yaşandığını söyledi. Enis Berberoğlu'nun yıllarını medya özgürlüğü için harcayan biri olduğunu kaydeden Köleoğlu, "Hiçbir delil olmadan Enis Berberoğlu 25 yıla mahkum edildi. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler, bu kararın altında kalacaktır. 20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti yok ettiler, demokrasiyi yok ettiler. Sivil darbeye 'hayır' diyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi teslim olmaz, boyun eğmez. Bugüne kadar cumhuriyet ve demokrasi için sürdürdüğümüz direniş aynı inanç ve kararlılıkla sürecektir" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

CHP dış plan görüntüsü

Pankartlardan görüntü

Mustafa Köroğlu il başkan yardımcısının konuşması

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

============================================

Trabzon CHP örgütünden, Milletvekili Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki

TRABZON CHP İl örgütü, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına eylemle tepki gösterdi.

MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması ile ilgili olarak yargılanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Atatürk Alanı'nda toplanan CHP Trabzon İl örgütü kararı protesto etti. 'Adalet' yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 200 partili adına açıklama yapan   CHP Trabzon İl Başkan vekili Celal Akaç, tutuklama kararının siyasal olduğunu belirterek, "Milletvekilimiz Sayın Enis Berberoğlu'nun gazeteci olarak yaptığı bir haberden dolayı 25 yıl cezaya çarptırılıp, tutuklanması hukuki bir sonuç değil, açık ve net olarak söylüyoruz, tamamen siyasi karardır. Bu Siyasi karara itiraz ediyoruz. Enis Berberoğlu uzayda mı yaşıyor? Damatlara reva gördüğünüzü hukuk sistemini ana muhalefet partisi milletvekiline mi göremediniz? Dayısı olan serbest kalıyor. Şunun bilinmesini istiyoruz;  Bu ülkede özgürlük ve demokrasinin yeniden tesisi için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bu ülkede, devleti devlet yapan adalet sistemi çökmüştür. Sorun, Enis Berberoğlu değil, bir ülkenin geleceği ile ilgili taşınan endişedir" dedi. Konuşmanın ardından partililer dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yapılan açıklama

Detaylar

HABER KAMERA: FATİH TURAN / TRABZON

============================================

Sivas'ta CHP'den 'Berberoğlu' tepkisi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, partilerinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösterdi.

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, partilerinin il binasında basın toplantısı düzenleyerek CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının bir yargı darbesi olduğunu söyledi. Karasu, açıklamasının devamında ise şunları söyledi: "15 yıldır iktidar da olan anlayış önce yargıyı FETÖ'ye teslim ederek, FETÖ'cü savcı ve hakimler tarafından yıllarca bu ülkenin namuslu yurtsever askerlerini, bilim adamlarını, gazetecilerini hapise atmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra OHAL ilan ederek bu darbe girişimini kendine kalkan yapmış yargıyı bu seferde kendi yandaşlarına teslim ederek FETÖ ile mücadele ediyorum şemsiyesi altında tüm muhalefeti susturma operasyonuna dönüşmüştür. Bu tablo karşısında CHP olarak susmayacağız. Adaletin herkes için lazım olduğunu haykırmaya devam edeceğiz. Bugün bu kararı veren hakim ve savcılar geçmişteki FETÖ'nün hakim ve savcılarına iyi baksınlar. Gelecekte adalet onlar için lazım olacaktır. Bu ülkeye adalet gelene kadar mücadeleye devam edeceğimizi bildiriyoruz."

Görüntü Dökümü:

-CHP İl Başkanı Karasu'nun açıklaması

-Genel detaylar

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

========================================

Samsun'da CHP'liler 'adalet' istedi

SAMSUN'da CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanması nedeniyle CHP Samsun İl Başkanlığı tarafından protestoda bulunuldu. Partililer 'Adalet' yazan pankartlar taşıdı.

'MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması' davasında CHP milletvekili Enis Berberoğlu 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanması nedeniyle CHP Samsun İl Başkanılğı tarafından İlkadım İlçesi Anıt Parkta bulunan Atatürk Anıtı önünde protesto eylemi düzenlendi. CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ve partinin teşkilat üyeleri mahkeme kararına tepki gösterdi. CHP'liler 'adalet' yazılı pankartlar taşıdı. Basın açıklaması yapan Akcagöz, "Bu kararın hukuki bir tarafı yoktur. Ülkede giderek uzaklaşılan adalet zemini, bu tutuklama kararı ile birlikte bir defa daha gördük ki. önemli bir irtifa kaybetmiştir. Ülke OHAL rejimi ile idare edilmektedir. Hukuk güvenilği kalmamıştır. Yargı bağımsızılğından söz etmek mümkün değildir. Yargı bağımsızlığınıın olmadığı yerde adalet de kalmamış demektir. Oysa ki devletin temeli adalettir. Bir devlet adil olmaktan vezgiçtiği anda, çok şeyden vazgeçmiş demektir. Bir kere insanlar arası eşitlik, hukuk önünde eşitlik de rafa kalkmış demektir. Şu anda, adliye koridorlarında hüküm süren, AKP yargısıdır. Yargı siyasallaşmıştır" dedi. Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Eyleme katılanlarden detay

-Adalet pankartları taşımaları

-CHP İl Başkanını konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/SAMSUN,

=========================================

Lüks villalardan hırsızlık şüphelilerinden biri kovalamacayla yakalandı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesindeki 3 villadan para ve ziynet eşyası çaldıkları ileri sürülen iki şüpheliden biri, güvenlik güçlerinin 30 kilometrelik kovalamacası sonucu durdurulan otomobilde yakalandı. Elinde bir çanta ile kovalamaca sırasında yolda araçtan indiği belirlenen diğer şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bodrum'da sosyetenin gözde tatil beldelerinden olan Göltürkbükü Mahallesi'ndeki, 3 ayrı lüks villadan dün (çarşamba) gece para ve ziynet eşyaları çalındı. Şüphelilerin 35 GA 2061 plakalı Audi marka bir otomobille kaçtıkları tespit edildi. Polis, jandarmayla da irtibata geçerek şüphelilerin içinde bulunduğu otomobilin bulunması için harekete geçti. Otomobili Bodrum ilçe merkezinde gören polis ekipleri, 'dur' ihtarında bulundu. Ancak, ihtara uymayan iki şüpheli kaçmaya başladı. Polis otomobilin peşine düşerken, şüphelilerin kaçtığı istikametteki tüm cadde, sokak ve kavşaklar ile ilçe giriş ve çıkışlarında önlem alındı. Özel harekat polisleri de şüphelinin yakalanması için düzenlenen kovalamacaya destek verdi. Bir saat süren kovalamacanın ardından otomobil, Bodrum'a 30 kilometre mesafedeki Pınarlıbelen Mahallesi'ndeki orman yolunda önü kesilerek durduruldu. Otomobili kullanan, çevresinde 'Artist' takma adıyla tanınan 29 yaşındaki şüpheli R.Ö. (Recep Özkaya) gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada, şüphelilerin girdikleri villardan çaldıkları sanılan bir miktar para ele geçirildi. Diğer şüphelinin ise kovalamaca sırasında, elindeki bir çanta ile araçtan inip, kayıplara karıştığı belirlendi.

R.Ö.'nün Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde, bir arkadaşı ile 4 gün önce İzmir'den gelip, Göltürkbükü'ndeki lüks bir otelde tatil yaptıklarını, paraları bitince de villara girip, hırsızlık yaptıklarını belirtip, "Göltürkbükü'nün çok ünlü olduğunu duyduk. Bizim de burada tatil yapma hakkımız yok mu?" dediği öğrenildi. Hırsızlık suçundan sabıkalı olan R.Ö.'nün emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Polis, hırsızlık yapılan villardaki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alırken, bir yandan da kaçan diğer şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Polisin cadde ve sokakları kavşakları kesmesi, arama yapması

-Şüphelilerden birinin yakalanması

-Uzun namlulu silahlı polis ve jandarmalardan görüntü

-Şüphelilerin kullandığı otomobilin görüntüsü

-Kelepçelenen şüphelinin ekip otosunda görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

==================================================

Jandarmadan madeni yağ operasyonu : 3 kişi gözaltında

İZMİR'in Torbalı ilçesinde, jandarma ekipleri yaptıkları kaçakçılık operasyonunda, 21 ton atık madeni yağ ele geçirdi. Olayla ilgili üç kişi de gözaltına alındı. İl Jandarma ve Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yazıbaşı 29 Ekim Mahallesi'ndeki atık yağ geri dönüşüm tesislerinden Bornova Işıkkent Kamyon Garajı'na akaryakıt amaçlı kullanılmak üzere madeni yağ götürüleceğini belirledi. Gece yarısı atık yağ geri dönüşüm tessilerden çıkan 66 LG 434 ve 35 HMV 32 plakalı kapalı kasa kamyonetler, Ayrancılar Jandarma Karakolu Kavşağı önünde durduruldu. Kamyonetlerin kasasında ve tesiste toplam 21 ton atık yağ ele geçirildi. B.T., A.B. ve Ö.B. gözaltına alındı. Üç zanlı, gönderildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kamyonetlere ceza verildi, 15 gün trafikten men edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

- Jandarma operasyonu görüntüsü

Haber-Kamera: İZMİR

=================================================

Nüfus kayıtları doğup- büyüdükleri köyden bitişikteki köye aktarıldı

ÇORUM'un Mecitözü İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü'nde 7 kişilik Çetin ailesi, yıllardan bu yana oturdukları köyden nüfus kayıtları alınarak başka köye verilince şaşkına döndü. 41 yaşındaki Erdinç Çetin, "Beni ve ailemi mağdur ettiler. Biz futbolcumuyuz ki bizi yıllardır ikamet ettiğimiz köyden alıp başka köye transfer ediyorlarö dedi.

Evli ve 3 çocuk babası Erdinç Çetin ve ailesi yıllardan bu yana Mecitözü İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü'nde otururken 2014 yılında bir kişinin seçim kuruluna yaptığı itiraz üzerine Çorum İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü tarafından yapılan toprak üstü uygulaması sonucu, kayıtları buradan silinerek Yedigöz Köyü'ne alındı. Kararı duyan Erdinç Çetin ve ailesi şaşkına döndü.

Anne ve babası da kendisiyle birlikte kalan Erdinç Çetin, Mecitözü İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 2014 yılında aldığı karar karşısında harekete geçerek başta Çorum Valiliği, Mecitözü Kaymakamlığı, Seçim Kurulu Başkanlığı, Tapu Müdürlüğü ve daha pek çok kuruma itiraz etti. Ancak, şu ana kadar da hiçbir sonuç alamadı. Evlerinin 2 köyün tam sınırında olduğunu ve karşılaştıkları durum nedeniyle şaşkınlığını atamadığını söyleyen Erdinç Çetin, şöyle dedi: "Yıllardır Kayı Köyü'nde ikamet ettim. Atalarım bu köyün kurucularındandır. Ben Kayı Köyü'nde doğup büyüdüm. Dedem bu köyde uzun bir süre muhtarlık yaptı. Babam ve ben de yine burada azalık yaptık. Nasıl olduysa benim rızam olmadan, bana sorulmadan kaydım yıllar sonra seçim kuruluna bir kişinin yaptığı itiraz sonrası Yediğöz Köyü'ne alınmış. Hal böyle olunca da kaydım başka köyde gözüktüğü için şebeke suyumu kestiler. Beni ve ailemi mağdur ettiler. Biz futbolcu muyuz ki  bizi yıllardır ikamet ettiğimiz köyden alıp başka köye transfer ediyorlar'ö

Kayı Köyü Muhtarı Ali Rıza Boy, Erdinç Çetin ve ailesinin kayıtlarının daha önce bu köyde olduğunu ancak, seçim kuruluna yapılan itiraz üzerine tapu kadastronun yaptığı çalışma sonrası evinin evinin Yedigöz Köyü sınırları içinde kaldığı ve kayıtlarının artık bu köye verildiği kendilerine söylendi" diye konuştu.

Yedigöz Köyü Muhtarı İsmail Çoban da "Erdinç Çetin ve ailesinin evi benim köyümün sınırlarında olduğu için kayıtları bize geçti. Su sıkıntısı da yok. Şekebe çalışması yapılıyor suyu verilecekö dedi.

Mecitözü İlçe Kaymakamı Coşkun Doğan, Erdinç Çetin'in ve ailesinin kayıtlarının bir başka köye alınması sonrası hiçbir sıkıntı çektirilmediğini belirterek, şöyle konuştu: "24 Ocak 2014 tarihinde Kayı ve Yedigöz Köylerinin sınır ihtilafı konusunu açıklığa kavuşturmak için Çorum İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü tarafından yapılan toprak üstü uygulaması neticesinde düzenlenen tutanağa göre Erdinç Çetin ve ailesinin bulunduğu evin Yedigöz Köyü kadastro sınırı içerisinde kaldığı tespit edildi. Ayrıca S.M. isimli bir kişi tarafından yapılan itiraz üzerine Mecitözü İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından 2014/12 nolu Kararıyla Erdinç Çetin'in adres kaydı Yedigöz Köyü olarak tescil edilmesine karar verildi."

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Erdinç Çetin açıklama

Köyden genel görüntü

-Aileden toplu fotoğraf

Detaylar

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

==========================================

Bursa'da kuruluş yıldönümünde jandarmaya anlamlı hediye

BURSA'da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 178'inci kuruluş yıldönümü farklı etkinliklerle kutlanırken, Jandarmaya en anlamlı hediye Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Jandarma Komutanlığı'na kazandırılan ve özel donanımlara da sahip olan spor salonu, teşkilatın 178'inci kuruluş yıldönümünde törenle hizmete açıldı. Bursa JÖH taburunun ilk şehidi olan Uzman Çavuş Ümit İnan'ın adı verilen spor salonunun açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, huzurlu bir şehir, huzurlu bir ülke için üzerlerine düşen görevi yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İl Jandarma Komutanlığı'na da bir spor salonu kazandırdı. İçinde Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve AKUT timlerinin eğitim yapmasına imkan sağlayacak özel donanımların da bulunduğu spor salonu, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175'inci yıldönümünde törenle hizmete açıldı. Spor salonun açılış törenine Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKİYE'Yİ KİMSE DURDURAMAYACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu vatan için toprağa düşmüş olan Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan'ın ismini taşıyan spor salonunu hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye'nin her geçen gün geliştiğini ve kalkındığını ifade eden Başkan Altepe, kurulan tüm tuzaklara rağmen büyümenin devam ettiğini ve yılın ilk 6 ayındaki büyümenin yüzde 5 olarak gerçekleştiğini vurguladı. "Bu gösteriyor ki Türkiye'yi kimse durduramayacakö diyen Başkan Altepe, "Bu günlere kolay gelinmedi. Başta bu toprakları bize vatan yapan Osman Gazi, Orhan Gazi'den başlayarak, büyük kurtuluş mücadelesi veren ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e kadar tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruzö dedi.

GURUR DUYUYORUZ

Tarih boyunca yapılan bu mücadelede Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nın da her zaman yerini aldığını ifade eden Başkan Altepe, "Bursa'nın her köşesinde şehitliklerimiz var. Çanakkale Kireçtepe'de Bursa Seyyar Jandarma Taburu var. Tüm bu şehitliklerin sahiplenilmesi, düzenlenmesini birlikte gerçekleştirdik. 15 Temmuz'un da kırılma noktası, şifrelerin çözüldüğü nokta Bursa Jandarma Komutanlığı oldu. Jandarma Komutanlığımızla Bursa olarak gurur duyuyoruz. 15 Temmuz'un hain girişimi, kahraman silahlı kuvvetlerimizin içine sızan, polis teşkilatımızın, yargı ve eğitim sistemimizin içine sızan hainlerin bu girişimi başta Bursa Jandarma Komutanlığı girişimiyle tüm ülkede ilk anda afişe edildi ve bozguna uğradılar. Bizler de üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Huzurlu bir şehir, huzurlu bir ülke için emniyet teşkilatımızla, jandarma teşkilatımızla işbirliği içinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Daha önce Özel Hareket Tabur binalarının yapımı ve çevre düzenlemeleri de belediyemiz tarafından yapılmıştı. Bu desteklerimiz devam edecek. Güçlü Türkiye için el ele, gönül gönüle çalışmaya devam edeceğizö diye konuştu.

ŞEHİDİN İSMİ YAŞATILACAK

Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, spor salonun Jandarma Özel Hareket Taburunun yanı sıra da yılda ortalama 300 vatandaşın hayatının kurtarılmasına yönelik operasyonlar yapan Jandarma Arama Kurtarma, AFAD ve AKUT timlerinin eğitimlerine ev sahipliği yapacağını kaydetti. Çanakkale'deki Seyyar Jandarma Taburunun devamı olarak hatırasını yaşatmak üzere 2015 yılında kurulan Bursa JÖH taburunun ilk şehidinin isminin de bu spor salonunda yaşatılacağını hatırlatan Hacıoğlu, "JÖH taburumuzun ilk şehidi olan Ümit İnan Uzman Çavuş evladımızın ismini verdik. Şehidimizin ruhu şad olsun. Bu sayede şehidimizin ismini sonsuza dek yaşatmış olacağızö dedi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, "Kuru teşekkür etmek istiyorum. Büyükşehir Belediyemiz böyle bir eseri ortaya kodu. Bu çok değerli ve kıymetli bir kadirşinaslıktır. Sadece bu bina değil. Emniyet müdürlüğümüzün çevik kuvvet binası Büyükşehir Belediyemiz yapmaktadır. Yine okullar yapmaktadır. Bunlar için de Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederimö dedi.

Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu günün anısına Başkan Altepe'ye teşekkür plaketi verirken, açılış törenin ardından Jandarma Komutanlığı bahçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Törenden detaylar

-Salondan ve askerlerin gösterileri

-İftar alanı

-Valinin şehit ailesine hediye ettiği bayrak

-Konuşmalar

Haber-Kamera: BURSA, -

==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Enis Berberoğlu Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
title