Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

Rakka'da ölen PKK'lı 'Kırmızı fularlı kız' Kobani'de toprağa verildi

ANTALYA'daki Gezi olayları sırasında 'Kırmızı fularlı kız' olarak gündeme gelen, terör örgütü PKK'ya katıldıktan sonra Rakka operasyonunda ölen Ayşe Deniz Karacagil dün Kobani'de toprağa verildi. Cenaze törenine, 2 gün önce Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye geçen Karacagil'in anne ve babası da katıldı.

Antalya'daki Gezi Parkı protestolarına katıldığı gerekçesiyle bir süre tutuklanan ve hakkında 103 yıla kadar hapis istemiyle dava acılan, serbest bırakıldıktan sonra PKK'ya katılan, 28 Mayıs tarihinde Rakka operasyonunda öldüğü açıklanan Ayşe Deniz Karacagil için dün Kobani'de cenaze töreni yapıldı. Karacagil'in cenaze törenine, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD ve YPG sorumlularının yanı sıra 2 gün önce Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye geçen annesi Nuray Erçağan ve babası Ömer Faruk Karacagil de katıldı. Törende yapılan konuşmaların ardından Ayşe Deniz Karacagil'in cenazesi, daha önce Kobani çatışmalarında yaşamlarını yitiren YPG'lilerin defnedildiği mezarlıkta toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

----------------

Haber : DİYARBAKIR, -,

========================================

Barış Atay, ifadesinin ardından serbest bırakıldı (2)

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahalesi'nde, hakkındaki yakalama kararı nedeniyle jandarma tarafından gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 36 yaşındaki dizi oyuncusu Barış Atay, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Barış Atay, dün (Çarşamba) saat 22.00 sıralarında eşiyle tatil için geldiği Dalyan'da kaldığı otelde gözaltına alındı. Atay, jandarmadaki işlemlerinin ardından sabah adliyeye sevk edildi. Jandarmalar arasında Ortaca Adliyesi'ne getirilen Atay, yaklaşık 1 saat süreyle savcıya ifade verdi. Atay, savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Atay, adliyeden çıkıştı yaptığı açıklamada,  "Bu aslında Türkiye'de hukuk sisteminin ne kadar garabete dönüştüğünün bir kanıtıdır. Artık her şey hakaret olarak nitelendiriliyor. Ama bu Yusuf Yerkel denen şahsın Cumhurbaşkanlığı danışmanı olmasından dolayı kendine olan güveninin nerelere ulaştığını görmekteyiz. Fakat söylediklerimin arkasındayım. Eğer Türkiye'deki en büyük facianını yaşandığı Soma'daki 301 maden işçisinin öldüğü bir kazada, yere düşen bir madenciyi tekmelemekten ne kadar özgüven duyuyorsa, başka konularda da kendinde aynı özgüevini duyması gerekmektedir. Söylediklerini arkasında olması gerekir" dedi.

Atay, açıklamasının ardından kendisine otomobilde bekleyen kendisi gibi oyuncu olan eşi Beste Sultan Kasapoğlu Atay'ın yanına gidip, adliyeden ayrıldı.

Atay'a barodan tahsisi edilen avukat Berna Babaoğlu Ulutaş da yaptığı açıklamada, "Yusuf Yerkel'in şikayeti üzerine açılan soruşturma kapsamında Dalyan'da gelmiş olduğu tatilde hakkında yakalama kararı bulunan müvekkilim Barış Atay, gözaltına alınıp, adliyeye getirildi. Atmış olduğu twitte, hakaret bulunmadığına dair savunmamızı yaptık. Savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra, serbest bırakıldı" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-İfadesinin ardından serbest bırakılan Barış Atay ile röp.

-Avukat Berna Babaoğlu Ulutaş ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cihan KAYA / ORTACA (Muğla),

=============================================

CHP'lilerin 'adalet' yürüyüşüne Manisa'dan destek

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla tüm illerde başlatılan yürüyüşe Manisa'dan katılan partililer "Vekiller içerde damatlar dışarıda" sloganları attı.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş çağrısına CHP Manisa İl Başkanlığı'ndan da destek geldi. CHP'li Berberoğlu'nun tutuklanarak cezaevine gönderilmesine tepki göstermek amacıyla biraraya gelen yaklaşık 200 partili Şehzadeler İlçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul yaptığı açıklamada, CHP'li Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla birlikte cezaevindeki milletvekili sayısının 12'ye yükseldiğini ifade ederek, "Ülkemizde, her geçen gün artan yoğunlukta baskı ile, anayasa ve hukukun evrensel ilkeleri gözardı edilerek, emperyalist çıkarlara karşı duran, en ufak direniş gösteren muhalif duruşun kabul edilmediği, toplumun her kesimden insanların kazanılmış haklarının gasp edildiği, adil yargılama hakkının yok sayılarak zindanlara atıldığı karanlık günler yaşanmaktadır. Son olarak siyasi bir karar ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, 25 yıl hapis cezası hükmü ile gazetecilik faaliyeti, casusluk olarak nitelendirilip tutuklanmıştır. Milletvekilimiz Enis Berberoğlu ile birlikte cezaevindeki tutuklu milletvekili sayısı 12 olmuştur" diye konuştu.

"130 GAZETECİ CEZAEVİNDEDİR"

CHP'li Tokul OHAL'in artık Türkiye'de tartışmalı hale geldiğini savunarak, "Cemaat ile savaş yaşansa bile ortaklıktan kalan yargılama yöntemi hala uygulamadadır. Bugün itibariyle 130 gazeteci cezaevindedir. İşinden edilen, aç bırakılan 140 bin kişi, 50 bini geçkin tutuklu insan ve bağımsızlığı tartışmalı yargı ile karşı karşıyayız. Artık sadece gazeteciler yargılanmıyor, gazeteler kapatılıyor. Onlarca gazete, dergi ve televizyon kapatıldı. 5 binin üzerinde gazeteci işsiz kaldı" dedi. Partisinin genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun tutuklanan Berberoğlu için Ankara'dan İstanbul'a başlattığı yürüyüşe destek olduklarını ifade eden Tokul, "Adalet olmadan ekmek ve özgürlük olmayacağına inanıyoruz. Bu nedenle sadece 'Adalet' diyoruz. Bu ülkeye yeniden adalet gelmesi için sadece 'adalet' yazan pankart ile Ankara'dan İstanbul'a yürüyüşü başlatan Genel Başkanımıza CHP Manisa İl Örgütü olarak demokrasi, barış ve adalet isteyen siyasi partilerin ve tüm sivil toplum örgütlerinin katılımıyla desteğimizi sunuyoruz. Bu ülkeye adalet gelene kadar yılmadan, daha da büyüyerek ve güçlenerek mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından partililer ellerinde 'adalet' yazılı pankart ve dövizler eşliğinde "Vekiller içerde damatlar dışarda" sloganları atarak meydandan Manisa Garı'na kadar yürüdü. Sloganlar ve ' İzmir Marşı' eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş olaysız sonlandı. CHP Manisa İl Başkanı Tokul, eylemlerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünün İstanbul'da son buluncaya kadar devam edeceğini ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-CHP'lilerin basın açıklamasından görüntüler,

-CHP İl Başkanı Halil Tokul'un açıklaması,

-CHP'lilerin yürüyüşünden görüntü.

Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA,

===========================================

Kılıçdaroğlu'na İzmir'den destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis kararıyla tutuklanmasının ardından bugün Ankara'dan başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne İzmir'den destek geldi. CHP'nin düzenlediği HDP, DİSK, KESK,TMMOB'un destek verdiği açıklamada konuşan CHP İl başkanı Asuman Ali Güven "Tüm parlamenterlerin parti ayrımı olmadan serbest bırakılması gerekir. İzmir olarak  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasındayız, destekliyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için CHP İzmir il örgütü, partililer ve sendikalar Konak Meydanı'nda İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde toplandı. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarının atıldığı açıklamaya CHP, HDP il yöneticileri, DİSK, TMMOB, KESK temsilcileri de katıldı. CHP İl Başkan Asuman Ali Güven, yaptığı konuşmada 16 Nisan referandumunu birlikte yaşadıkları arkadaşlarıyla birlikte adalet, hukuk ve parlamenterlere özgürlük istediklerini söyledi. Güven, "Bu sesi haykırmak için toplandık. Halkın oylarıyla parlamentoya girmiş milletvekillerimiz hukuk adına sözde suç işledikleri söylenerek tutuklanıyorlar. Mahkemelerde sözüm ona yargılanarak cezaevine konuyor. Bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı İzmir'den adalet isteğimizi haykırıyoruz" dedi.

"İZMİR OLARAK GENEL BAŞKAN'IN ARKASINDAYIZ"

Türkiye'de adalet, hukuk, demokrasi ve özgürlük istediklerini belirten Güven "Yürütülen faşizm uygulamaları, arkadaşlarımız, gençler ve milletvekillerinin tutuklanması Cumhuriyet Türkiyesi'ne yakışmamaktadır. Bu uygulamalar dünyada ülkemizi hepimizi rencide etmektedir. Üzüntü içine sokmaktadır. Böyle antidemokratik uygulamalar, hukuksuzluk, dünyada ancak demokrasi dışı yönetilen, parlamentosu olmayan, faşist tek tek adam rejimlerinde olur. Biz onun için 16 Nisan'da tek adam rejimin 'Hayır' dedik" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan 'adalet istiyorum' haykırışıyla yeni bir demokrasi ve adalet yürüyüş başlattığını belirten Güven "Bu yürüyüşü hep birlikte destekliyoruz Bu alandan Genel Başkanıma ve Ankara'daki tüm  arkadaşlara selam gönderiyoruz. İzmir olarak bu mücadeleyi yürekten inanıyoruz. İzmir olarak Genel Başkan'ın arkasındayız" dedi.

"BUNLAR KAĞITTAN KAPLANDIR"

CHP İzmir İl Başkanı Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir'de yüzde 68.8 oranında bir başarı elde etmiştik. Hayır coşkusunu yakaladık. Bunu devam ettirmekle görevliyiz. 2019'da zafer yazmakla İzmir olarak görevli sorumluyuz. Yol arkadaşlığımız devam edecek. Bunlar kağıttan kaplandır. Bunları yırtmak bir seçimde alaşağı indirmek kolay bir iştir. Yeter ki birlik olalım, berbaber olalım" dedi. Güven, tüm parlamenterlerin parti ayrımı yapılmadan serbest bırakılması çağrısı yaptı. Mevcut uygulamayı kabul etmediklerini belirten Güven, "CHP milletvekili Enis Berberoğlu, gerçekleri,doğruları söylediği için 25 yıla mahkum edildi. Tutuklandı. Toplumu aydınlattığı için tutuklanmıştır. Böyle bir adalet, yargı, hukuk sistemi olur mu? Bu kararın altında kalacaklar, yaptıklarının hesabını adalet önünde mutlaka vereceklerdir" dedi. İktidarın çok mağdur yarattığını, bunların bir gün mutlaka hakuk önünde gereken cezaları almaların sağlayacaklarını belirten Güven, mağdurlara da haklarını iade edeceklerini söyledi. Güven "Bizi baskılarla teslim alamazlar. Buna ne Saray'ın ne de AKP'nin gücü yetmez. Biz Cumhuriyet'i kurmuş, ülkeyi emperyalizmin baskısından kurtarmış neslin İzmir'deki devamıyız. 2019'da partimiz ve diğer partilerle birlikte 'Hayır bloğu' olarak bu siyasi iktidarı alaşağı edeceğiz. Ankara'dan başlatılan bu mücadele ruhu enerjisini İzmir olarak yüreğimizde hissediyoruz. Bunun casareti, mücadele azmi ile hep birlikte bundan sonra sokaklarda, alanlarda mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Güven'in konuşmasının arkasında açıklamaya katılanlar hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı söyledi. Açıklama öncesi ve süresince polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Büyükşehir ve Başbakanlık binaları önünden araç geçişine izin verilmedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven açıklamaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İZMİR

===============================================

Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe Çanakkale'den destek

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde Ankara'dan İstanbul'a başlatılan 'Adalet Yürüyüşü'ne, CHP Çanakkale Merkez İlçe Kadın Kolları'ndan destek geldi.

CHP Çanakkale Merkez İlçe Kadın Kolları, Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı yürüyüşe destek olmak için Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde toplandı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve CHP'liler de etkinliğe katıldı. Katılanlar ellerinde 'Adalet' yazılı pankartlar taşıdı.

Grup adına konuşmayı CHP Çanakkale Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Ümmehan Erdem yaptı. Erdem, "Suçu MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması. Haber her yerde olan bir haberdi. Sonuç 25 yıl hapis cezası verildi. Bir yerde adliyenin olması orada adaletin olduğu anlamına gelmez. Bu karar Adalet ve Kalkınma Partisi'nden hoşnut olmayan, antidemokratik uygulamasından rahatsız olan herkese karşı gözdağıdır. CHP'ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. Bizler adalet için, özgürlük için, Cumhuriyet için, Atatürk ve emanetleri için buradayız. Enis Berberoğlu'na destek olmak için buradayız" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Basın açıklamasından görüntü

Ümmehan Erdem açıklama görüntü

Vatandaşların ellerinde adalet yazılı pankartlarından görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

=================================================

CHP'li Kiraz: bir bedel ödenecekse bu bedeli önce ben ödemeye hazırım

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, bu ülkeye adalet gelene kadar bu yürüyüşü sürdüreceğiz dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara güven parkta başlatılan 'adalet yürüyüşüne' Malatya il başkanlığından destek geldi.

Parti binası önünde basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Enver Kiraz Uzun süredir, ülkede önemli bir adalet probleminin olduğu söyleyen Kiraz şöyle konuştu: "Adalet noktasında, demokrasi noktasında ülke önemli problemler yaşıyor, ülke önemli problemlerle karşı karşıya. Adalet hepimiz biliyoruz ki hakkın temsil edilmesi. Haklıyla haksızın birbirinden ayrılması anlamına geliyor. Adalet bir gün bu ülkede yaşayan her vatandaşa gerekli olabiliyor, lazım olabiliyor. Hepimizin ülkede adaleti harekete geçirme adaleti bu ülkede uygulama noktasında hepimize önemli görevler düşüyor. Bugün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir yürüyüşü, kutlu bir yürüyüşü başlattı. Ankara Güven Parkta genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz ve halkla beraber yürüyor. Sadece bu Cumhuriyet Halk Partisi'nin yürüyüşü değil, bu ülkede adalet olmasını isteyen, adalete inanmak isteyen herkesin yürüyüşüdür. Ankara'da İstanbul'a bir yürüyüş başlattı bu yürüyüşü ülkede destekleyen, milyonlarca insanın oraya katılması bu yürüyüşe gitmesi, fiili olarak mümkün değil elbette. Önemli olan adalet konusunda, demokrasi konusunda, bu ülkenin huzuru, barışı, kardeşliği konusunda hepimizin gönül gönüle olmasıdır."

ASLA TEK BAŞINA YÜRÜMEYECEKSİN

Başkan Kiraz, Genel Başkanının bu yürüyüşte yalnız kalmadığını belirterek, "Biz Malatya'dan, sesleniyoruz sayın genel başkanım bu yürüyüşü asla tek başına yürümeyeceksin. Seninle Malatya olarak, adalete inanan bu ülkenin farklı kesimleri olaraktan yürek yüreğeyiz, gönül gönüleyiz ve yürekten bu yürüyüşün yanındayız. Bu yürüyüşü destekliyoruz ve seninle birlikte gönülden bu yürüyüşü sürdürüyoruz.ö şeklinde konuştu.

ADALET GELENE KADAR BU YÜRÜYÜŞÜ SÜRDÜRECEĞİZ

Bir bedel ödenecekse bu bedeli önce kendisinin ödemeye hazır olduğunu ifade eden Kiraz, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu yürüyüşü sürdürürken, 'bir bedel ödenecekse bu bedeli önce ben ödemeye hazırım' diye yola cıktı. Gerçekten bir ödenecekse biz buna hazırız diyoruz. Bu sadece son tutuklanan bir milletvekilimiz üzerinden yapılan bir yürüyüş de değil. Tüm ülkedeki adaletsizliğin giderilme noktasında verilecek olan bir mücadeledir. Bu yürüyüş bugün başlıyor. Uzun bir yürüyüş başlıyor bu ülkeye adalet gelene kadar bu yürüyüşü sürdüreceğiz.ö ifadelerine yer verdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mikail PELİT/MALATYA, -

=========================================================

İzmit'te 1 kişinin öldüğü motosiklet kazasının görüntüleri ortaya çıktı

İZMİT'te iki hafta önce motosiklet kazasında ölen Adem Topuz'un kaza anının görüntüleri ortaya çıktı.

Olay, D-100 Karayolu Kuruçeşme mevkii Ankara istikametine iki hafta önce meydana geldi. D-100 Karayolundan İzmit Merkez istikametine motosikleti ile giden Adem Topuz'a Kuruçeşme gişelerden çıkarak karayoluna kontrolsüz çıkan otomobil çarptı. Kaza anı arka taraftan gelen bir otomobilin iç kamerası tarafından kaydedildi. Meydana gelen kazada bariyer ile araç arasında kalan motor sürücüsü otomobile çarparak savrulurken arkadan gelen başka bir aracın altında kalmaktan son anda kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan motosiklet tutkunu Adem Topuz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kaza anın görüntüsü

Haber: Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli)

=================================================

Banliyö trenine kamyon çarptı (2)

İzmir'in Torbalı İlçesi yakınlarında, Cumaovası-Tepeköy banliyö hattında sefer yapan İZBAN trenine hemzemin geçitte çarpan 03 SN 529 plakalı kamyonun mıcır yüklü olduğu, kaza sırasında vagonlarda da yaklaşık 200 yolcu bulunduğu belirtildi. Ön tarafı hasar gören tren ile kamyonun hattan kaldırılmasının ardından, seferler de normale döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kaza yerinden çekilen trenden görüntü

Kamyondan görüntü

Kaza yerinden görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

===================================================

Alacak meselesi yüzünden yeğenini ve ortaklarını vurdu

GAZİANTEP'te, alacak meselesi yüzünden husumetli olduğu yeğeninin işyerine gelen Kemal Polat, tabancayla rastgele ateş etti. Olayda Polat'ın yeğeni Abdullah Polat ile işyerine ortak olan onun kayınbiraderleri Hasan ve İbrahim Özkılıç yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde GATEM Nakliyatçılar Sitesinde meydana geldi. İddiaya göre, Kemal Polat borç-alacak meselesi yüzünden husumetli olduğu yeğeni Abdullah Polat'ın işyerine geldi. Burada bir süre konuştuktan sonra yanındaki tabancayı çıkaran Kemal Polat, rastgele ateş ederek kaçtı. Tabancadan çıkan kurşunların isabet ettiği Abdullah Polat ile aynı zamanda kayınbiraderi olan ortakları Hasan ve İbrahim Özkılıç kardeşler yaralandı. Silah seslerini duyanların haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları çevredeki hastanelere götürdü. Tedavisine başlanan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili inceleme başlatan polis, kaçan Kemal Polat'ın yakalamasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Polis araçları

Görgü tanıklarıyla röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

=================================================

Uşak'ta hintkeneviri ve esrar ele geçirildi

Operasyon polis kamerasında

UŞAK'ta, sera ve ormanlık alanda polis tarafından düzenlenen operasyonda, 118 kök hintkeneviri ve 50 gram esrar ele geçirildi.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, merkeze bağlı Bozköy Köyü'nde yaşayan K.A. (29) ve R.Ş.'ye (61) ait sera ile ormanlık alanda uyuşturucu madde yetiştirildiğini öğrendi. Dün (çarşamba) yapılan operasyonda boyları 1 metre 60 santim olan 118 kök hintkeneviri ile 50 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili R.Ş. ve K.A. gözaltına alındı. Ele geçirilen hintkenevirleri yakılarak imha edildi. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri pazarlamaya çalışmak suretiyle geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirlemeye ve hayattan koparmaya çalışan suç örgütleri, örgüt üyeleri, sokak satıcıları, maddeleri temin eden ve nakleden veya bu suça her ne sebep olur ise iştirak eden şüpheliler ile en etkin şekilde ve kararlılıkla mücadelemiz devam edecektir" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

(polis kamerası)

Polisin ormanlık alanda operasyonu

Polisin sera ve ormanlık alanda hintkenevirlerini bulması ve sökmesi

Hintkenevirlerinden görüntü

Haber: Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK,

================================================

Sanayi çıraklığından olimpiyatlara

SAMSUN'da 18-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele edecek olan 17 yaşındaki Necati Görmez, azmi ile herkesin takdirini topladı. Oto sanayide çırak olarak çalışırken tenise başladığını söyleyen Necati Görmez, olimpiyatlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.

Doğuştan işitme engeli olan Necati Görmez, spor ve hocalarından aldığı destekle hayata tutundu. Ankara'da yaşayan ve işçi bir ailenin çocuğu olan Necati Görmez, hayatındaki bütün engelleri tenise olan aşkıyla aştı. Çevredekilerin yardımıyla 5 yıl önce tenise başlayan Necati, azmi ve isteğiyle kendisi gibi tüm işitme engelli gençlere umut oldu. 18-30 Temmuz tarihleri arasında 109 ülkenin katılımı ile 23'üncüsü düzenlenecek 'Deaflympics 2017 Samsun'na, (İşitme Engelliler Olimpiyatları) hazırlanan ve tenisin kendisini hayata bağladığını söyleyen Necati Görmez, "Spor bana sanayi işini bıraktırdı, beni tenis kortlarına çağırdı. Hilal hocamla çok çalıştım, düşsem de her defasında yeniden ayağa kalktım. Zaten sporda azim çok önemli. Tenis oynamaya başladıktan sonra hayatımın iyiye, kolaya gittiğini düşünerek hep kendimi motive ettim. Azim ve istekle neleri başarabileceğimi gördüm. Artık sahip olduklarımdan çok daha iyisini yapabileceğime inanıyorum ve bu beni daha da heyecanlandırıyor. Tenisle başladığım bu yolculukta, tıpkı tenis gibi hayatımdaki tüm engelleri aşacağımı düşünüyorum. Spor benim olmazsa olmazım, benim gibi engelli olan bütün arkadaşlarıma örnek olmak istiyorum. Çünkü bizim gibi gençlerin onlara yol gösterecek, umut verecek insanlara ihtiyacı var. En önemlisi artık insanları ve hayatı seviyorum. Samsun'da bu yıl yapılacak olan Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil ederek en büyük hayalimden birisini gerçekleştirmek istiyorum. En büyük hedefim Olimpiyatlarda ülkeme madalya kazandırmak" dedi.

Necati Görmez'in antrenörü Hilal Şöhret ise, "Necati ile tanıştığımızda hem babasına oto sanayide çıraklık yapıyor, hem de okuluna gidiyordu. Kimseyle iletişim kurmayan, içine kapanık bir çocuktu. İşitme engeli kendine olan güvenini sarsmıştı, kendini toplumdan dışlanmış olarak görüyordu. Bir keresinde "Hocam insanları sevmiyorumö demişti. Bu cümleyi duyduğumda kapıldığım korku ve hayal kırıklığını hiç unutamam" diyerek şöyle konuştu: "Başlarda kendine güveni olmayan ve antrenmanlara gönülsüz katılan Necati, azmi ve yeteneğiyle kısa sürede başarılı sonuçlar almaya başladı. Başardıkça kendine olan güvenini kazan genç sporcu, sanayide babasına yardım etmeyi bırakıp tamamen tenis kortlarına sarıldı. Adeta hayata olan savaşını kortlarda kazanmak isteyen Necati, 5 yıl boyunca, haftanın 7 günü günde 3 saat antrenman yaptı. Birikim ve emekle bugün Necati, kendine güvenen insanları seven ve çevresinde saygı gören bir genç. Ankara'da il dereceleri var ve 18-30 Temmuz'da Samsun'da gerçekleştirilecek olanİşitme Engelliler Olimpiyatları'na katılarak engellerin sporla aşılabileceğini, kendisi gibi tüm gençlere gösterecek."

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Necati Görmez'den detay

-Antrenmandan detay

-Röportaj

Haber-Kamera: SAMSUN,

===================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title