Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Heyelan nedeniyle 12 saattir kapalı olan Artvin - Yusufeli karayolu ulaşıma açıldıHeyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Artvin - Yusufeli karayolu yaklaşık 12 saat sonra ulaşıma açıldı.

Heyelan nedeniyle 12 saattir kapalı olan Artvin - Yusufeli karayolu ulaşıma  açıldı

Heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Artvin - Yusufeli karayolu yaklaşık 12 saat sonra ulaşıma açıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Heleyan bölgesi

-kapanan yol

-röp.ler

Haber: ARTVİN

=======================================

Edirne'de çocuklar Atatürk'ün heykelinin elini öptü (2) (Yeniden)

EDİRNE'de bir sanat galerisinin önünde oynayan çocuklar, burada bulunan Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelinin elini öperken görüntülendi.

Karaağaç Mahallesi'nde sanat galerisi olan heykeltıraş Müslüm Özcan, sipariş üzerine yaptığı aralarında başka bir sanatçının yaptığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk heykelinin bulunduğu bazı çalışmalarını galerinin önüne koyarak sergilemeye başladı. Özcan, işyerinin arka bahçesinde olduğu sırada bir grup çocuk galeri önünde bir süre oyun oynadıktan sonra Atatürk'ün heykelini inceledikten sonra buradan uzaklaşırken Ulu Önder'in elini öptü. Çocukların Ata'nın elini öpmesi galerinin güvenlik kameraları ile kaydedildi. Çocukların Atatürk heykelinin yanına gelip elini öperek ayrılması kendisini duygulandırdığını  belirten heykeltıraş Müslüm Özcan, şöyle dedi: "Sanat galerimin önünde yaptığım teslim edilecek bazı heykelleri sergiliyorum. Bunların arasında başka bir sanatçı arkadaşımın yaptığı Atatürk heykeli de var.  İşyerimin önünde bir grup çocuğun heykeller ile oynadığını gördüm. Daha sonra çocukların Atatürk'ün heykelinin elini öptüğünü fark ettim.  O an çok duygulandım çocuklara, 'Gelin sizin elinizi öpeceğim' diye seslendim. Onlar koşarak uzaklaştı. Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelinin yanına gelerek sevgi gösterisinde bulunup ayrılırken elini öpmeleri beni duygulandırdı. Ardından görüntüleri sosyal paylaşım sitesinden paylaştım. Kısa sürede binlerce kişi tıklayıp görüntüleri izledi. Çok güzel tepkiler aldım."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Güvenlik kamerası

Çocukların oynamsı

Çocukların Atatürk'ün heykelinin elini öpmesi

İş yerinden genel detay

Atatürk heykelinden genel detay

Müslüm Özcan'dan genel detay

Müslüm Özcan ile röp

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

======================================

CHP Muğla'dan da 'Adalet Yürüyüşü'ne destek

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde tüm illerde başlatılan yürüyüşe destek için Muğla'da etkinlik düzenlendi. CHP'liler, "Vekiller içerde, damatlar dışarıda" sloganları attı.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş çağrısına; CHP Muğla İl Başkanlığı'ndan da destek geldi. Yaklaşık 300 partili, Menteşe Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya geldi.

Grup adına basın açıklamasında bulunan CHP Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Güven, "Enis Berberoğlu, hepimizin bildiğini gibi yıllarını medya özgürlüğü için harcayan bir isimdir. Hiçbir delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Asıl suçluların yargılanmadığı, masum insanların yargılanıp hapsedildiği, bir süreci yaşıyoruz. Eğer birileri yasa dışı yollardan silah götürüyorsa asıl o kişilerin yargılanması gerekiyor. Gün gelecek onlarda yargılanacak" dedi.

Açıklamanın ardından partililer ellerinde 'adalet' yazılı pankart ve dövizler eşliğinde "Vekiller içerde damatlar dışarıda" sloganları atarak meydandan Muğla Adliye Sarayı'na kadar yürüdü. Sloganlar ve 'İzmir Marşı' eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş sessizce sonlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ;

Meydanda toplanılması

Meydandaki kalabalıktan görüntü

Mehmet Güven'in basın açıklaması

Kalabalığın yürüyüşü

Yürüyüşün son bulması ve kalabalığın dağılması

Haber- Kamera Cavit AKGÜN / MUĞLA,

==========================================

Baraj göletine serinlemek isteyen genç öldü

KAHRAMANMARAŞ'ta, arkadaşları ile serinlemek için baraj göletine giren 15 yaşındaki Hasan İnce, boğularak yaşamını yitirdi.

Olay, öğle saatlerinde Hasancıklı Mahallesi'nde meydana geldi. Serinlemek için arkadaşları ile birlikte Kılavuzlu Barajı göletine giren Hasan İnce, akıntıya kapılarak gözden kayboldu. İnce'nin çırpınarak kaybolduğunu fark eden arkadaşları, durumu yakınlarına haber verdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri, yaptığı arama sonunda Hasan İnce'nin cesedine ulaştı. Sudan çıkarılan İnce'nin cesedi, otopsi için Necip Fazıl Hastanesi morguna gönderildi. İnce'nin yakınları ise gölet kıyısında sinir krizi geçirdi. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

İftaiye ekipleri

Ambulans

İtfaiyenin boğulan genci çıkarması

Boğulan gencin yakınlarının sinir krizi geçirmesi

Çevredeki kalabalık

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

================================

Antalya'da gümrük kaçağı sigara operasyonu

ANTALYA'da, polis tarafından durdurulan kömür yüklü TIR'da yapılan aramada 21 bin 900 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Şırnak'tan Antalya'ya kömür yüklü TIR'la gümrük kaçağı sigara getirileceği bilgisi alan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, kent girişinde önlem aldı. Kepez İlçesi Varsak Mahallesi'nde durdurulan TIR'ın dorsesinde arama yapıldı. Polis, kömürün altına gizlenmiş 21 bin 900 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Sigaraya ele koyan ekipler olayla ilgili TIR sürücüsünü gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Kaçak sigara paketlerinin kömür altından çıkartılması

Polislerin kurulan düzenekle paketleri çıkartmaları

Haber-Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

===================================

(ÖZEL) - Gaziantep'te hırsızlık güvenlik kameralarına yansıdı

GAZİANTEP'te, sigara almak bahanesiyle girdiği markette kasada duran kişinin cep telefonu çalan hırsız güvenlik kamerasına takıldı.

Olay, sabah saatlerinde Cemal Gürsel Mahallesinde meydana geldi. Babasının işi çıkınca marketin kasasına bakan Mehmet Türkkan, cep telefonunu da kasanın yakınına bıraktı. Bir süre sonra markete gelen bir kişi, Türkkan'dan iki paket sigara istedi. Türkkan, arkasındaki dolaptan sigaraları alırken şüpheli kişi elindeki parayı bırakarak kasanın önündeki cep telefonunda aldı. Şüpheli kişi, sigaraların yanı sıra çaldığı cep telefonuyla marketten ayrıldı.

Telefonunun kaybolduğunu gören Mehmet Türkkan güvenlik kamerası kayıtlarını izledikten sonra polisi aradı. Markette inceleme yaparak güvenlik kamerası kayıtlarını alan polis, cep telefonunu çalan şüpheliyi kimliğini tespit ederek yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Hırsızlığın yapıldığı market

Telefonu çalınan Mehmet Türkkan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN - Kamera: Metin Faruk TAMER- GAZİANTEP-DHA)

===========================================

Pitbull sanılan köpek korkuttu

BOLU'da, Aydın A.'nın çiftlik sahibi arkadaşından alarak kent merkezinde gezdirdiği köpeği 'pitbull' sanıp korkanlar polise haber verdi. Polise direnen Aydın A. karakola götürülürken, yasaklı olmayan 'cane corso' cinsi olduğu anlaşılan köpek sahibine teslim edildi.

Aydın A., kentte çiftlik sahibi olan arkadaşından habersiz aldığı köpeği ile şehir merkezinde gezintiye çıktı. Çevredeki vatandaşlar, beslenmesi yasak olan pitbull sandıkları köpekten korkarak polise ihbarda bulundu. Sabah saatlerinden itibaren aynı köpekle ilgili 10 ihbarın gelmesi üzerine polis ekipleri Aydın A.'yı kentin en işlek noktalarından Adliye önünde bularak durdurdu.

Polisler, köpeği alıp adliye önündeki bayrak direğine bağlayarak cinsini öğrenmeye çalıştı. Bu sırada Aydın A., polislere tepki gösterdi. Polise ve etraftakilere hakaret ve küfür eden Aydın A., ekip aracına bindirildi.

Bu sırada Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ile yapılan görüşmede köpeğin yasaklı olmayan cane corso cinsi olduğu belirlendi. Aydın A., ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken, köpek haber verilmesiyle aracıyla gelen sahibine teslim edildi. Polis olayla ilgili tutanak tuttu.

Görüntü dökümü

-----------------------------

-Köpeğin sahibinin gelmesi, Aydın A.'ya araç içinde saldırmak istemesi

-Polisin engel olması

-Sahibinin köpeği alıp araca bindirmesi

-Polis ile konuşması

-Adliye önü

Haber-Kamera: Ersin ERCAN/BOLU,

=============================================

Mağazada pardösü hırsızlığı girişimi kamerada

ŞANLIURFA'da tesettür mağazasına müşteri olarak giren kimliği belirsiz kadın, beğendiği pardösüyü çantasına koyup çalmak istedi. Alarmın mağaza girişinde devreye girmesiyle kadın, pardösüyü atıp kaçtı. Yaşananlar ise işyerinin güvenlik kamaraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, geçen Salı günü Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Bir tesettür giyim mağazasına müşteri gibi giren kimliği henüz belirsiz kadın, reyonda asılı olan bir pardösüyü inceleyip bedenine uygun olanı seçti. Kadın, mağazadan ayrılmak isterken ürüne takılı alarm devreye girdi. Kadın, çantasındaki pardösüyü atıp kaçarak izini kaybettirdi. Kadının arkasından kamera kayıtlarını inceleyen mağaza çalışanları, sadece bir pardösünün çalındığını belirledi ve durumu polise bildirdi. İhbar üzerine mağazaya gelip kamera kayıtlarını inceleyen polis, kadının kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Mağazayı gezen kadın

Beğendiği pardösüyü inceleyen kadın

Çantasına çaldığı pardösüyü koyan kadın

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

================================================

Epilepsi hastası hastane penceresinde intihar girişiminde bulundu

KOCAELİ Devlet Hastanesi'nde muayene olduğu doktorun kendisine az ilaç yazdığını iddia eden epilepsi hastası Mümin E. hastane penceresine çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Olay, Kocaeli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümünde meydana geldi. 24 yaşında epilepsi hastası Mümin E. hastaneye giderek doktora muayene oldu. Doktorun kendisine bir kutu ilaç yazmasına kızan ve daha fazla ilaç isteyince olumsuz yanıt alan Mümin E. hastaların bulunduğu bir odanın penceresine çıkarak intihar girişiminde bulundu. Yaklaşık yarım saat süren ikna çabaları sonucu Mümin E. pencereden indirilerek ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-İntihar teşebbüsünde bulunan şahıs

-İkna çabaları

-Hastaneden detaylar

HABER: FARUK KIYAK-KAMERA: ORHAN UZUN-İZMİT-

==================================================

Adana'da uyuşturucuya karşı 'WhatsApp' ihbar hattı

ADANA Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi'nce (NARKOTEM), 'WhatsApp ihbar hattı' kuruldu. Uyuşturucu kullanımının yoğun olduğu mahallelerde duvarlara yazılan, ' 0552 155 01 01' numaralı hatta vatandaşlar uyuşturucu satışı, kullanımı ve dağıtımı gibi tanık oldukları her konuyu 'WhatsApp' uygulaması üzerinden, sesli mesaj, fotoğraf, video ve konum atarak ulaştırabilecek.

Kent genelinde ilk kez, merkez Seyhan İlçesi Çamlıbel Bulvarı'na ihbar hattı yazısını, Adana İl Emniyet Müdürü Osman Ak astı. Gençleri uyuşturucu illetinden kurtaracaklarını söyleyen Ak, " Kurulan ihbar hattıyla, uyuşturucu satışıyla daha aktif mücadele edeceğiz. 24 saat esasına göre takip edecek olan personelimiz, aldığı ihbarları anında ekiplere iletecek, sonrasında ekipler olaya müdahale edecek. Hiçbir ihbarcının kimliği veya verdiği bilgi üçüncü şahıslar ile paylaşılmayacak" dedi.  Ak daha sonra yanına aldığı çocuklarla duvarlara ihbar hattı yazısının şablonunu yapıştırıp boya sıktı, ardından vatandaşlar ile sohbet etti. Ekipler daha sonra bölgedeki araçları durdurarak, asayiş uygulaması yaptı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Polislerin araçları durdurmaları

Araç içlerinde arama yapan polisler

Özel Harekat polisleri

Balkondan izleyen vatandaşlar

İl Emniyet Müdürü Osman Ak'ın gelmesi

Whatsapp numarasının duvara yazılması

Çocuklar ile Emniyet Müdürünün boyama yapması

Emniyet Müdürünün vatandaşlar ile sohbet etmesi

Çocuklara anahtarlık dağıtması

Haber: Çağlar ÖZTÜRK - Kamera: ADANA,

==============================================

LÖSEV yardım TIR'ı Gaziantep'te

LÖSEMİLİ Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İyilik TIR'ı Gaziantep'te 80 aileye yardım dağıttı.

LÖSEV tarafından hayata geçirilen 'Anadolu'ya TIR dolusu LÖSEV Yardımı' projesi kapsamında Gaziantep'e gelen LÖSEV İyilikler TIR'ında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ihtiyaç sahibi lösemili 80 çocuk ve ailelerine gıda, ayakkabı, kıyafet, kırtasiye ve oyuncak yardımı yapıldı.

yapıldı. Ramazan ayında lösemili ihtiyaç sahibi ailelere yardım için Gaziantep'e geldiklerini kaydeden LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Can Öney, "LÖSEV olarak Türkiye genelinde ihtiyaçlı ailelerimize yardımlarımızı iletiyoruz. Bu kapsamda Gaziantep'e geldik burada ihtiyaç sahibi 80 ailemize; kuru gıda, et ve et ürünleri, giysi, temizlik malzemeleri, oyuncak ve kırtasiye malzemesi gibi yardım malzemelerini ulaştıracağız. Yardımları dağıttıktan sonra 80 ailemizle akşam iftar programında bir araya gelip onların problemlerini dinleyeceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

15 Temmuz Meydandaki TIR

Yardım alan vatandaşlar

Can Öney ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan İnce Gaziantep Artvin Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title