Haberler

Kenan Sofuoğlu'nun En Büyük Hayali Gerçekleşiyor

ÖMER ÜRER - Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun "En büyük hayalim" dediği, Düzce'de 650 dönümlük arazi üzerine inşa edilen pistin, yıl sonunda yapılacak yarışlara yetiştirilmesi planlanıyor.

Genç yeteneklerin yetiştirilmesine hizmet edecek bir pist yapma hayalini kuran Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımına yaklaşık 1,5 yıl önce başlanan Cumayeri ilçesindeki 650 dönümlük arazi üzerinde hem motosiklet hem de otomobil yarışlarının yapılabileceği pistin asfaltlama aşamasına geldiğini söyledi.

Pist için "Hayaldi, gerçek oluyor." diyen Kenan, uzun süredir yoğun çalışmalar yaptıklarını ve artık bu işin gerçek olacağına emin olduğunu dile getirdi.

Pistte yapılacak ilk resmi yarışın tarihini belirleyip, geri sayıma başladıklarını vurgulayan, Kenan, "Allah nasip ederse 9-10 Eylül'de burada Türkiye Otomobil ve Türkiye Motosiklet Şampiyonası'nın bir etabını açılış yarışı olarak yapmak istiyoruz. İki federasyonla da görüşüp buraya artık bir tarih koyacağız." dedi.

Pistin altyapı çalışmalarında sona gelindiğini, temmuz-ağustos aylarında burada asfalt dökümü olacağını kaydeden Kenan, "Buranın asfaltı artık dökülecek seviyeye geldi. Hayaldi, gerçek oluyor. Bugün de bunun gerçek olacağına kesin emin oldum." ifadelerini kullandı.

"Amacımız milletimize hizmet"

Kenan, Türkiye'de hız tutkunu insanların pist bulmakta zorlandığını aktararak, şöyle devam etti:

"Burayı yapmaktaki en büyük amacımız millete hizmet. İnsanların profesyonel anlamda değil, hız tutkunu olan insanların çıkıp bir pistte gazlaması çok zor. Bir tane pist var ama oraya girmek zor, insanlar oraya giremiyor. Burayı yapmadaki amacımız para kazanmak değildir. Burada kimsenin para kazanmak gibi bir derdi yok. Ben 'Eğer para kazanmak için bu işi yapacaksanız, yapmayın, hizmet için yapacaksanız ben de elimden geleni yapayım' dedim."

"Dünya standartlarında olacak"

Teknik detaylara da değinen Kenan, pistin drift ve drag parkurlarının yanı sıra karting ile süpermoto yarışları da yapılabilecek şekilde dizayn edileceğini belirtti.

Kenan Sofuoğlu, pistin, motosiklet ve otomobil alanlarında Avrupa ve dünya şampiyonalarına ev sahipliği yapacağına işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlk aşamada Türkiye'deki hız tutkunlarına, ikinci kademede Türkiye şampiyonalarına hitap etmek amacındayız. Tesisler bittikten sonra da dünya ve Avrupa şampiyonalarının yapılabileceği bir parkur haline getirmek istiyoruz. Asfalt genişliğini burada 15 metre civarında tuttuk. Bu dünya standartlarında çok yüksek, çok geniş bir asfalt. Pist iki kademeli olacak. İlki 3 bin 600 metre, diğeri 4 bin 200 metre. İlk kademeyi bu sezon açıp ikinci kademeyi ikinci sezon açmayı düşünüyoruz. Adım adım ileriye yönelik de uluslararası yarışların da yapılmasını istiyoruz. Üçüncü kademede de inşallah bu seviyeye ulaşacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Kenan Sofuoğlu Cumayeri Türkiye Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title