Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

HDP'li Demirtaş'ın eşi, Enis Berberoğlu'nun eşiyle görüştüDİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, dün tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis...

HDP'li Demirtaş'ın eşi, Enis Berberoğlu'nun eşiyle görüştü

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, dün tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu ile telefon görüşmesi yaptı.

HDP tarafından yapılan yazılı açıklamada, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun dün tutuklanmasıyla, 4 Kasım 2016'dan tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Berberoğlu'nun eşi ile telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. Açıklamada, "Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, cezaevine konulan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu ile bugün bir telefon görüşmesi yapmıştır. Başak Demirtaş telefon görüşmesinde, içinden geçmekte olduğumuz zor zamanların yakında sona ereceğine dair duyduğu inancı ve umudu belirtmiş, bunun da mücadele edilerek sağlanabileceğine vurgu yapmış, dayanışma duygularını aktarmıştır" denildi.

Haber: DİYARBAKIR, -

===============================================

CHP Denizli'den 'Adalet Yürüyüşü'ne destek

CHP Denizli Teşkilatı, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek etkinliği düzenlendi.

Candoğan Parkı'nda toplanan CHP'liler, akışlar ve ellerindeki 'Adalet Herkes İçin' pankartlarıyla CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması kararını protesto etti. CHP'li Denizli milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı ile CHP İl Başkanı Teoman Sancar'ın, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşüne destek için Ankara'da olmaları nedeniyle katılmadığı eylemde; Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, İl Kadın Kolları Başkanı Sündüz Başsorgun ile 200'e yakın partili yer aldı.

Ellerindeki pankartlar ve alkışlarla kararı protesto eden CHP'liler adına Osman Tabu ve Sedat Demirci konuştu. Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, adalet için toplandıklarını belirterek, "Yaşadığımız süreçte maalesef Türkiye'de seçilmiş milletvekillerinin tutuklanmasının rutin bir uygulamaya dönüştüğü bir dönemi yaşıyoruz. Mahkemeye kendiliğinden gelmiş olan, tüm duruşmalara katılan milletvekiline tutuklama kararı verilmesi hukuk devletine yakışan bir uygulama değildir. Bugün burada adalet için toplandık. Evet sadece adalet için toplandık. 16 Nisan referandumu öncesinde tek adam rejimine karşı hayır sloganıyla yola çıkan kitlelerin ne kadar haklı olduğu bugün bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi.

Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci ise OHAL döneminde kanun hükmünde kararnamelerle yönetilen Türkiye'de referandumun meşruluğu tartışılırken, gerçekleştirdikleri protesto eylemi ile demokrasi ve özgürlüklere gereken özenin gösterilmesi çağrısında bulunduklarını söyledi. Demirci, "Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, çağdaş sosyal hukuk devletidir. Bizler Cumhuriyetimizin özgür yurttaşları olarak yurdumuzda yaşanan haksızlıklara, hukuksuzluklara, baskılara boyun eğmeyeceğimizi buradan ve yurdun dört bir köşesinden haykırıyoruz. Hukuk olmadığı yerde sevgi, barış, huzur olmaz, adalet devletin temeli olmaz. Bizler huzur içinde yaşamak istiyoruz. Özgür bireylerin yaşadığı mutlu Türkiye özlemiyle mücadelemiz büyük bir kararlılıkla sürecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından partililer alkışlarla ve çeşitli sloganlarla verilen kararı protesto etti. Kalabalık basın açıklamasının ardından olaysız olarak dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Eylemden detay,

Partililerden detay,

Pankartlardan,

Osman Tabu'nun konuşmasından

Sedat Demirci'nin konuşmasından,

Partililerin alkışlaması ve sloganları

Haber-Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

===================================

CHP Keşan'dan, 'Adalet Yürüyüşü'ne destek

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde tüm illerde başlatılan yürüyüşe destek için etkinlik düzenlendi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş çağrısına, CHP Keşan İlçe Başkanlığı'ndan da destek geldi. Parti binasında toplanan yaklaşık 50 kişi, ellerinde 'adalet' yazılı dövizlerle sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Etkinliğe, Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan ve bazı STK temsilcileri de katılarak destek verdi.

CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Gümülcineli, "Ülkemizde adalet istiyoruz hukuk istiyoruz. Bu ülkede düşünce özgürlüğü istiyoruz. İlk kez Türkiye bu kadar ağır bir tabloyla karşı karşıya" dedi. Grup, basın açıklamasının ardından sloganlar atarak dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-CHP'lilerin yürüyüşü

-Atatürk anıtı önündeki etkinlik

-Genel ve detay gör.

-Basın açıklaması

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

===================================

Algın, Hakkari'de Mehmetçiğe gül dağıttı

DİRİLİŞ Gençlik Derneği Genel Başkanı Berivan Algın, Jandarmanın kuruluşunun 178'inci yıldönümü nedeniyle geldiği Hakkari'de jandarma görevlilerine gül dağıtıp sohbet etti.

Diriliş Gençlik Derneği Genel Başkanı Berivan Algın ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, geldiği Hakkari'de Jandarma ekiplerine gül dağıttı. Jandarmanın kuruluşunun 178'inci yıldönümü nedeniyle Hakkari İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Gökgöz'ü makamında ziyaret edip, jandarmanın kuruluşunu kutlayan Algın, daha sonra Jandarma görevlileri ve ekiplerine gül dağıttı.

KAHRAMAN MEHMETÇİĞİMİZE MİNNET BORÇLUYUZ'

Kahraman Mehmetçiğin Hakkari'de çok büyük mücadeleler yürüttüğünü belirten Algın, şöyle konuştu:

"Jandarmamızın 178'inci yıldönümü kutlu olsun.Hakkari'de kahraman Mehmetçiğimizle beraberiz. Jandarmamızın 178'inci yıldönümünü kutlamak için Hakkari il Jandarma Komutanlığında görev yapan Mehmetçiklerimizi ziyaret edip bugünün anısına onlara küçük de olsa gül hediye ettik.Biz onlara minnet borçluyuz.Onlar olmazsa bizler de olmayız.Diriliş Gençlik Derneği olarak motivasyon amaçlı yanlarındayız ve her zaman onlarla olacağımızı belirtmek istiyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Jandarma Alay komutanlığına giden Diriliş Gençlik Derneği Genel Başkanı Berivan Algın ve beraberindekiler

-yolda nöbet tutan askere gül verirken

-Algın ve beraberindekiler Jandarma önündeki zaskerlere gül vermesi

-Algın, görevli bir komutanı odasında ziyaret edip gül vermesi

-Algın'ın açıklaması

Haber: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

===================================

Ahlat'taki bilezik ve alyans hırsızlığı güvenlik kamerasında

BİTLİS'in Ahlat İlçesi'nde kuyumcu dükkanına girerek 1 bilezik ve 1 alyans çalan 5 kişi gözaltına alındı.

Bilezik almak istediklerini belirterek Selçuklu Mahallesi'ndeki kuyumcuya gelen 3'ü kadın 5 kişi, işyerini sahibini oyaladıktan sonra tezgah üzerine bırakılan bir bilezik ve bir alyansı gizlice alarak dükkandan ayrıldı. Bilezikleri tekrar vitrine dizerken hırsızlığı anlayan kuyumcu durumu polise haber verdi. Dükkandaki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis yaptığı çalışmaların ardından 5 kişyi yaklayarak gözaltına alıdı. Çalınan bilezik ve alyans dükkan sahibine verilirken, soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Haber: Halil ÜLKER/AHLAT(Bitlis), -

=====================================

Su kanalında ölü bulundu

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, 23 yaşındaki Mahmut Güden su kanalında ölü bulundu. Güden'in ölüm nedeni yapılacak otopsiyle belirlenecek.

Umurbey Mahallesi Mürselpaşa Bulvarı kenarındaki su kanalında öğle saatlerinde bir erkeğin su üzerinde hareketsiz yattığını gören vatandaşlar, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, sudaki kişinin öldüğü anlaşıldı. Polis meraklı vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmak için yoğun çaba harcarken, kanal çevresinde önlem alındı. İtfaiye eri tarafından cesedi iş makinesine alınarak sudan çıkarılan kişinin Mahmut Güden olduğu belirlendi. Vücudunda herhangi bir yara ya da darp izine rastlanmayan Güden'in cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kanaldaki cesetten görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Meraklı vatandaşlardan görüntü

İş makinasıyla cesedin kanaldan çıkarılışı

Mahmut Güden'in fotoğrafı

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

==========================================

Otomobilde sıkışan kedi kurtarıldı

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, otomobilin motor bölümüne sıkışan yavru kedi, çevredekilerin ve sürücünün müdahalesiyle kurtarıldı.

Yeni Mahalle'deki Hatay Bulvarı'nda park halinde olan 27 SU 555 plakalı otomobilden miyavlama sesi duyan çocuklar, büyüklerine haber verdi. Otomobil sahibi İsa Atmaca ve beraberindekiler otomobile dikkatli baktıklarında motor bölümünde yavru kedinin sıkıştığını fark ettil. Kedi sıkıştığı yerden kurtulmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Otomobil yan kısımda bulunan oto yıkamaya itildikten sonra çağrılan usta ile otomobilin kaputu açılıp, motor kısmında bazı parçalar sökülerek yavru kedi sıkıştığı yerden kurtarıldı. Kedinin kurtarılmasıyla büyük bir sevinç yaşanırken, yere bırakılan hayvan kaçarak gözden kayboldu.

Otomobil sahibi İsa Atmaca, "Çocuklar otomobilde kedi var deyince inanamadım. Arkadaşlarla baktığımızda kediyi fark ettik. Kendi çıkmak istesede sıkıştığı yerde çıkamayınca çağırdığımız tamirci ustası motor kısmında bazı parçaların sökerek kediyi kurtardı. O da bir canlı ölüme terk edemezdim, sağ olarak kurtarılması hepimizi mutlu etti" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Otomobil

Motor kısmında parça sökme çalışması

Kedinin sıkıştığı yerde çıkarılması

Yere bırakılan kedinin kaçışı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

==========================================

El yapımı seramikler sergilendi

VAN'ın Bardakçı Mahallesi'nde, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencileri tarafından üretilen seramikler sergilendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü GENÇDES-2017-1 programı kapsamında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından 'Van Bardakçı Köyü Seramik Atölyesi Uygulama Projesi' başlatıldı. Proje kapsamında üniversite öğrencileri, geleneksel yöntemlerle çanak, çömlek ve testi üretimi yaptı. Yaklaşık 3 ay süren çalışma ardından öğrenciler bugün yaptıkları seramikleri YYÜ Fen Edebiyet Fakültesi sergi salonunda sergiledi. Sergiye YYÜ Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal, YYÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve proje yürütücüsü Doç.Dr. Rafet Çavuşoğlu, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Bir birinden güzel seramiklerin sergilendiği sergi büyük ilgi gördü.

Seramiğin çok güzel ve sağlıklı bir ürün olduğunu söyleyen YYÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve proje yürütücüsü Doç.Dr. Rafet Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Daha önce Osmanlı döneminden itibaren Cumhuriyet'in ilk yıllarından 1980'li yıllara kadar Bardakçı Köyü'nde aktif olarak bu zanaat devam ediyordu. Bizde bir proje ile öğrencilerimize seramik yapımını öğrettik ve  bunu hayata geçirdik. Öğrencilerimiz bütün aşamalarını gördü, tamamen geleneksel usulde eserler yaptı. ve bugün bu eserleri sergiliyoruz. Bizim buradaki asıl amacımız bu sanatı devam etmek ve çanak çömleğe geri dönmektir. Çünkü seramik çok sağlıklıdır. Plastik gibi çelik maddeler gibi kansorejan madde içermiyor. Onunla yapılan yemek çok lezetli ondan içilen su çok soğuk olur. Biz üniversite olarak bu sanatın devam etmesini istiyoruz. ve  seramiğin yeniden mutfaklarımıza sokmanın gayreti içinde olacağız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------------

-Sergiden görüntü

-Yapılan seramikler

-Detaylar

-Doç.Dr. Rafet Çavuşoğlu'nun açıklamaları

Haber: Murat ÇAĞLAR/VAN, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Enis Berberoğlu Başak Demirtaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title