Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

Suriyeli grup, fabrika işçilerine taş ve sopalarla saldırdı SAKARYA'nın Hendek ilçesinde bir galvaniz fabrikasında çalışan Suriyeli bir işçi iddialara göre bölüm sorumlusuyla kavga etti.

Suriyeli grup, fabrika işçilerine taş ve sopalarla saldırdı

SAKARYA'nın Hendek ilçesinde bir galvaniz fabrikasında çalışan Suriyeli bir işçi iddialara göre bölüm sorumlusuyla kavga etti. Ardından Suriyeli işçi, akraba ve yakınlarıyla geldikleri fabrika önünde içinde işçilerin bulunduğu servise taş ve sopalarla saldırdı. Olayda 2 kişi yaralandı.

Olay, Hendek ilçesinde bulunan Sakarya 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. İddiaya göre sanayi bölgesindeki bir galvaniz fabrikasında çalışan Suriye uyruklu bir kişi, iş yerindeki bölüm sorumlusuyla sebebi bilinmeyen bir konudan kavga etti. Tartışmadan bir gün sonra Suriyeli işçi, yakınlarını ve arkadaşlarını da yanına alarak fabrikanın önüne geldi.

Yaklaşık 15 kişilik grup, fabrika önünde karşılaştıkları bölüm sorumlusunun panelvan aracına ve içinde işçilerin bulunduğu fabrika servisine taş ve sopalarla saldırdı. Öfkeli grup, aracın camlarını paramparça ederken, çevredeki vatandaşlar Suriyelileri sakinleştirmeye çalıştı.

Grup, araçlara bir süre sopa ve taşları atmaya devam etti. Araçların kapıları ve camları saldırıda parçalandı. Saldırıda fabrika işçisi Sefa T. ve Cafer Ç. yaralandı. Yaralı işçiler ambulansla Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

AKŞAM DA OLAYLAR ÇIKTI

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde bir fabrikada bölüm sorumlusuyla kavga eden Suriyeli işçinin, yakınlarıyla birlikte gelip işçilerin bulunduğu servise taş ve sopalarla saldırdığı olayın ardından, akşam da gerginlik yaşandı. Hendek ilçe merkezinde toplanan yüzlerce kişi, yoldan geçen 6 Suriyeli sığınmacıyı darp etti. Ardından Suriyeli ailelerin kaldığı evlere yönelen kalabalık, 3 eve zorla girerek içeride bulunanları darp etti.

Olaylara müdahale eden polis ekipleri, 2 kişiyi gözaltına aldı. Polis ekipleri olayları kontrol altına almakta zorlanınca, ilçeye çevre ilçelerden ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'nden takviye ekipler sevk edildi. Polisin aldığı sıkı önlemler ve yapılan görüşmeler sonucu kalabalık dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yaralıların ambulansa bindirilmesi

-Toplanan vatandaşlar

-Polis detayları

Haber-Kamera: Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER / HENDEK(Sakarya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Hakkari'de suikaste hazırlanan 1 Pkk'lı ölü ele geçirildi

HAKKARİ'nin merkeze bağlı Otluca Köyü'nde güvenlik güçleri ile Pkk'lılar arasında arasında çıkan çatışmada 1 terörist ölü ele geçirildi. Çatışmada 1 polis de hafif yaralandı.

Hakkari Valiliği, kent merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca Köyü'nde dün saat 15.30'da çıkan çatışma ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, il merkezine suikast düzenlemek amacıyla geldiği tespit edilen 1 bölücü terör örgütü mensubunun, güvenlik güçlerince yapılan operasyonda etkisiz hale getirildiği belirtildi. Çatışma sırasında 1 polisin hafif şekilde yaralandığı ve Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi. Vali Cüneyit Orhan Toprak ve Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu da hastaneye gelerek yaralı polise geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Hastane önünde bekleyen ambulanslar

-Güvenlik güçelri

-Genel ve detaylar

-Hastane tabelası

Haber: HAKKARİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Foça'da Suriyeli 50 kaçak yakalandı

İZMİR'in Foça İlçesi'nden lastik botla, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan Suriye uyruklu 50 kaçak, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Foça- Yenifoça arasındaki Arslan Burnu mevkii açıklarında, dün saat 06.30'da, bir grup kaçağın motorlu lastik botla ilerlediği ihbarı üzerine sahil güvenlik ekipleri, bölgeye hareket etti. Motoru arıza yapan bottaki Suriye uyruklu 14'ü çocuk, 8'i kadın, 50 kişi, sahil güvenlik botuna alındı. Kıyıya çıkarılan kaçaklar, Foça Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. İnsanı yardımda bulunulan kaçakların sorgularının ardından İzmir'deki İl Göç İdaresi'ne gönderileceği belirtildi.

Kaçakların Suriye'nin Başkenti Şam'dan yola çıktıkları, İzmir'in Basmane semtinde bir süre kaldıkları, kişi başı 400-500 dolar para vererek Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek üzere organizatörlerle anlaştıkları, ancak sahilden ayrıldıktan çok kısa bir süre sonra motorlarının arıza yaptığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Foça Balıkçı Barınağı'ndan genel görüntü

Toplama barakası dışında oturanlardan görünümler

Baraka içindeki mültecilerden görünümler

Haber-Kamera: Seyfi GÜL / FOÇA(İzmir)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Ceylin'in son görüntüleri ortaya çıktı

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde komşusu tarafından öldürülen 10 yaşındaki Ceylin Atik'in son görüntüleri ortaya çıtktı. Ceylin'in katil zanlısı Ş.T.'nin evine girmeden önce yakındaki bir apartmana ait güvenlik kamerasınca görüntülendiği belirlendi. Görüntülerde Ceylin'in tek başına olduğu olduğu görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber: İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Sivas'ta 14 yaşındaki çocuk intihar etti

SİVAS'ta 14 yaşındaki Göktuğ P., kendini evinin tavanına asarak yaşamına son verdi.

Olay dün saat 18.30 sıralarında Karşıyaka Mahallesi 3'üncü sokakta meydana geldi. İhsan ve Şermin P. çiftinin tek çocuğu olan Kongre Andolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Göktuğ Pekyiğit evde kimse olmadığı saatte bez ile kendini evin tavanına asarak intihar etti. Bir süre sonra eve gelen baba İhsan P., oğlunu tavana asılı şekilde görünce durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Göktuğ P.'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekiplerinin evde yaptığı incelemenin ardından çocuğun cenazesi otopsi yapılmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Göktuğ P.'nin ailesine bir veda notu bıraktığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Cenazenin götürülüşü

-Yakınlarının üzüntüsü

-Ölen çocuğun fotoğrafı

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI / SİVAS,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Apartmanda tüfekle ateş eden kadın korkulu anlar yaşattı

SİVAS'ta psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Adalet G. oturduğu apartmanın içinde tüfekle rastgele ateş ederek komşularına korku dolu anlar yaşattı.

Olay dün saat 19.00 sıralarında Yenişehir Mahallesi 3'üncü Sokak'ta bulunan Lider Apartmanı'nda meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen 54 yaşındaki Adalet G. evindeki av tüfeğiyle apartmanın içerisinde bir el ateş etti. Silah sesini duyan komşularının ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri  Adalet G.'yi ikna edemeyince tekrar ateş edebileceği düşüncesiyle olay yerine özel hareket polisleri sevk edildi. Apartmanın 8'inci katında oturan kadının balkondan atlama ihtimaline karşı da itfaiye ekipleri branda açarak önlem aldı.

Mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşatan Adalet G. zaman zaman balkona çıkarak polis ekipleri ile konuştu. 5 saat boyunca süren çabalara karşın Adalet G. ikna edilemedi. Her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sağlık, itfaiye ve polis ekiplerinin bina önündeki bekleyişi sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Balkona çıkan kadının görüntüleri

-Alınan güvenlik önlemleri

-Itfaiyenin branda açması

-Detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI / SİVAS,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================================

Küçük Tuğra, son yolculuğuna uğurlandı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, kalp damarları ters olarak dünyaya gelen ve yapay kalpli çocuklardan olan, akciğerinde su toplanması ve enfeksiyon nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren 7 yaşındaki Tuğra Dizyörür, son yolculuğuna uğurlandı. Küçük Tuğra'nın tabutuna taraftarı olduğu Fenerbahçe'nin atkısı serildi.

Bodrum'da yaşayan Çiğdem- Mehmet Dizyörür çiftinin kalp damarları ters olarak dünyaya gelen ve 4 açık kalp ameliyatından sonra 11 Mart 2016'da takılan yapay kalp cihazıyla yaşamaya başlayan Tuğra Dizyörür'ün tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden önceki gün akşam acı haber geldi. Aranan uygun kalp bulunamayan küçük Tuğra, doktorların müdahalelerine karşın kurtarılamadı.

Küçük Tuğra'nın yakınları tarafından alınan cenazesi, dün ikindide ailesinin yaşadığı Bodrum'un Bitez Mahallesi'ne götürüldü. Buradaki Adliye Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Dizyörürür'ün yakınlarının da aralarıda bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı. Tabutuna çok sevdiği ve taraftarı olduğu Fenerbahçe'nin atkısı serildi. Kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşınan Dizyörür'ün cenazesi Bitez Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi. Gözüyaşlı anne Çiğdem Dizyörür, kara toprağa verdiği oğlunun mezarı başından uzun süre ayrılamadı.

Dizyörür Ailesi'nin cenazeye katılan yakınlarından İdris Akbulut ve Selçuk Akbulut, acılarının büyük olduğunu belirtip, organ bağışının ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Tuğra Dizyörür'ün fotoğrafı

-Cenaze namazından görüntü

-Anne Çiğdem ve baba Mehmet Dizyörür'ün güçlükle mezarlığa yürümesinden görüntü

-Anne Çiğdem Dizyörür'ün oulunun mezarını başından uzun süre ayrılmamasından görüntü

-Dizyörür Ailesi'nin yakınları ile röp

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Kredi kartı dolandırıcıları tatilde yakalandı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde başkalarına ait kredi kartı bilgilerini kopyalayıp, ayrı otellerde tatil yapan 4 kişi, polis tarafından yakalandı.

Kemer'deki 4 ayrı otelde rezervasyon yapan Hamit K., Fatih Ş., Mahmut Ö. ve Ferhat B., 30 Mayıs tarihinde tatile geldi. Şüpheliler, 7 Haziran günü Deniz Caddesi'ndeki bir restorana yemeğe gitti. Yemeğin ardından kredi kartı bilgileri kullanılarak işlem yapılmasına olanak sağlayan programı kullanan 4 şüpheli, 2 bin 300 liralık hesabı ödeyip restorandan ayrıldı. Bunun hemen ardından bir kredi kartı sahibi restoranı arayarak haberi olmadan işletmede kartının kullanıldığını belirtti.

Kemer'de tatilini sürdüren şüphelilerden Hamit K. ile Fatih Ş., önceki gece aynı restorana yeniden geldi. Şüpheliler ile çalışanları haber verdiği, restoranın karşısındaki gece kulübünün güvenlik personeli arasında dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından kaçmaya çalışan şüphelileri yakalayan güvenlik personeli, polise haber verdi. Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

İşlemleri için polis merkezine götürülen Hamit K. ve Fatih Ş.'ye gelen mesajlarından şüphelenen polis, şüphelilerin cep telefonlarını incelemeye aldı. Polis, Hamit K. ve Fatih Ş. ile mesajlaşan 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Hamit K. ve Fatih Ş. aracılığıyla şüphelilere buluşma noktası verildi. Polisin belirlediği buluşma noktasına 07 TDR 10 plakalı araçla gelen Mahmut Ö. ve Ferhat B. yakalandı. Şüphelilerin aracında ve üzerlerinde yapılan aramada bir miktar sentetik uyuşturucu madde ve enjektör ele geçirildi. Gözaltına alınan Mahmut Ö. ve Ferhat B. de işlemleri için polis merkezine götürüldü.

Burada yapılan incelemede 4 şüphelinin cep telefonlarında banka ve banka kartı dolandırıcılarının ortak kullandığı kapalı devre internet sisteminin kayıtlı olduğu ve bu sistem üzerinden kredi kartı bilgilerini sattıkları ya da satın aldıkları belirlendi. Ayrıca şüphelilerin cep telefonlarında uyuşturucu madde kullanırken çekilmiş görüntülere de rastlandı.

Şüphelilerden Hamit K.'nın ifadesinde Ankara ve İstanbul gibi birçok ilde benzer suçları işlediklerini itiraf ettiği belirtildi.

Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Şüphelilerin Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılması ve araca bindirilmesi

Aracın çıkışı

Kemer Adliyesi dış plan detay

Şahısların adliyeye getirilmesi

Kemer Adliyesi levhası detay

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN / KEMER(Antalya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

Organları 4 kişiye umut oldu

SAMSUN'da beyin kanaması geçirip, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 32 yaşındaki Azime Cezvekıran'ın organları, 4 kişiye umut oldu.

Samsun'da yaşayan Azime Cezvekıran, rahatsızlanıca, yakınları tarafından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Cezvekıran, yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Dün akşam saatlerinde Azime Cezvekıran'ın beyin ölümü gerçekleşti. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü personelinin görüştüğü ailesi Azime Cezvekıran'ın organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine yapılan operasyonla Cezvekıran'ın 2 böbreği ile 2 korneası alındı. Azime Cezvekıran'ın 1 böbrek ve 2 kornea Samsun'da organ bekleyen hastalara nakledileceği belirtilirken, 1 böbreği ise nakil için helikopter ambulansla Erzurum'a götürüldü.

Samsun Organ ve Doku Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Kamil Yakupoğlu, acılı aileye göstermiş oldukları büyük fedakarlık ve erdemli davranış için teşekkür ettiklerini belirterek, "Merhumeye Allah'tan rahmet diliyorum. Bağışlanan organlar ihtiyacı olan 4 hastaya ikinci bir hayat şansı verecek. Bu noktada aile çok önemli bir karar aldı" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Ambulansın gelişi

-Acil servisten detaylar

-Organların taşınması

-Samsun Organ ve Doku Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Kamil Yakupoğlu'nun açıklamaları

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN / SAMSUN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Köpeğin motosikletle yolculuğu görenleri şaşırttı

Kayseri'nin Talas İlçesi'nde bulunan Talas Bulvarı'nda, köpeğin sahibiyle beraber yaptığı motosiklet yolculuğu görenleri şaşırttı.

Sahibinin önünde motosikletin selesine basıp direksiyona tutan köpek, vatandaşın kamerasına böyle yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Motosikletle yolculuk yapan köpek ve sahibinden görüntüler

Haber: KAYSERİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Pkk ile ilgili raporda örgütün El-Kaide tarzı bir yapıya evrildiği yer aldı

ULUSLARARASI Terörizm ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi  (UTGAM), tarafından hazırlanan ' Pkk'nın Bölgesel Terör Ağı Yapılanması' adlı raporunda Pkk'nın son 15 yılda yapısında çok değişim ve dönüşüm olduğu, bölgesel bir terör ağı oluşturduğu ve şemsiye bir örgüt haline geldiği, model olarak da El-Kaide tarzı bir örgüte evrildiği yönünde tespit yapıldığı belirtildi.

Polis Akademisi'ne bağlı Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi'nde (UTGAM) görevli Doç. Dr. Bayram Ali Soner, Yrd. Doç. Dr. Ömer Aslan ve Arş. Gör. Hakan Kıyıcı'nın hazırladığı, ' Pkk'nın Bölgesel Terör Ağı Yapılanması' raporu, Erdoba Elegance Oteli'nde düzenlenen çalıştayla kamuoyu ile paylaşıldı. Terör örgütü ile ilgili önemli bilgilere yer verilen çalıştaya, Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr Yılmaz Çolak, 70'inci Mekanize Piyade Alay Komutanı Albay Altan Er, Emniyet Müdürü Hasan Onar, raporu hazırlayan Doç. Dr. Bayram Ali Soner, Yrd. Doç. Dr. Ömer Aslan ve Arş. Gör. Hakan Kıyıcı ile güvenlik uzmanları katıldı.

Çalıştay öncesi açılış konuşması yapan Vali Yaman hem Mardin'in, hem de bölge insanının moralinin eskiye oranla daha iyi olduğunu belirterek, "Bu çalıştay ve raporun bölgemizin huzuruna katkı sağlayacağı inancımız tamdır" dedi.

AK Partili Miroğlu da, hazırlanan raporun yararlı olacağına inandığını belirterek, "Bizim konuşmaya, diyalog kurmaya ve bu meseleleri ortak yuvarlak masalar etrafından mütalaa etmeye bölgemizin ve şehrimizin çok ihtiyacı vardır" diye konuştu.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak ise, açıklanan raporun 9'uncu rapor olduğunu ifade ederek, "Biraz sonra raporu hazırlayan arkadaşlarımız detaylı bir şekilde raporu anlatacak bizlere. Ben sadece şunu söylemek istiyorum; bu rapor çok önemli bir konuya eğiliyor. Pkk'nın son 15 yılda yapısında çok değişim ve dönüşüm olduğu, bölgesel bir terör ağı oluşturduğu ve şemsiye bir örgüt haline geldiği görülüyor. Model olarak da El-Kaide tarzı bir öğüte evirildiği yönünde bir tespit var raporda. Bunun detaylarını arkadaşım sizlere anlatacak" diye konuştu.

"PYD, Pkk'NIN YERİNİ ALMADI"

Yapılan açılış konuşmaların ardından Yrd. Doç. Dr. Ömer Aslan tarafından PKK raporu katılımcılarla paylaşıldı. PKK uzantılarının Suriye'de yeşermesi için gereken zeminin bu ülkede mavcut olduğunu belirten Aslan, "Günümüze kadar PKK'ya katılan Suriyelilerin 7 bin-10 bin civarında olduğu tahmin edilmekte. Bu sayı PKK militanlarının yüzde 20'sini teşkil etmektedir. 2004-2008 yılları arasında öldürülen PKK'lılar arasında Suriyeliler'in oranı yüzde 10 - 20 arasındadır. Bu ve yukarıda bilgilerle değerlendirildiğinde, PYD 2003 yılında kurulduğunda, PKK'nın kendisine bıraktığı, demografik, sosyal ve siyasal olarak hazır zeminde hareket etti. Diğer bir deyişle, PYD bölgede ayrı bir parti veya siyasi bir örgüt olarak PKK'nın yerini almadı; Sadece PKK'nın ismini kullanmadan PKK'nın kadrolarını, militanlarını, ideolojisini ve hedeflerini benimsedi ve kullandı" ifadelerini kullandı.

"BATILI UZMANLAR, PKK'NIN DEĞİŞTİĞİNE İKNA OLMUŞ DEĞİL"

PKK ve PYD arasındaki ilişkiyi de değerlendiren Aslan, "PYD'nin silahlı kanadının oluşabilmesi PKK sayesinde oldu. YPG militanları PKK, PYD, YPG, YPJ ve PJAK arasında bir fark görmediklerini açıkça ifade etmektedirler. YPG ve PKK veya PKK ve PJAK gibi diğer kolları arasında kullanılan isimler dışında ciddi bir örgütsel ve operasyonel farklılık bulunmamaktadır. Zaman zaman aralarında PKK'ya sempati duyan isimler de dahil olmak üzere çok sayıda batılı gözlemci ve uzman dahi PKK'nın aksi yöndeki tüm söylemine rağmen değiştiğine ikna olmuş değildir" dedi.

"PKK, RADİKAL SOL ÖRGÜTLERLE İŞBİRLİĞİNE GİTTİ"

Batılı terör uzmanlarının, El-Kaide'nin yandaşları ve bağlantılı yerel gruplar aracılığıyla Suriye'de kalıcı bir yer edinme çabası içinde olduğu uyarısını yaptığını savunan Aslan, şöyle devam etti:

"Ortadoğu'da birlikte çalıştığı yerel örgütler vasıtasıyla güvenli ve kalıcı bir alan edinme peşinde olan tek örgüt El-Kaide değildir. ABD ve AB'nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK da son birkaç yıl içerisinde yalnızca PYD, PJAK, TAK gibi kendi yandaşı örgütlerle değil, aynı zamanda MLKP ve yine ABD'nin terör örgütleri listesinde bulunan DHKP-C gibi radikal sol örgütlerle de işbirliğine gitti. PKK, Öcalan'ın 1999 yılında yakalanmasından sonra istikrarlı ve tedrici bir dönüşüm süreci içerisine girdi ve özellikle 2002 yılından bugüne dek geçen sürede yeni bir terör ağı yapılanmasına gitti. PKK böylece kendisini birçok örgütün üzerinde şemsiye yapı olarak konumlandırdı. PKK'nın etnik-ayrılıkçı bir terör örgütü olarak benzeri diğer örgütlerden farklı olarak terör ağı yapılanması stratejisini izleyebilmesini sağlayan temel faktör PKK'nın Suriye, Irak ve İran gibi ülkelerde 2002 yılının çok öncesine giden aktif varlığıdır. Özellikle Suriye rejiminin PKK'ya olan desteği, zaman zaman azalsa da, süreklilik arz etmiştir. Esed ailesi PKK'ya Kuzey Suriye'de ve Suriye güvenlik güçlerinin kontrolünde eğitim imkanı tanımayı bir devlet politikası olarak benimsedi. PYD 2003 yılında PKK tarafından kurulduğunda Suriye toprakları örgüt için aşina olmadıkları bir yer değildi."

Raporda ayrıca PKK-PYD ilişkisinin, PKK'nın PYD'yi kurduğu andan ibaret olmadığına dikkat çeken Aslan, "PYD'nin silahlı kanadının oluşabilmesi PKK sayesinde oldu. YPG militanları PKK, PYD, YPG, YPJ ve PJAK arasında bir fark görmediklerini açıkça ifade etmektedirler. YPG ve PKK veya PKK ve PJAK gibi diğer kolları arasında kullanılan isimler dışında ciddi bir örgütsel ve operasyonel farklılık bulunmamaktadır. Zaman zaman aralarında PKK'ya sempati duyan isimler de dahil olmak üzere çok sayıda Batılı gözlemci ve uzman dahi PKK'nın aksi yöndeki tüm söylemine rağmen değiştiğine ikna olmuş değildir. 'Rojava deneyimi' PKK'nın hem Leninci öncü parti geleneğini hem de Stalinist lider kültünü tekrarlamaktan başka bir sonuç vermemiştir" görüşlerine yerverdi.

Terör ağı yapılanma stratejisinin, örgütün yetkilerini ve etki alanını tamamen kollarına devretmesi anlamına gelmediğine işaret edilen PKK raporunda, şu ifadeler yer aldı:

"El-Kaide'nin Usame Bin Laden'in 2011 yılında öldürülmesinin ardından merkezi yapısının önemini kısmen korumaya devam etmesi gibi, PKK örneğinde de halen çok güçlü bir 'PKK merkezi' bulunmaktadır. Farklı çizgilere mensup marksist ve anarşist gruplar da PKK'nın bölgedeki terör ağı yapılanması içinde kendilerine yer bulabilmişlerdir. Batı, PKK'nın bölgesel terör ağında bulunan gruplara ekonomik, diplomatik ve askeri yardım yaptığında, bu yardım doğrudan 'anarko-sosyalistlere' 'Marksistlere' verilen aktif ve tehlikeli desteğe de dönüşmektedir. PKK'nın yeni stratejisi Türkiye ve Ortadoğu'nun ötesine geçen ulusaşırı vizyonunda herhangi bir değişikliğe yol açmamakta, aksine, Batılı anarko-sosyalistlerin ve farklı çizgilerden sosyalistlerin de katılımıyla ulusaşırı hırslarını büyütmektedir. PKK için bir Kürt devletinin kurulması kendi içinde nihai amaç olmaktan çıkmış, daha ziyade enternasyonel sosyalizmi yaymak için bir araç haline gelmiştir. Otoriter PKK uygulamalarıyla çelişen fakat süslü ifadelerle gündemde tutulan 'demokratik özerklik' ve 'demokratik konfederalizm' gibi projelerin Ortadoğu'nun ötesinde (geniş manada) sol hareketlere ilham verebileceği görülmelidir. Şu an PKK/PYD saflarında savaşan fakat silahlı eğitimleri, şiddet deneyimleri, suç bağlantıları ve radikal fikirleriyle batıya er ya da geç dönecek olan birçok Markist ve anarşist devrimci bulunmaktadır. Suriye'nin kuzeyi suça bulaşmış, silah eğitimi almış ve radikalleşmiş militanlar arasında çok farklı ulusaşırı bağlantıların ve tanışıklıkların oluşturulduğu bir yer haline geldi. PKK'nın bölgesel terör ağı yapılanmasına yönelik Batı desteği YPG'ye katılan Marksist, komünist, anarşist ve anarko-sosyalist batılı yabancı savaşçılar olması vesilesiyle de yeni ulusaşırı suç ve terör bağlarının kurulmasına yol açmaktadır. PKK'nın Avrupa'daki aşırı-sol gruplarla tarihsel bağları ve bağlantıları olduğu düşünüldüğünde, anarşist veya Marksist olarak Avrupa'ya dönen yabancı savaşçıların batı güvenliği ve uluslararası düzen açısından diğer yabancı savaşçılardan daha az tehlikeli olmayacağı görülmelidir."

"PKK'NIN VARLIĞI AVRUPA GÜVENLİĞİ AÇISINDAN BÜYÜK RİSK"

PKK'nın sadece Türkiye değil Avrupa güvenliği açısından da büyük risk oluşturduğu belirtilen raporda, "Yunanistan'da terör faaliyetlerinde bulunan, son olarak Yunanistan eski Başbakanı'na bombalı saldırı düzenleyen, Yunanistan'a döndüklerinde Suriye'de öğrendikleri şehir savaşını uygulayacaklarını söyleyen ve Avrupa'nın diğer yerlerinde de eylem alanlarını genişletmek isteyen bu tür marjinal terör gruplarına da açık destek belirten anarşist hareketlere Suriye'nin kuzeyinde alan tanınması ve eylem kabiliyetlerinin bu şekilde artmasına imkan tanınması orta ve uzun vadede Avrupa güvenliği açısından büyük riskler barındırmaktadır. Önemli bir kısmı NATO üyesi ülkelerden gelen bu yabancı terörist savaşçıların bir NATO üyesi ülkeyi hedef alan ulusaşırı bir terör örgütünün yanında o NATO üyesinin vatandaşlarını hedef almaları NATO ve batı ittifakı için de bir kriz anlamına gelecektir" şeklinde ifadeler yeralıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

-Çalıştaydan görüntü

-Yapılan konuşmalar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ / MARDİN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Kılıçdaroğlu'na hemşehrilerinden destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne Tuncelili hemşehrilerinden destek geldi.

Akşam saat 17.30'da Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan aralarında CHP'lilerin de bulunduğu grup, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu lehine slogan atarak destek açıklaması yaptı. Basın açıklaması metnini okuyan CHP Tunceli İl Başkan Yardımcısı Kemal Zeki Solmaz, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının kabul edilmez bir durum olduğunu belirterek, "Hepimiz görünmez bir çevrede yaşıyoruz. Kesintisiz ve doğru bilgi akışı olmadıkça, kör ve savunmasız kaldığımız bir dünyadır bu. Özgür basın olmazsa; o bakanın bileğine vurulmuş 700 milyarlık köle prangasını, tüm o köprülerin temelinde havuz medyasından haraç kesilen milyar eurolar olduğunu, Soma'daki ve Tuzla'daki işçinin aslında birer köle olarak çalıştırıldığını ve MİT KIR'larında aslında silah olduğunu bilemezdik. Ne yazık ki bugünün Türkiyesi'nde dürüst gazetecilik bedelsiz değildir. Gerçeğin peşindeki gazeteci faşist, dikta rejimlerinin en ucuz, en adi suçlamasına uğramaktadır. Vatan hainliği. Hitler faşizminde Carl von Ossietzky, Putin Rusyası'nda Anna Politkovskaya, Mc Carthy Amerikasında Edward Murrow'un kaderini Erdoğan rejiminde Enis Berberoglu, Can Dündar ve Erdem Gül paylaşmaktadır. Niçin buradayız ve ne umuyoruz ? Buradayız çünkü Robert Kennedy'nin bundan 50 yıl ve biraz önce söylediği şu sözler, her zaman kulağımızın bir köşesindedir; 'Ne zaman bir insan bir ideal uğruna, başkalarının yaşamını güzelleştirmek için, veya haksızlığa karşı başkaldırdığında, baskı ve zorbalığın duvarlarını yıkan küçücük bir umut dalgası yaratır.' Bu umuda sarıldığımız için buradayız; özgürlük uğruna, özgürlüğünden ve yeri geldiğinde yaşamından vazgeçmenin boşuna olmadığına, inancımızdan ve bu şiara inanmış haysiyetli ve dürüst bir gazetecinin önünde saygı duruşunda bulunmak için buradayız. Enis Berberoglu, Can Dündar ve Erdem Gül, sade yurttaşa, atalarımızın bu ülkeyi özgür ve cesur insanın yurdu olsun diye kurduğunu hatırlattılar."

Yapılan konuşmanın ardından grup, 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Kalabalığın toplanması

-Kemal Zeki Solmaz'ın konuşması

-Atılan sloganlar

-Oturma eylemi

-Grubun dağılması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR / TUNCELİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Eskişehir'de CHP'liler yağmur altında yürüdü

ESKİŞEHİR'de CHP İl teşkilatı tarafından düzenlenen 'Demokrasi' yürüyüşü yağmur altında yapıldı.

Dün akşam saatlerinde İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi, 'Adalet' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Aralarında CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in de bulunduğu kalabalık, çeşitli sloganlar atarak Şair Fuzuli ve İsmet İnönü caddelerinde yürüdü. Kalabalık Espark Alışveriş önüne yaklaştığında sağanak yağmur bastırdı. Yağmur altında devam eden kalabalık Espark Alışveriş Merkezi'nin Üniversite Caddesi tarafındaki giriş kapısı önünde yürüyüşü tamamladı. Milletvekili Çakırözer ve yürüyüşe katılanlar sağanak yağmur nedeniyle sırılsıklam oldu.

Kalabalık adına basın açıklamasını okuyan CHP İl Sekreteri Betül Duman, şunları söyledi: "Bugün burada adalet için toplandık. Hırsızların, yağmacıların, savuş suçlularının, kadın düşmanlarının ve pek tabi damatların elini kolunu sallayarak gezdiği ülkemizde milletvekilleri, gazeteciler, akademisyenler, üniversite öğrencileri tutuklu. Mühürsüz iktidar ülkemizi açık hava hapishanesine dönüştürmüş durumda. Bugün başlattığımız yürüyüş adaletin, demokrasinin, özgürlüğün tecelli edeceği bir Türkiye içindir. Güvenpark'tan yola çıkan yürüyüş kolu gerçekten laik, demokratik, özgür bir Türkiye özlemiyle tutuşanlar için bir kıvılcımdır. Faşizme karşı, hukuksuzluklara karşı, canımıza, malımıza, özgürlüklerimize kasteden bu dikta rejimine karşı birlikte yürüyeceğiz, birlikte direneceğiz."

CHP Eskişehir İl Sekreteri Betül Duman'ın konuşmasının ardından kalabalık dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Kalabalığın slogan atarak yürümesi,

-Ali İsmail Korkmaz heykelinin görünütsü ve kalabalığın yağmur yağışı sırasında heykelin yanından geçişi,

-Sağanak yağmurun yağması ve kalabalığın yürümesi,

-CHP İl Sekreteri Betül Duman'ın yağumur altında konuşma yapması,

-Islanan CHP Milletvekili Utku Çakırözer'in görüntüsü,

-Kalabalığın slogan atmasından çekilen görüntüler bulunuyor

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

CHP Kayseri teşkilatından 'Adalet' yürüyüşüne destek

CHP Kayseri İl örgütü, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına karşı Ankara'da başlayan 'Adalet' yürüyüşüne destek verdi.

CHP Kayseri İl örgütü de 'Adalet' yürüşüne destek eylemi gerçekleştirdi. Merkez Kocasinan İlçesi Sahabiye Mahallesinde bulunan parti binası önünde toplanan yaklaşık 800 kişilik  partili grup, slogan ve pankartlarla Kayseri Adliyesine yürüdü. Bazı vatandaşların korna çalarak destek verdiği, kaldırım ve balkonlardan alkışla destek verdikleri eylemde 'Adalet' ve 'Gün gelecek devran dönecek, damatlar halka hesap verecek' sloganları atıldı.

Kayseri adliyesi önüne gelen partiler adına açıklama yapan CHP İl Yöneticisi Halil Yıldız,  Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki göstererek, "Bu uygulama 21. yüzyıl Türkiye'sinin nereye getirildiğinin çok acı bir tablosudur" dedi. Kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Yürüyüşten genel görüntü

Adalet pankartı taşıyan eylemciler

Eylemcilerin Kayseri Adliyesi Önüne gelişi

İl örgütü adına yapılan açıklama

Detay görüntü

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ / KAYSERİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

CHP Aydın'da 'Adalet' eylemi yaptı

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında tutuklanmasını protesto için CHP Aydın İl Gençlik Kolları üyeleri eylem yaptı.

Kent meydanında düzenlenen eyleme katılanlar 'Adalet' yazılı dövizler taşıdı. Burada konuşan CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı  Yılmaz Tilki, "CHP Genel Başkanımız Ankara'dan İstanbul'a doğru yola çıktı. Bu yürüyüşün birçok amacı var ama yürüyüşün altında yatan temel süreç hepinizin bildiği üzere 'adalet'tir. Bizim temennimiz daha adil bir ülkede yaşamaktır. Daha demokratik bir ülkede yaşamak" dedi.

Milletvekili Enis Berberoğlu'na verilen 25 yıllık hapis cezasının hukukla bir ilgisinin olmadığını söyleyen Tilki, "Ben de avukatım. Burada bu cezayı veren hakimlere şunu söylemek isterim; Hakimlerin elinde bir kılıç olduğu doğrudur. Bu kılıç cezanın caydırıcılığını ve simgesini temsil eder. Hakimler şunu bilmelidir ki, bir ellerinde kılıç varsa diğer ellerinde ise terazi vardır. Bu terazide dengeyi ve adil olmayı simgeler. Bu kararı onların vicdanına bırakıyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Meydandan eylem görüntü

Yılmaz Tilki'nin konuşması

Genel ve Detay görüntü

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Bodrum'da Berberoğlu'na destek eylemi

CHP Bodrum İlçe teşkilatı, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto etti.

CHP Bodrum İlçe teşkilatı, dün Bodrum Belediye Meydanı'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'un da destek verdiği eyleme katılan yaklaşık 200 kişi ellerinde 'Adalet', 'Özgürlük için, ülkemiz için sadece adalet istiyoruz' ve 'Adalet için el ele, adalet için hep birlikte' yazan pankartlar taşıdı.

Gurup adına basın açıklaması yapan CHP Bodrum İlçe başkanı Recai Seymen, "Enis Berberoğlu hepinizin bildiği, hepinizin tanıdığı, yıllarını medya özgürlüğü için harcayan bir gazetecidir. Şimdi hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Asıl suçluların yargılanmadığı, masum insanların yargılanıp hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz. Eğer birileri yasadışı yollardan dışarıya silah götürüyorsa, asıl o kişilerin yargılanması gerekir. Bu kararı verenler, bu kararın altında kalacaklardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak artık, adalet, demokrasi ve düşünce özgürlüğü istiyoruz. Yaşadıklarımız iktidarın son çırpınışlarıdır. Bakınız damatlar serbest kalıyor, ama kalemi ile ekmeğini kazanan, elinde kaleminden başka bir şey bulunmayan gazeteci milletvekilimiz haksız ve hukuksuz bir şekilde hapse atılıyor. Tek suçu gazetecilik yapmak ve CHP'den milletvekili olmaktır. Bu mahkumiyet Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve çağdaş demokrasiye ve özgürlüklere inananlara verilmek istenen bir gözdağıdır. Partimiz gücünü halktan almaktadır ve asla teslim olmayacağız" dedi.

Basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapan partililer olaysız bir şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Açıklamaya katılanlardan görüntü

Mehmet Kocadon'dan görüntü

Recai Seymen'in açıklamalarından görüntü

Dağılanlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

BBP Lideri Destici'den Kılıçdaroğlu'na: Sokaklar çare değil

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' ile ilgili olarak, "Sokaklar çare değil. Türkiye bir Gezi tecrübesi yaşadı. Bu da şimdi 'Adalet' diye başlayıp Türkiye'yi Allah muhafaza etsin bir kamplaşmaya, ayrışmaya ve iç savaşa sürükleyecek adımlar atılmasına vesile olmasın" dedi.

Eskişehir'de BBP yeni İl binasının açılışına katılan Mustafa Destici yaptığı konuşmada, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması nedeniyle CHP camiasına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Destici CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Tabi gönlümüz isterdi ki hiçbir milletvekilimiz tutuklanmasın. Ben dolayısıyla kendisine de, ailesine de, CHP Genel Başkanının şahsında bütün camiasına da geçmiş olsun diyorum. Ama bunu söylerken şunu da ifade etmek istiyorum; hepimiz hukukun içinde hareket etmekle yükümlüyüz. Zaten ülkemiz karıştırılmak isteniyor. Bir fitne tohumu ekilmeye çalışılıyor. Yani Türkiye için en büyük tehlikelerden bir tanesi kamplaşma, ayrışma, bölünme, bunu yapmaya çalışanlar var. Buradan nemalanmaya çalışanlar, bunları fırsata çevirerek Türkiye'yi karıştırmak isteyenler hatta bir iç savaş özlemi içerisinde olanlar var. Bunları görmek lazım. Dolayısıyla biz sayın Kılıçdaroğlu'nu da, diğer parti liderlerimizi de, herkesi, CHP camiasını da, diğer parti camialarımızı da sağ duyulu olmaya, sabırla ve sükunetle hareket etmeye, hukukun tüm yollarını kullanarak sonuna kadar hukukun içinde kalmaya davet ediyoruz. Yani sokaklar çare değil. Elbette ki yasal sistem içerisinde, hukuk içerisinde gösteri hakkı da kullanılabilir, eylem hakkı da kullanılabilir, protesto hakkı da kullanılabilir. Ama burada azami derece dikkat etmek lazım. Türkiye bir Gezi tecrübesi yaşadı. O da ağaç kesiliyor diye, çiçekler koparılıyor diye başlamıştı, neredeyse Türkiye'yi bir iç savaşa götürüyordu, bir ayaklanmaya götürüyordu. Bu da şimdi 'Adalet' diye başlayıp Türkiye'yi Allah muhafaza etsin bir kamplaşmaya, ayrışmaya ve iç savaşa sürükleyecek adımlar atılmasına vesile olmasın."

CHP BATIYI MI GÖREVE DAVET EDİYOR?

Mustafa Destici, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Batı'ya seslenerek Türkiye'nin dikta ile yönetildiği şeklindeki sözler söylediğini ifade ederek bunların sehven söylenmişse düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Destici konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hepimiz adalet istiyoruz, herkes adalet istiyor. Adalete kim karşı çıkabilir ki? Ama sayın Kılıçdaroğlu'nun sabah yaptığı konuşmada, Batı'ya dönerek, 'İşte size sesleniyorum, batıya sesleniyorum. Biz ülkemizde dikta yönetimiyle yönetiliyoruz' sözleri eğer sehven söylenmişse ivedilikle düzeltilmelidir. Yok, bilerek söylenmişse yanlıştır. Yani bu batıyı Türkiye'ye müdahale etmeye mi çağırıyor? Bu kabul edilemez. Dolayısıyla bunu kabul edemeyiz. Yani eski CHP orduyu göreve davet ederdi, şimdi ki CHP de batıyı mı göreve davet ediyor? Bunu kabul etmiyoruz. Bu yanlış. Yürüme hakkı, protesto, eylem hukuk içerisinde doğru ama batıyı göreve çağırmak ne demek oluyor? Biz bunu anlamadık, bunu bize anlatsın. Nereden çıkarıyorlar Türkiye'nin diktatörlükle yönetildiğini? CHP'nin de ana muhalefet olarak içerisinde olduğu parlamento 2015 yılı 1 Kasım'ında hür seçimlerle oluşmadı mı? İşte Eskişehir'deyiz, bu belediyeleri bu millet seçmedi mi? Yani diktatörlük olaydı buradaki 3 belediye de CHP'nin olur muydu? Cumhurbaşkanı bu ülkede milletin oyuyla seçilmedi mi? Milletin oyuyla seçildi. 16 Nisan referandumunda 'Evet'i millet sandığa vermedi mi? Herkesin milletin tercihine saygılı olması lazım. Ne ordu, ne batı; milli irade, milli irade. Demokrasi ve hukuk çözümü batıda değil, darbelerde değil milli iradede arayacağız. Demokrasimizdeki, hukukumuzdaki eksiklikleri de kendimiz oturarak, çalışarak ve milli iradenin tecellisiyle çözeceğiz."

Destici BBP İl binasının açılışını yaptıktan sonra partisi tarafından şehit yakınları, gaziler ve SMA hastası ailelerine verilen iftar yemeğine katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Mustafa Destici'nin gelişi ve karşılanması,

-Destici'nin konuşması,

-Destici'nin açılış kurdelesini kesmesi,

-Sokakta verilen iftar yemeğine katılanların görüntüleri

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

DİYARBAKIR BÜROSUNUN 16 HAZİRAN 2017 TARİHLİ GÖRÜNTÜLÜ HABER GÜNDEMİ

1- Başbakan Yıldırım Diyarbakır'a geliyor

Başbaşbakan Binali Yıldırım, merkez Sur ilçesinde Gazi ve Melikahmet Caddesi sokak sağlıklaştırması 1'nci etabının da yer aldığı toplu açılış törenine katılmak üzere Diyarbakır'a geliyor. Valiliği de ziyaret edecek olan Başbakan Yıldırım'ın iftar yemeğinde 7'inci Kolordu Komutanlığında şehit ve gazi aileleri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Takip edilecek...

==========================

1-Otistik ikizler kayak şampiyonasına, tekerlekli patenle hazırlanıyor

Erzurumlu 13 yaşındaki ikizler Aliye Zeynep ile Muhsin Murat Bingül, Dünya Özel Sporcular Federasyonu tarafından önümüzdeki yıl yapılacak Kayak Şampiyonasına tekerlekli patenle asfaltta kayarak hazırlanıyor. Kayak müsabakalarına katılan tek otistik ikizler olan Murat ve Zeynep Bingül kardeşler, kayak ve jimnastikte başarıdan başarıya koşuyor.  İkizlerin spor koordinatörü Arif İlhan, " Jimnastik ve kayakta 7 Türkiye şampiyonluğu var" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (ÖZEL)

-İkizler tekerlekli patenle antrenman yaparken

-İkizlerin spor koordinatörü Arif İlhan

-Murat Bingül'ün 'şamiyonum' demesi

(KJ: Haber-Kamera: Turgay İPEK / ERZURUM,

ÇEKİM NOTU: Görüntüsü 'ikizler' kodu ile link geçildi. (Süre. 04.09 Dk / 247 MB)

===============================

2-Muş'ta 8'li pideler tuttu

Ramazan ayı ile birlikte 8 ekmekten yapılan pideler, özellikle kalabalık aileler tarafından ilgi gördü. Muş'un İstasyon Caddesi üzerinde Fepyat Azbay'a ait fırında 6 ve 8 ekmekten pideler yapılıyor. 'Aile boyu' pide olarak nitelendirilen 8'li pide 9 liradan satılıyor. Yaklaşık 2 kilo hamurdan yapılan 8'li pideler, 20 dakikada pişiyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-6 ve 8 li ekmek pidelerinin yapılışı

-Pidelerin kapalı fırınlarda pişirilmesi

-Pişirilen 6 ve 8 li ekmekler

-Röportaj

(KJ: Haber-Kamera: Eser AYDIN / MUŞ,

==================================================

Depremzedeler için 98 konteyner ev

MANİSA'nın Saruhanlı İlçesi'nde geçen 27 Mayıs'ta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından yaralar sarılmaya başladı. Evleri depremde ağır hasar gören ve çadırlarda yaşamını sürdüren deprem mağdurları için AFAD tarafından 98 konteyner ev kuruldu.

Saruhanlı'da 27 Mayıs'ta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, Gölmarmara'nın Tiyenli Mahallesi ve Saruhanlı'nın Kumkuyucak Mahallelerinde ağır hasara neden oldu. Evleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlar, 20 gündür çadırda yaşamlarını sürdürüyor. Hava sıcaklıklarındaki artış da deprem mağdurlarının yaşamını zorlaştırdı. Çadırların çok sıcak olduğundan şikayet eden ve ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını dile getiren vatandaşlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 98 adet konteyner evin kurulumuna başlandı.

BAYRAMI KONTEYNER EVLERDE GEÇİRECEKLER

AFAD Manisa Müdürü Bekir Şen, konteyner evin kurulumunun yapıldığı yerlerde inceleme yaptı. Şen, "Gölmarmara ve Saruhanlı ilçelerinin mahallelerini etkileyen deprem bölgemizde 200'ün üzerinde evde ağır hasar meydana getirdi. İlk geceden itibaren çadırları kurduk. İHH ve MAT personelleriyle birlikte çadırlarda çalışma yapıldı. Tiyenli, Kumkuyucak, Lütfiye mahallelerinde 220'nin üzerinde çadır kurduk. Çadır yaz döneminde geçici bir barınma yöntemi. İkinci evi olmayan, belirli şartları taşıyan ihtiyaç sahibi 98 aileye konteynır kuruyoruz. Mütevelli Mahallesi'nde 12, Kumkuyucak'ta 6, 10 adet Lütfiye'de, 50 adet Tiyenli'de ve Beyoba, Sazoba gibi mahallelerde çalışmalar yapılıyor. Şuana kadar 50 konteyner ev kuruldu. Saruhanlı Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Gölmarmara Belediyesi tarafından altyapı ve elektrik sistemi tamamlanarak 98 ailemizi konteynerlere alacağız" diye konuştu.

Ağır hasarlı 220 civarında ev olduğunu aktaran Şen, ağır hasarlı ev olmaları nedeniyle yıkım çalışmalarının başladığını dile getirdi. Konteynerlerin 2 odadan oluştuğunu kaydeden Şen, içinde banyo ve tuvaletlerin olduğunu belirterek, "Daha önce Van depreminde kullanılan konteynerler. Tamir edildiler, ihtiyaç edildiğinde illere nakilleri yapılıyor. Bundan sonraki süreç içinde hak sahipliği çalışması başlayacak. Bu hak sahipliği çalışmasına göre hareket edeceğiz. Konteynerler de geçici bir barınma merkezidir" dedi.

DEPREM MAĞDURLARINA CAN SUYU

Depremde mağdur olan insanlar için AFAD'ın can suyu niteliğinde para yardımında da bulunduğunu aktaran Şen, daha önce 21 Nisan'da Saruhanlı Mütevelli'de ve Selendi'de meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremde evleri zarar gören vatandaşlar için AFAD tarafından maddi yardım yapılacağını söyledi. Şen, "Saruhanlı'da ve Selendi'de olan depremler için para talep edildi. Başbakanlıktan onaylandı. Afet acil durum harcama kaleminden Manisa emrine geldi. Selendi ve Saruhanlı Kaymakamlığına gönderildi. Kaymakamlıklar ya prefabrik ev için kullanacaklar yada  acil ihtiyaçlar için nakit olarak verilecek. Ağır hasarlı evlere 5-6 bin, hafif hasarlı evler için de 2 bin nakdi yardım yapılacak. Toplamda 1 milyona yakın bir para geldi. Burası ile ilgili gerekli talepler de yapıldı" diye konuştu.

"KORKUYU ÜSTÜMÜZDEN ATAMADIK"

Yaşamlarını çadırda sürdürdüklerini anlatan 3 çocuk annesi Eylem Akgüleç, gözyaşlarını tutamadı. Akgüleç, "Çadırlar çok sıcak. Duramıyoruz. Şuan konteynerler geldi, orada rahat edeceğiz. Depremde evin içinde kilitli kaldım, çocuklarım çok ağladı. Kolay değil, Allah bir daha bize yaşatmasın. O korkuyu üzerimizden atamadık" dedi.

Hasta eşiyle birlikte yaşarken depremde evini kaybeden 85 yaşındaki Nilüfer Çetin de gözyaşlarını tutamadı. Çetin, depremin ardından bir hafta bir şey yiyemediğini belirterek, konteynerlerin kurulmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Nilüfer Çetin, "Bir tek can kaybı yok, ona şükrediyoruz. Evim gitti" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Konteyner evlerin kurulma çalışmaları

Kurulan konteynerlerden görüntü

Çadırlardan ve çadırlarda yaşayan kişilerden görüntü

AFAD Müdürü Bekir Şen'in konuşması

Altyapı çalışmalarından ve konteynerlerin içinden görüntü

Deprem mağduru kişilerin konuşmaları

Genel ve Detay görüntü

(KJ Haber- Kamera: Nermin UÇTU / MANİSA,

=========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Fenerbahçe Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title